Musiałem przeinstalować na zero PESa, więc od nowa musiałem zacząć karierę. Przez to zmienił się terminarz, który jest już uaktualniony w poście wcześniejszym (spójrzcie sobie na 3, 4, 5 kolejkę...) oraz udało dokonać mi się zakupu napastnika, inni wcześniej się na mnie wypięli, tego udało jakoś mi się kupić. Na szczęście Balazs i Darek po raz drugi przyszli, także nie ma problemu.
Jeszcze jeden piłkarz w Fulham!
15 sierpnia o godz. 14:30 została zorganizowana jeszcze jedna konferencja prasowa. Tak naprawdę nie wiadomo było o co chodzi, gdyż Jol zapowiadał już brak transferów, a jego raczej by nie zwalniali, niedawno przybył do klubu. Jak się jednak okazało chodziło o nowego zawodnika londyńskiego klubu. Jol mówił na konferencji, że powiedział tak dlatego, żeby odwrócić jakiekolwiek plotki od jego zespołu gdyż było to potrzebne do sprawnych negocjacji, zwłaszcza że piłkarz nie byle jaki.
Nowym zawodnikiem Fulham został 26-letni napastnik Fernando Llorente! Hiszpan, mierzący 195 cm wzrostu gabarytami idealnie nadaje się do Premier League, oby tak też było w praktyce. Został on sprowadzony z Athleticu Bilbao, mówi się, że zapłacono za niego ponad 10 milionów euro, kwota oficjalnie została zatajona przez oba kluby. Jest to transfer dość dziwny, jeszcze jakiś czas temu mówiło się o sprzedaży rosłego napastnika do Arsenalu, tymczasem trafił on do teoretycznie słabszego klubu. Mamy jednak nadzieję, że wybrał dobrze i będziemy mieli z niego pociechę. W zespole będzie grał z numerem 9.
Powodzenia, Fernando!
- Jestem bardzo szczęśliwy, że zagram w takim zespole jak Fulham. Zawsze marzyłem o tym, żeby zagrać w angielskiej Premier League, to chyba najlepsza liga na świecie. Faktem jest, że wcześniej pytał o mnie Arsenal, jednak Athletic nie dostał żadnej oficjalnej oferty i na zapytaniu się skończyło. Byłem nieco zawiedziony, jednak na moje szczęście przyszła oferta z Fulham. Długo się zastanawiałem, była to trudna decyzja, jednak Fulham to świetny zespół. Grają w końcu w europejskich pucharach i mają wysokie aspiracje. Moim zdaniem z takimi zawodnikami jak Dzsudzsak, Duff czy Zamora jesteśmy naprawdę w stanie sporo osiągnąć zarówno w Europie jak i na krajowym podwórku. Wiem, że będzie to może nieco głupie, ale chciałbym znaleźć się z Fulham na koniec sezonu w pierwszej czwórce.
- mówił na konferencji nowy nabytek Cottagers.