Clarence Seedorf: Jestem ucieszony z wyniku
Konferencja prasowa Clarenca Seedorfa po meczu z Manchesterem United w Champions League
Analiza meczu: Wszystko zaczeło się fatalnie dla nas, straciliśmy już w 10 minucie bramkę która nas bardzo podłamała, jednak nie poddawaliśmy się odrazu i moja drużyna zdołała wyrównać przed końcem pierwszej połowy. Zagraliśmy nawet dobrą drugą połowe, jednak dalej to Manchester rozdawał karty. Ogólnie jestem ucieszony tym wynikiem, lepiej zremisować niż zaliczyć wpadkę i przegrać.
Samobójcze trafienie De Sciglio: Każdemu przytrafiają się ''wpadki'', on jest profesionalistą, wie co robi, po prostu nie zrozumiał się dobrze z bramkarzem i wyszło jak wyszło.
Hat-trick Balotellego: Jeśli masz takiego zawodnika z takim podejściem do gry co Mario, to zawsze myślisz sobie ile on strzeli dzisiaj bramek i tak właśnie było zemną, wierzyłem że strzeli więcej niż jedną bramkę i jak widać nie myliłem się.
Brak Kaki: Miał jakieś dolegliwości z żołądkiem, wolałem by został w Mediolanie i dobrze przygotował się do następnego ligowego spotkania.
Co z nowym kontraktem Kaki?: Jeśli będzie chciał zostać w Mediolanie to zostanie, to już jest jego wybór. Jednak szkoda jego potencjału i zaangażowania które wkłada w ten zespół, będziemy robić co się da by go zatrzymać na jeszcze jeden sezon.
Atmosfera: W szatni panuje znakomita atmosfera, wszyscy są przyjaźni i pomocni, nawet mi pomagają <śmiech>.