19. Kolejka.
2:0
* * * * * * * *
Powołanie do reprezentacji!
Mam wiele marzeń sportowych, które powoli się spełniają. Zawsze pragnąłem wystąpić w reprezentacji Polski, a w piątek będę miał do tego doskonałą okazję. Zostałem właśnie powołany do S-kadry na mecz z Algierią! Nie spodziewałem się tego, ponieważ tak naprawdę strzeliłem nie wiele bramek, a głównym zadaniem napastnika jest właśnie trafianie do siatki. Na szczęście Franciszek Smuda docenił fakt, iż gram z korzyścią dla zespołu i nie jestem egoistyczny. To cudowne uczucie, kiedy masz niespełna 18 lat, grasz pierwsze skrzypce w legendarnym Górniku Zabrze, a teraz zostajesz powołany do reprezentacji. Myślę, że teraz wiele osób baczniej przyjrzy się mojej sylwetce i będę bardziej znany w światku piłkarskim. Jadąc na zgrupowanie, rezygnuję z meczu ligowego. Na szczęście dyskutowałem już na ten temat z trenerem i prezesem i choć niechętnie - to wyrażają zgodę. Mój występ nie jest pewny, lecz sądzę, że choć te kilka minut zagram i pokażę się szerszej publiczności.
Pełna kadra na Algierię:
Bramkarze:
* Boruc, Kuszczak, Fabiański
Obrońcy:
* Wasilewski, Augustyn, Boenisch, Sadlok, Piszczek
Pomocnicy:
* Matuszczyk, Dudka, Błaszczykowski, Cezary Wilk, Murawski, Roger Guerreiro, Borysiuk, Obraniak, Mierzejewski, Małecki
Napastnicy:
* Smolarek, M. Lewandowski, Jeleń, R. Lewandowski, Sobiech.