Autor Wątek: Unirea Urziceni by makapaka.  (Przeczytany 68608 razy)

Offline Shoushan

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 16.02.2012r.
  • Inaczej mesajah.
Odp: Unirea Urziceni | Dwa mecze - nowi zawodnicy już dotarli !
« Odpowiedź #240 dnia: Kwiecień 29, 2012, 20:33:31 »
Remis, nie ma się czego obawiać, nadal macie przewagę w tabeli, spekuluję po tej grafice: REJESTRACJA lub LOGOWANIE ;)
A w spotkaniu z Botosani, luźno, gładko i przyjemnie, 3:0. Bebe nadal błyszczy, no niesamowity jest ten chłopak ;)

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #241 dnia: Kwiecień 29, 2012, 21:14:16 »
Mecz 16 kolejki spokojnie wygrany i chwała ci za to ;). Widzę, że Unirea to istna maszyna do wygrywania, która cały czas działa jak nowa jakby w ogóle nie traciła sił, ale to dobrze ;).
Jednak coś się da z nią ugrać, a pokazała to drużyna, która z tego co pamiętam była po 15 kolejkach druga w lidze. Remis po długim czasie, ale to chyba nic do tych wygranych. Róbcie dalej swoje, a będzie ok ;)

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
« Odpowiedź #242 dnia: Kwiecień 29, 2012, 21:53:14 »
Kolejne świetne mecze w wykonaniu Unirei, w meczu 16 kolejki nie daliście najmniejszych szans Botosani i pewnie wygraliście 3-0, w tym meczu fantastyczne zawody rozegrał Bebe, który pokazał że nie jest tylko świetnym rezerwowym, ale że potrafi zagrać na wysokim poziomie całe 90 minut, w 17 kolejce w meczu na szczycie zaplecza ligi Rumuńskiej, zremisowaliście z Victorią, co było waszym pierwszym remisem w sezonie.

Offline motoboy

• Amator
  • *
  • Na forum od: 23.04.2012r.
« Odpowiedź #243 dnia: Kwiecień 30, 2012, 09:35:16 »
W wygranym meczu 3-0 z FC Botosani Bebe bezwzględnym gwiazdorem! Pokazuję na co go stać. W 17 kolejce pierwszy remis, ale nie sprawia to żadnych obaw przed kolejnymi meczami. W lidze macie wielką przewagę i zmierzacie po mistrzostwo w pięknym stylu. Kontuzja Crespo przed pucharem jest wielkim osłabieniem, ale wierzę w resztę składu i wiem, że dadzą radę.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #244 dnia: Kwiecień 30, 2012, 10:52:14 »
Dziękuje za tyle komentarzy, wszystkie pozytywne to dla mnie zaszczyt i to mnie napawa do dalszej pracy. Dzięki .
__________________________________________________________________________________________

Ćwierćfinał Cupa Romaniei

35' Owusu-Abeyie ( as. Bicfalvi ), 71' Bebe ( as. Owusu-Abeyie ), 83' Alexe ( as. Nunez )
71' Manu, 80' Alexe, 80' Nunez
71' El Zhar, 80' Bebe, 80' Carlos Alberto

Wzorowe spotkanie w Bukareszcie - Unirea w półfinale !

Po ciężkim meczu w Branesti, przypomnijmy padł tam wynik 1-1 Unirea podeszła do tego ważnego spotkania z mieszanymi uczuciami. Do tego doszła kontuzja dwóch podstawowych zawodników, Hernan'a Crespo i Banel'a Nicolity. Ekipa gości wyszła w bardzo okrojonym składzie. W ataku znalazł się Bebe, który choć strzela dość dużo bramek nie zawsze umie sobie poradzić od pierwszych minut. W pomocy na prawym skrzydle grał Nabil El Zhar. To on był największym znakiem zapytania, czy da radę grać w tak ważnym meczu. Spotkanie zaczęło się i to gospodarze czyli ekipa Dinama chciała pokazać kto jest królem tego stadionu. Już w 5 minucie na siatkę Fernandes'a uderzał Bakaj, jednak będący w świetnej formie Portugalczyk nie dał żadnych szans mocnemu uderzeniu w światło bramki. W 14 minucie to Unirea próbowała, lecz z marnym skutkiem. Strzelał Alberto, jednak bardzo niecelnie. Po kilku mniej znaczących atakach przyszło bardzo ważne trafienie dla gości. Gola zdobył dość rzadko strzelający Owusu-Abeyie. Po dużym zamieszaniu w polu karnym piłkę w stronę Ghańczyka skierował Bicfalvi, ale ten lekkim strzałem pokonał bramkarza, który był zasłonięty przez obrońców. Po przerwie, w 71 minucie na boisko wszedł były gracz Warszawskiej Legii, Manu. Było to bardzo ważne wydarzenie w przebiegu całego spotkania. W tej samej minucie lecz po 30 sekundach doszło do podwyższenia wyniku spotkania. Piłkę na aut pod polem karnym Dinama wybił ich własny obrońca, Luchin. Manu wszedł na boisko, a zdezorientowani obrońcy popełnili fatalny błąd, zostawiając Bebe kompletnie nie krytego. Finał tej sytuacji znamy, 2-0 dla Unirei. 10 minut przed końcem regulaminowego czasu gry na boisko weszła kolejna dwójka graczy, Alexe i Nunez. Ten duet potrzebował tylko 3 minut aby ustalić wynik tego niesamowitego spotkania. 3-0: tak wygląda ostateczny wynik tej ćwierćfinałowej konfrontacji.

Skład Dinamo Bucuresti: Naumovski - Zie Diabate - Moti - Luchin - L.Rus - Patrascu (C) - Kone - Rafi Stanescu - Bakaj - Ganea - Tucudean
Skład Unirea Urziceni: Fernandes - Sarpei (C) - Burca - Kyrgiakos - Sankoh - Bicfalvi - Landzaat - Owusu-Abeyie - Carlos Alberto - El Zhar - Bebe

Zawodnik meczu:

Quincy Owusu-Abeyie 8/10 - Urodzony w Amsterdamie piłkarz reprezentacji Ghany dostał pierwszą w tym sezonie nagrodę MVP meczu. Zagrał naprawdę bardzo dobre zawody, zdobył gola i asystował przy bramce Bebe'go. Gratulujemy sukcesu i życzymy kolejnych w barwach Unirei Urziceni.

__________________________________________________________________________________________

Pary półfinałowe Cupa Romaniei .

W pierwszej parze półfinalu CFR Cluj zmierzy się Unireą Urziceni. Jak wiemy ekipa z Ligi II pokonała Dinamo Bucuresti aż 3-0. Dla przypomnienia dodamy, że to jedyny klub który pozostał w Pucharze Rumunii z Ligi II. Wszystkie pozostałe ekipy grają w najwyższej klasie rozgrywkowej w Rumunii.
W drugiej parze pófinałowej U Cluj podejmie Steua Bucuresti.

Okropna kontuzja vice-kapitana !

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Środkowy obrońca, Ovidiu Burca wypadł z gry aż na ponad 2 miesiące, a dokładnie 9 tygodni. To okropna kontuzja. Przyczyną jest skręcenie lewej kostki. Ten uraz jest na tyle mocny że może dojść do operacji, stąd tak długi okres rekonwalescencji. Na szczęście trener Warnock ma w swoim zespole jeszcze Japończyka Iwamasę i Ghańczyka Lee Addy'iego. Do tego w tym tygodniu na treningi Unirei dotrą dwaj stoperzy, Andrei Tanc i Enes Sipović.

"Jesteśmy silni !" - trener Neil Warnock .

Po meczu z Dinamem Bukareszt trener Unirei powiedział:
- "(...) jesteśmy ogromnie silną drużyną. Pokazaliśmy to w meczu przeciwko zespołowi czołówki Ligi I. Chcę oficjalnie pogratulować wszystkim zawodnikom. Całą 11, a co tam cała 18 meczowa spisała się na medal. Nawet przy kontuzji naszych czołowych zawodników pokazaliśmy jaki mamy wyrównany skład. Jestem dumny (...) okropna kontuzja dopadła Ovidiu, tak wiem. 9 tygodni to naprawdę dużo, będzie go nam bardzo brakować, bo to wspaniały człowiek. Życzę mu błyskawicznego powrotu do zdrowia. Powodzenia Ovidiu ! (...) " .

PS. Tak wiem, dzisiaj znowu jest masa moich wypocin, ale sądzę że się wam spodobało. Jeśli czas mi na to dzisiaj pozwoli, zrobię podsumowanie połowy sezonu .

Lysy14Stilic

• Gość
Odp: Unirea Urziceni by PESFan11 | Mamy półfinał !
« Odpowiedź #245 dnia: Kwiecień 30, 2012, 13:09:31 »
Jak zobaczyłem tabele chyba na 15 stronie to myślałem, że mam zwidy :D 14 zwycięstw i tylko jedna porażka bez remisu to fantastyczne wyniki :) Potem kolejne zwycięstwo, aż przyszedł pierwszy remis, a teraz pewno wygrana w pucharze ;) Ten Bebe mnie fascynuje :P Crespo zapewnił już sobie chyba koronę króla strzelców :D Jak na swój wiek nadal potrafi strzelać gole co udowadnia cały czas :D Bardzo szkoda tej kontuzji Burca :/ 9 tygodni to dużo czasu :/

Offline motoboy

• Amator
  • *
« Odpowiedź #246 dnia: Kwiecień 30, 2012, 14:07:49 »
Wiedziałem! Wysoka wygrana 0-3, wierzyłem w wygraną od samego początku. Z mojej strony nie było żadnych obaw, nawet po stracie Crespo wiedziałem, że dacie rade. Kolejny gol Bebe co oznacza, że jest zawodnikiem, który świetnie zastąpią Crespo. Półfinał jest wasz! Powodzenia.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #247 dnia: Kwiecień 30, 2012, 15:47:24 »
Nie no nie dość że w lidze wam idzie, to jeszcze w pucharze :D. Nie no oczywiście ciesze się z tego powodu, iż fajnie by było jakbyście wygrali i ligę i puchar. Po spotkaniu do jednej bramki, macie awans do półfinału w, którym zagracie z CFR Cluj.
Skręcenie kostki... Auć pewnie to bardzo boli. Jednak dobrze że macie kogoś na tą pozycję i ja bym ci proponował Tanc'a.

Offline arek16lks

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.07.2010r.
    • [IMG]http://img94.imageshack.us/img94/9383/pes62012041900405747.jpg[/IMG]
« Odpowiedź #248 dnia: Kwiecień 30, 2012, 15:59:28 »
3-0 do świetny wynik, tylko do pozazdroszczenia.
Pokazałeś że nie tylko liga ale puchar też sie liczy

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #249 dnia: Kwiecień 30, 2012, 17:17:10 »
podwójna korona jest całkiem realna w twoim przypadku. pokonałeś gładko uznanego rywala, a drużyna z Klużu w mojej opinii jest gorszą od Dinama, więc finał na papierze zaklepany.
jesteśmy ogromnie silną drużyną.
epickie ;D ;D

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #250 dnia: Kwiecień 30, 2012, 17:36:46 »
No przystępowaliście do meczu poważnie osłabieni, bo wiemy, jak ważnym ogniwem jest Crespo. Do tego jeszcze Nicolita. Tym większe gratulacje, bo bez ważnych punktów drużyny pojechaliście ładnie z Dinamem. Teraz ciężki półfinał z Cluj, które jeszcze nie tak dawno grało w lidze mistrzów. Liczę na wielki finał ze Steauą, i ligę Europejską w efekcie ;)

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #251 dnia: Kwiecień 30, 2012, 17:48:19 »
W pucharze wyeliminowałeś dwa kluby z Bukaresztu :P Szkoda, że Steua Bukareszt jest po drugiej stronie :) Ale życzę Ci abyś ograł ich w finale :P No, ale żeby dojść do finału najpierw będziesz musiał wygrać z CFR Cluj! Co nie będzie łatwe.

Tak patrzę na ankietę i się zastanawiam dlaczego nie możesz zestawić  Kyrgiakosa z Sankohem w środku pola, przecież obaj to nominanalni stoprzy, a na lewy bok obrony dać Lee Addy'ego (który jest nominalnym lewym obrońcą) Ewentualnie niech gra już na środku  Iwamasa. Kilka razy występował już w tym sezonie, więc dobrze postawić na kogoś sprawdzonego. Ogólnie dziwnie, że prawonożny Gibril Sankoh u Cb pomyka ciągle na lewej obronie :P
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2012, 17:51:50 wysłana przez thekrzychu »

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Autor wątku
  • Milan.
« Odpowiedź #252 dnia: Kwiecień 30, 2012, 17:55:33 »
epickie ;D ;D

To dobrze, czy to jakaś ironia w moją stronę ?

TheKrzychu, spróbuję zestawić Sankoh'a na środek, a Addy'iego na lewą. Choć Sankoh nominalnie jest stoperem i jest prawonożny, w tym sezonie zaliczył dwie asysty centrując lewą nogą w pole karne. gracz kompletny ;) .

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Autor wątku
  • Milan.
« Odpowiedź #253 dnia: Kwiecień 30, 2012, 19:24:15 »
Sorry za post pod postem.

Podsumowanie rundy jesiennej Ligi II sezonu 2011/2012 .

Tabela - Liga II po 17. kolejkach .

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Zaskoczenia :

1. ✰✰✰ Unirea Urziceni - klub jest swojego rodzaju beniaminkiem Ligi II, a jednak znajduję się na pierwszej pozycji. Z początku spisywany na straty klub zakupił prawdziwe gwiazdy światowego formatu i oto mamy lidera i pierwszą ekipę do awansu. To jej należy się medal za ten sezon, choć on się jeszcze nie skończył.
2. ✰✰ FC Gloria Buzau - spisywany na środek tabeli dzielnie utrzymuję fotel wice-lidera tabeli, utrzymując punkt przewagi nad trzecią w tabeli ekipą. Bardzo dobra pierwsza część sezonu.
3. ✰✰ Viitorul Constanta - klub z bardzo małym budżetem, jednak pokazał bardzo trzeźwą politykę transferową - dużo wypożyczeń, młodzi zawodnicy i kilku starszych wyjadaczy bez kontraktu i mamy ekipę na trzecią lokatę w tabeli. Dobre ruchy zaowocowały świetną pozycją.
4. FC Victoria Branesti - ekipa, która spadła w zeszłym sezonie z Rumuńskiej Ekstraklasy, dzielnie walczy w ligowej hierarchii. Mająca ambicję na szybki powrót do Ligi I musi się jednak mocno spiąć aby przegonić Glorię i Viitorul'a.

Zaskoczenia :

1. ▼▼▼ CF Bralia - klub po kilku ważnych wzmocnieniach, spisywany był na ok. 12 miejsce, a tutaj 6 punktów straty do bezpiecznej strefy w lidze. Jeśli nie zmienią sposobu zdobywania punktów, Liga III czeka z otwartymi rękoma.
2. ▼▼ FC Snagov - grający w poprzednim sezonie w granicach środka tabeli w tym sezonie kompletnie zawodzi, miejsce tuż nad strefą spadkową nic dobrego dla nich nie wróży, a szkoda bo to bardzo ciekawy klub z bardzo młodą kadrą.
3. FC Delta Tulcea - w zeszłym sezonie ten klub otarł się o awans do Pierwszej Ligi, a w tym sezonie idzie im o wiele gorzej. Nic dobrego zapowiadające 6 miejsce i brak koncepcji na wyższe lokaty. Tak przedstawia się sytuacja tego zespołu.

Trójka najlepszych zawodników Unirei na jesień:

Pierwszy z nich to Argentyński super-napastnik Hernan Crespo. Zdobył jak dotąd 16 bramek, co przy 17 meczach jest piorunującym wynikiem. Na pewno na tym osiągnięciu nie poprzestanie, ponieważ trener Warnock widzi w nim podstawowego napastnika.
Drugi to Brazylijczyk Carlos Alberto. Niechciany w Europie i Brazylii trequista nie mógł znaleźć nowego pracodawcy. Z pomocną ręką wyszedł do niego Angielski szkoleniowiec, a ten odwdzięcza się znakomitą rundą w Rumunii. Prawdziwy skarb - takim mianem można określić tego zawodnika.
Trzecim i zarazem ostatnim z trójcy fundatorów sukcesu Unirei jest Portugalczyk - Bebe. Dopadła go ta sama sytuacja co Alberto. Bez szans na grę w Anglii, mało okazji w Turcji przeniósł się do Rumunii. To był strzał w dziesiątkę. Znakomity rezerwowy i świetny joker, to synonimy określające tego napastnika.

PS. Wiem że to niezbyt dobre podsumowanie, ale nie potrafię jakoś ich robić. Zawarłem jednak kilka ciekawych informacji, które was na pewno zainteresują. Bajo !

Offline motoboy

• Amator
  • *
Odp: Unirea Urziceni by PESFan11 | Podsumowanie pierwszej rundy .
« Odpowiedź #254 dnia: Kwiecień 30, 2012, 19:35:37 »
Szczerze to bardzo Cię podziwiam za tą grę. przeważasz w lidze aż 16pkt, tylko jeden remis i jedna porażka. To na prawdę bardzo inspirujący wynik, który mam nadzieję będzie z wami aż do końca ligi. FC Delta Tulcea, jestem zaskoczony z ich gry, myślałem że powalczą o pierwszą piątek, a oni całkowicie zawiedli.
jeśli chodzi o Crespo to jest on niesamowity i te 16 goli po 17 meczach, wspaniale! Szczerze przyznam, że Carolsa nie znam, ale Bebe to też bardzo dobry gracz, który w przyszłości może zastąpić Crespo.

Offline Shoushan

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.02.2012r.
  • Inaczej mesajah.
« Odpowiedź #255 dnia: Kwiecień 30, 2012, 19:40:01 »
Fajne, ładne, przejrzyste podsumowanie. Macie niesłychanie pewne miejsce, aż 16 oczek przewagi nad Ctovrą (? :D). Kibice mogą być zadowoleni, lecz na tą chwilę nie można przesądzać kwestii awansu. Bebe błyszczy, zawsze go podziwiałem i zawsze będę go podziwiać. Los tego chłopaka jest nieprawdopodobny.

12121p

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: Kwiecień 30, 2012, 21:57:15 »
fajne podsumowanie, jeszcze takiego nie widziałem. na pewno jakaś nowostka w tym dziale, duży plus dla ciebie kolego.

Lysy14Stilic

• Gość
« Odpowiedź #257 dnia: Kwiecień 30, 2012, 22:16:12 »
Podsumowanie bardzo dobre :D Fajne do czytania jesteście zaskoczeniem i po takich transferach potrafiliście pokonać prawie wszystkich i macie spokojna przewagę 16 punktów nad 2 miejscem :)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #258 dnia: Kwiecień 30, 2012, 22:38:59 »
ciekawe podsumowanie, ja doceniam każde, bo to one właśnie zajmują szmat czasu. duży szacun za taką serię, ale kiedyś ci już to mówiłem

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #259 dnia: Kwiecień 30, 2012, 23:32:18 »
Powiem ci tylko tyle .. twoja drużyna wymiata w tym sezonie !  :D W lidze macie sporą przewagę co świadczy o tym ,że jeszcze trochę i macie pewne mistrzostwo. Podsumowanie pierwszej rundy jest ciekawe,. Ale bardziej ciekawa wydaje mi się postawa twoich raczy. Mówię o Alberto, Crespo oraz Bebe. Bez tych zawodników twoja sytuacja w tym sezonie stała by pod znakiem zapytania. Dobrze by było jakbyście poradzili sobie grać bez tych czołowych graczy, bo kiedyś może ich zabraknąć. ;) Powodzenia w następnej rundzie sezonu. :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #259 dnia: Kwiecień 30, 2012, 23:32:18 »