Autor Wątek: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Wyrównany mecz z Polonią...  (Przeczytany 40733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Wielki powrót! | Mecz z Wartą.
« Odpowiedź #220 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:18:41 »
No może wynik sprawiedliwy, ale mogłeś tutaj wygrać zwłaszcza, że prowadziłeś już 2-0. Punktem zwrotnym w tym meczu był na pewno gol samobójczy zdobyty przez twoja piłkarza. Warta wtedy ruszyła do ataku i po chwili wyrównała stan tego meczu.
Cieszy mnie, że będziecie mieć nowe loga na koszulkach oraz, że to Umbro będzie głównym wykonawcą stroi. Jakoś ta Zina mi tutaj nie pasowała :D.

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 16.05.2011r.
« Odpowiedź #221 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:48:55 »
Szkoda remisu z Wartą ale gdyby nie ten samobój Mladena.
Oo widzę że Przeplatanka wraca do ŁKS'u.
Na pewno kibice jednej części Łodzi się z tego cieszą.
Z Polonią musisz zdobyć punkty, musisz, nie jesteś faworytem więc wygrasz. :D
widzew.png" border="0

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #222 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:54:16 »
Zarząd robi wszystko co w jego mocy aby wspomóc klub i wrócić do tradycji, jednak sama gra nie zachwyca.
Już po pierwszej połowie wydawało się, że jest pozamiatane a tu nagle piorunująca końcówka w wykonaniu poznańskiego beniaminka. Cóż, trzeba przełknąć gorycz porażki i grać dalej. Ciekawe co to będzie za sponsor, oraz jak będzie się prezentował nowy strój ;)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #223 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:08:22 »
Nie spodziewałem się po beniaminku z Poznania tak dobrej gry, zaskoczyli mnie. Wygrywałeś już 2:0 ale oni nadal grali dobrze i w końcu zwietrzyli swoje okazje, które zamienili na bramki. Gratulacje dla Poznania a dla Ciebie bura za stracenie tego wyniku w 6 minut! :D

Ale najważniejszą wiadomością jest powrót przeplatanki! Świetna wiadomość. "Nowe stroje" i nowy sponsor, coś pięknego :D.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 15:10:43 wysłana przez Pikachu »

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #224 dnia: Styczeń 18, 2012, 16:03:29 »
No to muszę nadrobić zaległości ;)

Nieudany początek sezonu, skłaniam się ku opinii, że powinieneś zmienić trenera, bo w ŁKS się źle dzieje (pod względem sportowym, bo powrót przeplatanki to wiadomość bardzo dobra). Parę meczów Wam nie wyszło, w szczególności spotkanie z Lechem :) Wiem dobrze, jak musiałeś się czuć po Koronie :D Jedyne godne uwagi wydarzenie to piękny remis z Lechią i w mniejszym stopniu ze Śląskiem. Bo z takimi drużynami jak Zawisza trzeba wygrywać obowiązkowo :) Dobrze w tym sezonie gra Micanski, Skavysh ostatnio również nie zawodzi. Ciekawe, czy wraz z powrotem przeplatanki i UMBRO powrócą do Łodzi piękne czasy. Wszystko wyjdzie w praniu, czekam na prezentację przed derbami Łodzi :)

PS. Wychwyciłem jeden błąd przy meczu z Wartą:
Gieraga zagrał na prawej obronie
Tymczasem na grafice widać wyraźnie tego zawodnika na przeciwleglej flance.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #225 dnia: Styczeń 22, 2012, 19:06:12 »
Dwa ostatnie mecze z poznańskimi ekipami nie będziesz wspominał zbyt dobrze, najpierw porażka na Bułgarskiej z Lechem 1:3, a potem remis z Wartą 2:2, mimo, że prowadziłeś do przerwy 2:0 po dwóch golach Maksyma Skavysha, jednak 18 minut przed końcem los uśmiechnął się do biało-zielonych i udało im się wywieźć punkt z Łodzi.
W meczu z Polonią, typuje 2:1 dla Was, gole strzelą Micanski i Skavysh, obym miał rację ;D.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #226 dnia: Styczeń 22, 2012, 19:17:50 »
Chelsea nie dla mnie, jeszcze nie teraz. Po prostu nie wypada, żeby taka ekipa błąkała się w dolnej części tabeli. Wracam więc, tak jak mówiłem - do ŁKS, gdzie w sumie każdemu wszystko jedno - byle się utrzymać. ;)

9 kolejka
Stadion Miejski w Łodzi (widzów: 7000)
Sensacja przy Al. Unii Lubelskiej 2!

Łódzki K.S.      3:1      Polonia Warszawa
Iljan Micanski 36' (RK), 77', Maksim Skavysh 65' - Łukasz Teodorczyk 80'

Pruchnik (ŁKS)
brak

Wstęp do meczu:
Po remisie z beniaminkiem - Wartą Poznań łodzian czekało zdecydowanie trudniejsze zadanie. Do Łodzi przyjechała bowiem warszawska Polonia posiadająca piłkarzy sporo lepszych od poprzedniego rywala ŁKS. W składzie ujrzeliśmy kilka roszad. Odpoczywającego po zgrupowaniu reprezentacji Kascelana zastąpił Pruchnik, zamiast Klepczarka zagrał Łabędzkia na skrzydłach zagrali Kobylański z... Saganowskim.

Sytuacje godne uwagi:
36' - Schodzi ze skrzydła w pole karne Kobylański, wślizgiem próbuje odebrać mu piłkę Martins, jednak nie trafia w nią, a w nogi młodego zawodnika łodzian i sędzia dyktuje rzut karny! Do piłki ustawionej na jedenastym metrze podszedł Micanski, i mocnym strzałem pod poprzeczkę umieścił piłkę w bramce.

65' - Saganowski zagrywa ładną piłkę na wolne pole do Skavysha, ten urywa się obrońcom i wychodzi sam na sam z Rodriguezem. Białorusin świetnie wykorzystał złe ustawienie bramkarza gości, i strzałem po krótkim słupku umieścił piłkę w bramce Polonii.

77' - Ładna, indywidualna akcja Mączyńskiego, który minął na skrzydle Caniego, a następnie zagrał w pole karne do Micanskiego. Bułgar był ustawiony na siódmym metrze, wyprzedził obrońcę, i bez problemów strzelił swoją drugą bramkę w tym spotkaniu.

80' - Honor Polonii w tym meczu uratowany. Odbita kilka razy piłka szczęśliwie trafiła do Teodorczyka, który mocnym strzałem z dziesięciu metrów nie dał żadnych szans czarnogórskiemu bramkarzowi ŁKS.

Podsumowanie:
ŁKS po raz kolejny nie dominując w spotkaniu udowodnił, że potrafi nawet w takich sytuacjach zdobywać punkty, a nawet wygrywać! Patrząc na obraz meczu, było to spotkanie typowo na remis. Obie drużyny stwarzały sobie dobre sytuacje, jednak jedna z nich (w tym przypadku ŁKS) potrafiła te sytuacje wykorzystywać. Na pewno gdyby nie głupi faul Martinsa w polu karnym mecz ten ułożyłby się inaczej, jednak nie ma co gdybać. Trzy punkty zostały w Łodzi, to świetny wynik, szczególnie z takim rywalem, jak Polonia!

Pochwała od trenera Krzysztof Mączyński (+1), Iljan Micanski (+4)
Nagana od trenera brak

Micanski w tym sezonie rozstrzelał się w barwach ŁKS. Z Polonią dołożył kolejne dwa gole!

Następny mecz

W dziesiątej kolejce łodzianie w Grudziądzu zmierzą się z tamtejszą Olimpią. Będzie to starcie z trzecim, ostatnim z beniaminków. Olimpia dość niespodziewanie awansowała do Ekstraklasy. W tamtym sezonie byli beniaminkiem pierwszej ligi, i od razu wywalczyli sobie awans. Jak narazie Olimpia jest piętnasta z sześcioma punktami na koncie. Liczymy, że po dobrym meczu z Polonią, Olimpia także zostanie pokonana!

Przewidywany skład ŁKS na to spotkanie:

Velimirović   -   Stefańczyk, Łabędzki, Stepanek, Tosik   -   Arslan, Mączyński, Pawłowski   -   Saganowski (c), Skavysh, Micanski

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.05.2011r.
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Wyrównany mecz z Polonią...
« Odpowiedź #227 dnia: Styczeń 22, 2012, 19:24:01 »
Nono wygrana 3-1 z Polonią nieźle.
Kolejny dobry mecz okraszony bramkami Micanskiego i Skavysh'a.
Oczywiście znowu dobry mecz rozegrał  Kobylański ;D
Powodzenia z teoretycznie słabszą Olimpią (jesteś faworytem więc czeka cię ciężki mecz).
PS:
Może tak wrzucić tabele po meczu z Olimpią?? ;)
widzew.png" border="0

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #228 dnia: Styczeń 22, 2012, 19:26:41 »
PS: Może tak wrzucić tabele po meczu z Olimpią?? ;)
Będzie wrzucona, post już jest gotowy, a jako, że 10 kolejek minęło to tabela będzie.

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #229 dnia: Styczeń 22, 2012, 20:17:20 »
fajnie ze wrociles do lksu, wole ta kariere niz kariere chelsea, bo tutaj jest jakis dreszczyk, bo nigdy nie wiadomo do konca jak wam pojdzie, takim przykladem jest mecz z polonia w ktorym zaliczyliscie dobry wystep wygrywajac pewnie 3:1, co jest nie lada sensacja. teraz czeka was ciekawe spotkanie z sensacja poprzedniego sezonu w I lidze olimpia grudziadz. licze na zwyciestwo! remis ani porazka nie wchodza w gre.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #230 dnia: Styczeń 22, 2012, 20:39:41 »
No proszę jednak ŁKS! Po co się pchałeś się do Anglii bez skilla? :D Co do meczu no to zaskoczyłeś mnie, nie spodziewałem się zwycięstwa 3:1 z Polonią. To dobry znak, ciekawe ustawienie z Saganem na skrzydle. Cieszą gole Micanskiego, który w tym sezonie bardzo dobrze się prezentuje i strzela regularnie. Przed Tobą mecz z Olimpią Grudziądz - Tylko trzy punkty!

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #231 dnia: Styczeń 24, 2012, 11:25:57 »
Fajnie, ze wracasz do ŁKSu. Bardo ciekawa kariera się wywiązała i jest co śledzić. Macie ciekawy skład, godny miejsca w pierwszej 4 naszej eksy. Dobry mecz z Polonią, ale jak sam piszesz ten karny dała wam kopa i zmienił losy meczu. Teraz beniaminek z Grudziądza, to muszą być trzy punkty.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #231 dnia: Styczeń 24, 2012, 11:25:57 »