Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604385 razy)

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #3200 dnia: Listopad 01, 2012, 18:33:49 »
Czyli to już koniec Naniego w United?

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #3201 dnia: Listopad 01, 2012, 20:08:19 »
Z wczorajszego można wysunąć trzy wnioski:
1. Obrona grała tragicznie. Do 90 minuty chciało mi się śmiać z Chelsea, że strzeliła MU grającemu duetem środkowych obrońców Wootton - Keane tylko 2 gole.
2. Nigdy nie widziałem menedżera, który tak się napiął na wygraną w pucharze ligi jak di Matteo. Nie dość, że wystawił mocniejszy podstawowy skład, to jeszcze wprowadził w drugiej połowie Oscara, Hazarda i Ramiresa. Ferguson dla odmiany był niewzruszony wydarzeniami na boisku. Zresztą, kogo on miał wpuścić na boisko, skoro ławkę skompletował z Johnstone'a, Brady'ego, Vermilja, Lingarda, Machedy, Powella i Tunnicliffe'a?
3. Rachunki za Clattenburga zostały już wyrównane, bo arbiter załatwił Chelsea dogrywkę (jakoś mnie nie dziwi, że żaden fan CFC o tym nie wspomniał), w której The Blues wykorzystali tragiczną grę obrony MU (zresztą, co mieli zrobić niedoświadczeni Keane i Wootton, mając przed sobą Ramiresa, Hazarda i Sturridge'a?) i zasłużenie wygrali.

@Nexat - Fletcher jest wychowankiem MU.
" border="0

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #3202 dnia: Listopad 01, 2012, 21:11:49 »
3. Rachunki za Clattenburga zostały już wyrównane, bo arbiter załatwił Chelsea dogrywkę
Widac bylo ewidentny karny jak naskoczyl na Ramiresa, ten caly Wooton powinienen z boiska wyleciec wczesniej, gdy faulowal Hazarda, a mial juz wczesniej na konce zolty kartonik, nie wspomne juz o jedenastce....
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3203 dnia: Listopad 01, 2012, 21:17:23 »
Ależ nie chodzi mi o sam faul, bo był ewidentny, tylko o to, że sędzia doliczył 3 minuty, a karnego wykonano w 95. minucie.
" border="0

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #3204 dnia: Listopad 01, 2012, 21:20:15 »
Kiedy piłka przekraczała linię bramkową po strzale Edena, na tablicy wyników w TV było dokładnie 93:56.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3205 dnia: Listopad 01, 2012, 21:38:24 »
A gdy po wznowieniu gry pojawiła się informacja o wyniku i strzelcach, przy nazwisku Hazarda widniało "90+5'".

Zresztą, odnoszę jakieś dziwne wrażenie, że gdyby to United wykonali karnego w tym momencie meczu, Lee Mason za sprawą stosu memów dołączyłby do Howarda Webba i Marka Clattenburga, choć chodzi tylko o mało ważne spotkanie w pucharze ligi. Szkoda mi, że United nie wygrali, zwłaszcza że głębokie rezerwy/juniorzy zaprezentowali się całkiem dobrze w starciu z lepiej obsadzoną Chelsea, ale nie będę rozpaczał.
" border="0

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #3206 dnia: Listopad 01, 2012, 21:43:21 »
Przesadzasz, trochę czasu upłynęło od chwili podyktowania jedenastki do jej wykonania, nie było winą sędziego że Hazard strzelił już po doliczonych trzech minutach. Co najwyżej można by się było przyczepić do gdyby tego karnego być nie powinno.

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #3207 dnia: Listopad 01, 2012, 21:56:51 »
Heh to pewnie sedzia mial zakonczyc mecz, gdy Hazard do pilki podbiegal :D
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3208 dnia: Listopad 01, 2012, 22:03:02 »
Albo po prostu zakończyć mecz wcześniej. Może trochę przesadzam, może wy to robicie. Nie wiem.
" border="0

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #3209 dnia: Listopad 01, 2012, 23:33:13 »
Nie nie Ned, gdy sedzial doliczyl 3 minuty a przed koncowa minuta odgwizduje wapniaka, to musi dac czas na wykonanie, nie dziwne ze zapisuje sie gol w 95, a karny byl ewidentny.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3210 dnia: Listopad 01, 2012, 23:37:37 »
Wiem przecież. Po prostu wydaje mi się, że nawet faul miał miejsce po upływie doliczonego czasu gry. Może tylko mi się wydaje.

a karny byl ewidentny.
Gdzieś napisałem inaczej? Wootton wpadł na Ramiresa jak później Azpilicueta na Hernandeza.

Di Matteo pochwalił się prasie, że jego drużyna pokazała charakter. Niezła beka.
" border="0

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #3211 dnia: Listopad 02, 2012, 10:24:04 »
Wiem przecież. Po prostu wydaje mi się, że nawet faul miał miejsce po upływie doliczonego czasu gry. Może tylko mi się wydaje.
Gdzieś napisałem inaczej? Wootton wpadł na Ramiresa jak później Azpilicueta na Hernandeza.
Widzialem ze napisales to wczesniej, tylko Ja dla przypomnienia ze by znowu nie bylo klotni. Karny byl przed uplywem czasu doliczonego.

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #3212 dnia: Listopad 02, 2012, 12:22:25 »

Di Matteo pochwalił się prasie, że jego drużyna pokazała charakter. Niezła beka.
A Di Matteo odniósł się do meczu niedzielnego z tym że Chelsea pokazała charakter. Bo tak faktycznie było, charakteru zdecydowanie w trakcie spotkania jak i po zakończeniu w wywiadach zabrakło pracownikom Manchesteru.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3213 dnia: Listopad 02, 2012, 12:46:19 »
Nieprawda. Chyba nie bez powodu swoją wypowiedź zaczął od mówienia o wygranej i grach pucharowych.

Chodzi mi raczej o to, że ciężko powiedzieć o charakterze w tym kontekście w przypadku drużyny menedżera, który tak napina się na tak stosunkowo mało ważny mecz, że od drugiej połowy wystawił właściwie podstawowy skład Chelsea na głębokie rezerwy Manchesteru United, w którym nie grał właściwie ani jeden zawodnik podstawowego składu. Chyba bardzo zależało mu na tym, żeby nie przegrać dwa razy z rzędu z tym samym klubem. Jego sprawa, kogo wystawia, ale niech się nie chociaż nie kompromituje takimi wypowiedziami, bo mówi tak, jakby to Ferguson wystawił Cecha, Cahilla, Davida Luiza, Matę, Ramiresa, Hazarda czy Oscara.

Zabrakło im charakteru, bo Ferguson i Evans przyznali, że Torres w swoim stylu się wyłożył (szacun za progres, wcześniej nawet nie próbował wykorzystywać kontaktu), a Chicharito niezbyt przejął się spalonym? Co warte podkreślenia - nie zaprzeczył, że był ofsajd, tylko przyznał, że on go nie obchodzi.
" border="0

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #3214 dnia: Listopad 02, 2012, 16:18:48 »
3. Rachunki za Clattenburga zostały już wyrównane, bo arbiter załatwił Chelsea dogrywkę
a) Puchar Ligi.
b) Słuszny rzut karny sekundy po upłynięciu doliczonego czasu gry to chyba mniej niż czerwo z kapelusza i uznana bramka ze spalonego.

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #3215 dnia: Listopad 02, 2012, 16:30:12 »
Nie oglądałem meczu więc nie będę się wypowiadał, ale zapytam jaki błąd jest w pokazaniu karnego kilka sekund po upłynięciu czasu? Po pierwsze to sędzia decyduje o zakończeniu meczu, po drugie doliczony czas, to doliczony czas minimalny do regulaminowego czasu gry.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3216 dnia: Listopad 02, 2012, 19:41:19 »
Serio musiałeś wpaść już po tym, jak zakończyliśmy ten temat? Już po imprezie, wszyscy leżą.
Poza tym, chyba wspomniałem, że chodzi mi także o to, że gdyby to United wykonali karnego w tym momencie gry, reakcja internetu byłaby diametralnie inna. Tak już jest.

a) Puchar Ligi.
Cóż, di Matteo tak się spiął na ten mecz, jakby to była co najmniej Liga Mistrzów.

to chyba mniej niż czerwo z kapelusza
Nie było żadnej czerwonej kartki z kapelusza. Obie były słuszne.
" border="0

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #3217 dnia: Listopad 02, 2012, 21:51:12 »
Cóż, di Matteo tak się spiął na ten mecz, jakby to była co najmniej Liga Mistrzów.
Ale nie była.
Nie było żadnej czerwonej kartki z kapelusza. Obie były słuszne.
??? Kontakt był...

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3218 dnia: Listopad 02, 2012, 22:01:35 »
Tak, był. Potem Torres zrobił jeszcze krok i wyłożył się, gdy zobaczył, że mu odskoczyła piłka. Wykorzystał kontakt. Do podobnych manewrów uciekają się między innymi Ashley Young i od niedawna Antonio Valencia, ale gdy oni to robią, to w oczach innych są najgorszymi nurkami, którzy powinni zostać ukarani kartkami za oszustwa. No to sędzia zaczął naprawianie świata, ale - jak już kilka dni temu wspomniałem - szkoda, że wypadło to akurat w meczu, w którym popełnił poważny błąd. Szkoda dlatego, że jego decyzja została źle odebrana. Do tego stopnia, że nikt już nie pamięta o faulu Torresa na Cleverleyu. Nawet, jeśli arbiter mógł sobie podarować pokazanie drugiej żółtej kartki w tej sytuacji, to i tak Hiszpan powinien wylecieć z boiska, więc czerwona kartka dla niego była sprawiedliwa.

Na logikę - skoro przy karnych na Youngu w meczu z Aston Villą i na Valencii w derbach z Liverpoolem był kontakt z nogą obrońcy, a teraz wiele osób broni Torresa, to dlaczego po tamtych sytuacjach zarzucano Fergusonowi kupowanie sędziów? Bardzo wygodnie jest kalać się konsekwencją w osądach jak Maryja grzechem.
" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.12.2007r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #3219 dnia: Listopad 02, 2012, 23:49:17 »
Tak, był. Potem Torres zrobił jeszcze krok i wyłożył się, gdy zobaczył, że mu odskoczyła piłka. Wykorzystał kontakt. Do podobnych manewrów uciekają się między innymi Ashley Young i od niedawna Antonio Valencia, ale gdy oni to robią, to w oczach innych są najgorszymi nurkami, którzy powinni zostać ukarani kartkami za oszustwa. No to sędzia zaczął naprawianie świata, ale - jak już kilka dni temu wspomniałem - szkoda, że wypadło to akurat w meczu, w którym popełnił poważny błąd. Szkoda dlatego, że jego decyzja została źle odebrana. Do tego stopnia, że nikt już nie pamięta o faulu Torresa na Cleverleyu. Nawet, jeśli arbiter mógł sobie podarować pokazanie drugiej żółtej kartki w tej sytuacji, to i tak Hiszpan powinien wylecieć z boiska, więc czerwona kartka dla niego była sprawiedliwa.

Na logikę - skoro przy karnych na Youngu w meczu z Aston Villą i na Valencii w derbach z Liverpoolem był kontakt z nogą obrońcy, a teraz wiele osób broni Torresa, to dlaczego po tamtych sytuacjach zarzucano Fergusonowi kupowanie sędziów? Bardzo wygodnie jest kalać się konsekwencją w osądach jak Maryja grzechem.
Torres znany jest z symulek, ale uwierz mi, gdy rozpędzasz sie/jesteś rozpędzony to najmniejsze popchnięcie czy kontakt jest w stanie cie wywrócić. Spróbuj tak, jak będziesz grał w nogę, albo nawet w kosza.
" border="0
You'll Never Walk Alone

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #3219 dnia: Listopad 02, 2012, 23:49:17 »