Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634584 razy)

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #1760 dnia: Czerwiec 29, 2011, 11:23:23 »
Polska awansowała o 4 miejsca

1.  Hiszpania          1871     
2.  Holandia           1661     
3.  Niemcy             1417     
4.  Anglia             1146     
5.  Brazylia           1130   
6.  Włochy             1059     
7.  Portugalia         1046     
8.  Chorwacja          1033     
9.  Meksyk             1007   
10. Argentyna           979     
(...)
67. Polska              474

Offline espree

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 01.11.2010r.
  • POLSKA !!!!
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1761 dnia: Czerwiec 29, 2011, 12:28:40 »
A Argentyna spadła przez nas aż o 5 pozycji :D  Dobrze że mecz z Francją nie był brany pod uwagę bo mogli byśmy nie awansować az o 4 miejsca ;)

Offline Florq

• Menadżer
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
« Odpowiedź #1762 dnia: Czerwiec 29, 2011, 18:32:36 »
WOW, 67. miejsce. Ten Dyzma doprowadzi nas do dna.

Nie jestem żadnym 12-letnim hejterem, po prostu nie widzę przyszłości w kadrze Franza Smudy. Trzeba zmienić kompletnie wszystko - trenera, piłkarzy, związek, szkolenie, infrastrukturę. Ehh....

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #1763 dnia: Czerwiec 29, 2011, 20:57:52 »
Zmień piłkarzy to spadniemy jeszcze niżej i już w ogóle ciężko nam się będzie podnieść. Związku nie zmienisz bo kto ma grzać swój stołek ten grzej i tak będzie przez długi czas. Co do trenera/szkoleniowca - a kogo byś za niego dał. Pewnie widzisz na tym miejscu jakiegoś zagranicznego, albo Lenczyka. Mamy takich piłkarzy jakich mamy, Smuda co prawda wiele razy się mieszał ale nie można go obwiniać za wszystkie porażki. Jeśli nie zmieni się cały system szkolenia to będzie z reprezentacją jak i ligą cały czas tak smao więc poniżej przeciętnie.

Offline Florq

• Menadżer
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
« Odpowiedź #1764 dnia: Czerwiec 29, 2011, 21:39:51 »
Zagraniczny szkoleniowiec, ale musiałby być dobry. Beenhakker się sprawdził, tylko że piłkarzom nie chciało się pracować. Zgadzam się z tym, że Smuda nie jest wszystkiemu winien. W sumie kadra gra czasem całkiem nieźle, ale irytuje mnie fakt, że selekcjoner naszej kadry tak często zmienia zdanie no i że nie stawia na piłkarzy z charakterem.

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 06.04.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
« Odpowiedź #1765 dnia: Czerwiec 30, 2011, 07:18:24 »
ale wiesz jaki jest sekret Smudy? Wszystkiemu tak na prawdę jest winny Grzegorz L. bo on chce takiego selekcjonera, który będzie mu za przeproszeniem buty lizał. Franek w zamian chce tego samego od piłkarzy; stawiasz się mu- automatyczny wyjazd z kadry. Najlepszy tego przykład to Patryk Małecki, nie pił, tylko się postawił Smudzie, a on tego nie toleruje i proszę jaki mamy tego skutek.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1766 dnia: Czerwiec 30, 2011, 11:55:27 »
Smuda to bardzo dobry trener, tyle że klubowy, bo na selekcji się nie zna. Ponoć za czasów jego pracy w Widzewie, kiedy wprowadził ten klub do Ligi Mistrzów powiadano, że Frankowi trzeba było do drużyny samemu piłkarzy sprowadzać, bo gdy on się za to wziął, brał najgorszy szrot. Czuję, że mamy do czynienia z powtórką z historii.
" border="0

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
    • Status GG
« Odpowiedź #1767 dnia: Czerwiec 30, 2011, 13:27:54 »
Piszczek dostał rok kary w zawieszeniu na trzy lata

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1768 dnia: Czerwiec 30, 2011, 13:35:27 »
Razem z Mierzejewskim, Olszewskim i Stasiakiem. To chyba mało ważne, chyba że chodzi o dym "och czy będzie grał w kadrze, czy w kadrze będzie grał on, uuuu yeah!".
" border="0

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 06.04.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
« Odpowiedź #1769 dnia: Czerwiec 30, 2011, 14:00:25 »
Smuda to bardzo dobry trener, tyle że klubowy, bo na selekcji się nie zna. Ponoć za czasów jego pracy w Widzewie, kiedy wprowadził ten klub do Ligi Mistrzów powiadano, że Frankowi trzeba było do drużyny samemu piłkarzy sprowadzać, bo gdy on się za to wziął, brał najgorszy szrot. Czuję, że mamy do czynienia z powtórką z historii.

i tutaj się z Tobą zgodzę. W ogóle inaczej zupełnie prowadzi się reprezentację, a klub. Dobrze by było jakby system prowadzenia reprezentacji był ten co w Rosji za czasów Gussa Hiddinka był on zarówno selekcjonerem jak i prezesem całej federacji. Nikt mu w drogę nie wchodził i proszę jak się nagle Rosja zrobiła powiedzmy "potęgą" do tego czasu, jaki progres zanotowała. Niestety Lato ze stołka łatwo nie da się wyrzucić.

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #1770 dnia: Czerwiec 30, 2011, 20:04:39 »
Sobiech oficjalnie w Hanoverze. Bardzo dobrze, niech wyjeżdżają i się rozwijają pod okiem specjalistów. Jeśli jemu i Klichowi dobrze pójdzie w tym sezonie w Bundeslidze to myślę, że Ci dwaj młodzi zawodnicy mogą być objawieniem Euro.
Młody Klich i Sobiech + doświadczony Kuba + Lewy, Mierzejewski, Grosicki, Brożek, Obraniak, Małecki. No to by była ofensywa niczego sobie ;)

Offline espree

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 01.11.2010r.
  • POLSKA !!!!
« Odpowiedź #1771 dnia: Czerwiec 30, 2011, 21:18:35 »
No byłaby gdyby nie widzimisię Smudy co do Małego  >:( ale może w końcu przejrzy na oczy

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1772 dnia: Czerwiec 30, 2011, 21:21:17 »
Żeby być objawieniem niemieckiej Bundesligi, imho trzeba najpierw poważnie błyszczeć w Ekstraklasie. O ile o Klichu można jakoś to powiedzieć, chociaż sezonu nie miał jakiegoś genialnego, a co nie co da się usprawiedliwić kiepskimi partnerami w drużynie, to Sobiech jest według mnie przereklamowany - wolę już Jankowskiego. Chociaż strzelił kilka bramek i zaliczył kilka asyst, Polonia wymagała od niego więcej. Ponadto nazbyt często marnuje stuprocentowe okazje - no ale Lewandowski, który także uwielbia z_ebać sobie sytuacyjkę, dwie albo czternaście w meczu, karierę jako tako w Niemczech zrobił.
" border="0

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1773 dnia: Czerwiec 30, 2011, 21:25:50 »
Żeby być objawieniem niemieckiej Bundesligi, imho trzeba najpierw poważnie błyszczeć w Ekstraklasie. O ile o Klichu można jakoś to powiedzieć, chociaż sezonu nie miał jakiegoś genialnego, a co nie co da się usprawiedliwić kiepskimi partnerami w drużynie, to Sobiech jest według mnie przereklamowany - wolę już Jankowskiego. Chociaż strzelił kilka bramek i zaliczył kilka asyst, Polonia wymagała od niego więcej. Ponadto nazbyt często marnuje stuprocentowe okazje - no ale Lewandowski, który także uwielbia z_ebać sobie sytuacyjkę, dwie albo czternaście w meczu, karierę jako tako w Niemczech zrobił.

Pożyjemy zobaczymy dla mnie Sobiech gra na poziomie Lewego, tyle, że jest silniejszy i wydaje mi się, że może osiągnąć więcej w Bundeslidze niż Lewandowski. Jeśli będzie grał to wydaje mi się, że 10 bramek w sezonie strzeli. Jeśli chodzi o grę w Polskiej lidze to nie mów mi, że Klich strzelając chyba 4 bramki z czego 2 z wolnych, mając kilka asyst był objawieniem a Sobiech, który strzelił 2x więcej bramek i miał 2x więcej asyst jej nie zrobił.
W Polonii w tamtym sezonie wyróżniał się tylko Mierzej, reszta NIC nie pokazała.

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1774 dnia: Czerwiec 30, 2011, 21:27:48 »
z tego co wiem Sobiech wygrał punktacje kanadyjską.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1775 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:07:01 »
Nie wygrał.

Jeśli chodzi o grę w Polskiej lidze to nie mów mi, że Klich strzelając chyba 4 bramki z czego 2 z wolnych, mając kilka asyst był objawieniem

Nie mówię, że był objawieniem. Po prostu w słabym klubie radził sobie wcale nie tak wiele gorzej niż Sobiech, który miał być liderem drużyny, która miała walczyć o mistrzostwo. Jeśli już ktoś z Cracovii naprawdę błyszczał, to cała drużyna, pokazując jaja i utrzymując się w lidze z beznadziejnej sytuacji. Klich był jedynie architektem sukcesu, jednak taki sam wkład miała większość zawodników i trener. Duża ilość asyst Sobiecha wskazuje paradoksalnie na bezradność Polonii, która momentami próbowała wejść z piłką do bramki i dlatego to nie pomocnicy, ale napastnik zaliczał ostatnie podanie. Czyli niestety, ale drugim Berbatovem to Sobiech nie jest.
" border="0

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1776 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:18:37 »
Nie wygrał.

Nie mówię, że był objawieniem. Po prostu w słabym klubie radził sobie wcale nie tak wiele gorzej niż Sobiech, który miał być liderem drużyny, która miała walczyć o mistrzostwo. Jeśli już ktoś z Cracovii naprawdę błyszczał, to cała drużyna, pokazując jaja i utrzymując się w lidze z beznadziejnej sytuacji. Klich był jedynie architektem sukcesu, jednak taki sam wkład miała większość zawodników i trener. Duża ilość asyst Sobiecha wskazuje paradoksalnie na bezradność Polonii, która momentami próbowała wejść z piłką do bramki i dlatego to nie pomocnicy, ale napastnik zaliczał ostatnie podanie. Czyli niestety, ale drugim Berbatovem to Sobiech nie jest.

Tak Polonia miała walczyć o mistrzostwo ale chyba to, że nie walczyła to nie wina Sobiecha. Sobiech w praktycznie każdym meczu był wraz z Mierzejem wyróżniającym się zawodnikiem tylko brakowało reszty drużyny. W Cracovi był duet Klich i Ntibazonkiza i to oni utrzymali Craxe w ekstraklasie. Jeśli by Polonia grała dobrze a Sobiech się nie wyróżniał OK, ale Polonia przegrywała w pewnym momencie praktycznie z każdym zespołem w lidze i co mógł zrobić sam Sobiech ? Ok, zamarnował kilka 100% sytuacji no ale jak Lewy zmarnował 5x tyle to wszyscy mówili, że dobrze, że potrafi się tam znaleźć, Sobiech wydaje mi się, wykorzystał lub dobrze dograł więcej takich sytuacji.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1777 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:23:38 »
Oczywiście to nie jego wina, bo nikt nie oczekiwał od niego zwycięstw w pojedynkę, ale w jego przypadku statystyki były nieco mylące i gdybym kibicował Polonii, raczej bym za nim nie płakał.

no ale jak Lewy zmarnował 5x tyle to wszyscy mówili, że dobrze, że potrafi się tam znaleźć,

Jasne, ja na pewno byłem do tego pierwszy.
" border="0

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1778 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:24:33 »
Nie wygrał.

Wygrał, miał 9 bramek i 7 asyst=16pkt, tyle samo co Frankowski,

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1779 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:29:40 »
Jasne, ja na pewno byłem do tego pierwszy.

Akurat nie miałem tutaj Ciebie na myśli bo wiem jakie masz zdanie o Lewym. Tylko trochę mnie denerwuje, że po raz kolejny stawiasz Klicha wyżej niż Sobiecha w wcześniej Małeckiego. Ja wieżę w Klicha i mam nadzieję, że pokaże na co go stać ale jak na razie moim zdaniem z tej trójki zawodników jest najsłabszym zawodnikiem i rozegrał najsłabszy sezon z tej trójki.
Oczywiście nikt nie wie jak zagrał by rundę jak by Klich grał np. w Wiśle no ale oceniam ich po grze w drużynach w których grają.
Klich teoretycznie miał najtrudniej się pokazać ponieważ nie był otoczony zawodnikami takimi jak choćby Małecki, no ale na Klichu nie ciążyła jakaś wielka presja związana z dobrą grą bo w połowie sezonu juz nawet kibice Cracovi chyba nie wierzyli w utrzymanie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1779 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:29:40 »