W wielkiej formie Dembele + Lloretne w ataku coś nie zwykłego
Mam plan wystawienia ich razem już od kilku meczów, jednak albo Llorente nie ma formy i Dembele go zastępuje w ataku, albo formy nie ma któryś z dwójki Dzsudzsak/Duff i Dembele schodzi na bok pomocy wtedy. Chciałbym zobaczyć ich razem z przodu.
PS. Czy te pochwały i naganny są gdzieś notowane w jakimś specjalnym rankingu, czy na jakimś wykresie? ;p Z chęcią zobaczył bym powiedzmy pod koniec powiedzmy połowy sezonu jak wyglądało zaufanie do trenera jakiegoś zawodnika
Mam to zapisane wszystko, chciałbym to jakoś przedstawić. Jeszcze nie wiem czy na połowę sezonu, czy na koniec. Formy też jeszcze nie opracowałem, nie mam pomysłów, ale coś mi pewnie do bańki wpadnie.
11 kolejka
Co za mecz na Goodison Park!
Everton F.C. 3:5 Fulham F.C. Ross Barkley 34', John Heitinga 62', Tim Cahill 89' - Fernando Llorente 10', 38', 68', Balazs Dzsudzsak 19', Bobby Zamora 54'
Ross Barkley - brak
brak Wstęp do meczu:
W jedenastej kolejce siódmy w tabeli Fulham na Goodison Park zmierzył się z szóstym Evertonem. Na pewno oba zespoły chciały ten mecz wygrać, spotkania z "sąsiadami" w tabeli zawsze są bardzo ważne. Martinowi Jolowi plany popsuła nieco przerwa reprezentacyjna, znów musiał dać odpocząć swoim graczom przez co defensywa była złożona z rezerwowych zawodników a na środku pomocy wystąpił młodziutki Kasami.
Sytuacji godne uwagi:
10' - Dzsudzsak ładnie na skrzydle mija Hibberta i dośrodkowuje w pole karne. Llorente w powietrzu radzi sobie z Baines'em oraz Neville'm i strzałem głową po długim rogu zmusił Howarda do kapitulacji.
19' - Dzsudzsak kapitalnie schodzi ze skrzydła do środka boiska, decyduje się na uderzenie z 18 metrów. Strzał nie był mocny, ale bardzo precyzyjny i Howard nie miał szans! Piłka wpadła tuż przy słupku.
34' - Drenthe przeprowadził świetną akcję prawym skrzydłem i dośrodkował w pole karne. Barkley uciekł od krycia i uderzył głową. Schwarzer zdołał odbić tą piłkę, jednak ta trafiła w poprzeczkę i trafiła do bramki.
38' - Po rzucie z autu Dudka dośrodkowuje z lewej strony, Baines ponownie nie dał rady w powietrzu Llorente, Hiszpan uderzył głową, piłka jeszcze odbiła się przed bramkarzem, który nie zdołał odbić tej piłki.
54' - Llorente podaje na szesnasty metr do Dembele, Belg mógł iść sam, jednak zauważył niepotrzebnie wychodzącego z bramki Howarda i zagrał na bok pola karnego do Zamory, który zdążył uderzyć przed powrotem Howarda do bramki, choć Amerykanin ofiarnie rzucając się był bliski interwencji.
62' - Saha ładnie przeszedł kilku graczy Fulham i dograł do wbiegającego w pole karne Heitingi. Holender znalazł się sam na sam ze Schwarzerem i płaskim, mocnym strzałem z 13 metrów nie dał szans bramkarzowi gości.
68' - Dembele ładnie minął Baines'a i bardzo dobre dograł na wolne pole do Llorente. Hiszpan zdołał wyjść dzięki temu podaniu sam na sam z Howardem i mocnym strzałem z 11 metrów pod poprzeczkę nie dał mu szans!
89' - Barkley zagrał na wolne pole do Cahilla, Grygera świetnie zablokował Australijczyka od dojścia do piłki i ta leciała w kierunku Schwarzera, który zamiast łapać piłkę zrobił... wślizg. Do piłki dopadł Cahill i spokojnie do pustej bramki skierował piłkę.
Podsumowanie:
Kapitalny mecz, takie spotkania aż chce się oglądać! Mnóstwo bramek, zacięta walka, kapitalne widowisko. Obiektywny obserwator takie spotkanie zapewne oceniłby na 11 w skali 1-10. Oba zespoły rozegrały bardzo dobry mecz, jednak Fulham ma w składzie Llorente, który po raz kolejny zrobił różnicę i hattrickiem zapewnił zwycięstwo w starciu z "The Toffees".
Pochwała od trenera Fernando Llorente (+3), Balazs Dzsudzsak (+4)
Nagana od trenera brak Llorente po raz kolejny pokazał, że jego zakup był strzałem w dziesiątkę. Tym razem ustrzelił hattricka w meczu z Evertonem. Następny mecz vs Pora spotkań rewanżowych w fazie grupowej LE nadeszła. Fulham w czwartej kolejce LE uda się do Norwegii, aby zmierzyć się z Rosenborgiem Trondheim. Londyńczycy mają póki co komplet zwycięstw i są na najlepszej drodze do awansu do kolejnej fazy. Pierwsze spotkanie pomiędzy tymi drużynami zakończyło się wynikiem 1:0 dla Fulham zaś strzelcem gola był Llorente.