Nie było źle... Bałem się powtórki z Murcii, ttymczasem ISTNIELIŚMY na boisku. Chociaż tyle. Parę ładnych akjcji w ataku, ale Lewy musiał wszystko spieprzyć. Czemu zmiany są robione pięć minut przed końcem?! Brożek wszedł i zdążyl pokazać, że on akurat grać potrafi. Ale czemu miał na to tyle czasu!? Jodłowiec pokazał, że absolutnie się nie nadaje, nie powinien być już nigdy powoływany. Pomyślałem sobie, czy przypadkiem do tego meczu nie byłby lepszy Glik? Niby wszyscy na niego narzekają, ale on grał przeciw Ibrze, Eto'o, Cavanim. Tymczasem najtrudniejszymi rywalami Jodłowca byli napastnicy NAC Breda. Zauważyłem też dziwną rzecz. Smuda za każdym razem, gdy ma coś zakomunikować, podchodzi do Zielińskiego i się go radzi. To Zieliński tłumaczy taktykę zmiennikom... Coś tu jest nie tak. Oczywiście Szpaku wymiata: Kibice krzyczą "wypierd*lać, wypierd*alać!", a on na to "Właśnie taki doping jest potrzebny, to dodaje zawodnikom skrzydeł "
Oceny wg mnie za mecz w skali szkolnej:
Wojtek Szczęsny -5 - Najlepszy jego do tej pory mecz w reprezaentacji, tylko raz wypuścił piłkę z rąk, ale trzeba wziąć pod uwagę to, że była śliska. Przy bramce bez szans.
Łukasz Piszczek 4 - Trochę kłopotów z Evrą, ale zdecydowanie najlepszy dziś polski obrońca.
Grzegorz Wojtkowiak 3 - Niepewny, niestety nie ten poziom, ale ogólnie mogło być gorzej.
Tomasz "O k*rwa, tu jest piłka!" Jodłowiec =1 - Kompromitacja. To co zrobił przy bramce (ja bym tak nie umiał - szacun), ale nie tylko. Ogrywany niemiłosiernie, kandydat do Młodej Ekstraklasy albo i niżej.
Jakub Wawrzyniak +3 - Nie było źle. Jak na siebie, poprawny występ.
Rafał Murawski & Dariusz Dudka S.A. +2 - Nie radzili sobie zupełnie z Diabym, dodatkowo brak walki i chęci, Murawski bał się wyjść pod grę i szybko pozbywał się niewygodnego przedmiotu, który przypałętał mu się pod nogi.
Kuba Błaszczykowski +4 - Jako jedyny z naszych ma "to coś". Tradycyjnie jeden z najlepszych Polaków, choć z Argentyną grał lepiej.
Adrian Mierzejewski +4 - Wbrew pozorom zagrał lepiej niż z Argentyną. Aktywny, szedł na przebój, podobał mi się. No ale oczywiście to jego Smuda (Zieliński?) zdjął jako pierwszego.
Ludovic Obraniak +4 - Niezły technicznie, widać doskonale, ze czuje francuską piłkę.
Robert Lewandowski 2 - Kompletnie nieudany mecz, kojarzył mi się trochę z Rasiakiem. Potykał się o własne nogi, grał jak drewno którym przecież nie jest.
Rezerwowi grali tak krótko (Franek, why?), że trudno przyznać im rzetelną ocenę.