Autor Wątek: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Wyrównany mecz z Polonią...  (Przeczytany 40732 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Łodzianie nadal niepewni utrzymania...
« Odpowiedź #160 dnia: Styczeń 09, 2012, 18:47:14 »
ŁKS jest już niemal pewny utrzymania bo do końca już dwa mecze a forma całkiem nie zła. Szkoda, że tylko remis bo byliście zespołem dużo lepszym od rywala i zasłużyliście w pełni na zwycięstwo. Saganowski po kilku słabszych spotkaniach znowu wpisał się na listę strzelców dając bardzo ważny punkt swojej drużynie. Suvoro strzelił bardzo ładna bramkę z rzutu wolnego, szkoda tylko, że akurat w meczu przeciwko wam.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Łodzianie nadal niepewni utrzymania...
« Odpowiedź #161 dnia: Styczeń 09, 2012, 19:18:38 »
29 kolejka
15.04.12 r., Stadion Miejski w Łodzi (widzów: 7000)
Łodzianie pewni utrzymania!

Łódzki K.S.      2:0      GKS Bełchatów
Miroslav Stepanek 73', Marcin Smoliński 75'

Golański, Stepanek (ŁKS)
brak

Wstęp do meczu:
W 29 kolejce ŁKS przed własną publicznością zmierzył się z GKSem Bełchatów. Stawka dla łodzian była spora - wciąż nie zapewnili sobie bytu w Ekstraklasie, czego nie można powiedzieć o bełchatowianach, którzy nie grali już w tym meczu o nic. Tarasiewicz nieco zaskoczył grając w takim meczu z jednym napastnikiem, jednak pomysł z dodatkowym ofensywnym pomocnikiem wypalił w stu procentach.

Sytuacje godne uwagi:
73' - ŁKS ma rzut rożny po odbitym przez bramkarza strzale Micanskiego. Do piłki ustawionej w rogu boiska podbiegł Arslan i dośrodkował w pole karne. Tam świetnie nabiegał Stepanek, który ładnym szczupakiem nie dał szans bramkarzowi gości!

75' - Znów przy piłce Micanski, tym razem nie zdołał oddać strzału, jednak powstrzymał go faulem Tanevski. Do piłki ustawionej na 22 metrze podszedł Smoliński i pięknym strzałem tuż przy słupku pokonał Sapelę!

Podsumowanie:
Zdecydowanie zasłużone zwycięstwo gospodarzy, którzy byli po prostu lepsi w tym spotkaniu. Tarasiewicz zagęścił w tym meczu środek pola, co było doskonałą receptą na bełchatowian, którzy nie do końca sobie z tym radzili, nie byli na to przygotowani. Element zaskoczenia więc zadziałał. Łodzianie wygrywając to spotkanie uciekli piętnastej ekipie na pięć punktów, więc na kolejkę przed końce udało się zapewnić utrzymanie w Ekstraklasie!

Pochwała od trenera Krzysztof Mączyński, Tolgay Arslan
Nagana od trenera brak

Stepanek wiedział kiedy zdobyć swojego pierwszego gola w barwach ŁKS...

30 kolejka
21.04.12 r., Stadion Miejski w Łodzi (widzów: 7000)
Porażka w spotkaniu o nic...

Łódzki K.S.      0:1      Legia Warszawa
Danijel Ljuboja 40'

Marciniak, Stepanek (ŁKS)
Marciniak (ŁKS, za dwie żółte)

W spotkaniu tym wystąpił Bogusław Wyparło. Dla legendy ŁKS było to ostatnie spotkanie w barwach "Rycerzy Wiosny". Bodzio W. postanowił powiem nie przedłużać kontraktu zostawiając miejsce dla młodszych graczy. Nie wiadomo jeszcze czy Wyparło zakończy karierę, póki co nie znalazł sobie klubu. Jeśli żadna ekipa po niego się nie zgłosi prawdopodobnie ogłosi zawieszenie butów na kołku.

Poważne wzmocnienie ŁKS!

Tak jak obiecywał trener Tarasiewicz tak też się stało. Po tym jak ŁKS zapewnił sobie utrzymanie w Ekstraklasie wzmocnił się jednym zawodnikiem. Jak podała oficjalna strona klubu REJESTRACJA lub LOGOWANIE piłkarzem tym został 26-letni pomocnik Szymon Pawłowski. Jest to zatem bardzo poważne wzmocnienie ŁKS. Pawłowski nie był bowiem zadowolony ze swojej pozycji w zespole Zagłębia, który zakończył sezon minimalnie nad kreską. 11-krotny reprezentant Polski nie kosztował ŁKS nic, bowiem postanowił nie przedłużać kontraktu z drużyną z Lubina, co daje kolejny wielki plus temu wzmocnieniu. Mamy nadzieję, że Pawłowski nadal będzie czołową postacią swojego klubu. Nie wiadomo jeszcze z jakim numerem Pawłowski będzie grał w Łodzi. Życzymy powodzenia w nowym klubie!

Wyparło: Łezka się zakręciła...

- Ciężko mi było podjąć taką, a nie inną decyzję, jednak wierzę, że postąpiłem słusznie. Mam już swoje lata, nie gram na takim poziomie jak kilka lat temu. Zostawiam bramkę ŁKS w dobrych rękach, Pavle to świetny bramkarz, co zresztą nieraz potwierdził w tym sezonie. Bardzo dziękuję trenerowi Tarasiewiczowi za to, że dał mi szansę zagrać w tym ostatnim meczu, nie zagrałem bowiem wielu meczów w tym sezonie. Po zakończeniu spotkania łezka mi się w oku zakręciła, szkoda mi zostawiać tych kibiców, którzy od tylu lat są ze mną, tak jak ja byłem z ŁKS. W tych dobrych chwilach, a także w tych złych. Dziękuję wszystkim, a zwłaszcza fanom ŁKS za te lata, które tutaj spędziłem. Mam nadzieję, że zostanę tu dobrze zapamiętany... Nie wiem jeszcze czy zakończę karierę, jeśli nie pojawią się żadne oferty latem to raczej zdecyduję się na takie rozwiązanie. Będę głównie oczekiwał propozycji pierwszoligowych, nie wiem czy stać mnie jeszcze na grę w Ekstraklasie... Na pewno nie chciałbym definitywnie żegnać się z ŁKS. Mam nadzieję, że po zakończeniu kariery ktoś mnie tu będzie jeszcze chciał, chciałbym pomagać dalej Naszemu klubowi, może jako trener bramkarzy? Ale nie ma co gdybać, jeśli będzie taka możliwość to na pewno nie odmówię... Klubem Łodzi jest ŁKS!

Offline Giggs11

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.12.2011r.
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Znamy już los ŁKS! | Nowy zawodnik!
« Odpowiedź #162 dnia: Styczeń 09, 2012, 19:28:12 »
Gratulację utrzymania w Ekstraklasie na pewno cieszy, gdyż w połowię sezonu(jeżeli się nie mylę) zajmowałeś ostatnią lokatę w tabeli. Pawłowski to na pewno świetnie wzmocnienie, gdyż miał już nawet powołanie do reprezentacji Polski, więc swoim doświadczeniem na pewno pomoże.
" border="0
Jedyni Bogowie Rapu!

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
« Odpowiedź #163 dnia: Styczeń 09, 2012, 19:29:07 »
A co na szczycie tabeli? Kto spada? :) Bardzo fajnie, że udało Ci się utrzymać. Szkoda, że Wyparło odchodzi, no ale musiało to kiedyś nastąpić. Legenda ŁKS, jakby nie patrzeć, nie przepadam za tym zespołem, a tego faceta cholernie szanuję. :)

Zakup Pawłowskiego dość ciekawy, powinien wzmocnić waszą siłę ofensywną, bo to talent, który trochę ostatnio (w realu) spuścił z tonu.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #164 dnia: Styczeń 09, 2012, 19:37:22 »
A co na szczycie tabeli? Kto spada? :)
Spokojnie, spokojnie. Wszystko w podsumowaniu ;)

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.05.2011r.
« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 09, 2012, 19:53:12 »
Gratuluje utrzymania i już wiemy że w następnym sezonie będą derby.
Zakup Pawłowskiego oceniam na dobry bo na pewno zwiększy to twoją siłę ofensywną.
Czekamy na podsumowanie.
widzew.png" border="0

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 09, 2012, 22:20:32 »
Oj nie idzie Ci najlepiej, tak samo jak ŁKS-owi w realnym świecie,
ważne jednak że jest utrzymanie, więc derby w następnym sezonie będą :D
" border="0

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 09, 2012, 22:35:26 »
Sezon 2011/2012 w pigułce

Ogólne statystyki:
Mecze ogółem: 31
Pozycja w lidze: 10
Puchar Polski: Odpadli w 1. rundzie
Zwycięstwa: 11
Remisy: 5
Porażki: 15

Żółte kartki: 24
Czerwone kartki: 3

Naj... ŁKS w rundzie jesiennej

Najwięcej meczów...
Marek Saganowski (25 spotkań) - Sagan stary, ale jary. W każdym spotkaniu walczy za dwóch, do tego 34-letni zawodnik zagrał w aż 25 spotkaniach ligowych. Jeśli dość stary już zawodnik ma jeszcze takie zdrowie to można tylko zazdrościć i cieszyć się z tego, że pewnie jeszcze pogra na ekstraklasowym poziomie. Drudzy w tej klasyfikacji eq aquo byli Kascelan i Velimirović, którzy zagrali po 23 spotkania.

Najwięcej bramek...
Marek Saganowski (7 bramek) - Nie jest to wynik imponujący, biorąc pod uwagę inne kluby ekstraklasy, jednak należy pamiętać, że gra ŁKS nie była powalająca, tym bardziej skuteczność. Sagan w rundzie wiosennej strzelił trzy gole, jednego mniej niż na wiosnę, jednak nie można mieć do niego pretensji. Starał się jak mógł. Drugi w tej klasyfikacji był Marcin Mięciel, który zdobył cztery gole.

Najwięcej asyst...
Marcin Mięciel (7 asyst) - Mięciel swój dorobek asyst na wiosnę poprawił zaledwie o jeden. Spodziewano się po nim nieco więcej, jednak asysty to nie jest rzecz najważniejsza zwłaszcza, że prezentował się dość dobrze, chociaż po przyjściu Pawłowskiego chyba znów powróci do roli rezerwowego napastnika. Drugi w tej klasyfikacji Arslan miał sześć asyst, czyli tylko jedną mniej od Mięciela, a na prezentację swoich umiejętności miał pół sezonu krócej...

Najlepsza średnia ocen (powyżej 12 spotkań)...
Tolgay Arslan (średnia: 6,8) - Zawodnik ten kapitalnie wszedł do zespołu, po tym jak przyszedł w połowie sezonu aby pomóc ŁKS w utrzymaniu. Udało mu się to świetnie, gdyż w wielu meczach należał do najlepszych zawodników na boisku. Aż dziw bierze, że żaden lepszy zespół się nim nie zainteresował, ale to już nie problem ŁKS, bo dla łodzian to dobra informacja. Drugi w tej klasyfikacji był Marcin Mięciel ze średnią 6.4, jednak zagrał w dziewięciu meczach więcej od Niemca.

Największe objawienie...
Tolgay Arslan - Sprowadzany został jako konkurencja dla Mączyńskiego, który był jednym z lepszych zawodników ŁKS w rundzie jesiennej. Szybko jednak wywalczył sobie miejsce w pierwszym składzie lecząc z marzeń o pierwszej jedenastce Mączyńskiego. Został sprowadzony za stosunkowo niewielkie pieniądze, jest jeszcze młody także przyszłość przed nim. Mamy nadzieję, że łodzianie zaprezentują się w przyszłym sezonie lepiej i Arslan będzie miał powody aby zostać tutaj na dłużej.

Największe rozczarowanie...
Sebastian Szałachowski - Od rundy jesiennej nic się nie zmieniło. "Szałach" mimo tego, że był zdrowy prawie w ogóle nie grał. Samo za siebie mówi to, że Sebastian po zaledwie czterech meczach w ŁKS po sezonie pożegnał się z drużyną ŁKS (o tym za chwilę). Niestety oczekiwano po nim sporo więcej, nie sprawdził się choć ŁKS to miejsce znane z tego, że zawodnicy przygaszeni świetnie się tu odnajdują. Jemu się jednak nie udało i szybko pożegnał się z Łodzią.

Najważniejsza bramka...
Iljan Micanski (z Podbeskidziem) - Mecz właściwie o życie, kto przegrywa, ten spada. Remis także nie zadowalał żadnej z drużyn. 27 kolejka, oba zespoły w strefie spadkowej. W spotkaniu tym długo utrzymywał się remis, wydawało się, że obie ekipy są na najlepszej drodze do spadku, jednak nadeszła 88 minuta. Micanski wykorzystał świetne dośrodkowanie Arslana, tym samym zapewniając trzy punkty drużynie z Łodzi i większe nadzieje na utrzymanie. Jak się później okazało utrzymać się udało, zaś te punkty bardzo się przydały.

Najgorszy mecz...
Górnik Zabrze 6:1 Łódzki K.S. - Mecz ten odbył się jeszcze w rundzie jesiennej. Słabiutki wtedy ŁKS podejmował będącego na fali Górnika, jednak nikt nie spodziewał się takiego pogromu. Łodzianie zagrali słabiutko i kompletnie zasłużyli na taki wymiar kary.

Najlepszy mecz...
Widzew Łódź 0:2 Łódzki K.S. - Nie było spotkania, w którym ŁKS wygrałby różnicą goli większą niż dwa. Wobec tego wybraliśmy mecz derbowy z rundy wiosennej. ŁKS łatwo pokonał widzewiaków, gdyby nie marna skuteczność to skończyłoby się pewnie wyżej. Warto także zaznaczyć, że Widzew będzie grał w przyszłym sezonie w europejskich pucharach, więc wygrana ta tym bardziej podbudowuje. Oby tak w kolejnych derbach!

Ekstraklasa - 2011/12

Najlepsza jedenastka sezonu

Awans:                                        Spadek:
Zawisza Bydgoszcz                    Ruch Chorzów
Olimpia Grudziądz                    Jagiellonia Białystok
Warta Poznań                    Podbeskidzie B-B

Pierwsza liga - 2011/12

Transfery ŁKS przed sezonem 2012/13

ŁKS w przerwie pomiędzy sezonami nie próżnował i przeprowadził kilka transferów. Zarówno tych z klubu jak i do klubu. Zajmijmy się najpierw odejściami z Łodzi.

Pierwszym, który odszedł z ŁKS był Sebastian Szałachowski. Boczny pomocnik nie przebił się do składu trenera Tarasiewicza i został wystawiony na listę transferową. Z ofertą przyszedł GKS Bełchatów i za 100 tysięcy Szałachowski został piłkarzem GKS, gdzie podpisał roczny kontrakt.
Drugim, który opuścił szeregi łodzian był Marcin Adamski. Doświadczony zawodnik ustępował miejsca na środku obrony młodszym kolegom, był w hierarchii stoperów nawet za młodym Szymonem Salskim i wystawiono go na listę transferową, aby zmniejszyć kadrę oraz przeznaczyć jego pensję na bardziej przydatnego zawodnika. Z ofertą przyszedł Górnik Polkowice, który zapłacił za doświadczonego defensora 220 tysięcy, zaś on sam podpisał roczny kontrakt.
Trzecim, a zarazem ostatnim zawodnikiem, który opuścił Łódź jest napastnik Maciej Bykowski. Doświadczony gracz nie dostawał właściwie szans od Tarasiewicza, podobnie jak pozostałych dwóch graczy był w tej ekipie zbędny i został wystawiony na listę transferową. Kupił go Kolejarz Stróże za ok. 100 tysięcy. Podobnie jak koledzy wyżej podpisał roczny kontrakt.

Oto gracze, którzy odeszli z ŁKS latem 2012 r.

- Sebastian Szałachowski (GKS Bełchatów, 100 tys.)
 - Marcin Adamski (Górnik Polkowice, 220 tys.)
 - Maciej Bykowski (Kolejarz Stróże, 100 tys.)

Łodzianie jednak nie tylko sprzedawali, wzmocnili się również dwoma zawodnikami, młodszymi i wydaje się, że prezentującymi wyższą klasę od zawodników, którzy opuścili Łódź.

Jak wiemy pierwszym pozyskanym zawodnikiem był boczny pomocnik Szymon Pawłowski. Został on za darmo pozyskany z Zagłębia Lubin, gdyż nie przedłużył z nimi kontraktu. 25-letni skrzydłowy podpisał z ŁKS kontrakt na trzy lata, będzie grał w Łodzi z numerem 7, który przejął po sprzedanym Bykowskim.
Drugim zawodnikiem, którego pozyskał ŁKS jest 25-letni prawy obrońca Jakub Tosik. Został on kupiony z Polonii Warszawa za 250 tysięcy, był wystawiony przez "Czarne Koszule" na listę transferową. Podpisał w Łodzi dwuletni kontrakt, zaś będzie grał z numerem 24, który przejął od Stepanka. Czech natomiast będzie grał z numerem 5, który zwolnił się po odejściu Adamskiego.

Oto gracze, którzy przyszli do ŁKS latem 2012 r.

- pomocnik (#7) Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin, za darmo, 25 lat)
 - obrońca (#24) Jakub Tosik (Polonia Warszawa, 250 tys, 25 lat)

Nowym zawodnikom ŁKS życzymy powodzenia w Łodzi, zaś piłkarzom, którzy odeszli dziękujemy za występy w Łodzi, każdy z nich starał się jak mógł. Życzymy powodzenia w nowych klubach!

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Podsumowanie sezonu 2011/12
« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 09, 2012, 22:39:54 »
Boguś odchodzi? Nie.......... ; (

Przede wszystkim wielkie graty, że w drugiej części sezonu udało Ci się zrobić coś niesamowitego. Zespół został obrócony o 180 stopni. Z dołu, na górę.

Pawłowski? Nie mam przekonania do tego piłkarza, ale liczę, że w ŁKSie się odnajdzie. Co do Tosika to nie wiem.
Przede wszystkim liczę, że w nowym sezonie nieco lepiej pokaże się Ilian. ; )

Offline rafals00

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 20.07.2009r.
« Odpowiedź #169 dnia: Styczeń 09, 2012, 22:43:20 »
Dobre transfery. Oby dobrze się prezentowali ci piłkarze w ŁKS'ie. Dobrze by było uplasować sie wyżej w nastepnym sezonie

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #170 dnia: Styczeń 09, 2012, 22:44:22 »
Fajne podsumowanie, po pierwszej rundzie awans mieliście w "kieszeni" ale solidnie przepracowaliście długą w Polsce przerwę i wróciliście jeszcze mocniejsi na kolejną batalię o utrzymanie. Początek był świetny i to od was podbudował. W najważniejszym meczu z Podbeskidziem w 88 minucie przyszła bramka na wagę awansu, brawo! Cieszy mnie forma Sagana - stary ale jary i czołowa postać twojej ekipy ;). Co do transferów to dobrze zrobiłeś sprzedając m.in. Szałachowskiego, grał słabo i tylko pensje pobierał :D. Co do transferów do klubu to Pawłowskiego kojarzę i jest on niezły ale Tosika w ogóle nie znam więc nie powiem Ci co o nim myślę. Mam nadzieję, że ten sezon będzie jeszcze lepszy niż poprzedni i oszczędzisz nam horrorów, powodzenia!

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
« Odpowiedź #171 dnia: Styczeń 09, 2012, 22:50:55 »
Świetne podsumowanie!
Straszna szkoda spadku Jagi i Ruchu... po cichu liczyłem, że polecą Lubin i GKS, a skrycie się przyznam, że marzyłem o spadku Lecha... :P no ale poznaniaki uciekły spod topora.. Dziwi w tej jedenastce sezonu obecność Wojtkowiaka.. Czym sobie zasłużył zawodnik 8.drużyny ligi? Gdzie Widzewiacy i Lechiści?

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
« Odpowiedź #172 dnia: Styczeń 09, 2012, 22:51:34 »
Olimpia Grudziądz awansowała? Niespodzianka :)
niestety nie oglądam kariery od początku i trudno jest mi cokolwiek powiedzieć
Można było się spodziewać, że Sagan strzeli najwięcej :)
Ogólnie podsumowanie bardzo dobre!
" border="0

Offline Giggs11

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.12.2011r.
« Odpowiedź #173 dnia: Styczeń 10, 2012, 07:56:38 »
No bardzo ładnie i czytelne podsumowanie :). Szkoda że Jagiellonia spadła, bardzo ich lubię, mam nadzieję że jak dotrwasz do 3 sezonu to znowu zobaczymy ich w ekstraklasie :). Transfer dobre o Pawłowskim się już wypowiedziałem, ale Tosik to również klasa sama w sobie i na pewno pomoże twojej drużynie, mam nadzieję że sezon 2012/2013 będzie lepszy niż poprzedni :).
" border="0
Jedyni Bogowie Rapu!

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #174 dnia: Styczeń 10, 2012, 15:05:41 »
nie najlepszy sezon w waszym wykonaniu, a szkoda bo liczylem ze gladko zajmiecie lokate gwarantujaca gre w LE, jednak stalo sie inaczej, miejmy nadzieje ze w kolejnym sezonie pojdzie wam lepiej. co do transferow jakie dokonaliscie to ciekawie zapowiada sie transfer pawlowskiego. czekam juz na pierwsze mecze nowego sezonu.

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.05.2011r.
« Odpowiedź #175 dnia: Styczeń 10, 2012, 15:13:07 »
Bardzo ciekawe podsumowanie, szkoda tylko że ŁKS nie rozegrał zbyt dobrego sezonu.
Dziwi mnie pozycja Lecha, Ruchu, Lechii i Widzewa.
Powodzenia w następnym sezonie i 3 punktów w 1 meczu sezonu, czekam na terminarz.
widzew.png" border="0

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
« Odpowiedź #176 dnia: Styczeń 10, 2012, 16:34:31 »
Ładne podsumowanie, miniony sezon był dla was umiarkowanie udany, pierwszą rundę zakończyliście na 16 miejscu, jednak w rundzie rewanżowej o utrzymanie walczyliście do końca i skończyło się na 10 miejscu.
Powodzenia w następnym sezonie.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 11, 2012, 22:30:04 »
ŁKS deadline day!

Wszyscy pewnie myśleliście, że to koniec transferów w ŁKS. Też tak myśleliśmy, jednak łodzianie zdecydowali przeprowadzić jeszcze kilka ruchów w ostatnim dniu okienka transferowego. Oto jego mniej lub bardziej dokładny przebieg, który spisaliśmy w/g niektórych polskich serwisów.

11:38 W Galerii Łódzkiej widziany był wychowanek ŁKS Łukasz Madej, który obecnie jest piłkarzem Śląska Wrocław. Czyżby przyjechał do Łodzi podpisać kontrakt z ŁKS? Prawdopodobieństwo jest jednak niewielkie, ktoś na pewno wywęszył by taki ruch, chociaż kto wie... / 90minut.pl

13:20 Mistrz Polski, krakowska Wisła złożyła oficjalną ofertę za rozgrywającego ŁKS - Tolgaya Arslana. Klub jednak nie chciał się pozbywać czołowego gracza i odrzucił ofertę. Sam piłkarz także nie palił się do odejścia, mówił, że jeśli odejdzie to tylko zagranicę... / wp.pl

14:34 Łódzki Klub Sportowy złożył ofertę kontraktu byłemu napastnikowi Korony Kielce, Piotrowi Gawęckiemu, który nie przedłużył kontraktu w Kielcach i jest wolnym zawodnikiem. Wychowanek Korony odrzucił jednak ofertę, tłumacząc się tym, że chciałby grać w klubie z większymi ambicjami od ŁKS. / transfery.goal.pl

16:56 OFICJALNIE: Marcin Mięciel rozwiązał kontrakt z Łódzkim Klubem Sportowym. Napastnik łodzian był czołową postacią w poprzednim sezonie, stąd nieco dziwi ta decyzja. Na pewno swoje zrobiła deklaracja piłkarza, który powiedział, że prawdopodobnie po tym sezonie zakończy karierę. W związku z rozwiązanym kontraktem nie wiadomo czy nie zrobi tego wcześniej... Czyżby ŁKS faktycznie dopinał transfer Madeja? Mięciel częściej bowiem grał z boku pomocy niż w przedniej formacji... / 90minut.pl

17:14 Agent Łukasza Madeja zdementował plotki, które mówiły o jego przejściu do Łodzi. Nie było nawet takiego tematu, zaś sam piłkarz pojawił się w Łodzi w celach prywatnych. / transfery.goal.pl

19:21 OFICJALNIE: Łódzki K.S. sfinalizował transfer do Łodzi Martina Kobylańskiego. Młody polsko-niemiecki talent przyszedł do ŁKS z Energie Cottbus, gdzie był piłkarzem drugiego zespołu. Gra na pozycji napastnika, jednak z powodzeniem radzić sobie może z boku pomocy, będzie to więc idealne zastępstwo dla Mięciela, który rozwiązał kontrakt. Kluby nie ujawniły kwoty transferu, jednak mówi się o ok. 150 tysiącach. Piłkarz podpisał roczny kontrakt z ŁKS, będzie grał z numerem 17. / lkslodz.pl

20:44 ŁKS jest zainteresowany ponoć pozyskaniem jednego z białoruskich zawodników. Konkretów na ten temat jednak brak. Są jedynie domysły, a głównym z nich jest wzmocnienie linii defensywnej byłym piłkarzem Legii Siergiejem Omieljanczukiem, jednak prawdopodobieństwo, że to on jest właśnie tym zawodnikiem jest minimalne. / 90minut.pl

23:21 OFICJALNIE: Plotki o sprowadzeniu białoruskiego zawodnika okazały się prawdą, tyle, że nie jest to Omieljanczuk. Piłkarzem Łódzkiego Klubu Sportowego został napastnik Maksim Skavysh, który grał ostatnio w BATE, jednak nie przedłużył kontraktu z tym zespołem, w związku z czym ŁKS nie zapłacił ani grosza za jego podpisanie. Zawodnik zostanie w Łodzi na kolejne trzy lata, zaś będzie grał z numerem 11. / lkslodz.pl

Podsumowując ŁKS w ostatnim dniu okienka transferowego wzmocnił się dwoma graczami, zaś rozstał się z jednym. Można uznać ten dzień za udany, drużynę wzmocniło dwóch ciekawych młodych graczy, zaś odszedł zawodnik już stary, który i tak po sezonie zakończyłby karierę.

Pozyskani:
- #17 (NAP) Martin Kobylański (Energie Cottbus, kwota nieujawniona, 19 lat)
- #11 (NAP) Maksim Skavysh (bez klubu, za darmo, 23 lata)

Odszedł:
- #11 (NAP) Marcin Mięciel (rozwiązanie kontraktu, za darmo, 37 lat)

Terminarz na rundę jesienną

1 kolejka Górnik Zabrze - Łódzki K.S.
2 kolejka Łódzki K.S. - Korona Kielce
3 kolejka Cracovia Kraków - Łódzki K.S.
4 kolejka Łódzki K.S. - Lechia Gdańsk
5 kolejka Łódzki K.S. - Śląsk Wrocław
1. runda Pucharu Polski Łódzki K.S. - Kolejarz Stróże
6 kolejka Zawisza Bydgoszcz - Łódzki K.S.
7 kolejka Lech Poznań - Łódzki K.S.
8 kolejka Łódzki K.S. - Warta Poznań
9 kolejka Łódzki K.S. - Polonia Warszawa
10 kolejka Olimpia Grudziądz - Łódzki K.S.
11 kolejka Zagłębie Lubin - Łódzki K.S.
12 kolejka Łódzki K.S. - GKS Bełchatów
13 kolejka Widzew Łódź - Łódzki K.S.
14 kolejka Łódzki K.S. - Wisła Kraków
15 kolejka Łódzki K.S. - Legia Warszawa
16 kolejka Łódzki K.S. - Górnik Zabrze
17 kolejka Korona Kielce - Łódzki K.S.

Offline Mathi

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 31.12.2011r.
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | ŁKS deadline day | Terminarz
« Odpowiedź #178 dnia: Styczeń 11, 2012, 22:47:17 »
Szkoda że Mięciel odszedł, mógłby sobie jeszcze pograć jako piłkarz ''Rycerzów Wiosny''. A Kobylanski to całkiem dobry piłkarz jak na taki klub, jak ŁKS, pamiętam jak o nim było niedawno głośno, to chyba było coś związane z jakimś transferem...nie, to chyba coś o przyjęciu go do kadry, z resztą nieważne. Sezon zakończyłeś całkiem dobrze, dobrze że nie spadłeś z ligi, tak jak Podbeskidzie..Jagellonia i Ruch :o.
" border="0

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 11, 2012, 22:56:28 »
minuta po minucie - bardzo fajny pomysł :)
szkoda odejścia Mięciela, ale Skavysh może okazać się dobrym zawodnikiem :) miałem go w PES2011 i bardzo dobrze się spisywał, może u Ciebie też dobrze będzie grał :) ważne, że przyszedł za darmo, nawet jeśli się nie sprawdzi, możesz zyskać na jego transferze (choć to mało prawdopodobne, gdyż komputer nie chce od nas żadnego ze średnich piłkarzy, nawet gdy transfery ustawione są na "max")
napastnika z Energie Cottbus niestety nie kojarzę
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 11, 2012, 22:56:28 »