Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604352 razy)

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #3300 dnia: Grudzień 24, 2012, 16:31:43 »
Zapewniam Cię, że nie reagowałbym inaczej. Uważam po prostu ,że tak jak napisał cube siedząc w domu nie wiemy jak jest na boisku dokładnie. Często decyzja jest podejmowana w ułamku sekundy. Nie chce mi się oglądać tej sytuacji jeszcze raz ale być może gwizdek sędziego pokrywał się z tym uderzeniem w jakimś stopniu. Więc gdyby tego gwizdka nie było to Williams miał zostawić piłkę zamiast oddalić zagrożenie? Poza tym do znużenia powtarzam, że to jest tylko moje zdanie i być może, być może zagrał z premedytacją. Dążę tylko do tego ,że śmierć to istny śmiech na sali zważywszy jakimi piłkami teraz się gra. Na potwierdzenie moich słów mogę tylko powiedzieć iż Van Persie poderwał się z nóg w ułamku sekundy i leciał do bójki, więc chyba nic mu się nie stało ? Słowa o śmierci byłyby przesadzone nawet gdyby RVP został zniesiony na noszach i już nie wrócił do gry, więc o czym mówmy skoro za sekundę wstał?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2012, 16:33:21 wysłana przez RoGalos »

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 14.12.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #3301 dnia: Grudzień 24, 2012, 16:34:40 »
święte słowa...

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #3302 dnia: Grudzień 24, 2012, 16:36:22 »
nie w końcu to nie sporty walki żeby lali się po gębach, ale po co zgrywają pozerów, którzy niby w każdej chwili by mogli to zrobić... :D :D :D
La Magia del Futbol.
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
« Odpowiedź #3303 dnia: Grudzień 24, 2012, 16:56:52 »
Ja cały czas pozostaję przy swoim, że profesjonalista na takim poziomie powinien umieć zachować zimną krew, ale rozumiem też Twoją opinię.

Więc gdyby tego gwizdka nie było to Williams miał zostawić piłkę zamiast oddalić zagrożenie?

Po co gdybać, skoro gwizdek był?

Poza tym do znużenia powtarzam, że to jest tylko moje zdanie i być może, być może zagrał z premedytacją.

Właściwie to co innego mogło się stać oprócz niedosłyszenia gwizdka? Obok niego raczej nie celował.

Dążę tylko do tego ,że śmierć to istny śmiech na sali zważywszy jakimi piłkami teraz się gra. Na potwierdzenie moich słów mogę tylko powiedzieć iż Van Persie poderwał się z nóg w ułamku sekundy i leciał do bójki, więc chyba nic mu się nie stało ? Słowa o śmierci byłyby przesadzone nawet gdyby RVP został zniesiony na noszach i już nie wrócił do gry, więc o czym mówmy skoro za sekundę wstał?

Akurat to, że Ferguson przesadził jest oczywiste. Głównie chodzi o to, co mogło się stać i co może się stać, jeżeli Williamsowi znowu puszczą nerwy. Jeszcze raz spytam: Jak obronisz kogoś, kto faktycznie zrobi krzywdę drugiemu pod wpływem nerwów i frustracji?
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #3304 dnia: Grudzień 24, 2012, 19:06:12 »
Boże (przepraszam za bluźnierstwo) czasem mam wrażenie, że rozmawiam z idiotami, albo dziećmi, które nie skończył gimnazjum! Zrozum iż napisałem chyba ,że jeśli zrobił to z premedytacją to nie jest w porządku! Dążę do tego ,że być może rzeczywiście nie chciał tego zrobić, bo np nie usłyszał gwizdka, a wszyscy robią już z niego rzeźnika i zabójcę. Ogarnijcie się trochę, bo jedyne co potraficie to krytykować siedząc całe życie przed komputerem. Nie wiesz jak było to za przeproszeniem zamknij ryj. Możesz powiedzieć ,że Williams zachował się źle o czym już z resztą wspomniałem, ale nie rób z niego Bóg wie kogo skoro nie wiesz jak było o czym też już wspomniałem.

Po co gdybać, skoro gwizdek był?
:D
Ludzie, Ty również gdybasz tak naprawdę, bo nie masz pojęcia czy zrobił to celowo.

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #3305 dnia: Grudzień 24, 2012, 20:23:36 »
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=55ac5ee3526a13697e4cb29db9cbe10a&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=55ac5ee3526a13697e4cb29db9cbe10a&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Tylko bez spiny  ;)

Offline menkol

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 05.09.2010r.
  • Hala Madrid !
« Odpowiedź #3306 dnia: Grudzień 24, 2012, 21:47:11 »
ahhahah beka w chooooy, brzuch po jedzeniu przestał mnie boleć nawet :)

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #3307 dnia: Grudzień 24, 2012, 21:59:39 »
Zrozum iż napisałem chyba ,że jeśli zrobił to z premedytacją to nie jest w porządku!
Czyli jednak! Bo wcześniej broniłeś go tylko, że jeżeli zrobił to z premedytacją, to pod wpływem frustracji, która często przejawia się u piłkarzy na boisku, a potem.. wycofałeś się z tego? Gubię się już trochę w tych Twoich wypowiedziach.

Dążę do tego ,że być może rzeczywiście nie chciał tego zrobić, bo np nie usłyszał gwizdka, a wszyscy robią już z niego rzeźnika i zabójcę.
Dążysz w końcu do pokazania, że Ferguson przesadził, czy do tego, że Williams nie jest rzeźnikiem? Gubię się już trochę w tych Twoich wypowiedziach x2. I jaki jest do cholery inny przykład jego możliwej niewinności, bo ta jest dla mnie niezbyt możliwa?

Zacytowałeś wcześniej Williamsa, z którego wypowiedzi wynika, że przyznaje się do zrobienia tego specjalnie, ale tylko przez to, że się zdenerwował. Czyli jednak wiemy co nieco o tej sytuacji siedząc cały dzień przed komputerem. I chodzi mi o to, że nie powinno wyładowywać się frustracji w ten sposób, a także o to, że ona go nie broni.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2012, 22:05:55 wysłana przez Nejdro »

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #3308 dnia: Grudzień 24, 2012, 22:13:32 »
Czyli jednak! Bo wcześniej broniłeś go tylko, że jeżeli zrobił to z premedytacją, to pod wpływem frustracji, która często przejawia się u piłkarzy na boisku, a potem.. wycofałeś się z tego? Gubię się już trochę w tych Twoich wypowiedziach.
Twoje zagubienie mnie szczerze w ogóle nie obchodzi. Napisałem ,że jeśli zrobił to z premedytacją to zapewne pod wpływem nerwów, nie świadczy to jednak o tym ,że zrobił dobrze(co jest swojego rodzaju logiczne. Nie można powiedzieć,że złe działanie pod wpływem nerwów jest dobre). Owszem zrobił źle, bo jeśli przełożę to ,że tak powiem na moją sytuację to też często na boisku tracę nerwy i robię coś pochopnie, ale kiedy się trochę uspokoję potrafię się przyznać do błędu i przeprosić więc nie wiem o co Ci chodzi tak naprawdę.

Dążysz w końcu do pokazania, że Ferguson przesadził, czy do tego, że Williams nie jest rzeźnikiem? Gubię się już trochę w tych Twoich wypowiedziach x2. I jaki jest do cholery inny przykład jego możliwej niewinności, bo ta jest dla mnie niezbyt możliwa?
Jakbyś nie zauważył to jedno łączy się z drugim. Dążę do tego ,że Ferguson przesadził mówiąc iż Van Persie mógł zginąć a co za tym idzie. Co za tym idzie gdyby tego nie powiedział nikt by nie nazywał Williamsa rzeźnikiem i nie robił z tego wielkiej afery. Także pozdrawiam ;)

Chyba sam się gubisz bo Williams powiedział tylko ,że piłkę kopnął pod wpływem nerwów, które towarzyszą spotkaniu, a to ,że piłka trafiła go w głowę to już inna sprawa. Sam Williams przyznał iż był to tylko wypadek.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2012, 22:15:24 wysłana przez RoGalos »

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #3309 dnia: Grudzień 24, 2012, 22:35:52 »

Napisałem ,że jeśli zrobił to z premedytacją to zapewne pod wpływem nerwów, nie świadczy to jednak o tym ,że zrobił dobrze
[/qoute]

Nie można było tak na początku?

co jest swojego rodzaju logiczne. Nie można powiedzieć,że złe działanie pod wpływem nerwów jest dobre.

Czemu od razu dobre? Powiedzmy usprawiedliwione, a to nie jest takie logiczne.

Dążę do tego ,że Ferguson przesadził mówiąc iż Van Persie mógł zginąć a co za tym idzie. Co za tym idzie gdyby tego nie powiedział nikt by nie nazywał Williamsa rzeźnikiem i nie robił z tego wielkiej afery.

Teraz Ty przesadzasz.

Chyba sam się gubisz bo Williams powiedział tylko

Nie, po prostu wkleiłeś taki fragment, z którego wynika, że było tak jak napisałem wcześniej.

piłkę kopnął pod wpływem nerwów, które towarzyszą spotkaniu, a to ,że piłka trafiła go w głowę to już inna sprawa. Sam Williams przyznał iż był to tylko wypadek.

Wierzysz w to? Przecież prawie niemożliwym było NIEtrafienie w RvP. No chyba, że kopnąłby gdzieś w bok, a tak nie zrobił.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2012, 22:37:40 wysłana przez Nejdro »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #3310 dnia: Grudzień 24, 2012, 23:09:42 »
Cytat: Positive
Chyba na prawdę nie myślałeś, że będę szukał po tylu tematach i tylu stronach Twoich filozofii, których jest sporo, a oboje wiemy (nie tylko my), że potrafisz je sadzić równo?
Skoro jest ich aż tyle, znalezienie jednej, jednej z nich nie powinno być dla ciebie problemem. Nie chce ci się? Och, jak mi przykro... Ale drogę do drzwi chyba znajdziesz? Czy też ci się nie chce?

(facepalm)
Wytłumacz mi, co jest takiego załamującego w stwierdzeniu, że to, że Hernandez, typ superzmiennika (ale po co w ogóle brać to pod uwagę), nie gra w pierwszym składzie drużyny z najlepszą obecnie linią ataku w Premier League i jedną najlepszych w Europie, nie oznacza tego, że jest słaby albo że menedżer nie ma do niego zaufania. Czy ty naprawdę nie potrafisz tego zrozumieć, że wyrazem okazania zaufania dla piłkarza nie zawsze jest sadzanie na ławce innych zawodników, zwłaszcza kiedy są oni najlepszymi graczami w drużynie?

Gdzie tak pisałem?
Na siłę starasz się umniejszać zasługi Chicharito i zaufanie Fergusona do niego na podstawie tego, że nie gra tyle, co van Persie i Rooney. Co z tego, że jak na rezerwowego napastnika gra całkiem sporo i notuje prawie 30 występów ligowych na sezon - dla ciebie ważne jest tylko to, że nie zawsze wybiega w pierwszej jedenastce. Olewasz także fakt, że zazwyczaj więcej daje drużynie jako zmiennik, bo jest po prostu szybki, ma świetny instynkt strzelecki i dobrze operuje na granicy spalonego.

Skupmy się na lidze.. Holender zagrał w 18 meczach, a Hernandez zagrał 11.
Najpierw trajkotałeś o minutach, a potem przerzuciłeś się na mecze. Co w tym przypadku mają rozegrane mecze do ilości zdobytych goli?

Cytat: Douglas
najpierw złapał się za głowę, żeby troszeczkę posymulowac
Oklaski. Facet nawet nie myślał o symulowaniu i od razu zerwał się ze wściekłością z boiska, a ty mu wytykasz, że złapał się za głowę po tym, jak dostał z bliskiej odległości w głowę piłką uderzoną z całej siły... Co miał zrobić, żeby twoim zdaniem nie symulować? Powstrzymać odruch bezwarunkowy, zaprzeczyć prawom biologii?

Cytat: Artur
nie w końcu to nie sporty walki żeby lali się po gębach, ale po co zgrywają pozerów, którzy niby w każdej chwili by mogli to zrobić...
Mało było przypadków bójek na boisku? W większości przypadków koledzy powstrzymują swoich wściekłych kolegów, a potem emocje opadają i im przechodzi. Piłkarze mają rozumy i wiedzą, że kontynuowanie zadymy może mieć dla nich opłakane skutki.
" border="0

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #3311 dnia: Grudzień 25, 2012, 13:30:42 »
Oklaski. Facet nawet nie myślał o symulowaniu i od razu zerwał się ze wściekłością z boiska, a ty mu wytykasz, że złapał się za głowę po tym, jak dostał z bliskiej odległości w głowę piłką uderzoną z całej siły... Co miał zrobić, żeby twoim zdaniem nie symulować? Powstrzymać odruch bezwarunkowy, zaprzeczyć prawom biologii?
Mam inne zdanie na ten temat...

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #3312 dnia: Grudzień 25, 2012, 14:46:06 »
Na podstawie czego masz inne zdanie? Bo film i gif jednoznacznie wskazują na to, co pisze Ned.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #3313 dnia: Grudzień 25, 2012, 14:53:03 »
Na podstawie czego masz inne zdanie? Bo film i gif jednoznacznie wskazują na to, co pisze Ned.
mam chyba prawo mieć inne zdanie? Dobra, koniec tematu,

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #3314 dnia: Grudzień 25, 2012, 15:47:02 »
Mało było przypadków bójek na boisku? W większości przypadków koledzy powstrzymują swoich wściekłych kolegów, a potem emocje opadają i im przechodzi. Piłkarze mają rozumy i wiedzą, że kontynuowanie zadymy może mieć dla nich opłakane skutki.
No racja. Ale większość tych wściekłych zawodników, którzy najwięcej kłapią gębą i wymach ują rękoma nie byłaby zdolna do czegoś więcej, a strasznie niby to chcą pokazać swojemu przeciwnikowi - ino o to mi chodzi... A te zadymy o których mówisz były bardzo fajne... ;D ;D ;D Najbardziej przypominam sobie tą po meczu Valencii z Interem i walkę Luisa Fabiano z Diogo ;D ;D ;D
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=55ac5ee3526a13697e4cb29db9cbe10a&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=55ac5ee3526a13697e4cb29db9cbe10a&amp;action=login">LOGOWANIE</a>styl pływaków :D :D :D
I za to ich cenie... Nie za to, że się lali tylko za to, że się na to zanosiło i do tego doszło ;D ;D
" border="0" border="0

Offline diego333

• Trener
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #3315 dnia: Grudzień 25, 2012, 16:51:36 »
Walka kobiet w błocie.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3316 dnia: Grudzień 25, 2012, 17:15:33 »
mam chyba prawo mieć inne zdanie? Dobra, koniec tematu,
Masz prawo. Inna sprawa, że dyskutowanie z faktami to ryzyko narażenia się na śmieszność.

Cytat: Artur
I za to ich cenie... Nie za to, że się lali tylko za to, że się na to zanosiło i do tego doszło
Nikt ich nie powstrzymywał... Nie zdziwiłbym się, gdyby van Persie rzucił się na Williamsa, gdyby nie przytrzymali go koledzy z drużyny. Nie widzę więc powodu, by się z niego w jakiś sposób naśmiewać, bo nie walnął przeciwnika. Dobrze się stało, że do tego nie doszło.

Kiedyś Keane uderzył Shearera. Jego też za to cenisz?

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=55ac5ee3526a13697e4cb29db9cbe10a&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=55ac5ee3526a13697e4cb29db9cbe10a&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
" border="0

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #3317 dnia: Grudzień 25, 2012, 17:21:45 »
mówiłem, że nie cenię ich za "walkę"
Kiedyś Keane uderzył Shearera. Jego też za to cenisz?
nie wiem, czy można to nazwać uderzeniem... raczej śmignął mu pięścią przed nosem jak mucha
" border="0" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3318 dnia: Grudzień 25, 2012, 23:07:11 »
Bo nie trafił, faktycznie.

Wiem, że tak napisałeś, ale stwierdziłeś, że cenisz ich za to, że zrobili to, na co się zanosiło. To jest kolejny przykład.

" border="0

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 12.12.2007r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #3319 dnia: Grudzień 25, 2012, 23:13:24 »
" border="0
You'll Never Walk Alone

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer