Autor Wątek: New York Cosmos - nowa era futbolu! [sezon: 2013/2014]  (Przeczytany 44522 razy)

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
Odp: New York Cosmos - nowa era futbolu! [sezon: 2012/2013] / Ankieta!!!
« Odpowiedź #140 dnia: Kwiecień 24, 2012, 19:15:20 »
W przyszłości chciałbym zobaczyć dokonania jakiegoś skandynawskiego klubu :) Kariery polskimi klubami do mnie nie przemawiają, więc odpada. Pomysł z jakimś klasycznym zespołem, jest niezłym pomysłem, aczkolwiek skąd wsiąść jakiś dobry patch?
Patche to nie problem. Spójrz, że do gry skandynawską ekipą też potrzeba jakiegoś patcha, a na światowym rynku sceny PESa6 jakiegoś aktualnego ciężko znaleźć. Śmiem twierdzić, że takiego w ogóle nie ma. Na szczęście jakiś czas temu udało mi się nabyć umiejętność edycji gry, dzięki czemu mogę sobie zrobić cokolwiek. Stąd ta ankieta. By kimś pograć chciałbym znać Waszą opinię już teraz, by mieć czas na przygotowanie czegoś po tych 3-4 sezonach NYC. ; )

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #141 dnia: Kwiecień 24, 2012, 19:33:30 »
Ja wybieram opcję New York Cosmos :).

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #142 dnia: Kwiecień 24, 2012, 19:37:10 »
Ja zagłosowałem na opcję z J-League :D wahałem się też między skandynawią bo to też byłoby ciekawe. Osobiście nie chciałbym opcji z klasycznym druzynami. Nie lubię wracać do przeszłości także moim zdaniem to byłby zły pomysł. Ale nie kończ tej kariery bo ta jest bardzo dobra :D

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #143 dnia: Kwiecień 24, 2012, 20:22:04 »
Skandynawia. to byłoby coś.

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
« Odpowiedź #144 dnia: Kwiecień 24, 2012, 20:40:45 »
śmieszy mnie takie coś dopiero 5 czy 6-kolejek zrobiłeś mocno nakombinowałeś z tą karierą i masz duże zainteresowanie i już wymyślasz nową. Takie decyzje są śmieszne. Pójdziesz nawet na Skandynawię a a po paru dniach napiszesz że Ci się już nie chcę i chcesz coś nowego.  ;D
Warriors by undertaknen

Offline blackout.

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Na forum od: 18.01.2009r.
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #145 dnia: Kwiecień 24, 2012, 21:42:33 »
Ja wybieram opcję New York Cosmos :).

Offline winner

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 29.04.2011r.
    • Status GG
« Odpowiedź #146 dnia: Kwiecień 24, 2012, 22:33:47 »
do Japoni !:D

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #147 dnia: Kwiecień 25, 2012, 20:34:54 »
zdecydowanie Classic :)
+ twoje pomysły = kolejna najlepsza kariera na forum! :)
" border="0

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #148 dnia: Kwiecień 26, 2012, 18:06:59 »
śmieszy mnie takie coś dopiero 5 czy 6-kolejek zrobiłeś mocno nakombinowałeś z tą karierą i masz duże zainteresowanie i już wymyślasz nową. Takie decyzje są śmieszne. Pójdziesz nawet na Skandynawię a a po paru dniach napiszesz że Ci się już nie chcę i chcesz coś nowego.  ;D
Ehh... nikt nie powiedział, że tą karierę kończę. Po prostu spytałem się Was o zdanie w czym chcielibyście mnie widzieć za jakiś czas, bo mam kilka pomysłów i nie mogę zdecydować się na jeden konkretny. Po prostu jeżeli miałbym za jakiś czas rozpocząć grę innym teamem to musiałbym już teraz zacząć coś sobie przygotowywać do tego. Przecież nie napisałem, że zamykam temat i koniec z NYC... ale ok, następnym razem nie będę robił żadnych ankiet, o nic nie będę się pytał i może będzie bez problemu. Ludzie, proszę Was jedynie o czytanie. :)

październik 2012...

Udana inauguracja nowego miesiąca.
Długo oczekiwane przełamanie Brazylijczyka!

6 kolejka Major Soccer League 2012/2013

Portland Timbers 1:4 New York Cosmos
Perlaza 52' - Neymar 5', Deco 43', Chandler 60', Iraheta 83'
Sol Campbell (NYC)

Przeprawa z wiceliderem MLS - Portland Timbers, które musi w tym sezonie rozgrywać swoje mecze na RFK Stadium z powodów problemów technicznych własnego obiektu wydawała się być trudna. NYC w tym sezonie gra w kratkę i trudno jest przewidzieć jak zakończy się dane spotkanie. Trener Cantona na ten mecz postanowił, że jego team wyjdzie w ustawieniu z 2 napastnikami. W pierwszej jedenastce pojawili się Neymar, w którego Cantona cały czas wierzy i Blackman, który jak narazie nie zawodzi. Lepszego początku nie można sobie wymarzyć. W 5 minucie Neymar przejął piłkę przed polem karnym i długo się nie zastanawiając huknął przy prawym słupku bramki Portland. Piłka wpadła do siatki. Jest to pierwsze trafienie Neymar w tym sezonie w lidze MLS. Wielu fanatyków NYC skreślało już Brazylijczyka, ale trener Cantona cały czas wierzył, że chłopak się przełamie. Na szczęście nastąpiło to w tym trudnym meczu z trudnym rywalem. Bramka trochę ustawiła to spotkanie. Mecz był luźniejszy dla naszych chłopaków, którzy swobodnie rozgrywając piłkę nabrali przewagi w tym spotkaniu. W trakcie pierwszej połowy było kilka sytuacji, po których mogła paść druga bramka dla NYC. Najlepsze z nich psuli Bedoya i Blackman. Pod koniec pierwszej części gry na szczęście padła druga bramka. Deco przejmując piłkę przed polem karnym od Neymara wszedł z nią między dwóch obrońców gospodarzy wchodząc w sytuacje sam na sam z goalkeeperem Portland. Portugalczyk nie mógł tej sytuacji zmarnować. Mógł jedynie zapytać się bramkarza w którą stronę chce, by Deco uderzył piłkę. W tym dobrych nastrojach piłkarze NYC opuścili plac gry udając się na przerwę. W drugiej części gry gospodarze trochę podkręcili tempo. W 52 minucie nawet strzelili kontaktową bramkę. Trafieniem popisał się Perlaza, który wykorzystał lekkie spóźnienie defensorów NYC i na raty pokonał Tima Howarda. Nasza drużyna jednak nie pozwoliła na to, by gospodarze w tym meczu długo łudzili się na korzystny dla nich rezultat. 8 minut później było już 3:1. Dośrodkowanie Deco strzałem głową wykorzystał Chandler. Dla niego to było też pierwsze trafienie w tym sezonie. W 83 minucie postawiliśmy przysłowiową kropkę nad i. Iraheta, który w 75 minucie zastąpił Zidane'a na boisku ustalił wynik tego meczu. Młodzieniec NYC pięknym strzałem zza pola karnego posłał piłkę pod poprzeczką Perkinsa. Przebieg gry pokazał, że nie potrzebnie obawialiśmy się tego starcia. Nasz team zagrał bardzo dobre zawody. Przede wszystkim trzeba pochwalić graczy za spokój i za szybko strzeloną bramkę, która ustawiła ten mecz.

Gracz meczu: Neymar

nota: 7.0

Przede wszystkim chłopak się przełamał i w lidze strzelił swoją pierwszą bramkę. Poza tym Neymar się wyróżniał na boisko zaliczając jeszcze asystę.

6 kolejka Major League Soccer:

Toronto FC 1:2 Montreal Impact
Houston Dynamo 2:1 Philadelphia Union
New York Red Bulls 1:2 Vancouver Whitecaps FC
Colorado Rapids 1:0 LA Galaxy
Real Salt Lake 4:2 Sporting Kansas City
Seattle Sounders 1:1 Columbus Crew
Portland Timbers 1:4 New York Cosmos
Chicago Fire 1:0 D.C. United

Tabela ligowa:

Klasyfikacja strzelców:

Następny mecz:

Montreal Impact - New York Cosmos

Gospodarze podbudowani wygraną w derbach Kanady z Toronto FC, które w tym sezonie jest mocne mogą być ciężką drużyną do pokonania. Skazywani w poprzednim sezonie na spadek z MLS w tym sezonie małymi kroczkami brną po sukces.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2012, 18:35:55 wysłana przez Daro. »

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #149 dnia: Kwiecień 26, 2012, 18:33:52 »
Taka reakcja była oczywista ;) wymarzony początek, nie dość, że Neymar się przełamał to dał arcyważne prowadzenie. Do tego gol do szatni - idealny przebieg meczu, rywal w rozsypce. Potem już spokojnie mimo gola dla gospodarzy doprowadziliście do końca, tak jak powinno być ;)
Młodzieniec NYC pięknym strzałem zza pola karnego posłał piłkę nad poprzeczką Perkinsa.
nie pod? ;)
W tabeli również nieźle. Mam nadzieję, że Neymar teraz rozkręci się na dobre.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #150 dnia: Kwiecień 26, 2012, 18:36:38 »
nie pod? ;)
pod, pod... dzięki śliczne, poprawione. ; )

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
« Odpowiedź #151 dnia: Kwiecień 26, 2012, 18:36:50 »
Cieszy wygrana, a jeszcze bardziej gol Neymara. Taki zawodnik prędzej czy później musi się przełamać i zacząć strzelać.
W tabeli tylko 2 punkty straty do lidera. W następnej kolejce możesz to spokojnie nadrobić, lub chociaż zmniejszyć .

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #152 dnia: Kwiecień 26, 2012, 19:13:03 »
Dobrze ,że Neymar się przełamał. Teraz pewnie będzie strzelał jak na zawołanie.  :D Nie wiele wam brakuje by wyjść na prowadzenie w tabeli . Teraz będziecie mieli okazję na to by pokazać ,że jesteście najlepsi.  ;)

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
« Odpowiedź #153 dnia: Kwiecień 26, 2012, 21:34:08 »
Ehh... nikt nie powiedział, że tą karierę kończę. Po prostu spytałem się Was o zdanie w czym chcielibyście mnie widzieć za jakiś czas, bo mam kilka pomysłów i nie mogę zdecydować się na jeden konkretny. Po prostu jeżeli miałbym za jakiś czas rozpocząć grę innym teamem to musiałbym już teraz zacząć coś sobie przygotowywać do tego. Przecież nie napisałem, że zamykam temat i koniec z NYC... ale ok, następnym razem nie będę robił żadnych ankiet, o nic nie będę się pytał i może będzie bez problemu. Ludzie, proszę Was jedynie o czytanie. :)

Chodzi mi ogólnie o to ,że problem tego działu to to ,że każdy chcę tylko zaczynać i zaczynać nową karierę (nie grając nawet połowy sezonu). Nie mówię ,że akurat tu teraz piszę o Tobie ale też szybko kombinujesz. Kontynuuj pracę z NYC - wysoka wygrana z wiceliderem i to na wyjeździe - gratuluje pzdr.
Warriors by undertaknen

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #154 dnia: Kwiecień 27, 2012, 07:19:03 »
No z jednym się z Tobą zgodzę. Wiele osób z tego działu szybko kończy coś nawet fajnego, a później szybko zaczyna i karuzela się kręci...

październik 2012...

Znamy rywala 1 rundy MLS CUP!

Wczoraj odbyło się losowanie par 1 rundy MLS CUP sezonu 2012/2013. Los sprawił, że trafiliśmy na ekipę Real Salt Lake. W tym sezonie już graliśmy z tą drużyną przegrywając na własnym stadionie po jedynym trafieniu w doliczonym czasie gry pierwszej połowy. Bramkę wtedy strzelił Paulo Junior. Obecnie drużyna Real Salt Lake jest liderem Major League Soccer. My tracimy do lidera tylko 2 oczka zajmując trzecią lokatę. Pierwsze spotkanie 1 rundy MLS CUP odbędzie się na Rose Bowl w Pasadenie, gdyż stadion RSL jest w przebudowie. Rewanż odbędzie się na naszym obiekcie - Giants Stadium. Pierwszy mecz zaplanowany jest na 24 października po 9 kolejce Major League Soccer.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #155 dnia: Kwiecień 27, 2012, 07:43:02 »
Czeka Was mecz rywalem z którym w tym sezonie graliście i niestety przegraliście. Tym razem to spotkanie będzie ważniejsze bo w pucharach nie można zawalić co innego w lidze. Salt Lake to ja pamiętam trochę z innych wydarzeń dokładnie gdy były tam IO zimowe w 2002 roku i te dwa medale Małysza (szkoda, że nie choć jeden złoty). Dobra, ale to było nie na temat, czekam na mecz zobaczymy czy New York Cosmos da radę i wygra to spotkania, a może za jakiś czas wygra ten turniej ;). Cantona prowadzi chyba swój pierwszy klub więc ciekawe jak mu pójdzie -achh to był kiedyś piłkarz ;). Powodzenia.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #156 dnia: Kwiecień 27, 2012, 13:46:57 »
Cieszy mnie, że masz taki stosunek do pisania :) Ja może często nie komentowałem tutaj, to czytam każdy post z zaciekawieniem.

No cóż, mogłeś trafić na słabszego rywala, a tak to będzie mecz na szczycie i to już w pierwszej rundzie.  W ostatnim meczu z nimi zawiodła skuteczność, oby teraz było wszystko tak jak należy...Jestem ciekaw, czy dasz radę rezerwowym, czy jednak nie odpuścisz pucharu :)

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #157 dnia: Kwiecień 28, 2012, 21:12:48 »
plakat, jak już Ci mówiłem, jest bardzo dobry
w 1. rundzie MLS Cup z drużyną-liderem Real Salt Lake (tylko mi cały czas kojarzy się to miasto z igrzyskami? :D)
będzie ciężko, a nie wypada odpadać na początku :)
" border="0

Neymar11

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Kwiecień 28, 2012, 21:17:55 »
Bardzo fajnie to wykonałeś, chodzi mi o tą pracę graficzną ;) Mam nadzieje, że uda Ci się przejść, bo głupio trochę odpaść już w 1 Rundzie MLS Cup :)

Offline Bonito

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 14.02.2010r.
  • vamos barca !
« Odpowiedź #159 dnia: Kwiecień 28, 2012, 21:18:00 »
Mam pytanie, skąd masz ten patch? Ostatnio pozyskałem PES 6 i szukam jakiś fajnych patchy (NIE chodzi mi o patche uaktualniające do 2012, bo po to mam PES12).

Plakat fajny, poza tym kariera jako jedna z nielicznych na forum trzyma bardzo wysoki poziom jeśli chodzi o estetykę i grafikę. Chętnie będę teraz śledził karierę :)
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #159 dnia: Kwiecień 28, 2012, 21:18:00 »