Autor Wątek: Liga Mistrzów  (Przeczytany 16656 razy)

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 19.04.2009r.
Odp: Levadia Tallin
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 20, 2010, 19:53:05 »
Odcinek 6

Miesiąc przygotowań za nami. Rozegraliśmy ciekawe sparingi i sądzę, że jesteśmy przygotowani do zmagań ligowych. Na początku sierpnia zaprzestałem walkę o Bartosza Bosackiego. Prezes Lecha nie przystał na moją ostateczną propozycję. Na tą pozycję poszukamy kogoś innego. Wysłałem ofertę za doświadczonego napastnika Freiburga Jonathana Jägera. Francuz będzie niezłym nabytkiem. Liczę, że to on stanie się najbardziej wartościowym piłkarzem.

Pierwszy mecz o punkty w tym sezonie przyszło nam grać w Superpucharze Estonii. Naszym przeciwnikiem był zespół Linnameeskond. Od początku spotkania postawiłem na grę z kontry. Rywale nie byli zbyt dobrzy w tym aspekcie i to podziałało. Do przerwy prowadziliśmy 1:0. Gola zdobył w 44 minucie Dimitrijev. Wcześniej czerwoną kartkę zobaczył Luts i Linnameeskonde musiało kończyć mecz w dziesiątkę. Druga połowa ułożyła się dla nas znakomicie. Liczne ataki pod bramką rywali z których zdobyliśmy jedną bramkę to był nasz atut. Gol został zdobyty przez Leitana. Pod koniec spotkania siły się wyrównany. Z boiska wyleciał Puri, który faulował od tyłu. Zanim sędzia wyjął czerwony kartonik z kieszeni zdążyliśmy stracić gola. Kalda trafił do naszej siatki na 1:2. Do końca meczu nic się nie zmieniło więc Levadia sięgnęła po Superpuchar.

Superpuchar Estonii

Paide Linnameeskond - Levadia Tallin 1:2 (77'Kalda - 44'Dimitrijev, 50'Leitan)

-Panowie to było to czego oczekiwałem! - powiedziałem w szatni
-My zawsze spełniamy oczekiwania (śmiech) - odparł Neemelo
-Ty to się nie odzywaj. Nie trafiłeś stuprocentowej sytuacji.
-Ale sport to gra zespołowa.
-No przecież wiem. Świruję (śmiech).
-Trenerze? A gdzie browary za wygraną? - zapytał Nahk
-A czy ty nie wiesz, że w miejscu pracy się nie pije? W Tallinie razem z kibicami będziemy świętować
-Ale w Barze Kabanosa? - pyta Lepmets
-No, a jak! Tylko tam chodzą kibice naszej ekipy. A teraz pod prysznic i za 30 minut macie być w autokarze.

Po powrocie do Tallina świętowaliśmy zwycięstwo do białego rana. Trzeba przyznać impreza była udana. Młodzież powoli opuszczała lokal i tylko my z kibicami świętowaliśmy. Viktor przyszedł, patrzy i za bardzo nie wie o co chodzi. U dziewczyny Puriego zmysł równowagi zawodzi. Wczoraj w szkole była skromna, dzisiaj prawie nieprzytomna do wszystkiego skłonna. Tak wyglądała ta impra.

Tydzień po zgarnięciu trofeum rozgrywaliśmy mecz na własnym obiekcie. Pierwsza kolejka ligowa to pojedynek z Tammeka. W składzie pojawił się nowy piłkarz. Pozyskany z Kazachskiego Aktobe Samat Smakov zagrał na prawej obronie. Mecz od początku do końca należał do nas. W 11 minucie Paponov strzelił do pustej bramki. Prowadziliśmy 1:0. Dwanaście minut później Leitan podwyższył prowadzenie wykorzystując sytuację sam na sam. W pierwszej połowie rywale oddali tylko jeden strzał. W dodatku był to strzał celny, którym pokonali Lepmetsa. Gola kontaktowego zdobył Prosa. W drugiej połowie mieliśmy miażdżącą przewagą w posiadaniu piłki w postaci 69% do 31%. Reprezentant Estonii Tarmo Neemelo wpisał się na listę strzelców w 58 minucie. Jego zmiennik Ivanov zdobył gole w 73 i 90 minucie. Subbotin dołożył cegiełkę do zwycięstwa strzałem z 79 minuty.

Meistriliiga 1 kolejka

Levadia Tallin - Tammeka Tartu 6:1 (11'Paponov, 23'Leitan, 58'Neemelo, 73'Ivanov, 79'Subbotin, 90'Ivanov - 42'Prosa)

Pomeczowa wypowiedź:

Moi zawodnicy zagrali to co im kazałem. Nie dopuszczali do jakichkolwiek akcji ze strony gości oraz grali piłką. Nie grali tzw. "lagi" na napastnika tylko z rozwagą i spokojem rozgrywali między sobą. Byli cierpliwi w tym co robili i wyczekiwali na błąd rywala. Tych błędów było zbyt dużo dlatego nie dziwi mnie zdobycie tylu goli. Spodziewałem się tego. Mogę tylko ubolewać z powodu utraty gola pod koniec pierwszej połowy, ale liczy się efektowne zwycięstwo, a co najważniejsze 3 punkty.

Niedługo po meczu dowiedziałem się, że jutro przyleci do Tallina nowy piłkarz. Francuz Jager zasili zespół Levadi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2010, 19:57:20 wysłana przez seba_maliszewski »

Offline Robi1908

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 16.11.2009r.
  • Główny organizator konkursu na najlepszą karierę.
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 20, 2010, 19:57:47 »
Dla mnie nie ma to różnicy czy to fifa czy pes  :) liczy się tylko dobre wykonanie :) a twoje jest super , ładnie i fajnie to się na prawdę czyta. Dobrze ci idzie Levadią  ;)
Moja Kariera F.C. Barcelona ---> REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 20, 2010, 20:31:48 »
Ja jestem obojętny czy to Fifa czy Pes, ważne że dobrze napisane, czyta się elegancko.

Dabrowy00

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 20, 2010, 20:33:21 »
Nie ważne czy FIFA/PES. Ale ważne, że jest super opisywane.  ;)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 20, 2010, 20:36:10 »
Trochę żeś rozwalił to coś z czym grałeś w pierwszej kolejce :D
Fajnie to wszystko piszesz, mam nadzieję że potrwa to jak najdłużej. ;)

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 20, 2010, 20:52:08 »
racja, super opisywane! Że chce Ci się :D
mam nadzieję, ze nie skonczysz szybko

poza tym czemu mi piszesz na PW że nikt Ci nie komentuje kariery, przecież tu jest masa komentarzy :D

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 21, 2010, 00:39:22 »
Opisane jest świetnie, a w pierwszej kolejce to dosłownie przejechałeś się po rywalach. Brawo brawo, naprawdę dużo ludzi ci komentuję.Życzę wytrwałości. :)

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #47 dnia: Listopad 21, 2010, 11:33:40 »
Odcinek 7

Przygotowany na kolejny dzień pracy wstałem i zjadłem pożywne śniadanie. Karolina zrobiła pyszną jajecznicę. Pomogłem Adasiowi zainstalować grę na komputerze, umyłem się i wyszedłem do garażu odpalić samochód. Kiedy wysiadłem z auta zamknąć drzwi wjazdowe zaczepił mnie pewien chłopak. Z wyglądu przypominał młodego gangstera. Na mój gust nie miał jeszcze 18 lat.

-Przepraszam. Pan Maliszewski?
-Tak to ja.
-Moglibyśmy chwilkę porozmawiać?
-A o czym chcesz ze mną rozmawiać? Może chcesz autograf?
-Nie, nie. Gram w amatorskim klubie JK Dünamo Tallinn.
-Wiem co to za klub. Sam kiedyś kopałem tam piłkę.
-No to wie pan, że stamtąd można się wybić.
-Do czego zmierzasz?
-Chciałem grać w pana drużynie.
-W Levadii? Przecież tu trzeba umieć grać w piłkę, a nie trenować 2 razy w tygodniu poza szkołą.
-Ale ja jestem bardzo dobry.
-Gdybyś był ktoś by cię zauważył. Wysyłam scoutów i nic mi nie wspominali o tobie.
-Niech pan zobaczy jak gram chociaż.
-Nie. Zjeżdżaj czasu nie mam.
-Zobaczy pan! Będę kiedyś gwiazdą! Niech pan zapamięta te słowa!

Odjechałem na boisko treningowe. Trening trwał 2,5 godziny. Tak jak w każdy poniedziałek zawodnicy pierwszego zespołu, rezerw jak i U-19 rozegrali turniej kontrolny na małym boisku. Podzieliłem ich na 12 zespołów. Wymieszałem zawodników z różnych grup. Graliśmy 5 zawodników z pola + 1 bramkarz.
Po grze kontrolnej podszedł do mnie Tarmo Neemelo.

-Sebastian porozmawiamy? - zapytał po imieniu Tarmo. Zawsze lubiłem gdy zawodnicy zwracali się do mnie Sebastian niż panie trenerze.
-O czym?
-Jest taka sprawa. Wczoraj rozmawiałem z moim kuzynem Antoninem. Lubi grać w piłkę i jest niezwykle utalentowany. Bardzo szybki skrzydłowy.
-I co? Ma tu grać?
-No tak. Powiedziałem mu żeby pojechał do ciebie i porozmawiał z tobą.
-Ile on ma lat?
-17.
-O ku*wa.
-Co jest?
-Czy on wygląda jak jakiś bandyta?
-Że co?
-No taki łysy, wytatuowany, stworzony do przestępczego świata.
-No w pewnym sensie.
-Rozmawiałem z nim dziś chyba. Spławiłem go.
-Mówię ci odkręć to. On gra świetnie. Za kilka lat może być lepszy niż ja.
-Ok podaj mi jego adres pojadę porozmawiać z nim.
-No dobrze. Ale dzisiaj on wyjeżdża. Wraca za tydzień.
-Dobra wtedy z nim pogadam.

Kolejny tydzień minął bardzo szybko. Nadeszła niedziela. O godzinie 15:00 graliśmy mecz z lokalnym rywalem Nomme Kalju. Przed meczem podałem pierwszą jedenastkę. Po dłuższym zastanowieniu w pierwszym składzie zagra nowy nabytek Jager. Jak narazie nie zaaklimatyzował się w zespole, ale powinien dać sobie radę. Mecz zaczął się najlepiej jak mógł. W 5 minucie Jager strzelił gola dającego prowadzenie. Nawet nie wyobrażałem sobie tego co mogło za chwilę się stać. Chłopacy przestali grać w piłkę, zostali zepchnięci do defensywy. Nie wiedziałem co się dzieje. Napastnik gospodarzy Ochoa raz po raz uderzał na bramkę Lepmetsa. Ratowały nas słupki lub znakomite interwencje Sergeia. W 40 minucie jeden z ataków przyniósł bramkę dla Kalju. Ochoa przeszedł 4 zawodników naszej ekipy i wyszedł sam na sam z Lepmetsem. Nasz bramkarz skrócił kąt, ale to nic nie dało. Ochoa wykorzystał tą sytuację i było 1:1. Druga połowa zaczęła się bardzo słabo jeśli chodzi o naszą grę. Graliśmy tak jak przez dłuższą część pierwszej odsłony meczu. W 50 minucie Jevdokimov znalazł sposób na Lepmetsa i przegrywaliśmy 1:2. Postanowiłem nieco zmienić styl gry i zagrałem 5 obrońcami. Wyszło to na tyle dobrze, że nie straciliśmy więcej bramek. Mam nadzieję, że już więcej takie mecze nam się nie przytrafią.

Meistriiliga [2/36]
(8.) Nomme Kalju – (1.) Levadia Tallin 2:1 (40'Ochoa, 50'Jevdokimov - 5'Jager)

We wtorek pojechałem do mieszkania młodego Antonina. Mieszkał on w pięknym apartamentowcu. Zapukałem do drzwi. Otworzyła mi je seksowna kobieta.

-Tak słucham? Pan w jakiej sprawie?
-Szukam Antonina. Czy on mieszka tutaj?
-Tak. Jestem jego siostrą. Mam na imię Karina.
-Miło mi panią poznać. - przywitałem się z siostrą Antonina, która na mój gust miała około 25 lat
-Mogłabym dowiedzieć się dlaczego chce pan zobaczyć się z Antoninem?
-Chciałbym żeby grał dla mojej drużyny.
-Zejdziesz tu wreszcie czy mam po ciebie iść?! - krzyczała Karina
-Czego chcesz?
-Jakiś pan do ciebie.
-A pan tu czego szuka?
-Siadaj i nie pyskuj. - odparła siostra
-Chciałem cię przeprosić za to co było przed moim domem. Nie wiedziałem, że jesteś kuzynem Tarmo. Oglądałem twój wczorajszy występ. Zagrałeś znakomite spotkanie. Chciałbym żebyś grał w Levadii Tallin.
-Naprawdę?
-Tak.
-Po wczorajszym meczu rozmawiałem z twoim trenerem i dogadałem się z nim w sprawie transferu. Już dziś możesz zostać naszym zawodnikiem.
-No to zaje*iście - powiedział Antonin
-Podpisz tutaj.
-Już. Widzę, że będę zarabiał trochę.
-Jak na razie to i tak mało, ale dla ciebie może to wystarczająco dużo. Będziesz grał w zespole U-19. Jeśli pokażesz, że stać cię na dobrą grę to trafisz do pierwszego zespołu.
-Panie Sebastianie? - zapytała Karina
-Jaki panie? Przejdźmy na ty. Sebastian jestem.
-No dobrze. Sebastian jeśli Antonin będzie sprawiał problemy to tu masz mój numer. - Karina wręczyła mi swoją wizytówkę. Jest prawniczką.
-W razie czego będę dzwonił.

Nadeszła sobota. 3 kolejka. Mecz przy sztucznym oświetleniu. Na Kadriorg Stadium przybyło niespełna 4,5 tysiąca widzów przy pojemności 5 tysięcy. Mogliśmy być zadowoleni z frekwencji. Naszym przeciwnikiem było Viljandi Tulevik. Początek meczu jak zwykle należał do nas. Gola strzeliliśmy już w 3 minucie. Jego autorem był Dimitrijev. Nie minęło 10 minut, a wyrównał Tolpus. Byłem złej myśli. A jeśli znów przegramy tak jak w niedzielę? Nie. To nie mogło się tak skończyć. Chwilę po golu gości znów wyszliśmy na prowadzenie, którego nie oddaliśmy do końca spotkania. Do bramki rywali trafił Ivanov. Nie minęło 20 minut, a prowadziliśmy 3:1. Kolejny gol Ivanova. Do przerwy było 4:1 za sprawą Jagera. Jest on tak szybki, że nikt go nie dościga. Wyszedł sam na sam i ustrzelił gola do szatni. W 49 minucie nasz kapitan Nahk zdobył kolejną bramkę. Zaraz po tym golu Jager strzelił 3 gola w barwach Levadii. Było 6:1. Ivanov ustrzelił hattricka w 78 minucie. Był to również jego piąty gol w tym sezonie. Wygraliśmy ten mecz 7:1. Byłem wniebowzięty. Przejechaliśmy się po naszych rywalach.

Meistriiliga [3/36]
(3.) Levadia Tallin - (8.) Viljandi Tulevik 7:1 (3'Dimitrijev, 15'Ivanov, 19'Ivanov, 45'Jager, 49'Nahk, 52'Jager, 78'Ivanov - 12'Tolpus)
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2010, 11:40:16 wysłana przez seba_maliszewski »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #48 dnia: Listopad 21, 2010, 11:37:20 »
Kolejny dobry odcinek, za porażkę w 2 kolejce zrewanżowałeś w następnej demontażem rywali.

Offline Carlos

• Prezes klubu
  • Na forum od: 16.01.2009r.
  • Vamos Blaugrana ! ! !
« Odpowiedź #49 dnia: Listopad 21, 2010, 12:44:01 »
Aż chce się czytać bardzo fajnie pisane no i tak wygrana 7:1

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 21, 2010, 14:31:02 »
no nieźle go spławiłeś hehe :D

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 21, 2010, 14:34:27 »
no nieźle go spławiłeś hehe :D

Wiesz myślałem, że jeszcze mi samochód zajebie :D

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 21, 2010, 14:41:16 »
Genialna kariera ;D
Świetnie się czyta.

Offline Robi1908

• Prezes klubu
  • Na forum od: 16.11.2009r.
  • Główny organizator konkursu na najlepszą karierę.
« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 21, 2010, 14:48:55 »
Szkoda porażki. A co do kariery, pozwolę sobie zacytować kolegę wyżej
Genialna kariera Duży  ;D
Moja Kariera F.C. Barcelona ---> REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 21, 2010, 15:03:09 »
Bardzo fajny odcinek! Świetnie piszesz. Może brakuje trochę jakichś obrazków ale nie to jest najważniejsze.
No i zyskałeś nowy talent. ;)

Offline Bonito

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 14.02.2010r.
  • vamos barca !
« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 21, 2010, 17:19:47 »
Opowiadanie super, bardzo fajnie to opisujesz, szkoda, że to wymyślasz ;]
Mógłbyś zacząć dodawać jakieś zdjęcia piłkarzy, trenerów , coś, albo loga klubów ;] Na pewno to wzbogaci karierę.
Gratuluję rozgromienia Viljandi :P
" border="0

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 21, 2010, 20:39:07 »
Opowiadanie super, bardzo fajnie to opisujesz, szkoda, że to wymyślasz ;]
Mógłbyś zacząć dodawać jakieś zdjęcia piłkarzy, trenerów , coś, albo loga klubów ;] Na pewno to wzbogaci karierę.
Gratuluję rozgromienia Viljandi :P

No te rozmowy muszę wymyślać nie? A mecze gram na fifie
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2010, 20:48:22 wysłana przez seba_maliszewski »

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 21, 2010, 20:40:47 »
Hmmm skoro normalnie grasz na Fifie to czemu nie wstawiasz żadnych screenów ani nic? Bo opis Ci świetnie idzie, tylko myślałem na początku,że wszystko sam wymyslasz.

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 21, 2010, 20:48:07 »
Hmmm skoro normalnie grasz na Fifie to czemu nie wstawiasz żadnych screenów ani nic? Bo opis Ci świetnie idzie, tylko myślałem na początku,że wszystko sam wymyslasz.

Zepsuło by to trochę opowiadanie. To ma być coś w formie książki. Tą pracę również oddam jako wypracowanie na półrocze. Czas mam do 10 grudnia. Tyle ile napiszę oddam. Dodam tylko np. że zostałem zwolniony. Oczywiście na forum mam zamiar pisać dłużej.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 21, 2010, 20:55:59 »
Do szkoły coś takiego masz zamiar oddać? To ogranicz trochę słownictwo :D aaaa i co to ma być,że cos takiego piszesz ; p kto to zadał

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 21, 2010, 20:55:59 »