Autor Wątek: Borussia M'gladbach|16.Spieltag der Fußball-Bundesliga. Zaskakujący transfer!  (Przeczytany 62502 razy)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Odp: Borussia Mönchengladbach|DFB-POKAL-FINAŁ Warto to zobaczyć! Kapitalny mecz!
« Odpowiedź #180 dnia: Październik 31, 2011, 00:07:48 »
Mecz zaczęliście gorzej od Wolfsburga, co prawda bramkarz bronił kapitalnie, ale wolej na początku był nie do obrony.
Borussia po straconej bramce wzięła się w garść, swój przebłysk miał znowu Bo-Kyoung, świetnie odegrał piłkę, a kolega w 45'min. wyrównał. Trzeba grać do końca drużyno Wolfsburg..
Do 77' min. żadnych ciekawych sytuacji. Kapitalna kontra Wolfsburga, lecz głupie zachowanie obrońcy powoduje rzut karny.. Bramkarz obronił kapitalnie, i nie przekreślił szans na wygranie tego meczu!
Do 90' min. nie działo się już nic nowego.
W dogrywce także wiało nudą, ale świetny fenomen wykonali twoi piłkarze w 110min., dobry stały fragment gry daje wam wygraną w finale.
BRAWO!

Offline Milten4867

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 20.06.2010r.
Odp: Borussia Mönchengladbach|DFB-POKAL-FINAŁ Warto to zobaczyć! Kapitalny mecz!
« Odpowiedź #181 dnia: Październik 31, 2011, 00:53:59 »
Dobrze, że strzeliłeś w dogrywce. Bo w karnych mogłoby być gorzej, a tak zwycięstwo ;p

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #182 dnia: Październik 31, 2011, 09:10:54 »
Ter Stegen jest zajebistym zawodnikiem, może w ostatnim meczu się nie popisał, ale teraz pokazał dlaczego w Niemczech nazywają go drugim Oliverem Kahnem. Oby chłopak grał tak dobrze jak teraz, choć szczerze mówiąc ciężko będzie go u ciebie zatrzymać bo kluby będą go kusić. Gratuluję zdobycia Pucharu Niemiec, dzięki czemu zagracie w LE. Brawo Borussia.

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 02.05.2008r.
  • Zapraszam www.fcbobrek.net
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #183 dnia: Październik 31, 2011, 10:05:34 »
Po wygraniu DFB-Pokal nadszedł czas na ostatnią kolejkę w 2.Bundeslidze. Ostatnim rywalem Borussii Mönchengladbach będzie TSV 1860 München. Mecz rozegrano na Allianz-Arena. Lucien Favre postanowił ponownie zagrać rezerwowo. Młodzi piłkarze Borussii zagrali początek spotkania wręcz jak z bajki. W kwadrans prowadzili już 2-0. Pierwszego gola w 5 minucie strzelił Herrmann. Natomiast w 14 minucie gola głową zdobył J.King. Jednak tak dominującą młodzież oglądaliśmy do 30 minuty meczu. Wtedy do ataków ruszył zespół TSV. Godzinę mieli na zmienienie czegoś w dzisiejszym meczu. Nie udało się im to chodź sytuacji mieli od groma. Nic niestety nie ugrali i przegrali u siebie 0-2. Borussia zwyciężyła w ostatniej kolejce. Piłkarze Luciena Favre może nie zagrali dzisiaj dobrego meczu to początkowe 15 minut okazały się kluczowe i 3 pkt zapisano właśnie im.

VIDEO Z MECZU...
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=7ac0e6c27ed40d9e5c1d405e89d8d5d7&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=7ac0e6c27ed40d9e5c1d405e89d8d5d7&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

!JUŻ WKRÓTCE!
PODSMUMOWANIE SEZONU

Offline CJKarl

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 06.02.2010r.
Odp: Borussia Mönchengladbach|34kolejka: Ostatni mecz zakończony zwycięstwem.
« Odpowiedź #184 dnia: Październik 31, 2011, 10:16:02 »
Dobre widowsisko na terenie gospodarzy.Pokazałeś kto tu jest lepszy i zasłużenie wygrałeś.Aż się boje co będzie w 2 sezone gdy już będziesz grać w bundeslidze.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #185 dnia: Październik 31, 2011, 11:05:59 »
Brawo za wygranie Pucharu Niemiec. Pokonanie Wolsfburga utwierdza mnie w twierdzeniu, że w Bundeslidze nie będziecie chłopczykiem do bicia, a mocną drużyną, która będzie walczyła o wysokie cele. W przyszłym roku zawita do was Liga Europy to będzie wielkie doświadczenie dla twojego zespołu. Ach to piękne chwile, gdy Polak zapewnia tryumf swojemu zespołowi.

Co do meczu z TSV.
W 15 minut załatwiłeś ekipę z Monachium. Grałeś rezerwowym składem za co ci chwała. Jednak od 30 minuty to gospodarze dyktowali warunki mając setki akcji, ale nie wykorzystali ani jednej. Czekam na podsumowanie, ciekawie będzie spojrzeć na statystyki  ;)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #186 dnia: Październik 31, 2011, 11:10:47 »
Ładny mecz. Już na początku meczu ustaliłeś wynik. Gospodarze próbowali atakować, ale bez jakiś szczególnych akcji. Troszkę szkoda, bo pierwsze 15 minut grali do kitu, lecz następną część meczu całkiem przyzwoicie.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #187 dnia: Październik 31, 2011, 11:32:13 »
Gratulacje za wygranie DFB Pokal. Potraktowałeś te rozgrywki poważnie i byłeś w stanie nawet wygrać, brawo. Duża zasługa w tym finałowym spotkaniu Waszego bramkarza, który dwoił się i troił, wybronił nawet karnego. Bardzo dobre spotkanie w ogóle z Waszej strony i wydaje mi się, że zasłużyliście na to zwycięstwo.
W ostatniej kolejce dałeś pograć młodym zawodnikom, którzy od początku zaskoczyli rywali i było 2:0. Później TSV ruszyło do ataków, jednak im także nie udało się z wami wygrać. Świetny sezon w Waszym wykonaniu, gratulacje. Mam nadzieję, że drugi będzie również owocny w sukcesy.

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #188 dnia: Październik 31, 2011, 11:39:28 »

2.BUNDESLIGA                    BUNDESLIGA

NAJWIĘCEJ BRAMEK

NAJWIĘCEJ ASYST

NAJLEPSZY TRENER
2.Bundesliga                                                                            Bundesliga

NAJWIĘKSZE ROZCZAROWANIA, NIESPODZIANKI
2.BUNDESLIGA
Eintracht Frankfurt - Klub przed sezonem był murowanym faworytem do awansu.
Niestety słaba druga część sezonu i dopiero 4 miejsce w ligowej tabeli.
Sprawiło to że spędzą w 2.Bundeslidze kolejny sezon.

FC St. Pauli - zespół przed sezonem z aspiracjami na awans
Po 34 kolejkach zajeli dopiero 15 miejsce w tabeli.
W tym sezonie bliżej było im do spadku do 3.Liga niż ponownego awansu do Bundesligi.

SpVgg Greuther Fürth - Rok temu do barażu zabrakło ledwo 4 pkt.
Ten sezon sprawił jednak że jeśli się naprawdę chce to się udaje.
Zespół "Koniczynek" rundę wiosenną zagrał najrówniej i zajął zasłużone 2 miejsce.

SG Dynamo Dresden - Sen o Bundeslidze się spełnił.
Rok temu zapewnili sobie awans do 2.Bundesligi w tym roku udało się do Bundesligi.
Co zatem czeka Nas za rok - Mistrzostwo ? Czas pokaże.

BUNDESLIGA
Hannover 96 - Kto by pomyślał że Hannover 96 znajdzie się na koniec rozgrywek tak nisko.
W klubie na początku sezonu mówiono że celem są europejskie puchary.
Niestety jak pokazała rzeczywistość ledwo 14 miejsce w tabeli.

FC Augsburg - Sen kopciuszka nie trwał zbyt długo.
Po słabej drugiej części sezonu zespół ponownie spadł klasę niżej.

1.FC Köln - Drużyna skazywana w tym sezonie na spadek.
Pokazali jednak wielki futbol i sezon skończyli na wysokim 4 miejscu.
W nagrodę zobaczymy ich w Lidze Europejskiej.

VfL Wolfsburg - Zespół rok temu kończył niemiecką Bundesligę na 15 miejscu.
W tym roku pod wodzą Felixa Magahta uplasowali się na 6 pozycji.
Do tego dołożyć dojście do finału DFB-Pokal i można zapisać ten sezon do udanych.

DFB-POKAL PODSUMOWANIE

!JUŻ WKRÓTCE!
OSTATNI WYWIAD PRZED WAKACJAMI.
WAKACJE!!!.
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2011, 11:52:01 wysłana przez Kuchar »

Offline Milten4867

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 20.06.2010r.
Odp: Borussia Mönchengladbach|PODSUMOWANIE SEZONU! Warto zajrzeć ..
« Odpowiedź #189 dnia: Październik 31, 2011, 11:44:47 »
Wszystko ładnie zrobione i opisane ale chyba troche nie potrzebnie wstawiałeś inne ligi.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #190 dnia: Październik 31, 2011, 12:17:10 »
Na zakończenie ligowych zmagań pokonaliście silną drużynę z Monachium na Alianz Arena i mogliście spokojnie wybrać się na piwo w stolicy Bawarii :D Sezon dla Was bardzo udany, uwieńczeniem jego było mistrzostwo 2.Bundesligi i zdobycie Pucharu Niemiec. Liczę na wysoką pozycję w Bundeslidze w następnym sezonie i przynajmniej wyjście z grupy Ligi Europy! :)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #191 dnia: Październik 31, 2011, 12:37:49 »
Co Ty zrobiłeś z tą ligą. Rozniosłeś 2.Bundesligę kompletnie. Spodziewałem się sporej przewagi, ale żeby aż tak? Prawie 30 punktów, nie no chłopie - szacunek. To chyba najlepiej pokazuje, że przy odrobinie wzmocnień nie będziecie walczyć o utrzymanie a bić się o europejskie puchary. Szkoda, że BVB wylądowała tylko w LE. :D
Pięciu piłkarzy w jedenastce sezonu, chyba jeszcze tak nie miałem. Pokazuje to, że mieliście naprawdę kapitalny sezon.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #192 dnia: Październik 31, 2011, 12:39:13 »
Zajebiste podsumowanie super mi sie czytało, wszystko czytelnie zrobione i elegancko. Powiem tak Bayern może już zacząć trząść gaciami bo do gry wchodzi Borussia M. Choć wiem, że o miejsce w Europie będzie ciężko, jednak Bundesliga to juz większy kaliber. Hmm bardzo dobry sezon, ciekawe kogo uda się wam zatrzymać w drużynie na kolejny sezon, bo chętny nie będzie na pewno brakować. Właśnie twoje wyniki z Bundeslidze 2 przypominają mi moje wyniki Blackpool w Championship. Też masakrował wszystko.

PS> United mistrzem zzaaaaaajebiozzzaaaaaa lalaalaa!!!! Sporting drugi, u mnie będzie pierwszy :P

Offline ExiTer

• Amator
  • *
  • Na forum od: 23.10.2011r.
« Odpowiedź #193 dnia: Październik 31, 2011, 12:43:56 »
Podsumowanie po prostu...bajeczka, widzę że się namęczyłeś nieźle, twój klub w tych rozgrywkach zagrał rewelacyjnie, poprzedniemu klubowi do ciebie brakowało prawie 30 punktów, tak dziać to tylko może się w lidze Duńskiej bo tam zawszę górą jest FC Kopenhaga.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #194 dnia: Październik 31, 2011, 14:00:33 »
O tobie tutaj pisać nie będę bo mnie w podsumowania interesuję co się działo w innych ligach. Tak więc zacznę po kolei.
Bundesliga:
Tutaj tak jak to zostało przypuszczone mistrzostwo zdobył Bayern. Bardzo się cieszę bo lubię ten klub. Jak zawodników trzeba pochwalić Gomeza i Riberiego.
Premier League:
Tutaj bój do końca toczyły dwa Manchestery. Ostatecznie wygrał ten który jest lepszy czyli Czerwone Diabły. Rooney bardzo ładnie się rozstrzelał.
Serie A:
Tutaj Juventus walczył z Milanem. Bitwę o ligę wygrał, jednak Juventus i ten fakt mnie trochę nie cieszy. Wielkie brawa dla Del Piero, który mimo wieku trafił prawie 40 bramek.
Liga BBVA:
To chyba każdy miłośnik Realu chce oglądać :). Ligę wygrywa Real, choć miał tyle samo punktów co Barcelona. Przeważył tam na pewno mecz obu tych drużyn. Patrząc na gole to widzę nie był to udany sezon dla Ronaldo, ale cieszy fakt, że Benzema trafił ponad 20 razy:).
Reszta lig mnie za zbytnio nie interesuję więc przejdę do ligi mistrzów.
Ahhh... widzę powraca stary dawny Milan. Bardzo mnie cieszy, że to gracze z Mediolanu wygrywają ten puchar bo jest to mój drugi z ulubionych klubów.

Offline damianeek007

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 29.10.2011r.
  • BvB <3
« Odpowiedź #195 dnia: Październik 31, 2011, 15:26:22 »
Super podsumowanie ! Nie śledziłem niestety całej kariery, ale będzie nastepny  sezon ?? Wtedy był bym stałym gościem ;)

Offline CJKarl

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 06.02.2010r.
« Odpowiedź #196 dnia: Październik 31, 2011, 17:29:20 »
No mój Bayern króluje ale szkoda że przegrał finał LM z Milanem.Wygraliście ligę z przygniatającą przewagą podobnie jak Bayern.To dobrze rokuje na przyszły sezon i może jeszcze dokonasz wzmocnień.Największe emocje w La Liga gdzie Real wygrał tylko różnicą bramek z Barceloną.Powodzenia w kolejnym sezonie.

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #197 dnia: Październik 31, 2011, 19:16:37 »
Ribery 24 asysty :D O Cholera..ale zagrał.
Jest awans i bardzo fajnie choć miałeś ogromną przewagę nad resztą stawki.

Offline AdissJuve

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 20.01.2009r.
  • GRANDE ALEX!!! DEL PIERO SIMPLY THE BEST!!!
« Odpowiedź #198 dnia: Październik 31, 2011, 19:27:26 »
Bardzo ładnie wszystko opisujesz :D
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
JUVE PER SEMPRE!!!

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • FC BOBREK
« Odpowiedź #199 dnia: Październik 31, 2011, 20:36:00 »

Dzień po zakończonej ostatniej kolejce w 2.Bundeslidze odbyła się ostatnia konferencja prasowa przed wyjazdem na zgrupowania Euro 2012 i okresem wakacyjnym reszty zespołu. Nam udało porozmawiać się z Lucianem Favre oraz bramkarzem ter Stegenem.

Dziennikarz Kicker.de - Witam. Jak się Pan czuje po zakończonym właśnie sezonie?
Lucien Favre - Witam. Jest lekki niedosyt bo właśnie skończyło się granie na krajowych podwórkach.
Trenowi okres wakacyjny nie służy zbyt dobrze. Na miesiąc zawiesza się trenerskie abecadło.
Dziennikarz Kicker.de - Czyli ta przerwa pańskim zdaniem jest niepotrzebna?
Lucien Favre - Nie powiedziałem że jest niepotrzebna, chodziło mi tylko o to że człowiek nie ma z sobą co zrobić. Tak udał się na trening, spotykał się z chłopakami na boisku. Można było podzielić się swoimi radami.
Teraz chłopaki udają się na zasłużone wakacje, niektórzy pojadą na zgrupowania Euro 2012 . Trener w tym momencie nie ma co robić z czasem.
Dziennikarz Kicker.de - Czyżby Lucien Favre nie miał wakacji?
Lucien Favre - Oczywiście że ma, udam się do rodzinnej Szwajcarii na tydzień. Później jednak wracam i zaczynam ciężką pracę. Trenerowi odpoczynku nie trzeba zbyt wiele. Przede mną sporo roboty i na pewno nie będę się nudził. Tylko że boisko zamienię na komputer.
Dziennikarz Kicker.de - Czyli przeanalizuję Pan to co działo się w zakończonym właśnie sezonie?
Lucien Favre - Czyta mi Pan w myślach. Dużo pracy nad tym poświecę. Jest parę rzeczy do poprawy, sporo zmian na pewno też wprowadzę w przygotowaniu piłkarzy. Trzeba się rozwijać czy to trenersko czy też piłkarsko. My w swoim zawodzie nie możemy tylko liczyć na to co wiemy. Musimy pogłębiać naukę by nie zostać w tyle.
Dziennikarz Kicker.de - Wie Pan na dzień dzisiejszy gdzie uda się na zgrupowanie gdy wrócą piłkarze?
Lucien Favre - Tak sprawy letniego przygotowania omówiłem już w trakcie tego sezonu z Prezesem. Ustaliliśmy wspólnie że mecze przygotowawcze rozegramy na Wyspach Brytyjskich. Zaplanowane mamy spotkanie w Szkocji. Udamy się też do Anglii by zagrać z Arsenalem Londyn który początkowo miał przyjechać do Nas. Kolejne mecze też zapowiadają się ciekawie.
Dziennikarz Kicker.de - Czyli zapowiada się bardzo ciekawy wyjazd? Na wyspach preferują solidną grę w defensywie.
Lucien Favre - Odpowiem tak: gdzie jak nie na Angielskich boiskach szukać formy. Tam obrońcy grają bardzo twardo i tam trzeba spróbować swych sił. Trzeba być na rozpoczęcie sezonu gotowym nie w 100% a w 200%. Także wyjazd na pewno w tym pomoże.
Dziennikarz Kicker.de - Jak wygląda sprawa transferów. Planuję Pan jakieś wzmocnienia?
Lucien Favre - Na dzień dzisiejszy obserwuję kilku piłkarzy. Być może ktoś zasili szeregi Borussii jednak trzeba czekać na rozwój sytuacji.
Dziennikarz Kicker.de - Dziękuję zatem za wywiad i życzę szybkiego powrotu na boisko. Oraz gratuluję tak wspaniałego sezonu.
Lucien Favre - [śmiech] Wrócę najszybciej jak tylko mogę. Również dziękuje.

Dziennikarz Kicker.de - Witam. Jakie plany na przyszłość planuję bohater Borussii?
ter Stegen - Jaki znów tam bohater, robiłem co do mnie należy a że się udało trzeba się cieszyć.
Dziennikarz Kicker.de - Zostałeś wybrany najlepszym bramkarzem 2.Bundesligi i zawodnikiem meczu finałowego w Pucharze Niemiec. Czy to nie czyni Cię bohaterem Borussii?
ter Stegen - Bohaterem nie jestem. Cały sezon graliśmy jako drużyna i jako zespół można Nas oceniać.
Wszyscy jesteśmy bohaterami. Pokazaliśmy hart ducha i niebywałą wole walki i udało się coś wygrać.
Dziennikarz Kicker.de - Rozumiem. Zostałeś powołany na Euro 2012 co czułeś gdy zadzwonił selekcjoner Joachim Löw?
ter Stegen - Spore wyróżnienie i duże zaskoczenie. Byłem przekonany że mistrzostwa Europy są nieosiągalne jednak udało się i jestem szczęśliwy że zostałem powołany.
Dziennikarz Kicker.de - Jednak o występ może być ciężko? O miejsce trzeba powalczyć z Manuelem Neuerem oraz z René Adlerem.
ter Stegen - Samo bycie w kadrze na tym turnieju to spore osiągnięcie. Zostać 3 bramkarzem w narodowej reprezentacji nie jest łatwo. Trener miał do wyboru wielu dobrych bramkarzy.
Dziennikarz Kicker.de - Jakie plany gdy już zakończą się mistrzostwa Europy?
ter Stegen - Na pewno 2 tygodnie wakacji a później powrót do drużyny i przygotowanie się do nowego sezonu.
Dziennikarz Kicker.de - To by było na tyle z moich pytań. Dziękuję za udzielenie wywiadu i życzę udanych mistrzostw Europy.
ter Stegen - Ja również dziękuję.
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2011, 20:39:26 wysłana przez Kuchar »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #199 dnia: Październik 31, 2011, 20:36:00 »