Ludzie, dlaczego hejtujecie własną Reprezentację? Nie jest źle, jest najlepiej od kilku lat, naprawdę!
I z Bulgarią, USA, Argentyną, Niemcami, Koreą, Białorusią...
Mamy najlepszy potencjał ludzki od paru lat ale gramy słabo,
W swoich wyliczeniach odnośnie dobrych meczów brałem pod uwagę tylko te z pierwszymi reprezentacjami z tej grupy ujdzie chyba tylko Bułgaria i na krzywy ryj USA. Zwycięstwa z 3 lub nawet 4 składem Argentyny czy 2 Białorusi nie jest niczym wielkim. Korea -mecz gdzie wynik uratował nam duet z BVB i ślepy środkowy obrońca Korei która przez większość meczu klepała nas jak chciała. Niemcy, do dziś nie rozumiem zachwytu nad meczem w którym ekipa Lowa sprawdzała czy da się zagrać mecz bez zginania kolan.
Dobry wynik nie równa się dobrej grze.A i dodałbym świetne 20 minut z meczu z Włochami.
Kontra to nasza bardzo groźna broń, to ty bredzisz. Dzisiaj oglądałem mecz Polska - Kostaryka z 2006, tam nie potrafili wyjść z obrony do ataku, tylko dzida na napastników. Dzisiaj wygląda to o niebo lepiej, nie rozumiem, dlaczego ciągle doszukujecie się tylko złego, tylko wieszacie psy na kim się da. To jest zatrważające. Nieudolne kontry? Przyczepić się można tylko do skuteczności, bo choćby z Niemcami poszły 3 fantastyczne kontry, które jak dobrze pamiętamy zaprzepaścił Peszko. Krytykując nigdy nie pomożemy reprezentacji, ale oczywiście lepiej wszystkich wokół obwiniać, zamiast dawać wsparcie.
Dobrze, że podajesz przykład meczu o stawkę w turnieju mistrzowskim
Moja krytyka jest absolutnie poparta faktami, chyba lepsze to niż jakieś ślepe wierzenia w sukces. Mit że polska gra dobrze z kontry jest takim samym mitem jak stwierdzenia "polska myśl szkoleniowa" używana w tych czasach.
Faktycznie z Niemcami wyszły 3 kontry tylko że wcześniej rozluźnieni Niemcy spaprali z 7 100% okazji.
krolewski1902, ja bym wykreślił z twojej listy Ojgena a dodał Brożka