Autor Wątek: Sportgemeinschaft Dynamo Dresden e. V. by LaCoka  (Przeczytany 28807 razy)

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
Odp: Sportgemeinschaft Dynamo Dresden e. V. by LaCoka
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 14, 2012, 14:19:56 »
Rewelacyjnie do tego podchodzisz zobaczymy jak długo to będzie tak wyglądać.
Warriors by undertaknen

Offline LaCoka

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 11.09.2010r.
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 14, 2012, 21:31:38 »
Odcinek 10

Zawodnik meczu:
Subasić (7.5)

Skróty bramek:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Następny przeciwnik: 08.09.2012 1. FC Koln (wyjazd)

Jeśli coś kiepsko wygląda, dajcie znać w komentarzach.

Offline LaCoka

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 14, 2012, 23:47:28 »
Odcinek 11

Podsumowanie wydarzeń 2. kolejki 2. Bundesligi.

Zapraszam Was na przegląd wydarzeń minionej kolejki. Pozycja ta zagości już na stałe, a ja postaram się w każdym z odcinków w telegraficznym skrócie przedstawić to co działo się na arenach 2. Bundesligi. Zapraszam serdecznie!

Erzgebirge Aue          Kolonia na kolanach! Drużyna dowodzona przez Karstena Baumanna udała się do Kolonii, gdzie podejmowała tamtejszą drużynę spadkowiczów z Bundesligi. Kto by się spodziewał, że sprawi taką niespodziankę? Podejrzewam, że nikt. Dwie bramki strzelone przez Paulusa i Curriego, dały Aue trzy bardzo ważne punkty. Trener gospodarzy, Holger Stanislawski był rozgoryczony postawą swoich piłkarzy w tym meczu: "Nie mogłem patrzeć na to, co wyprawiali moi zawodnicy na boisku. Jestem rozczarowany ich postawą, ale to znak że trzeba szybko znaleźć przyczynę, by taki wynik nigdy więcej się nie powtórzył."

VfR Aalen          Beniaminek odnosi drugie z rzędu zwycięstwo na wyjeździe! To druga wygrana podopiecznych Ralpha Hasenhüttla, którzy po dwóch kolejkach są rewelacją tegorocznych rozgrywek. Jednocześnie Union Berlin zalicza drugą porażkę z rzędu u siebie i pierwszych punktów będzie musiało szukać w zbliżających się meczach wyjazdowych.

1. FC Kaiserslautern          Wymęczone zwycięstwo na Fritz-Walter-Stadion Franco Foda mógł odetchnąć z ulgą po dzisiejszym meczu. Jego Kaiserslautern wygrało u siebie z MSV Duisburg po trafieniu Mitsanskiego. Jak sam powiedział, nie chce snuć planów na przyszłość: "Rzeczywistość okazała się cięższa niż myśleliśmy dlatego nie chcę wybiegać za daleko w przód. Liczy się to, co jest tu i teraz. To dopiero początek sezonu, a przed nami wiele pracy."

Hertha BSC          Komplet punktów po 2. kolejkach! Najważniejszy jest ostateczny bilans punktowy, ale nie mniej ważne styl w jakim osiąga się zwycięstwo. Podopieczni Josa Luhukaya wygrali drugi mecz z rzędu, jednak ich gra pozostawia wiele do życzenia. Widzi to również ich trener, który tak podsumowuje dwa ostatnie mecze: "Zgodzę się, że gramy chaotycznie i nerwowo. Jesteśmy spadkowiczem i nie tak wyobrażałem sobie naszą grę, ale proszę wszystkich kibiców o czas. Wyniki podeprzemy wtedy solidną grą."

FC St. Pauli          Piraci łupią i grabią! Tym razem zagrabili trzy punkty w starciu z SC Paderborn 07 na własnym terenie. Pokazali solidny futbol, a strzelcem dwóch bramek był Ebbers. Po 2. kolejkach 2. Bundesligi mają komplet punktów i zajmują pierwsze miejsce ex aequo z Eintrachtem Braunschweig.

FC Energie Cottbus          Udana rehabilitacja! Drużyna Energie Cottbus zrewanżowała się kibicom za porażkę na własnym stadionie w ostatniej kolejce z FC St. Pauli. Podopieczni Rudiego Bommera wygrali z SV Sandhausen 2:0 dzięki bramkom Ziebiga i Banovića. Daniel Adlung był bardzo zadowolony takim obrotem sprawy: "Wygraliśmy i dedykujemy to zwycięstwo kibicom. Należą im się uznania za doping. Cieszę się, że zdobyliśmy te trzy punkty i zmyliśmy z siebie ostatnia porażkę."

Wyniki 1. kolejki - 2. Bundesliga

Dynamo Drezno     1:1     TSV 1860 Munchen
1. FC Koln     0:2     Erzgebirge Aue
1. FC Union Berlin     0:1     VfR Aalen
1. FC Kaiserslautern     1:0     MSV Duisburg
FC Ingolstadt 04     0:1     Hertha BSC
SSV Jahn Regensburg     0:1     Eintracht Braunschweig
VfL Bochum     1:0     FSV Frankfurt
FC Energie Cottbus     2:0     SV Sandhausen
FC St. Pauli     2:0     SC Paderborn 07

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 15, 2012, 08:37:22 »
Za szybko. Już mnie nie było po 21 :)
Drugi mecz sezonu kończycie z gorszym skutkiem niż pierwszy, ale rywal był silniejszy, do tego bardziej zmotywowany po słabym pierwszym spotkaniu i dość niespodziewanej porażce. Całe spotkanie stosunkowo wyrównane, chociaż w statystykach można znaleźć Waszą minimalną przewagę. Póki co rewelacją w lidze ekipa AAlen, szczerze to nie wiedziałem o takim klubie nawet.
Ale chyba masz jeden błąd. Napisałeś iż Lauth wypatrzył lepiej ustawionego Blanco, tymczasem w podsumowaniu masz napisane iż to Blanco asystował Lauthowi :)

Offline ElShaarawy92

• Junior
  • *
  • Na forum od: 16.02.2010r.
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 15, 2012, 11:03:27 »
A ja tam kibicować bede tutaj Energie Cottbus  :-* Byłem na ich kilku meczach bo mam kilkadziesiąt kilometrow na stadion przyjaźni ;D
Masz oryginalną wersję PES'a 2013, a nie grasz online? Zgłoś się do mnie, chętnie odkupię online pass.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 15, 2012, 12:02:52 »
Poświęcasz na tą karierę strasznie dużo czasu i widoczne są wspaniałe efekty. Ależ ten Kiraly w tym ostatnim meczu bronił. Nic dziwnego, że Fort i Pote nie mogli znaleźć na niego sposobu.  Masz kilka małych jakby to nazwać niedociągnięć (np. 6 zawodników na ławce rezerwowych), ale nie przekładają się one zbytnio na ogólny obraz kariery. Trzymam kciuki byś dociągnął chociaż do połowy sezonu :)

Offline LaCoka

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 16, 2012, 18:14:37 »
Odcinek 12

Zawodnik meczu:
Broker (7.0)

Skróty bramek:

Następny przeciwnik: Niedziela, 16.09.2012 1. FC Union Berlin (dom)

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 17, 2012, 20:15:43 »
Podziwiam twoje podejście do karier. Wielu dziwi się, że wątki upadały etc. no ale cóż... Wkładasz w to całe swoje serce a tak naprawdę mało komu chce się dotrwać do końca tekstu - lenistwo chorobą XXI wieku. Jak dla mnie prowadzenie jest perfekcyjne, styl przejrzysty i czytelny. No i szacunek za te podsumowania, które robisz po każdej kolejce i wymagają dodatkowych nakładów czasu.

Jako ligowy kopciuszek nie zaliczyliście jakiegoś specjalnie złego startu, choć w meczach pada dosyć mało bramek. Wygrana i dwa remisy jak na razie dają pozytywne odbicie całej sytuacji, tym bardziej, że powoli zdążacie do tego by wejść w swój rytm. 1-1 w meczu ze spadkowiczem, który na pewno ma ambicje by powrócić na pierwszoligowe salony, to wynik mówiąc skromnie po prostu dobry. Obie drużyny miały lekkiego pecha obijając obramowanie, ale w ostatecznym rachunku poziom pecha się wyrównał. Zaprezentowaliście się na pewno lepiej - to zasługuje na pochwałę.

Offline ElShaarawy92

• Junior
  • *
  • Na forum od: 16.02.2010r.
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 17, 2012, 20:50:36 »
Masz ogromny zapał i zajawkę  8) Wszystko się wygodnie czyta, i jak na razie gra gitara.
Masz oryginalną wersję PES'a 2013, a nie grasz online? Zgłoś się do mnie, chętnie odkupię online pass.

Offline LaCoka

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 17, 2012, 22:26:40 »
Odcinek 13

2. Bundesliga
Podsumowanie wydarzeń 3. kolejki.

Zapraszam Was na przegląd wydarzeń minionej kolejki. Pozycja ta zagości już na stałe, a ja postaram się w każdym z odcinków w telegraficznym skrócie przedstawić to co działo się na arenach 2. Bundesligi. Zapraszam serdecznie!

1. FC Kaiserslautern          Cesarzowie zabieraja co cesarskie! Aue po ostatniej kolejce było wniebowzięte. Udało im się bowiem pokonać na wyjeździe 1. FC Koln, a tydzień później mierzyli się z kolejnym spadkowiczem, 1. FC Kaiserslautern. Wynik tego pojedynku nie był już tak zadowalający jak ostatni sukces - Cesarze wygrali w Aue 0:1 po bramce Mitsanskiego, który tym samym zalicza drugie trafienie z rzędu. To właśnie jemu tydzień temu Kaiserslautern zawdzięczało zwycięstwo z MSV Duisburg. Oto jego krotki komentarz: "Jestem bardzo szczęśliwy, że moje bramki dają kibicom tyle radości. To mnie bardzo mobilizuje do dalszej pracy i mam nadzieję, że moja forma będzie z każdym dniem lepsza."

FC Ingolstadt 04         Pierwsze trzy punkty! Podopieczni Tomasa Orala wygrali na wyjeździe z VfR Aalen 0:1 i odnieśli pierwsze zwycięstwo w tym sezonie. Do tej pory nie mieli powodów do radości, ponieważ przegrali dwa pierwsze mecze. Strzelcem zwycięskiej bramki został Gross, który wykorzystał podanie Metzeldera. O tym, jak ważne było to zwycięstwo, mówił po meczu dyrektor sportowy drużyny, Thomas Linke: "Nie jesteśmy ligowym potentatem, ale nie znaczy to że będziemy dostarczać reszcie drużyn darmowe punkty. Po dwóch porażkach chłopcy uwierzyli w siebie i zobaczyli światełko w tunelu. Wrogowie drwią, że to nadjeżdżający pociąg - my wierzymy, że to światełko to droga ku nadziei."

MSV Duisburg          Duisburg znów jest niebieski! Podopieczni Kosty Runjaica wygrali na własnym stadionie z SSV Jahn Regensburg 1:0. Szkoleniowiec MSV był wyraźnie zadowolony z osiągniętego wyniku: "To świetne uczucie widzieć znów świętujących kibiców, stadion pełen niebieskich flag. Żałuję jedynie sposobu w jaki rozpoczęliśmy rozgrywki. Wierzę w to, że uda nam się odnieść na koniec sezonu dobry wynik."

Hertha BSC          Kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa! Piłkarze Herthy w 3. kolejce podejmowali drużynę VfL Bochum. Po trafieniach Ndjenga i A. Ramosa, odnieśli trzecie zwycięstwo z rzędu. Trener berlińczyków, Jos Luhucay, przestrzega mimo rezultatów przed zbytnim entuzjazmem: "Wygrana cieszy wszystkich. Nie ma elementu, do którego można by się przyczepić. Hertha zajmuje czołowe miejsce w lidze razem z St. Pauli, ale nie jest to jeszcze powód do świętowania czegokolwiek. Na sezon składają się przecież 34. mecze."

FC Energie Cottbus          Ciężki kawałek chleba. Spotkanie pomiędzy Eintrachtem Braunschweig i FC Energie Cottbus, było najciekawszym spotkaniem 3. kolejki rozgrywek. Gospodarze przed tym spotkaniem mieli komplet zwycięstw i szansę na odniesienie kolejnego. Nie zdołali jednak wykorzystać przewagi własnego boiska i ostatecznie ulegli gościom z Cottbus 0:1. Rudi Bommer, szkoleniowiec Energie: "Wygrana była nam potrzebna. Zajmujemy 4. miejsce z sześcioma punktami. To był ciężki mecz, przeciwnicy nie dawali nam spokoju i atakowali cały czas, ale to my wykorzystaliśmy swoje okazje."

SV Sandhausen 1916          Beniaminek górą! Piłkarze SV Sandhausen wygrali na własnym stadionie z SC Paderborn 07 1:0. Było to zarazem drugie zwycięstwo podopiecznych Gerda Daisa, którzy jak na razie spisują się nadspodziewanie dobrze. Po 3. kolejkach zajmują szóstą lokatę, jedno oczko wyżej w tabeli jest drugi z beniaminków, VfR Aalen które na swoim koncie ma również dwie wygrane i porażkę, ale minimalnie lepszy bilans bramkowy.

Wyniki 3. kolejki - 2. Bundesliga

1. FC Koln     1:1     Dynamo Drezno
TSV 1860 Munchen     2:2     1. FC Union Berlin
Erzgebirge Aue     0:1     1. FC Kaiserslautern
VfR Aalen     0:1     FC Ingolstadt 04
MSV Duisburg     1:0     SSV Jahn Regensburg
Hertha BSC     2:0     VfL Bochum
Eintracht Braunschweig     0:1     FC Energie Cottbus
FSV Frankfurt     0:1     FC St. Pauli
SV Sandhausen     1:0     SC Paderborn 07

Dzięki wielkie za komentarze, chłopaki! Zrewanżuję się przy najbliższej okazji. Daru, rozwijaj swój wątek Faraonami! Mojżesz - wracaj z reprą! Gratsy!

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 17, 2012, 22:43:01 »
No panie co ja ci mogę powiedzieć to jest to kariera kosmos. Mam nadzieję, że nie skończy się jak twoje poprzednie po kilku kolejkach tylko poprowadzisz ten projekt dużo dłużej. Życzę ci z tego z całego serca bo kariera wygląda mega zajebiście jak na tą chwilę. Wybór klub jest super, ostatni trochę o nich czytałem. Niezłe przekręty robili za czasów NRD ::) Opis jest bardzo ale to bardzo przejrzysty, a grafika miodzio. Gracie ładną dla oka piłkę, dorobek punktowy też jest niezły tak więc tak trzymać. Podsumowania kolejki miażdżą system.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 17, 2012, 22:45:46 »
Bardzo podoba mi się styl w jaki prowadzisz te opowiadanie. Wkładasz tutaj sporo pracy. Masz wielkie doświadczenie w dziedzinie grafiki oraz znajomości piłkarskiej. Cieszy to, bowiem wszystkie te czynniki dają wspaniały efekt. Efekt, który mnie zachęca do częstego zaglądania w twój wątek. Wiele dodatków twojej kariery, jak właśnie przeczytany przeze mnie magazyn jest czymś, czego w innych karierach brakuję. Naprawdę LaCoka. Wielki profesjonalizm. Gratuluję :).

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 18, 2012, 07:59:33 »
Że to jest świetne i genialne zarazem to już mówiłem dawno więc nie będę się powtarzał niepotrzebnie. Z resztą Ty bardzo dobrze o tym wiesz. Wróćmy więc do meczu. Kolejny remis 1:1 i kolejna "strata" punktów. Mówię " " bo rywal łatwy nie było. Chyba główny faworyt do tego aby wrócić do najwyższej klasy rozgrywkowej. Trzeba więc cieszyć się z każdego wywalczonego punktu. Notujecie ogółem całkiem niezły start. Póki co w czołówce straszny ścisk, a różnice są minimalne więc wszystko w Twoim zasięgu. Widzę jednak ,że rozkręca się powoli Herta,no ale cóż im nie przystoi długa wizyta w 2 lidze.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 18, 2012, 11:47:22 »
Jakby nie patrzeć to Energie Cottbus zajmuje trzecie miejsce ex aquo z Eintrachtem Brunszwik, a nie czwarte :)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 18, 2012, 22:55:44 »
No cóż... Jak zwykle odwalasz fantastyczną robotę, aż chce się na to patrzeć, ogromne gratulacje. Może póki co tak bardziej na ogóle. Po pierwsze bardzo fajny wybór zespołu, nie jest to przecież jakaś bardzo znana ekipa, szczerze powiem, że nie spodziewałbym się, że ktoś może się za nią zabrać. Szału póki co nie zrobiliście. Ważne jest to, że nie przegraliście jeszcze spotkania, co udało się, obok Was, jedynie dwóm ekipom. Tylko, że one są na pierwszych miejscach w tabeli, a Was niestety te dwa remisy zepchnęły trochę dalej, ale na pewno jest potencjał w tym zespole. Myślę, że jak nie olejecie sprawy to awans do Bundesligi jest w Waszym zasięgu.

Offline LaCoka

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 19, 2012, 18:55:02 »
Odcinek 14

Zawodnik meczu:
Schuppan (7.5)

Skróty bramek:

Następny przeciwnik: Niedziela, 22.09.2012 1. FC Kaiserslautern (dom)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 19, 2012, 19:09:05 »
Chyba jednak lepiej jest jak byś nazwiska pisał na czarno, bowiem niektóre zlewają się z liniami boisko i ciężko jest coś odczytać. Wracając do spotkania to powiem ci, że zasłużyłeś na zwycięstwo, ale na takie bardziej okazałe. Skromne 1-0 to najmniejszy wymiar kary, bowiem rywale po za jedną akcją w które któryś z ich zawodników trafił w słupek zbyt wiele szans nie mieli. Ty za te zwycięstwo możesz podziękować Grekowi. Piękny strzał. Rzadko oglądamy takie bramki na takim szczeblu rozgrywek :).

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 19, 2012, 19:30:05 »
Rywal z najniższej półki. Apetyty były duże, wyszło nieźle? No chyba tak. Najważniejsze są trzy punkty zdobyte po doskonałym strzale Greckiego zawodnika. Tak jak jednak mówię mogło być więcej i pewnie jakiś niedosyt jest,że nie pokazało się swojego potencjału w postaci większego wyniku. Nie mniej jednak narzekać nie można bo liczą się kolejne punkty zdobyte na konto ligowe.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 19, 2012, 20:12:56 »
Drużyna Unionu do najlepszych nie należy i wynik 1-0 może okazać się złudny, jednak zaprezentowaliście się całkiem dobrze i najważniejsze, że zdobyliście trzy punkty. Chciałbym zobaczyć bramkę Papadopoulosa... to musiało kapitalnie wyglądać. Fajnie, że udało wam się zdominować rywala tak, że tylko od czasu do czasu zapędzał się w okolice waszego pola karnego. Można chyba powiedzieć, że pokazaliście klasę, a jakby doszła do tego odrobinę lepsza skuteczność - no to bracie, cud, miód. Po cichu liczę jednak, że rozstrzelacie się na dobre w arcyważnym pojedynku z Kaiserslautern. To powinna być gratka, zatem czekam na relację z tego meczu ;)

Chciałbym zobaczyć bramkę Papadopoulosa... to musiało kapitalnie wyglądać.
Ogarnąłem się. Na dole są skróty, a ja ich początkowo nie widziałem. Kapitalna brama.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 19, 2012, 21:59:35 »
Jak nie lubię karier opisywanych za pomocą grafiki, tak ta mi się podoba. Ładnie wygląda herb, który przypomina mi inicjał. Sposób podawania składu nie trafił w moje gusta, bo wolę tradycyjny, ale nie mogę zaprzeczyć, że pasuje tu jak ulał. Gdybym porzucił tekst pisany w BB Code, chciałbym właśnie tak prowadzić karierę.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #59 dnia: Październik 19, 2012, 21:59:35 »