Autor Wątek: Liga Mistrzów  (Przeczytany 16654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 19.04.2009r.
Liga Mistrzów
« dnia: Listopad 18, 2010, 21:58:53 »
Odcinek 1

Słychać dzwonek do drzwi.

-Adaś? Pójdziesz otworzyć?
-Zaraz!
-Ale to może być coś pilnego?
-To sama idź mamo! Ja gram!
-Idź bo ci dam szlaban!
-No dobra już.

Adaś poszedł otworzyć drzwi.

-Tata?
-Cześć Adam. Widzę, że fryzurę zmieniłeś.
-No mama mi obcięła. Mamo, mamo! Tata wrócił!
-Cześć Sebastian.
-Hej. Miło cię znów widzieć.
-Jak minęła podróż?
-Nie najlepiej. Jechaliśmy po nierównych drogach (śmiech). Nie mogłem zasnąć. Za to lot był przyjemny.
-Mam nadzieję, że nie poznałeś żadnej panny na Ibizie?
-No co ty. Nawet jeśli chciałbym to Viktor (prezes klubu) nie pozwoliłby mi na to.
-W sumie racja. Od kiedy pracujesz w Levadi stałeś się przykładnym mężem i ojcem. Nie pijesz, nie palisz i nawet mnie nie okłamujesz.
-Prezes na nic nie pozwala. Muszę się przystosować.

Następnego dnia pojechałem do siedziby klubu, żeby zobaczyć się z Viktorem i zacząć pracę w tym sezonie. Nastał 2 lipca i zaczniemy 10 miesięcy ciężkiej pracy. Zobaczymy z jakim skutkiem.

-Cześć Sebastian.
-Witaj.
-Wiesz, że w tym sezonie trzeba wziąć się ostro do pracy.
-No tak jak zawsze nie?
-Oj nie mój drogi. Nie, nie. Teraz będzie inaczej. Szukamy nowych sponsorów. A to zależeć będzie od naszych sukcesów.
-Przecież zdobywamy mistrzostwa Estonii czego chcieć więcej?
-Nie mówię tu o sukcesach krajowych tylko międzynarodowych. Żeby znaleźć lepszych kontrahentów trzeba grać w Lidze Europejskiej.
-Wiem, wiem, ale to nie będzie takie łatwe.
-Długo myślałem podczas naszego wyjazdu. Powiem ci, że to będzie twoim celem. Awansować do Ligi Mistrzów.
-Nie przesłyszałem się?
-Przesłyszałeś się (śmiech). Nie byłbym taki głupi dawać ci taki cel. Chodzi mi o awans do Ligi Europa.
-Już lepiej. Ale i tak zadanie ciężkie. Jednak wiem, że mam u ciebie duży kredyt zaufania i nawet nie spełnienie tego gwarantuje mi pracę w klubie tyle, że z mniejszymi zarobkami.
-No nie wiem. Klub może upaść bez hojnych sponsorów. Musimy coś z tym zrobić.
-Dobra ja lecę na trening.
-Trzymaj się.

15 minut później odbył się pierwszy oficjalny trening Levadi Tallin w tym sezonie.

-Witajcie moi drodzy. Mam nadzieję, że wakacje były udane. Odpoczęliście, ale teraz musicie wziąć się ostro w garść. Walczymy o kolejne trofea. W tym sezonie trzeba wejść do Ligi Europejskiej. Kur*a nie grajmy tak jak ostatnio w Europejskich Pucharach tylko postarajmy się.
-Ale...
-Co? Nie ma żadnego ale. Zrozumiano co powiedziałem?
-Taaaaaak!
-Zapierd**acie od dziś. Igor (mój asystent) idź z nimi na boisko. Ja wrócę za niecałe 2 godziny tuż przed końcem.

Po chwili wyszedłem z szatni i pojechałem do domu, żeby się odprężyć. Jeszcze dziś musiałem wysłać scoutów na poszukiwania zawodników. Już teraz trzeba się wzmacniać, żeby zgłosić zawodników do Europucharów.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2010, 17:14:31 wysłana przez seba_maliszewski »

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
Odp: Levadia Tallin
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2010, 22:00:29 »
fajnie się zapowiada

Offline pitek98

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 10.02.2010r.
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2010, 22:06:48 »
Bardzo orginalnie, fajny początek, ciekawie się zapowiada

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2010, 22:06:58 »
Początek fajny czekam na więcej.

Offline patryk'95

• Prezes klubu
  • Na forum od: 05.01.2009r.
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2010, 22:12:17 »
Fabuła jak w polskim serialu obyczajowym :D Ciekawe ale mam jedno pytanie; Chce ci sie tyle pisać ? :)

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2010, 22:13:36 »
Chce. Gdyby nie chciało nie robiłbym tego.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 18, 2010, 22:23:29 »
Chce. Gdyby nie chciało nie robiłbym tego.
ale ile takich odcinków zrobisz ? 5 ? 10 ? może 15 ??

Offline Bujo

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 31.10.2009r.
  • Jagiellonia & Sivasspor
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 18, 2010, 22:24:35 »
Klimat ala Skrzydlate świnie :D Czekam na więcej ;).

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 18, 2010, 22:29:59 »
heh Igor asystentem? Bardzo duży zaszczyt dla mnie! Życzę powodzenia, tylko mam nadzieję, że kariera będzie długa, nie tak jak poprzednie.

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 18, 2010, 22:38:51 »
Też mam taką nadzieję

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 19, 2010, 12:51:53 »
Odcinek 2

Wczorajszy trening był ciekawy. Piłkarze pokazali, że zależy im na grze. Viktor poprosił mnie o podanie daty pierwszego przedstawienia ekipy. Pomyślałem, że co nieco o ekipie powiem mu za kilka dni. Wtedy sporządzę raport o zawodnikach. Będę miał poukładane w głowie. Kto opuści klub, a kto zostanie tego jeszcze nie wiem. Wiedziałem natomiast, że muszę wyjechać z kadrą na obóz przed sezonem i zaplanować kilka meczy towarzyskich. Pewne było, że nie mogą to być trudni rywale. Wyjazd trzeba było zaklepać najpóźniej jutro. Pasowałoby pojechać w miejsce gdzie będą dobre warunki, dobry ośrodek szkoleniowy i ciekawi przeciwnicy. W mojej głowie zawitał Cypr, ale wciąż nie jestem przekonany czy to jest dobry pomysł. Na obóz chciałbym zabrać Karoline i Adasia. Musiałbym porozmawiać z nimi co o tym myślą. Po powrocie z pracy miałem poruszyć ten temat.

-Jak tam minął dzień? - zapytała Karolina
-A jak mógł minąć? Zawsze to samo. - odparłem
-Robię frytki. Chcesz?
-No pewnie jestem taki głodny. Zrób mi 3 miski. W tej białej.
-Ok. Tylko to trochę potrwa.
-Zanim zrobisz obiad musimy porozmawiać.
-Coś się stało? - pyta ze złowieszczym wzrokiem
-Nie nic. Chciałem powiedzieć ci, że zabieram was na wakacje.
-A jednak coś się stało. Zwolnili cię. Mówiłam ci, że... - wtedy jej przerwałem
-Nie zwolnili. Wiem, że nigdy nie byliśmy na wakacjach, ponieważ ciężko pracuję, a gdy mam wolne to Adaś ma szkołę. Jednak w tym roku pojedziecie ze mną i z chłopakami na obóz. Pozwiedzacie trochę.
-Tato, tato! - krzyczy Adaś - bardzo dziękuję, że będę mógł pojechać na wakacje.
-A tak w ogóle gdzie jedziemy? - pyta moja żona
-No właśnie o tym miałem porozmawiać. Planuję wyjazd pod kątem obozu przygotowawczego i myślę o Cyprze.
-Cypr? Aha. - mówi ze smutkiem Adaś
-Tam byłyby dobre warunki do przygotowania zespołu - Odparłem. Wtedy mój syn wyszedł z pokoju.
-Wróć tu!
-Co?
-Ja jeszcze nie podjąłem decyzji. Powiedz gdzie chciałbyś jechać?
-No nie wiem. Myślałem o Francji, Hiszpanii czy Włochach.
-Nie, nie i jeszcze raz nie. Tam nie zagramy z zespołami o podobnej klasie do naszej. Jedynie w Polsce, ale tam centra szkoleniowe są do dupy.
-Łaski bez nie muszę jechać - Adam się wściekł
-Ciesz się, że w ogóle będziemy gdzieś jechać!
-Mi tam pasuje Cypr. Najważniejsze, że spędzimy ten czas razem - mówi Karolina
-I z moimi piłkarzami (śmiech). Idź już zrób mi ten obiad bo umieram z głodu.

Położyłem się na kanapie i otworzyłem piwko. Włączyłem telewizor na lokalny kanał sportowy. Akurat był dziennik w którym pokazywali wszystkie kluby z Tallinu i okolic. Ostatnia część materiału bardzo mnie zszokowała. Na ekranie był prezes klubu Viktor Lewada. Opowiadał on o słabej kondycji finansowej klubu i o tym, że będziemy przygotowywać się w niezbyt przyjemnym miejscu. A to kawałek wywiadu:

-A gdzie najlepszy klub Estonii ma zamiar wyjechać na obóz?
-Jak na razie nie wiem. Muszę porozmawiać z naszym trenerem. Sebastian zawsze podsuwał mi dobre pomysły. Jednak przy tak słabej kondycji finansowej myślę, że możemy zostać na miejscu, bądź pojechać gdzieś niedaleko. Może Polska?
-A więc chciałby grać pan na nierównych boiskach, bądź tu gdzie pogoda nie sprzyja dobremu przygotowaniu?
-Niestety takie są realia. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Najwyżej będziemy kopać się po czołach na polskich "kartofliskach" (śmiech).

Musiałem porozmawiać z Viktorem o tym jego wywiadzie. Dzisiaj pewnie go nie było, ale jutro muszę go dorwać. Co on sobie myśli? Daje mi prawie nierealne cele i każe je zrealizować bez odpowiedniego przygotowania. Poczekamy do jutra.
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2010, 13:01:21 wysłana przez seba_maliszewski »

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 19, 2010, 13:39:13 »
Levadia fajny wybór, no i fajnie się zaczęło.
Obyś jak najdłużej prowadził tą karierę, bo ciekawie się zapowiada.

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 19, 2010, 14:24:15 »
Odcinek 3

-Viktor! Otwieraj! - pukałem do drzwi z napisem "Prezes Klubu".
-Niestety nie ma go. Kiedy przychodziłem on odjeżdżał swoim samochodem. - powiedział mój asystent Igor Szczęsny (wyróżnienie dla igora04, który pisze najlepsze karierki na forum)
-Kur*a. Niech go tylko dorwę.
-A co się stało? - Mój podwładny pyta z zaciekawieniem
-Oglądałeś wczoraj program "Sport w Tallinie"?
-Tak. Pewnie chodzi ci o ten wyjazd do Polski, albo pozostanie tu tak?
-Trafiłeś. Wku*wiłem się przez niego.
-Ja też. Słuchaj ja przeprowadzę trening, a ty jedź go szukać. Trzeba to odkręcić. Może pojechał on załatwić wszystkie formalności z wyjazdem?
-Ok lecę trzymaj się. Mam nadzieję, że nie zrobi nic głupiego.

Kiedy szedłem do samochodu próbowałem dodzwonić się do prezesa. Za c*uja nie mogłem dobić się do niego. Co chwilę odrzucał połączenie, a potem wyłączył telefon. Myślałem, że roz*ebie mu ten ukraiński łeb. Pojechałem do jego mieszkania, ale zastałem tylko jego żonę. Powiedziała mi, że Viktor miał załatwić dzisiaj wyjazd do Wronek. Pani Lewada nie wiedziała gdzie to wszystko załatwiał. Podziękowałem jej za te informacje i poszedłem szukać mojego pracodawcy. Pędziłem moim BMW jak szalony przez miasto, aż tu nagle jebn*łem w samochód. Z samochodu wyszedł Viktor. Nie wiedział, że to ja siedziałem naprzeciwko niego. Kiedy wyszedłem usłyszałem jak mnie obraża, a ten ujrzawszy mnie uśmiechnął się pod nosem.

-Przepraszam za tą stłuczkę, ale spieszyłem się, żeby znaleźć pana.
-Nic się nie stało. Zadzwonię po pomoc drogową.
-Słuchaj. Tutaj jest taka knajpka. Może pójdziemy i porozmawiamy?
-Nie ma sprawy.

W knajpce:

-Viktor dlaczego mi nie mówisz o wszystkim.
-Przecież ty pierwszy dowiadujesz się o tym co dzieje się w klubie.
-Tak? A to co usłyszałem w lokalnej telewizji?
-Mogłeś usłyszeć tylko to co wiesz. Mówiłem ci o celach na ten sezon i o tym, że potrzebujemy sponsorów. Mamy kłopoty finansowe.
-Ku*wa ja nie o tym mówię. A ta je*ana Polska?
-Je*bana? Przecież to twoja ojczyzna.
-Ja pier*olę. Chodzi o to, że nie mam zamiaru grać na polskich boiskach.
-A dlaczego?
-Bo chcę obóz na Cyprze. W Polsce nie ma odpowiednich warunków.
-Ciesz się, że masz jakiś wyjazd.
-A zapomniałeś jakie miałem kłopoty w Polsce? Przecież dlatego tu mieszkam. Nie przyjeżdżałbym do tego ch*jowego kraju gdybym mógł normalnie żyć w moim kraju.
-Myślałem o tym. Wszystkie sprawy z przeszłości masz załatwione. Nic ci tam nie grozi. Jak chcesz możesz wracać do Polski.
-Ale co ty mówisz? Ja chcę tu pracować.
-A przed chwilą twierdziłeś, że to chu*owy kraj.
-No sory poniosło mnie. Czyli wyjazd do Wronek?
-Tak. Jedziesz w poniedziałek. O 14:00 macie autokar spod siedziby klubu
-Ok. A razem ze mną moja rodzina.
-Jak chcesz. Mi to nie robi, bylebyś dobrze przygotował zespół.
-No to ja uciekam. Na razie.
-Cześć. Aha jeszcze jedno.
-No?
-Na jutro poproszę raport o zawodnikach. Chcę wiedzieć na czym stoimy.
-Tak jest panie kapitanie (śmiech)!

Wieczorem opowiedziałem wszystko Karolinie i Adasiowi. Oboje byli troszkę podłamani. No, ale wakacje spędzimy razem. To było plusem tego wyjazdu. Na jutro miałem dostarczyć raport o piłkarzach. Ciężko było coś napisać, kiedy byłem zmęczony. Po 5 godzinach męki raport był gotowy. Miałem nadzieję, że nie będzie on zbyt osobisty w odczuciu Viktora. Na zegarze była 4:15, a do pracy miałem wstać o 8:00. Powiedziałem sobie: "To ostatni raz! Wykończysz się pracując po nocy!" i poszedłem spać.
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2010, 14:28:29 wysłana przez seba_maliszewski »

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 19, 2010, 14:49:34 »
No fajnie Ci wychodzi. Obóz w Polsce! Wszystkie zespoły o tym marzą :D

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 19, 2010, 18:14:50 »
no ładnie Ci to wychodzi mam nadzieje  tylko jeden problem.. po co Ci te wulgarne słownictwo ?? trochę to niszczy cały urok po poza tym ładnie.

Bardzo proszę abyś wszedł na mój profil i oddał mi głos kim zagrać.

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 19, 2010, 20:35:36 »
no ładnie Ci to wychodzi mam nadzieje  tylko jeden problem.. po co Ci te wulgarne słownictwo ?? trochę to niszczy cały urok po poza tym ładnie.

Bardzo proszę abyś wszedł na mój profil i oddał mi głos kim zagrać.

Ja jako trener Levadi używam za dużo przekleństw :D. Ale jak chcesz. Nie będzie tyle przekleństw w kolejnych odcinkach.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 19, 2010, 20:54:37 »
Ja jako trener Levadi używam za dużo przekleństw :D. Ale jak chcesz. Nie będzie tyle przekleństw w kolejnych odcinkach.
zawsze się milej czyta jak nie ma przekleństw, ja osobiście staram się unikać przekleństw ale wiesz nerwy :)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 19, 2010, 21:01:42 »
Aha, czasem przekleństwa pomagają w opisie, hehe:)ale historia bardzo ciekawa.

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 19, 2010, 22:13:00 »
Odcinek 4

Pojechałem do siedziby klubu na kolejny trening. Kilka minut przed wyjściem na boisko przekazałem Viktorowi listę piłkarzy, gdzie każdy był szczegółowo opisany.

Bramkarze:

1.Aleksei Matrossov [EST] (19 lat) - Bramkarz, który będzie zmiennikiem pierwszego golkipera. Jest melodią przyszłości. Zobaczymy co z niego wyrośnie. Na razie niech się ogrywa.

12.Sergei Sorokin [EST] (18 lat) - Kolejny z młodych bramkarzy. Ma dopiero 19 lat, a już mógłby grać na poziomie słabszych klubów naszej ligi. Coś na wzór Matrossova. Liczę, że z obu coś wyrośnie. Narazie trzeba poczekać. Obaj będą zmiennikami.

18.Sergei Lepmets [EST] (22 lata) - Nie dawno skończył rozgrywki w reprezentacjach juniorskich, a już jest najlepszym bramkarzem Estońskiej ligi. Aż strach pomyśleć co stanie się, gdy będzie miał 30 lat. Ostoja naszej bramki, której nie pozbędziemy się za żadne pieniądze. Trudno będzie wygryźć go ze składu.

Obrońcy:

2.Andrei Kalimullin [EST] (31 lat) PO - Jeden z najbardziej doświadczonych zawodników w zespole. Jedyny prawy obrońca jakiego mamy w kadrze. Gra na średnim poziomie, ale na razie trzeba z niego korzystać.

3.Taijo Teniste [EST] (21 lat) LO - Utalentowany obrońca, który będzie grać w pierwszym składzie. Miejmy nadzieję, że nie zawiedzie, a jego talent będzie się prawidłowo rozwijał.

4.Igor Morozov [EST] (20 lat) ŚO - Podstawowy obrońca. Na środku jest jednym z najlepszych piłkarzy Meistriliigi, a to wciąż początkujący zawodnik.

14.Anton Aristov [EST] (22 lata) ŚO - Zawodnim rezerwowy. Jeden z pierwszych do odstrzału. Na środku obrony mam pięciu piłkarzu, a wystarczy mi czterech. Mimo, że umiejętności ma na solidnego rezerwowego, to inni zawodnicy mają swój potencjał.

16.Alexandr Volodin [EST] (21 lat) ŚO - Kolejny z młodych gniewnych. Będzie on zmiennikiem dwóch stoperów. Czas pokaże co z niego wyrośnie.

19.Maxim Podholjuzin [EST] (16 lat) ŚO - Nasz najmłodszy zawodnik. Jest on najbardziej utalentowanym estońskim obrońcą. Mówi się, że za 2 lata będzie ostoją drużyny narodowej. W tym sezonie częściej będzie w zespole juniorów, ale czasem zagra.

21.Alexandr Kulinits [EST] (17 lat) LO - Zawodnik który przyszedł z juniorów. Igor Szczęsny mówił, że może on powalczyć z Teniste o miejsce na lewej stronie obrony. Nie widziałem zawodnika w akcji, więc dam mu trochę czasu. W sumie jest młody.

24.Artjom Artjunin [EST] (19 lat) ŚO - Najlepszy zawodnik reprezentacji Estonii U-19 w której zagrał już 25 meczy. Razem z Morozovem tworzą super duet stoperów. Miejmy nadzieję, że nikt ich nie przejdzie. Artjom puka do drzwi seniorskiej reprezentacji, ponieważ to chłopak ze sporym talentem

Pomocnicy:

5.Maksim Paponov [EST] (19 lat) ŚP - Pomimo młodego wieku gra dobrze w środku pola. Jak narazie będzie zmiennikiem, ale widząc jakie postępy zrobił przez ostatnie 2 lata to sądzę, że za kolejne 2 będzie czołowym zawodnikiem.

6.Aleks Mones [EST] (19 lat) ŚP - Jeden z mniej uzdolnionych piłkarzy w zespole. Na pewno gra dobrze, ale w tej ekipie nie miałby zbyt wielu szans na grę. Kolejny zawodnik z którym mam zamiar się pożegnać.

7.Eino Puri [EST] (21 lat) PP - Super skrzydłowy. Zawodnik, którym interesują się kluby z poza Estonii. Piłkarz o niezwykłym potencjale. Za 2 lata stałby się gwiazdą tak lig jak: Ukraińska czy Rosyjska. Oby nie zmarnował swojego talentu.

8.Konstantin Nahk [EST] (34 lata) ŚP - Najstarszy piłkarz Levadii. Właśnie dlatego jest jej kapitanem. Zastanawiam się ile jeszcze pogra, ale wiem jedno. Nahk skończy tu karierę.

9.Igor Subbotin [EST] (19 lat) ŚPD - Kolejny zawodnik, który będzie dobrym graczem za 2-3 lata. Coraz częściej będzie się ogrywał i z czasem pokaże na co go stać.

10.Eduard Ratnikov [EST] (25 lat) ŚPO - Piłkarz który zostanie wystawiony na listę transferową. Nie jest tak dobry, żeby grać w pierwszym składzie, a w tym wieku jego umiejętności raczej się nie zwiększą.

15.Tomi Saarelma [FIN] (20 lat) LP - Jedyny lewy pomocnik w zespole i jeden z dwóch obcokrajowców. Jeżeli znajdziemy godnego następcę to Tomi usiądzie na ławce.

22.Artjom Dimitrijev [EST] (20 lat) ŚP - Zawodnik, który z miejsca stanie się podstawowym graczem. W miarę upływu czasu stanie się jeszcze lepszy.

Napastnicy:

11.Vitali Leitan [EST] (30 lat) - Nasz najlepszy napastnik. Gwiazda zespołu. Z racji tego iż nie jest młody może zatracić miejsce w składzie.

13.Denis Malov [EST] (29 lat) - Nie reprezentuje sobą nic. Gra na niskim poziomie. Wystawiony na listę transferową.

17.Vladislav Ivanov [RUS] (23 lata) - Znakomity napastnik. Spodziewam się po nim mnóstwa goli. Nie dość, że już jest świetnym graczem to ma jeszcze czas, żeby być o wiele lepszy.

20.Andero Pebre [EST] (17 lat) - Zmiennik głównych napastników. Będą z niego ludzie. Ale to dopiero za kilka lat.

23.Tarmo Neemelo [EST] (27 lat) - Reprezentant Estonii. Jest bardzo dobrym piłkarzem i myślę, że może grać w pierwszej jedenastce.

Jak widać mamy utalentowaną kadrę. Głownie są to zawodnicy od 17 do 23 roku życia. Na pewno będzie trzeba wzmocnić zespół na kilku pozycjach i to bardziej doświadczonymi zawodnikami. Jak na razie wpadło mi w oko kilku zawodników:

-Helveg [DEN] (38 lat) PO - Odense BK
-Baszczyński [POL] (32 lata) PO - Atromitos Ateny
-Piechniak [POL] (32 lata) PP - Bez Klubu
-Kosowski [POL] (31 lat) LP - APOEL
-Sow [SEN] (33 lata) LP - Nimes

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 19, 2010, 22:28:56 »
ładnie opisałeś swoich zawodników, a zatrzymać w zespole będzie Ci ciężko kiedy potęgi europy zapytają o Lepmetsa

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 19, 2010, 22:28:56 »