12. Kolejka.Legia się po was ładnie przejechała. Zagrałeś cały mecz, celne podania.
13. Kolejka.Ważne zwycięstwo. strzały, podania, zagrałeś dobry mecz.
14. Kolejka.Przegraliście ten mecz, no i wyszedł Ci ten mecz średnio. Szkoda, bo myślałem, że pokażesz swoją moc i spróbujesz coś ustrzelić. Do 18min dawaliście radę, ale potem szybka kontra no i strata bramki. Bardzo dobrze, wręcz genialnie bronił w tym meczu Stachowiak, ale nie miał szans nie stracić bramek. Szkoda tego meczu.
15. Kolejka.Co za mecz! Wygraliście z Jagą 2-0, no ładnie, ładnie. Graliście tak jak się wam podobało, zostałeś Man of the Match, dużo podań, celny strzał, wysoka nota, dużo kontaktów z piłką.
16. Kolejka.Dawno nie strzeliłeś bramki. Bez bramkowy remis, dobry mecz 3 strzały 3 celne, dużo podań(jak zawsze
), mieliście sytuacje, ale genialny był bramkarz Wisły, szkoda, że nie daliście rady strzelić bramki.
17. Kolejka.Remis, passa nieprzegranych mecz od 3 kolejek(może krótka, ale jesteście na niskiej pozycji i graliście z dobrymi przeciwnikami), dobra nota, 0 strzałów, ale za to podania. Solidny mecz.
18. Kolejka.No i nareszcie odblokowanie się! Podtrzymanie passy, ważne 3 punkty. Zostałeś Man of the Match i to po raz 6 w Ekstraklasie. Średnio co 3 kolejkę grasz najlepiej z drużyn, to jest coś! Myślę, żebyś zrobił trochę ćwiczeń siłowych, bo wyraźnie łatwo przegrywasz w starciu bark w bark. Mecz genialny z Twojej strony.
Zgrupowanie w Murcii. No, no lekkie ćwiczenia, pogłoski na temat zainteresowania Tobą ze strony Malagi i FC Köln, szkoda, że nie było żadnej oferty od nich, ale na pewno zostałbyś w Górniku. Widzę, że Hiszpanka Cie zainteresowała, ale Madzi nie zdradziłeś. Nie dużo zagrałeś w sparingach szkoda, że tylko 1 wygrany, ale przynajmniej zagrali rezerwowi. Trener paru graczy na pewno wypróbował, z tego co myślę wyjazd Ci się podobał, wróciłeś do Polski, no i widzę, że chcesz zostać w Górniku na trochę dłużej. Dołączył do was Manu to jest coś! Bojan drogo sprzedany, ogółem ciekawe transfery.
19. Kolejka.Szkoda kontuzji od razu po powrocie kontuzja, ale na szczęście niegroźna. Zostałeś powołany do Reprezentacji Polski. Widzę, że marzenia się spełniają.
Sparing międzynarodowy.Zagrałeś swój debiut przez pełne 90 minut brawo! Dużo kontaktów z piłką, podań, oddane strzały. Solidny debiut.
Arsenal składa ofertę.Nie polecam iść do Arsenalu po prostu byś się tam zmarnował(czyt. nie grał za dużo). Wiadomo szybszy rozwój, ale są tam napastnicy światowego formatu, po prostu nie opłacało się, ale widać, że grasz tak dobrze, że interesują się Tobą czołowe kluby.
Podjąłem decyzję.Słuszna decyzja odrzucenia oferty Arsenalu. Wiadomo, że więcej jest wad niż zalet, bo w końcu jesteś słaby w pojedynkach bark w bark i to nawet w Polskiej Ekstraklasie to co dopiero w Premier League.
20. Kolejka.Szkoda przegranej, ale w końcu nie mogłeś wystąpić.
Franciszek Smuda o moim występie z Algierią.Już wiesz, że możesz liczyć na częstsze powołania ze strony Franciszka. Dostałeś pochwały od selekcjonera Reprezentacji Polski.
21. Kolejka.Bezbramkowy remis z czołowym Polskim klubem. Przeciętny mecz z Twojej strony, ale jak mogłeś zagrać lepiej skoro cały czas się broniliście, bo Kolejorz tak bardzo na was napierał. Dobrze zagrałeś w defensywie.
22. Kolejka.Spadek o 2 pozycję. Miałeś okazję w 50min, ale bramkarz przeciwników popisał się dobra interwencją. W 4 meczach tylko 1 punkt. Słabo wam wyszedł start. Nawet dobry mecz z Twojej strony, celne strzały, dużo podań, dużo kontaktów z piłką.
23. Kolejka.Remis ustanowiony przez karne, ale bramkę masz jakby nie patrzeć. Wysoka nota, dzięki której dostałeś Man of the Match. Dużo strzałów, bardzo, bardzo dużo podań. Wiele razy posiadałeś piłkę. Mecz genialny.
24. Kolejka.Górnik potrafił wygrać i bez Ciebie. Przynajmniej się wykartkowałeś. Ciekawy wywiad.
25. Kolejka.Strzeliłeś bramkę z 26m! Man of the Match, mało podań, ale kontakty z piłką. Awans o 1 miejsce.