Autor Wątek: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Wyrównany mecz z Polonią...  (Przeczytany 41007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | ŁKS deadline day | Terminarz
« Odpowiedź #180 dnia: Styczeń 11, 2012, 23:19:47 »
Świetny pomysł z tym deadline day. Idealnie Ci to wyszło, bardzo mi się podoba. Było wiele plotek takie jak te o Madeju czy Omeljanczyku ale one się nie sprawdziły. Odszedł 37 letni Mięciel, czołowa postać ale wiek robi swoje no ale transferem Białorusina powinieneś go zastąpić, zwłaszcza, że przyszedł za darmo. Ciekawym ruchem jest także zakup Kobylańskiego.

Offline rafals00

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 20.07.2009r.
« Odpowiedź #181 dnia: Styczeń 11, 2012, 23:27:11 »
Super jest ten ostatni news. Fajnie to przedstawiłeś. Szkoda że Mięciel odszedł przydałby się jeszcze w nowym sezonie.

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2012r.
  • Grom - Pogrom
« Odpowiedź #182 dnia: Styczeń 11, 2012, 23:39:47 »
10 Miejsce w Tabeli gratuluje utrzymania , Zakup Pawłowskiego  dobrze wróży :) Całkiem ciekawy pomysł z tymi transferami 8)

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.05.2011r.
« Odpowiedź #183 dnia: Styczeń 12, 2012, 07:23:54 »
Kobylański na pewno ciekawy transfer, ale czy realny.(Niemcy go do kadry chcieli).
Tego Białorusina nie znam ale na pewno zastąpi Mięciela.
Tym razem dość późno derby, Powodzenia w meczach i życzę utrzymania do 19 kolejki.
widzew.png" border="0

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #184 dnia: Styczeń 12, 2012, 18:00:54 »
Heh, dawno tu nie byłem :) Dużo się działo, przede wszystkim szacunek za to, że jako jeden z niewielu potrafiłeś skończyć sezon ;) Mimo, że jeszcze chwilę przed zakończeniem sezonu byliście w strefie spadkowej, udało się skończyć na bardzo przyzwoitym 10 miejscu :) Układ tabeli nieco zaskakujący, szkoda, że tak nisko skończył Śląsk. Dobrze, że to nie real :D Niespodzianką jest także nizebyt dobra pozycja Lecha, ale do tego w dwóch ostatnich sezonach zdążyliśmy się przyzwyczaić :) Sensacja in plus to awans Widzewa do pucharów, dawno nie było Europy w Łodzi. Może teraz pora na Ciebie? W pierwszej lidze szok - Olimpia Grudziądz awansuje :o Pewnie nie dostaną licencji ;D

Co do nagród - nie dziwi mnie dobra forma Saganowskiego, który zresztą w obecnym sezonie wraz z Szałachowskim jest motorem napędowym ŁKS (no dobra, nie we wszystkich meczach :D). Siedem bramek to, jak na ŁKS, wynik całkiem niezły. Tolgay Arslan... nie jest dla mnie zaskoczeniem jego znakomita dyspozycja, ale nie sądzę, by taki zawodnik; młody, perspektywiczny, do tego grający w Bundeslidze, zgodził się na przyjście do Polski. I to jeszcze do niezbyt silnego ŁKS.  Fajnie, że sprowadziłeś Micanskiego ;)

Odchodzą z klubu zawodnicy zbędni, którzy odciążą nieco budżet klubu + Mięciel. Ten ostatni mógłby jeszcze strzelić parę bramek dla łodzian, ale w obliczu przyjścia tak znakomitych snajperów jak Skavysh i Kobylański (znów mało realnie) i tak nie otrzymywałby zbyt wielu szans na grę. Tosik i w szczególności Pawłowski to także powinne być spore wzmocnienia klubu. Coś mi się wydaje, że z takim składem, jaki obecnie posiadacie, w przyszłym roku nie będziecie już zawracać sobie głowy utrzymaniem :P

PS. Dobrze, że nam Madeja nie podkupiliście :D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2012, 18:27:19 wysłana przez kmiron#10 »

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #185 dnia: Styczeń 14, 2012, 12:33:34 »
@kmiron - w PESie nie da się utrzymać realności w Ekstraklasie. Przy transferach innych drużyn ja z moją polską szajką nie dałbym rady (patrz: runda jesienna poprzedniego sezonu, stąd sprowadzenie Arslana - słabsi polscy gracze - odmawiali). Zresztą mało który polski zawodnik (lub z polskiej ligi) chce do mnie przyjść, składałem oferty za wielu napastników i nawet Djousse z Pogoni mi odmówił, a tonący brzytwy się chwyta, i to musiałem zrobić po odejściu Mięciela.

1 kolejka
Stadion im. Ernesta Pohla (widzów: 7500)
Nieudana inauguracja...

Górnik Zabrze      2:1      Łódzki K.S.
Tomasz Zahorski 4', Paul Thomik 24' - Iljan Micanski 67'

brak
brak

Wstęp do meczu:
Pora zainaugurować sezon 2012/2013. ŁKS w pierwszej kolejce tego sezonu udał się do Zabrza, aby zmierzyć się z Górnikiem, który minimalnie przegrał walkę w poprzednim sezonie o europejskie puchary. Wiadome było, że nie będzie łatwo... W spotkaniu tym zadebiutował młodziutki Kobylański, który wystąpił na prawej stronie pomocy. Kascelana z tego meczu wykluczyła drobna kontuzja, zastąpił go Łukasiewicz.

Sytuacje godne uwagi:
4' - Za lekkie podanie Marciniaka do Stepanka, ten nie zdołał dobiec do piłki, przejął ją Zahorski i pewnie wykorzystał sytuację sam na sam z Velimiroviciem.

24' - Świetna, zespołowa akcja Górnika. Kilka podań z pierwszej piłki, obrona gości zdezorientowana i Thomik w sytuacji sam na sam posyła piłkę do bramki obok interweniującego bramkarza ŁKSu.

67' - Kobylański podaje na wolne pole do Micanskiego, ten jest w polu karnym, gdzie świetnie zwiódł Dancha i strzałem z 8 metrów w krótki róg nie dał szans golkiperowi zabrzan!

Podsumowanie:
Ciekawe spotkanie, łodzianie mogą żałować remisu, mogą żałować tego fatalnego błędu z 4 minuty, który pewnie siedział im w głowach przy bramce na 2:0. Jednak sami sobie mogą pluć w brodę, a najbardziej chyba Micanski, który rozegrał bardzo dobry mecz, dryblował, rozgrywał, strzelał. Udało mu się nawet zdobyć gola, jednak gdyby był bardziej skuteczny zakończyłby to spotkanie minimalnie z hattrickiem. Pierwsze koty za płoty... Mamy nadzieję, że łodzianie nie powtórzą rundy jesiennej z poprzedniego sezonu...

Pochwała od trenera Iljan Micanski (+1)
Nagana od trenera brak

Zahorski na początku meczu wykorzystał błąd obrony ŁKS. Szybki gol na pewno wiele dał ekipie Górnika...

Następny mecz

ŁKS w drugiej kolejce zainauguruje rozgrywki na własnym stadionie. Rywalem będzie Korona Kielce, czyli drużyna, która zakończyła poprzedni sezon oczko niżej od łodzian. Po obiecującym meczu z Górnikiem mamy nadzieję, że ŁKS tym razem zdobędzie jakieś punkty.

Przewidywany skład ŁKS na to spotkanie:

Velimirović - Marciniak, Klepczarek (Łabędzki), Stepanek, Tosik - Smoliński, Łukasiewicz, Mączyński, Kobylański - Micanski, Saganowski (c)

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Inauguracja sezonu 2012/2013
« Odpowiedź #186 dnia: Styczeń 14, 2012, 12:41:03 »
Przegrana na inauguracje z Górnikiem, wielka szkoda bo można było się pokusić i 3 punkty.
Gdyby nie błąd obrony to chociaż punkty by był.
Kobylański debiutuje (jupi!) i od razu asystuje, dobry mecz rozegrali Martin i Micański i oby tak dalej.
Powodzenia dalej i nie życzę ci powtórki z tamtej rundy jesiennej. ;D
widzew.png" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #187 dnia: Styczeń 14, 2012, 13:08:20 »
Ciekawe spotkanie, nie powiem.
Szkoda, że tak frajersko straciliście pierwszą bramkę.
Obrońca za słabo podał do kolegi, a rywal to wykorzystał. O drugiej bramce też to można powiedzieć,
gdzie napad Górnika rozklepał twoją obronę doszczętnie. :)

Powodzenia w meczu z Koroną.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #188 dnia: Styczeń 14, 2012, 13:24:01 »
Fajnie, że trafił Ilian, ale szkoda, że mecz przegrany. Oby nie zaczęła się powtórka z rozrywki.
Jednak oby to były złe dobrego początki. Z Koroną obstawiam zwycięstwo. ; )

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #189 dnia: Styczeń 14, 2012, 14:09:21 »
szkoda slabego poczatku sezonu, jednak udalo wam sie przynajmniej zdobyc honorowe trafienie, mam nadzieje ze w kolejnych spotkaniach pojdzie wam duzo lepiej niz w pierwszej kolejce!

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #190 dnia: Styczeń 14, 2012, 17:27:13 »
Zauważyłem,że już skończyłeś sezon na bezpiecznej 10 pozycji,choć niewiele dzieliło Cię do drużyn,które spadały z ligi.
Fajnie,że zagrasz w nowym sezonie w pucharach, jeśli się nie mylę tak napisałeś w sezonie w pigułce :).
Transfery realne i dość mocne jak na ŁKS, na pewno Pawłowski będzie szalał na skrzydle, szkoda,że nie wystawiłeś go z Górnikiem, gdzie już po 25 minutach były dwie bramki w plecy.Dobrze grał Micanski, jednak zaowocowało to tylko jednym golem, gdyby był bardziej skuteczny na pewno więcej miałby tych goli na koncie.
Obecność Olimpii Grudziądz dodaje pewnego smaczku rozgrywkom, ciekawe jak sobie będą radzić :).
Powodzenia z Koroną, typuje 1:1 ;).

Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #191 dnia: Styczeń 15, 2012, 01:38:25 »
2 kolejka
Stadion Miejski w Łodzi (widzów: 7000)
Bez komentarza...

Łódzki K.S.      0:1      Korona Kielce
Bartosz Papka 90'+1

Klepczarek (ŁKS)
brak

Właściwie nie ma o czym pisać, tylko się wku*wić idzie. Moi nie grali nic, totalne ZERO. Powinno się tutaj skończyć z dobre 3, 4:0, jednak gol stracony w ostatniej minucie jeszcze bardziej mnie zdenerwował bo mógł być chociaż ten remis - niezasłużony, ale jednak. Pewnie będzie tak jak w poprzednim sezonie, chociaż tam sobie sytuacje stwarzałem a Ci to nie wiem, jakieś roboty - nic nie chciało przejść. Oddałem aż dwa strzały, oba niecelne - szkoda mi na ten mecz klawiatury...

3 kolejka
Stadion im. Józefa Piłsudskiego (widzów: 11000)
Mamy pierwszy punkt...

Cracovia      1:1      Łódzki K.S.
Alexandru Suvorov 24' - Marek Saganowski 9'

Suart (Cracovia)
brak

Wstęp do meczu:
W trzeciej kolejce ŁKS wybrał się do Krakowa aby zmierzyć się z tamtejszą Cracovią. Łodzianie po dwóch porażkach jechali tam bardzo zmobilizowani, jednak wiedzieli, że nie czeka ich łatwa przeprawa. W spotkaniu tym zadebiutowali Skavysh oraz Pawłowski, jednak nie zaprezentowali niczego ciekawego...

Sytuacje godne uwagi:
9' - Saganowski wykorzystuje błąd Suarta przed polem karnym Cracovii, przejmuje piłkę i wychodzi sam na sam z Kaczmarkiem, któremu nie dał szans strzelając po długim rogu!

24' - Dudzic zagrał na szósty metr do Suvorova, ten poradził sobie z atakującym go Stepankiem, który nie zachował się najlepiej i ofiarnym strzałem nie dał szans bramkarzowi gości...

Podsumowanie:
Lepszy rydz, niż nic... Nie było to porywające spotkanie, mało dogodnych sytuacji z obu stron. Wydaje się, że remis to najsprawiedliwszy wynik dla obu zespołów. Niestety gra ŁKS pokazuje, że znowu nie będzie łatwo. Może pora zmienić coś w sztabie szkoleniowym? Tarasiewicz jak widać nie do końca radzi sobie z prowadzeniem Łódzkiego K.S., a zawodników przecież najgorszych nie posiada...

Pochwała od trenera brak
Nagana od trenera brak

Sagan świetnie wykorzystał błąd Suarta i strzelił swoją pierwszą bramkę w tym sezonie, która dała pierwszy punkt łodzianom.

Następny mecz

ŁKS po jednym punkcie w trzech spotkaniach znów pokazuje, że nie będzie to najlepszy sezon łodzian. A teraz do Łodzi przyjeżdża wicemistrz Polski - Lechia Gdańsk, która walkę o mistrzostwo przegrała jedynie różnicą bramek. Mamy nadzieję, że ŁKS godnie się zaprezentuje, nie można liczyć na nic wielkiego...

Velimirović - Marciniak, Klepczarek (Łabędzki), Stepanek, Tosik - Smoliński, Łukasiewicz, Mączyński, Kobylański - Micanski, Saganowski (c)

___________________________________________________________________________________

Tarasiewicz ma ultimatum?

Po kolejnych wzmocnieniach ŁKS nadal nie gra nic ciekawego. Sprowadzano, wymieniano piłkarzy, jednak nie widać większego postępu. W mediach huczy od plotek, że odpowiedzialność ma za to ponieść trener Tarasiewicz, który po prostu nie radzi sobie z prowadzeniem łodzian. Zarząd miał także postawić mu ultimatum, nie wiadomo jednak jak miało ono brzmieć, domysłów jest mnóstwo... Jak to z plotkami od razu pojawiły się domysły kto mógłby zostać trenerem ŁKS. Do dyspozycji jest zwolniony po spadku z Ruchem Fornalik, jest Czesław Michniewicz, jednak najpoważniejszym kandydatem jest ponoć pozostający bez pracy po zwolnieniu z Arisu Saloniki - Michał Probierz. Zacznijmy jednak od tego, czy Tarasiewicz zostanie w ogóle zwolniony...

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | Mamy pierwszy punkt w tym sezonie!
« Odpowiedź #192 dnia: Styczeń 15, 2012, 01:42:54 »
W spotkaniu z Koroną twoi gracze zastrajkowali, chyba po włosku bo wszystko robili tak wolno, że Korona strzeliła wam gola :P. Potem nadszedł czas na mecz z Cracovią i tutaj już było lepiej. Remis najsprawiedliwszym wynikiem, gra nie porywała - czyli mecz bez historii. Powodzenia z Lechią - obstawiam 2:2.

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 10.04.2010r.
« Odpowiedź #193 dnia: Styczeń 15, 2012, 02:12:19 »
Szkoda remisu z Cracovią. ;) Życzę powodzenia z Lechią.

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #194 dnia: Styczeń 15, 2012, 07:58:36 »
Fatalny mecz z koroną(tak w ogóle to kto grał?)
Mieliście sytuacje, powinniście wygrać, ale tak jest piłka jak remisujesz 0-0 a dochodzi już końcówka., a nagle gol dla przeciwnika i płacz.
Mecz z Cracovią lepszy ale nadal nie idealny, ale masz chociaż punkt i to się liczy.
Mam rozumieć że będzie wielki powrót do ŁKS'u Michała Probierza.(nawet nie wiem czy można to nazwać powrotem)
Probi od razu naprawi zespól i zdobędzie przez ... kolejek, ... punktów.
Powodzenia z Lechią.
widzew.png" border="0

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #195 dnia: Styczeń 15, 2012, 09:15:01 »
kurcze no jak narazie nie idzie wam najlepiej, jednak sadze ze z czasem sie rozkrecicie, potrzeba jednak troche cierpliwosci aby nowi pilkarze sie zaaklimatyzowali w nowym klubie. punkt z cracovia nie jest zly, jednak napewno czujecie niedosyt.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #196 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:54:12 »
4 kolejka
Stadion Miejski w Łodzi (widzów: 7000)
ŁKS urywa punkty wicemistrzom Polski!

Łódzki K.S.      2:2      Lechia Gdańsk
Szymon Pawłowski 10', Maksim Skavysh 68' - Fred Benson 41', Aliaksandr Sazankou 77'

brak
brak

Wstęp do meczu:
Po zaledwie jednym punkcie w trzech meczach łodzianom przyszło zmierzyć się na własnym terenie z wicemistrzami Polski - gdańską Lechią. W składzie zabrakło narzekającego na drobny uraz Arslana, oraz będącego w słabszej formie Marciniaka, którego zastąpił krytykowany dotychczas Stefańczyk.

Sytuacje godne uwagi:
10' - Skavysh zagrywa na 16 metr do Kobylańskiego, ten z pierwszej piłki odgrywa do Pawłowskiego, a były piłkarz Zagłębia ładnym technicznym uderzeniem z 13 metrów nie dał szans bramkarzowi gości.

41' - Bardzo ładna akcja Bensona, który przeszedł kilku zawodników gospodarzy i bardzo precyzyjnym strzałem z 12 metrów pokonał Pavle. Piłka wpadła do bramki tuż obok słupka.

68' - Saganowski zagrał na wolne pole do Skavysha, ten ładnie uciekł obrońcom i lekko schodząc do środka znalazł się w sytuacji sam na sam, w której strzelił po długim rogu z 7 metrów. Piłka odbiła się jeszcze od słupka i wpadła do bramki!

77' - Dośrodkowanie Bensona z głębi pola, Sazankou urywa się nieco obrońcom i ładnym uderzeniem szczupakiem umieszcza piłkę w bramce łodzian!

Podsumowanie:
Bardzo ciekawe spotkanie, w którym mogła wygrać każda z drużyn. Remis jest chyba najsprawiedliwszy. Swoje pierwsze gole dla ŁKS zaliczyli dzisiaj Pawłowski oraz Skavysh, może to bardzo cieszyć. Ogólnie widać było poprawę w grze podopiecznych trenera Tarasiewicza. Może nieco postraszony odejściem bardziej zmobilizował zawodników do gry, bo jak na mecz z wicemistrzem Polski nie można się do niczego doczepić!

Pochwała od trenera Maksim Skavysh (+1)
Nagana od trenera brak

Pawłowski zdobył swoją pierwszą bramkę dla ŁKS ładnym uderzeniem otwierając wynik spotkania z wicemistrzami Polski.

Następny mecz

Łodzianie w piątej kolejce staną na przeciw dobrego zespołu, jednak nie mogącego się zbytnio odnaleźć. Śląsk, bo o nich mowa męczy się gdzieś w środku stawki posiadając przecież bardzo dobrych zawodników. Mamy nadzieję, że łodzianie nie spuszczą z tonu i zaprezentują się równie dobrze jak w meczu z Lechią.

Velimirović - Stefańczyk, Klepczarek, Stepanek, Tosik   -   Kobylański, Łukasiewicz, Mączyński (c), Pawłowski   -   Micanski, Skavysh

Offline Sklado

• Starszy trampkarz
  • *
Odp: Łódzki Klub Sportowy by Emilek1908 | ŁKS zagroził wicemistrzowi Polski?
« Odpowiedź #197 dnia: Styczeń 15, 2012, 11:02:49 »
Cieszy punkcik ale mogłeś mieć 3.
Znowu asystuje Martin, tym razem przy bramce Pawłowskiego.
Powodzenia z Śląskiem.
widzew.png" border="0

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #198 dnia: Styczeń 15, 2012, 11:57:43 »
No ten mecz z Koroną jeszcze bardziej nie udany, że gol stracony w ostatniej minucie. Z Cracovią urwany punkt, ale to też chyba nie jest powód do radości.
Z Lechią gra wyglądała już nieco lepiej. Chyba masz racje, że Tarasiewicz postraszony zrobił wszystko, by coś ugrać. W kolejnej kolejce trzeba wykorzystać tą nieco lepszą dyspozycje i to, że Śląsk jest zgubiony. 

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #199 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:08:43 »
Szkoda, kolejny remis.
Mecz był dobry w twoim wykonaniu.
Strzeliłeś jako 1 bramkę i warto było iść za celem, wbić 2.
Szkoda straconych punktów, tak na prawdę pod koniec meczu.. rywal wbił Ci gola ze szczupaka, prawdę mówiąc, twoja bramka na 2:1 była też trochę "farciarska". :D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #199 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:08:43 »