Autor Wątek: Fulham F.C. by Emilek1908 | 25 kolejka | WAŻNA ANKIETA, głosujcie!  (Przeczytany 29932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
Odp: Fulham F.C. by Emilek1908 | Zacięty mecz - 13 kolejka
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 26, 2011, 15:01:35 »
Kolejne zwycięstwo na waszym koncie tym razem po trudnym meczu z drużyną Aston Villi,to goście grali w tym meczu lepiej ale wy mieliście w składzie Duffa,który strzelił bramkę i zaliczył asystę godnie zastępując Dzudzsaka.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: Fulham F.C. by Emilek1908 | Zacięty mecz - 13 kolejka
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 28, 2011, 13:55:18 »
14 kolejka
Remis uratowany w końcówce!

Tottenham Hotspur      3:3      Fulham F.C.
Emmanuel Adebayor 25', Luka Modrić 34', Niko Kranjcar 65' - Fernando Llorente 14', Moussa Dembele 27', 90'+4

brak
brak

Wstęp do meczu:
W 14 kolejce Fulham na White Hart Lane zmierzyło się z Tottenhamem. Było to drugie z rzędu spotkanie dla Fulham z sąsiadami z tabeli. Aston Villa spadła bowiem na siódme miejsce, na szóste awansował Tottenham a Fulham - kosztem AV zajmuje piąte miejsce. Mimo, że mówiono o wygranej, to dla wielu ekspertów gruntem dla gości było nie przegrać, żeby nie stracić pozycji, bo "Koguty" mają lepszych piłkarzy aniżeli poprzedni rywale. W pierwszej jedenastce zabrakło Zamory. Martin Jol w ataku postawił na Llorente i na bardzo dobrze spisującego się ostatnio Dembele.

Sytuacji godne uwagi:
14' - Po dobrej akcji, gdzie Fulham wymieniło sporo podań Dembele zagrał na 16 metr do Llorente, ten ładnie przyjął piłkę, zwiódł Huddlestone'a i ładnym strzałem z 14 metrów w górny róg bramki nie dał szans Friedelowi.

25' - Kapitalne podanie van der Vaarta górą na wolne pole do Adebayora, ten uciekł obrońcom, kapitalnie opanował piłkę, ominął wychodzącego z bramki Schwarzera i umieścił piłkę w pustej bramce.

27' - Błyskawiczna odpowiedź! Dembele dostał na 16 metrze piłkę od Duffa, ruszył wzdłuż linii pola karnego i w końcu zdecydował się na uderzenie, kapitalny gol! Potężny strzał wylądował pod poprzeczką bramki gospodarzy! Świetne uderzenie.

34' - Modrić zagrał na 11 metr do Adebayora, ten był tyłem do bramki i zdecydował się odegrać mu piłkę i Chorwat mocnym uderzeniem z 14 metrów nie daje szans Schwarzerowi.

65' - Znakomite podanie górą na wolne pole Adebayora do Kranjcara (który pojawił się parę minut wcześniej na boisku), Chorwat poradził sobie z Bairdem i ktapilnym pół wolejem z boku pola karnego po długim rogu nie dał żadnych szans bramkarzowi gości!

90'+4 - Wydawało się już, że trzy punkty zgarną gospodarze, jednak z akcją rozpaczy ruszło Fulham. Sidwell dogrywa do Duffa na 11 metr, ten uderzył z pierwszej piłki, zdołał odbić ją Friedel ale dopadł do futbolówki Dembele i bez problemów umieścił ją w bramce!

Podsumowanie:
Kolejny bardzo ciekawy mecz. Było to bardzo wyrównane spotkanie, Fulham nieco dłużej utrzymywało się przy piłce, jednak czasami nie potrafiło przebić się przez dobrze ustawioną obronę gospodarzy. Remis powinien cieszyć "The Cottagers", nie stracili pozycji, o to głównie chodziło. Bardzo pozytywnie sprawdził się atak Dembele-Llorente. Obaj Panowie grali ze sobą z przodu po raz pierwszy, jednak strzelili oni wszystkie gole dla gości w tym meczu.

Pochwała od trenera Fernando Llorente, Moussa Dembele (+5)
Nagana od trenera brak

Dembele dostał szanse gry w ataku zamiast Zamory i nie zmarnował jej. Strzelił dwa gole, w tym jednego w doliczonym czasie gry, którym zapewnił punkt.

Następny mecz

vs

Przed nami piąta kolejka fazy grupowej LE. Na Craven Cottage przyjedzie wicelider grupy E - Sporting. Fulham zapewniło już sobie awans do dalszej fazy, więc prawdopodobnie Martin Jol nie wystawi na to spotkanie najsilniejszego zestawienia. W Portugalii - w pierwszym spotkaniu Fulham wygrało 1:0 po bramce Damiena Duffa.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: Fulham F.C. by Emilek1908 | Rzutem na taśmę... - 14 kolejka
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 28, 2011, 14:07:03 »
No widzę, że łatwo z Tottenhamem nie było :D.
Ty jako pierwszy bo już w 14 minucie po golu Llorente wyszedłeś na prowadzenie. Trzeba przyznać, że Hiszpan gra na prawdę dobry sezon w twojej drużynie. Po kilku minutach na White Hart Lane nastał remis za sprawą Adebayora, jednak tutaj trzeba także nagrodzić Holendra za tak znakomite podanie. Chwile po tym to już ty prowadzisz tym razem na listę strzelców wpisał się będący ostatnio w bardzo dobrej formie Dembele. W pierwszej połowie oglądaliśmy jeszcze jednego gola i niestety gola dla ekipy rywala.. W drugiej połowie po nieco ponad godzinie gry straciłeś nawet remis i teraz ty musiałeś gonić rywala.. No i mamy końcówkę meczu, a tam zdobywasz gola. Trochę na raty bo bramkarz pierwszy strzał zdołał obronić, ale liczy się, że padła bramka. :D

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 28, 2011, 14:21:02 »
Tottenham to trudny przeciwnik i każdy punkt wywalczony z Kogutami jest bardzo cenny. Szybko uzyskaliście prowadzenie, po niemal kwadransie gry, ale niestety za długo nie udało się go utrzymać. Widowisko w tym meczu stało na bardzo wysokim poziomie, w 25 wyrównanie, dwie minuty później znów prowadzi Fulham i po raz kolejny wyrównuje Tottenham w 34 minucie. Po godzinie gry przeciwnicy wyszli na prowadzenie, niestety Twój prawy obrońca nie najlepiej zachował się w defensywie. Wyrównaliście dość szczęśliwie w ostatniej minucie doliczonego czasu gry. Cieszy ten jeden punkcik dosłownie wyrwany wyżej notowanemu przeciwnikowi. Na pewno pomogła tutaj współpraca Twoich napastników, chociaż po raz pierwszy razem grali w linii ataku, znakomicie się zgrywali i przesądzili o wyniku. Jol powinien pomyśleć czy ten duet nie powinien czasem częściej razem współpracować w jednej linii.

Offline Norbi21

• Amator
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 28, 2011, 14:27:17 »
Spotkanie z Tottenhamem było bardzo wyrównane obie drużyny szły łeb w łeb na każde wasze trafienie szybko odpowiadali gospodarze,nie dając wam się długo cieszyć z prowadzenia.
Po pierwszej połowie było 2-2,jednak  przeciwieństwie do pierwszej połówki to Tottenham pierwszy wyszedł na prowadzenie po bramce w 65 minucie Modrića,jednak twoja drużyna zagrało do końca i w 4 minucie doliczonego czasu gry rozgrywający bardzo dobre zawody Dembele dał wam ważny punkt na trudnym terenie w Londynie.

Offline Pac_Man

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 22.11.2011r.
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 28, 2011, 14:32:35 »
To i tak niezły bilans skoro Tottenham jest ostatnio lepszy od Chelsea (realnie tak, nie wiem jak w PES'ie)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 28, 2011, 14:44:07 »
Na wstępie to Ci gratuluję bo widzę, że pykasz w tego PESa jak należy. Ja jeszcze muszę go rozgryźć no ale zagrałem tylko dwa mecze. Być może też na to wpływ ma to, że gram na Super Star a ty na Profku ale mniejsza z tym. Mecz z Tottenhamem był świetnym widowiskiem i w derbach Londynu podzieliliście się z Kogutami punktami. Łatwo o ten punkcik nie było no ale w tak jak w tytule rzutem na taśmę trafiliście na 3:3 i za to Ci gratuluję. Ciekawy styl pisania kariery ale mi jakoś nie za bardzo się on podoba ;).

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #107 dnia: Listopad 28, 2011, 14:56:18 »
Rozegrałem już wszystkie mecze do końca rundy jesiennej więc chcę się z nimi jak najszybciej uporać i stąd LE dodane w taki sposób. I tak awans już sobie zapewniłem więc nie ma co zagłębiać się w te spotkania.

5 kolejka
Sporting gra dalej,
Fulham o nic nie walczy i przegrywa!

Fulham F.C.      1:3      Sporting Lizbona
Clint Dempsey 3' - Stijn Schaars 16' (RK), Oguchi Onyewu 51', 59'

Dudka (Fulham)
brak

W meczu ze Sportingiem wyszedłem kompletnie rezerwowym składem co Sporting wykorzystał, ja grałem zdecydowanie słabiej nie należała mi się wygrana. Karnego sprokurował Dudka, zaś Onyewu załadował dwie bramki z główki. Zasłużone zwycięstwo Portugalczyków.

6 kolejka
Porażka na koniec...

Dynamo Zagrzeb      1:0      Fulham F.C.
Fatos Beqiraj 44'

brak
brak

W meczu z Dynamem wyszedłem już bardziej pierwszym składem, jednak potraktowałem sobie to nieco jak mecz treningowy. Próbowałem nowych zagrań, jakichś fajnych akcji no i jakoś nic nie wychodziło. Statystycznie mecz był na remis, jednak udało im się jakoś strzelić tego gola a ja przez to kombinowanie z 10 strzałów oddałem zaledwie 2 celne, także za bardzo nawet nie było jak tej bramki strzelić.

Nowy bramkarz w Fulham!
Romero od stycznia będzie bramkarzem Fulham.

Fulham zaklepuje sobie pierwszy transfer! Na stronie internetowej tuż po spotkaniu ze Sportingiem pojawiła się informacja, że nowym piłkarzem londyńskiej drużyny został argentyński bramkarz Sergio Romero. Ma on 24 lata, został kupiony z Sampdorii, gdzie totalnie się nie sprawdził. Sprowadzony tam przed obecnym sezonem siedzi na ławce, a nawet częściej na trybunach. Sampdoria także zysku z niego nie miała, więc wystawiła go na listę transferową i został on dzięki temu podopiecznym Martina Jola. Fulham zapłaciło za niego niespełna 4,5 miliona euro. Podpisał dwuletni kontrakt. Prawdopodobnie będzie grać z numerem 12 i prawdopodobnie na początku swojej przygody z Fulham także będzie rezerwowym. Nikt nie ma bowiem zastrzeżeń do Marka Schwarzera. Trzeba jednak zabezpieczyć się, bo Schwarzer ma już swoje lata i niedługo albo zakończy karierę, albo stanie się po prostu dużo słabszym bramkarzem. Powodzenia, Sergio!

- Bardzo cieszę się, że będę częścią takiej drużyny jak Fulham. Martin Jol wyprowadził ją w znakomite miejsce. Niemal cały sezon kręcą się w strefie, która gwarantuje udział w Lidze Europejskiej, do pierwszej czwórki wiele nie brakuje, jest to zespół z ogromnymi ambicjami - idealny dla mnie. Wiem, że będzie mi ciężko na początku o grę, zdaje sobie z tego sprawę, jednak długo rozmawiałem z Martinem Jolem i jeśli będzie taka potrzeba to po prostu zostanę wypożyczony na pół roku w styczniu żeby ograć się w Premier League. Mam nadzieję jednak, że dostanę szansę od początku i zostanę na długo pierwszym bramkarzem Fulham. - powiedział jednej z argentyńskich gazet Sergio Romero.

Offline Corver

• Amator
  • *
  • Na forum od: 26.11.2011r.
Odp: Fulham F.C. by Emilek1908 | Dwie, ostatnie kolejki LE | Nowy zawodnik!
« Odpowiedź #108 dnia: Listopad 28, 2011, 14:58:56 »
Czemu nie wpuszczasz Dudki do podstawowej 11 ?

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #109 dnia: Listopad 28, 2011, 15:09:44 »
Trochę pobawiłeś się w tej LE ale i tak miałeś zapewniony awans więc można to zrozumieć. W pierwszym meczu Sporting ładnie was załatwił i pokazał, że potrafi znaleźć wasze słabe strony. Zagrał Dudka ale sprokurował karnego więc miło tego meczu pewnie nie będzie wspominał. W meczu z Dynamem już totalny luz i bawiłeś się w najlepsze no i chyba zemściło się to na Tobie bo przegrałeś to spotkanie.

Co do transferu to masz przecież Schwarzera, który broni bardzo dobrze więc nie wiem po co Ci Romero? Chyba, że zamierzasz się pozbyć tego pierwszego i potrzebujesz kogoś na jego miejsce, wtedy to zrozumiem.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #110 dnia: Listopad 28, 2011, 15:55:29 »
Powiem ci, ze trochę szkoda tych dwóch ostatnich porażek w Lidze Europy..
W meczu z Portugalskim klubem wyszedł rezerwowym składzie i niestety nie udało ci się tam nic ugrać bo za zdobytym jednym gole. Na domiar złego Dudka był winowajcą rzutu karnego.. W meczu z Dinamem próbowałeś jakiś nowych zagrań, akcji, jednak to ci się nie udało.. Powinien być remis, jednak rywal zdołał trafić ci tego jednego gola.. Mam nadzieję, że za zabawa w LE nie odbiję się na rywalu w fazie pucharowej. Co do bramkarza do Romero to dość ciekawy gracz, jednak w swoim byłym klubie nie dostawał szans do gry. Mam nadzieję, że u ciebie wejdzie tak w sezon jak zrobił to Llorente.

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 28, 2011, 16:25:01 »
dwie przegrane na zakonczenie rozgrywek ligi europejskiej napewno bola, ale mysle ze i tak nie zalamie to waszych morali i nadal bedziecie w dalszej rundzie. co do transferu romero, to mysle ze to bardzo dobry ruch, jest on dobrym bramkarzem i sadze ze bedzie godnym nastepca marka schwarzera.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 28, 2011, 17:29:38 »
Co do transferu to masz przecież Schwarzera, który broni bardzo dobrze więc nie wiem po co Ci Romero? Chyba, że zamierzasz się pozbyć tego pierwszego i potrzebujesz kogoś na jego miejsce, wtedy to zrozumiem.
Nie wiem czy zamierzam się go pozbyć bo w takim wieku to go raczej nikt nie weźmie, ale zabezpieczam się bo Schwarzer ma już 38 lat.

Teraz dwa posty będą z dwoma meczami. Chcę jak najszybciej wyrobić się z wrzuceniem do końca rundy i zaczynać następną.

15 kolejka
Beniaminek pokonany!

Norwich City      1:3      Fulham F.C.
Steve Morison 31' - Balazs Dzsudzsak 4' (FK), Fernando Llorente 8', 73'

Hangeland (Fulham)
Sidwell (Fulham, za faul od tyłu)

Wstęp do meczu:
W 15 kolejce Fulham na wyjeździe podejmowało beniaminka Premier League - Norwich City. "Kanarki" zajmują dopiero dziewiętnastą pozycję w tabeli, także wszyscy tutaj obstawiali spokojne zwycięstwo gości. W drużynie Martina Jola zabrakło Senderosa, którego zastąpił Hughes. Nie było także Duffa, którego na skrzydle zastąpił... Davies, który dotychczas wszystkie spotkania zagrał w środku pola.

Sytuacji godne uwagi:
4' - Llorente faulowany przed polem karnym i mamy rzut wolny. Odległość do bramki wynosiła 21 metrów, do piłki podszedł Dzsudzsak. Ładnie uderzył nad murem, piłka wpadła tuż obok słupka.

8' - Dzsudzsak dośrodkował z lewej strony, Llorente wygrał pojedynek w powietrzu z Ward'em i mocnym strzałem głową po długim rogu nie dał szans Rudd'owi.

31' - Dośrodkowanie Hoolahana w pole karne, na ósmym metrze bez krycia pozostał Morison i znakomicie to wykorzystał. Ładną główką z ok. 8 metrów pokonał Schwarzera.

68' - Sytuacja na boisku mogła się diametralnie zmienić. Faul od tyłu w okolicach środka boiska zanotował Sidwell i sędzia wyciąga czerwoną kartkę! Fakt, wejście było dość ostre, jednak Naszym zdaniem Sidwellowi należała się żółta kartka. Decyzji nie odwrócimy, Fulham w dziesiątkę.

73' - Dembele zagrywa na dwunasty metr do Llorente, ten decyduje się na uderzenie. Świetnie podkręcił piłkę, ta po drodze odbiła się jeszcze od słupka i wpadła do bramki!

Podsumowanie:
Dość pewne zwycięstwo nad przedostatnią ekipą ligi. Norwich przypływ mocy dostało po czerwieni dla Sidwella, jednak to Fulham dołożyło jeszcze trzeciego gola. Takie mecze powinno się właśnie tak wygrywać. Spokojnie, bez większych nerwów chociaż ta czerwona kartka była zupełnie niepotrzebna bo nieco skomplikowała życie drużynie Fulham, jednak nie miało to odzwierciedlenia na wynik. Będzie miało jednak odzwierciedlenie dla Steve'a, który będzie pauzował w trzech meczach.

Pochwała od trenera Danny Murphy (+4), Balazs Dzsudzsak (+7), John Arne Riise (+2)
Nagana od trenera Steve Sidwell (-1)

Dzsudzsak zdobył gola już w 4 minucie. Należał do najlepszych zawodników na boisku.

16 kolejka
Powalczyli z United!

Fulham F.C.      2:2      Manchester United
Damien Duff 14', Fernando Llorente 45'+1 - Brede Hangeland 16' (sam.), Wayne Rooney 80'

Senderos (Fulham)
brak

Wstęp do meczu:
W 16 kolejce na Craven Cottage przyjechał lider Premier League - Manchester United. Zapowiadał się bardzo ciekawy mecz, Martin Jol mówił o tym, że zatrzymali już Chelsea i Man City to dlaczego nie United? Zaś sir Alex chwalił się, że mając taką drużynę nie można przegrać z Fulham, chociaż są groźni. Martin Jol niespodziewanie w środku pomocy postawił na Dempsey'a, który zastąpił tam Murphy'ego.

Sytuacji godne uwagi:
14' - Llorente jest na czternastym metrze tyłem do bramki, zagrywa do nabiegającego Duffa, który z pierwszej piłki huknął lewą nogą, bardzo precyzyjnie i gol! Piłka wpadła tuż obok słupka!

16' - Świetna akcja Rooney'a, i uderzenie z piętnastu metrów, które próbuje wślizgiem blokować Hangeland. Zrobił to jednak na tyle niefortunnie, że zmylił Schwarzera i piłka wturlała się w drugi róg bramki Fulham. Trafienie samobójcze.

45'+1 - Dzsudzsak kapitalnie zagrywa do Duffa na wolne pole, pogubił się Vidić w tym wszystkim i Irlandczyk zagrał na siódmy metr do Llorente. Fernando uderzył z pierwszej piłki technicznie pod poprzeczkę i gol!

80' - Niestety... Kapitalne podanie na skrzydło do Chicharito, ten pociągnął trochę i zagrał płasko w środek pola karnego. Wybiegał tam na nieszczęście Rooney i z sześciu metrów skierował piłkę do bramki. Takich okazji nie marnuje!

Podsumowanie:
Fulham mocno wymęczyło lidera i nie dali wyjechać United do Manchesteru z kompletem punktów. Mecz był wyrównany, chociaż momentami to drużyna gospodarzy bardziej przeważała. Nie potrafili postawić tylko kropki nad i, strzelić trzeciego gola, który dał by pewnie trzy punkty. Niestety zemściło się to, w końcu musiało przy tak znakomitych zawodnikach Manchesteru. Nie ma się jednak czego wstydzić bo Fulham rozgrywa kolejny mecz jak równy z równym z drużyną z czołówki.

Pochwała od trenera Fernando Llorente (+6), Damien Duff (+4), Clint Dempsey (+1)
Nagana od trenera Brede Hangeland (-1)

Duff najpierw strzelił gola, później asystował przy trafieniu Llorente. Szkoda, że nie starczyło to do zwycięstwa.

Następny mecz

vs

Na Craven Cottage przyjedzie tym razem drużyna Blackburn. Nie jest to jakaś super ekipa, jednak potrafią napsuć krwi nawet najlepszym i tym razem pewnie nie będzie inaczej. Fulham jednak myśląc o wysokich lokatach takie spotkanie musi wygrać!

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Odp: Fulham F.C. by Emilek1908 | 17 i 18 kolejka Premier League
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 28, 2011, 18:08:18 »
no ciezko powiedziec ze zle wam poszlo w ostatnich dwoch meczach, pewna wygrana nad beniaminkiem to zadne zaskoczenie, bo fulham jest po prostu lepsze od norwich i nic w tym zaskakujacego. ale jesli chodzi o spotkanie z manchesterem, to trzeba przyznac ze taki wynik napewno cieszy, bo remis z trudnym i wymagajacym rywalem nie jest zly, a wy niestety jesli chodzi o poziom i graczy wystepujacych w twoim skladzie jestescie troche pod manchesterem. ale tak jak juz napisalem remis nie jest zly, wrecz nawet moglbym powiedziec ze bardzo dobrym wynikiem.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
Odp: Fulham F.C. by Emilek1908 | 17 i 18 kolejka Premier League
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 28, 2011, 18:39:03 »
No z Norwich bramkę zdobyliście dość szybko bo już po czertach minutach gola z rzutu wolnego trafia Dzsudzsak. Drugi gol również padł dość szybko bo już w ósmej minucie w klasycznym dla siebie stylu bramkę zdobywa Llorente. Po pół godzinie gry rywal niestety łapie kontakt. W drugiej połowie grałeś tylko w " 10 ", ale jak widać nie przeszkodziło ci to w odniesieniu sukcesu, bowiem kilka minut później trafiasz swoją trzecią bramkę. No widzę z United również poszło ci dość dobrze. Szybko bo po 14 minutach wyszedłeś na prowadzenie, jednak rywal zdołał doprowadzić do remisu. W zasadzie można powiedzieć, że ten remis sam zrobiłeś.. Bo gol był trafieniem samobójczym. Przed przerwą jeszcze pięknym trafieniem popisuję się Llorente i wychodzisz na prowadzenie. No cóż United atakowało i zdołało doprowadzić do remisu. Wynik remisowy, ale spotkanie możesz uznać za udane :D.

Offline Norbi21

• Amator
  • *
Odp: Fulham F.C. by Emilek1908 | 15 i 16 kolejka Premier League
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 28, 2011, 21:01:40 »
W dwóch kolejnych kolejkach zdobywacie ważne cztery punkty,najpierw pewnie pokonujecie 3-1 beniaminka z  Norwich,gdzie kolejny świetny mecz zagrał strzelca dwóch bramek Llorente.
W drugi spotkaniu udaje wam się zremisować z jednym z faworytów ligi Manchesterem United,spotkanie było wyrównane,a dobra dyspozycja Duffa niewątpliwie pomogła wam w uzyskaniu tak dobrego wyniku.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
Odp: Fulham F.C. by Emilek1908 | 15 i 16 kolejka Premier League
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 28, 2011, 21:10:21 »
17 kolejka
Co za mecz! Doliczony czas dla Fulham!

Fulham F.C.      3:2      Blackburn Rovers
Clint Dempsey 42', Balazs Dzsudzsak 73', 90'+3 - Jason Roberts 79' Morten Gamst Pedersen 85' (PK)

N'Zonzi (Blackburn)
brak

Wstęp do meczu:
W 17 kolejce na Craven Cottage zmierzyły się ekipy Blackburn i Fulham. Określani jako lepsi zespół londyńczycy mieli spokojnie rozprawić się z rywalami. Szanse na występ w pierwszym składzie ponownie dostał Dempsey, który zagrał świetny mecz z Manchesterem United. W ataku wraz z Dembele wystąpił Zamora w miejsce Llorente

Sytuacji godne uwagi:
42' - Znakomite dośrodkowanie Dzsudzsaka, Zamora walczył o główkę, lecz nieudanie i piłka spadła na siódmy metr, gdzie był Dempsey, który spokojnie przymierzył i pokonał bramkarza gości.

73' - Dzsudzsak dostał piłkę na 35 metrze, zobaczył, że ma trochę miejsca i ruszył do przodu. Nieatakowany zdecydował się na uderzenie z 20 metrów i bramkarz gości bez szans, piłka w prawym rogu!

79' - Rochina podaje świetnie na wolne pole do Robertsa, ten wychodzi sam na sam ze Schwarzerem, mija go spokojnie i umieszcza piłkę w pustej bramce.

85' - Wolny z 22 metrów na wysokości boku pola karnego. Do piłki podchodzi Pedersen i niestety gol... Źle ustawił się Schwarzer, bo gol z takiej pozycji nie powinien się zdarzyć. Fakt, że uderzenie było bardzo precyzyjne nieco go usprawiedliwia. Szybko zareagował Jol, który wprowadził na boisko Llorente (który siedział na ławce z powodu słabej formy) w miejsce Hangelanda.

90'+3 - Dośrodkowanie Daviesa przechwytuje Llorente, i zagrywa na 16 metr do Dzsudzsaka. Węgier decyduje się na uderzenie z pierwszej piłki prawą, słabszą nogą ale uderzenie jest perfekcyjne bo piłka wpada tuż obok słupka, bez szans Bunn!

Podsumowanie:
Mocno nerwowe spotkanie. Fulham spokojnie prowadziło, żeby w parę minut w końcówce roztrwonić dwubramkową przewagę. Na szczęście w dobrej formie był w tym meczu Dzsudzsak, który kapitalnym uderzeniem dał trzy punkty drużynie z Londynu. Na pewno cieszy zwycięstwo, mogłoby być ono odniesione bez tego stresu, bez tych dwóch straconych szybko goli ale najważniejsze, że się udało!

Pochwała od trenera Balazs Dzsudzsak (+8)
Nagana od trenera brak

Dzsudzsak zdobył w tym meczu dwa gole mocno przyczyniając się do zwycięstwa Fulham.

______________________________________________________________________________________________

18 kolejka
Wolves za mocne!

Wolverhampton Wanderers      3:2      Fulham F.C.
David Edwards 32', 43', Steven Fletcher 76' - Danny Murphy 62' (FK), Clint Dempsey 80'

Edwards (Wolves)
brak

Wstęp do meczu:
W 18 kolejce Fulham wybrało się na Molineux Stadium aby zmierzyć się z tamtejszym Wolverhampton Wanderers. Gospodarze tego spotkania zajmują dotychczas dziesiątą lokatę, czyli spisują się całkiem przyzwoicie. Fulham jest nieco wyżej, bo piąty ale nie wolno było zlekceważyć "Wilków". W pierwszym składzie ponownie wybiegł Dempsey, tym razem obok Murphy'ego.

Sytuacji godne uwagi:
32' - Dalekie dośrodkowanie w pole karne, Doyle tyłem do bramki zgrywa piłkę na 15 metr Edwards'owi, a ten huknął z pierwszej piłki z woleja niczym z armaty. Fantastyczne uderzenie po długim rogu, Schwarzer bez szans.

43' - Edwards dostał ładną piłkę od O'Hary na wolne pole, wyprzedził obrońców i wyszedł sam na sam ze Schwarzerem. Z wielkim spokojem podszedł do tego i pokonał bramkarza gości.

62' - Llorente faulowany przed polem karnym przez Johnsona i mamy rzut wolny. Do piłki ustawionej na 18 metrze podchodzi Murphy. Uderzenie, piłka odbija się od muru, ale nadal leci w stronę bramki, zmieniła kierunek lotu czym zmyliła bramkarza i wpadła do bramki!

76' - Bardzo dobre podanie Doyle'a do Fletchera na wolne pole. Ten drugi wychodzi sam na sam ze Schwarzerem i Mark ponownie w pojedynku sam na sam musi skapitulować.

80' - Kelly podaje z boku boiska na środek do Dempsey'a, ten ma trochę miejsca i decyduje się na uderzenie z ok. 25 metrów. Nie był to mocny strzał, ale precyzyjny i zasłonięty bramkarz nie zdołał interweniować.

Podsumowanie:
Dość wyrównany mecz, jednak przez większą część czasu Fulham nie potrafiło dojść do dobrej sytuacji strzeleckiej. Do takich dochodzili piłkarze rywali i niestety zdobywali przewagę. Dwa błędy obrony, która dość łatwo puściła najpierw Edwardsa a później Fletchera sam na sam. Szczególnie przy drugiej sytuacji jak junior zachował się Hangeland. Kiedyś ta porażka musiała nadejść, może i dobrze, że z Wolves bo nie przegraliśmy z żadnym z bezpośrednich rywali.

Pochwała od trenera Bobby Zamora (+5)
Nagana od trenera brak

Edwards strzelił dzisiaj Fulham dwa gole i to on był najjaśniejszym punktem drużyny gospodarzy.

Następny mecz

vs

No i runda jesienna zbliża się ku końcowi. Fulham w ostatnim spotkaniu tej rundy zmierzy się z piętnastym w tabeli - West Bromwich Albion. Po porażce z Wolves nie można pozwolić sobie na przegraną z niżej notowanym rywalem. Trzeba pozostawić na zimę po sobie dobre wrażenie!

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
Odp: Fulham F.C. by Emilek1908 | 3:2 razy dwa... 17, 18 kolejka
« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 28, 2011, 21:51:23 »
No widzę, że mecz z Blackburn to dość ciekaw widowisko. Prowadziłeś dopiero po 42 minutach, a tam gola takiego jakby do szatni strzela Dempsey. W drugiej połowie dopiero w 73 minucie udało ci się podwyższyć prowadzenie i pewno myślałeś, że do końca będzie tylko łatwiej. Chwile po golu na 2-0 padła bramka kontaktująca dla twoich rywali i zaczęło robić się groźnie... W 85 minucie złe ustawienie bramkarza no i co? No i jest bramka i nie spodziewany wynik pojawił się na tablicy. Jednak mecz jeszcze trwał, a ty w 93 minucie zdobywasz bramkę. :D Z wilkami nie było też tak bardzo kolorowo, bowiem do przerwy za sprawą Edwardsa przegrywasz już 2-0 i na pewno zaczęła się lekka nerwówka. W drugiej połowie za sprawą Murphego dopiero na 15 minut przed końcem łapiesz kontakt, jednak rywal szybko sprowadza cię na ziemie i sam trafia bramkę. W 80 znów strzelasz, jednak było to tylko takie trafienie na otarcie łez, bowiem nie udało ci się ugrać nawet punktu. :D

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 28, 2011, 23:28:05 »
Dwa spotkania zakończone wynikiem 3:2, jednak po obu tych spotkaniach wasze humory są całkowicie inne. Najpierw spotkanie z Blackburn, gdzie mieliśmy naprawdę ostatnie 20 minut, w którym sytuacja zmieniała się niczym w kalejdoskopie. Raz górą byli goście raz wy, potem goście doszli na 2:2 i już mieli 1 punkt, ale szalony Węgier rozwiał ich marzenia o dobrym wyniku. Drugie spotkanie na Molineux, też miało swoją dramtaurgię, niestety ten mecz nie zakończył się dla was pomyślnie. Do końca rundy nie wiele spotkań, a wasza forma mimo tej wpadki z Wilkami jest można by rzec zadowalająca.

PS. Gratuluję awansu do dalszej fazy LE.

Offline Norbi21

• Amator
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 29, 2011, 15:12:28 »
W 17 i 18 Kolejce zagraliście dwa wyrównane mecze ,w pierwszym udało wam się pokonać 3-2 drużynę Blackburn,gdzie bramkę na wagę trzech punktów zapewnił w 93 minucie  Dzsudzsak,w drugim spotkaniu również padł wynik 3-2,ale tym razem nie udało wam się wygrać,górą okazali się piłkarze Wilków a wam po bramce Dempseya w 80 minucie chyba zabrakło  czasu by doprowadzić jeszcze do wyrównania.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 29, 2011, 15:12:28 »