5 kolejka ligowa
Ale jaja! HSV pokonane!
W 5 kolejce Bundesligi zespół TSV mierzył się w Hamburgu z tamtejszym HSV, które po sprowadzeniu Maloudy czy Subotic'a mierzyć chce w Mistrzostwo Niemiec. Do tej pory szło nieźle, 2 zwycięstwa, 2 remisy, bez porażki. Wydawało się że po spotkaniu z beniaminkiem punkty HSV pójdą w górę... Tak się jednak nie stało... TSV od początku grało odważnie, i w pierwszej połowie gospodarze mieli mało do powiedzenia. W 37 minucie dobre podanie od Lovin'a dostał Soriano, wbiegł w pole karne dograł na 13 metr do Aignera a ten strzałem z pierwszej piłki pokonał bramkarza gospodarzy! Piłka wpadła idealnie pod poprzeczkę. W drugiej połowie zawodnicy HSV atakowali coraz to bardziej, i coraz to bardziej byli bliżej zdobycia gola. TSV broniło się momentami chaotycznie, lecz bardzo skutecznie. W końcu gdy udało im wyjść z kontrą piłkę dośrodkował Ignjovski. Briand uderza głową, ajj... bramkarz zatrzymał piłkę na linii bramkowej, ALE POPEŁNIA BŁĄD! SORIANO GOOOOOOL! Z najbliższej odległości wpakował piłkę do bramki i sektor gości wybuchł z radości po tym golu i jasnym się stało że to monachijczycy zdobędą w tym spotkaniu 3 punkty! Fantastyczne spotkanie TSV!
Lothar Matthaus:
- Świetne spotkanie w naszym wykonaniu. Byliśmy zdecydowani w ataku, i dobrze zagraliśmy w obronie. W pewnym okresie drugiej połowy może za bardzo daliśmy się zepchnąć do defensywy, ale widać było że HSV bardzo chciało odrobić straty. Chłopaki robili wszystko co w ich mocy aby do tego nie dopuścić i udało się. Na dodatek jedna z niewielu kontr w tym czasie z którą wyszliśmy zakończyła się bramką i to już kompletnie podłamało HSV. 2 bramki straty, 4 minuty do końca... Jestem dumny z moich podopiecznych i mamy nadzieję że taka gra to nie jest jakiś tam kilkumeczowy wyskok, tylko 4 miejsce zajmujemy w pełni zasłużenie!
Strzelcy:
37' Aigner (Soriano)
87' Soriano Zmiany:
HSV:
61' Ze Roberto Hanke
64' van Nistelrooy Guerrero
64' Pitroipa Aogo
Zauważyłem, że mam dosyć mało wejść. Czy ktoś czyta tą karierę, czy piszę ją dla siebie? Jak już czytacie to zostawcie komentarz, odwdzięczę się tym samym.
Jeśli nie będzie zainteresowania, to wypieprzę to wszystko w piździec i nie będę marnował swojego czasu.