29 kolejka ligowa
TSV wraca do Bundesligi po 7 latach!!!
Ekipa TSV do Oberhausen jechała zapewnić sobie awans do 1. Bundesligi. Wystarczyło pokonać gospodarzy, co wbrew pozorom wcale nie miało być takie łatwe. Goście na dodatek wystąpili bez Di Santo, najlepszego strzelca zespołu. Gra nie szła źle. W 40 minucie z 7 metrów uderzył Ziereis, bramkarz odbił piłkę jednak wprost pod nogi Soriano, a ten skierował piłkę do pustej bramki. Wybuchła radość na sektorze gości. Monachijczycy wiedzieli że do powrotu do Bundesligi dzieli ich zaledwie, i aż godzina gry. Gospodarze nie zamierzali odpuszczać i przeprowadzili 2-3 ładne akcje, jednak na nic się to zdało i TSV wraca po 7 latach przerwy do Bundesligi!!! Wpłynęła na to bardzo świetna postawa zespołu w rundzie wiosennej. Mówiono że bez transferów ta drużyna dalej sobie nie poradzi, a oni pokazali wszystkim niedowiarkom że jeszcze lepiej się zgrali i kapitalnie zagrali na wiosnę! Teraz czekać na wzmocnienie drużyny i czas podbić Bundesligę!!!
Strzelcy:
40' Soriano Zmiany:
Rot-Weis:
76' T. Kruse Terranova
76' Nolito Lamidi
76' Tullberg Krontiris
Lothar Matthaus: Jestem dumny z tych chłopaków. Mimo, że nie dysponowaliśmy najsilniejszym personalnie składem udało nam się po 7 latach przerwy wejść do Bundesligi. Chciałbym podziękować wszystkim chłopakom za wspaniały sezon, i z tego miejsca potwierdzić że zostaję w drużynie na kolejny sezon. Mam nadzieję że sprawimy niespodziankę w trochę w Bundeslidze powalczymy. Trzeba trochę wzmocnić drużynę, ale myślę że wielkich rewolucji nie będzie. Chociaż pożyjemy zobaczymy!Jonathan Soriano: Świetnie!!! Właśnie po to tu przyszedłem, aby pomóc zespołowi w awansie do Bundesligi. Udało się i jestem z tego bardzo zadowolony. Pewnie jesteście ciekawi co teraz ze mną... Mam tutaj jeszcze 4 lata kontraktu, i nie zamierzam się stąd ruszać. Czuję się tu fantastycznie, kibice są wspaniali, mamy super zespół. Czego chcieć więcej? Mam nadzieję że powalczymy w przyszłym sezonie!Do końca sezonu wrzucę już tylko wyniki, które jeszcze dzisiaj. Myślę że jeśli dobrze pójdzie jeszcze dzisiaj rozegram jakieś spotkanie w nowym sezonie.
No i w końcu znalazłem drużynę którą aż chce mi się grać. Dziękuję tym, którzy wytrzymywali to moje ciągłe zmienianie drużyn, ale teraz już raczej się to nie powtórzy.