Autor Wątek: Arsenal FC by Lewy 23 - Chamakh odpocznie od piłki.  (Przeczytany 28620 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 26.05.2009r.
Arsenal FC by Lewy 23 - Chamakh odpocznie od piłki.
« dnia: Grudzień 23, 2011, 00:00:42 »
Kilka zasad na początek.

1. Karierę rozgrywać będę w Pro Evolution Soccer 6. Legendarna edycja jest dla mnie zdecydowanie najlepszym produktem od KONAMI.
2. Poziom, który wybrałem to Proffesional. Na tym szczeblu trudności wygrywam około 90% meczów.
3. Jeśli ktoś ma zamiar napisać komentarz typu: beznadziejna, nierealistyczna kariera, niech opuści wątek. Zaoszczędzi tym swoich i moich nerwów.
4. Pisanie opinii typu: zmień poziom na wyższy, na tym cały czas wygrywasz i masz ogromną przewagę, także nie jest potrzebne. Arsenal to potęga, od tej ekipy wymaga się samych zwycięstw!
5. Na każdy komentarz odpowiadam.
6. Do osób, które nie przepadają za Arsenalem: nie musicie czytać, komentować. Proszę tylko o zachowanie spokoju i brak kłótni na tle poglądów kibicowskich.
7. Jeśli ktoś nie przykłada się do czytania opisu, treści komentarza, nie ma co liczyć na szczegółową opinię z mojej strony.
8. PES 6 jest troszkę dziwną grą. W trybie kariery liga może liczyć maksymalnie 16 drużyn, a w slocie, z którego ekipy awansują - 8. Nie mam na to wpływu. Okienko transferowe także przypada w dość dziwnym terminie. Zaczyna się po kilku kolejkach ligowych. Ponadto drużyna gracza nigdy w pierwszym sezonie nie gra w europejskich pucharach. Mimo tych przeciwności postaram się, aby moje opowiadanie nie było prowadzone chaotycznie.
9. Nie pozwalam na kopiowanie mojego stylu pisania.
10. W moim temacie zezwalam na pisanie o czym chcecie. Chcę, aby w tym wątku panowała luźna atmosfera. Na każde pytanie odpowiem.
11. Jeśli już czytasz moją karierę, lubisz ją przeglądać, zostaw po sobie ślad w formie komentarza.

Arsenal Londyn by Lewy23.

Arsène Wenger o nadchodzącym sezonie.

Arsenal od kilku lat utrzymuje się w czołówce Premier League. Co roku wymieniany jest w gronie kandydatów do mistrzostwa. Niestety, od sezonu 2005/2006 nie potrafimy wywalczyć krajowego tytułu. Mamy bardzo mocny i wyrównany zespół, który śmiało może rywalizować z takimi klubami jak np. Manchester City. Wiele razy jednak podczas spotkań zapominamy o wariantach ćwiczonych na treningach i nasza gra wygląda chaotyczne. Godnie rywalizujemy z najlepszymi w kraju, lecz porażki lub remisy ze słabszymi drużynami zdarzają się nam bardzo często. Dwa wymienione wcześniej problemy postaramy się wyeliminować i obiecuję, że włożymy jeszcze więcej serca w to, co robimy.

Robin van Persie o sytuacji w klubie.

Czuję, że ten sezon może być przełomowy. Ostatnio wiele zmieniło się w klubie. Wszelkie konflikty zostały zażegnane, a zawodnicy stali się sobie bliżsi. Nikt nie wstydzi się mówić o problemach, zmartwieniach. Niby błahostka, lecz to buduje drużynę mentalnie. Chłopaki wiedzą, że mogą sobie ufać, nie zostaną zlekceważeni. Tworzymy zgraną paczkę i musimy to udowodnić na boisku. Nie wiem czy stać nas na mistrzostwo, ale bardzo w to wierzę.

Kibic Arsenalu o marzeniach fanów.

Mocno wierzę w to, że po kilku latach odzyskamy tytuł. Wszelkie źródła podają, że zespół ma się świetnie, a atmosfera w klubie jest naprawdę rewelacyjna. Uważam, że drużyna powinna się skupić na walce o mistrzostwo Anglii. Puchar Ligi chłopaki mogą sobie odpuścić. Tytuł krajowy wzbudzi ogromny entuzjazm wśród fanów i szacunek w środowisku piłkarskim. Liczę na Arsène Wenger i jego podopiecznych!

Kadra zespołu na sezon 2011/2012.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2011, 14:28:15 wysłana przez Lewy23 »

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: Arsenal FC by Lewy 23. Przepraszam za kolejną karierę. ;P
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2011, 00:03:10 »
No mam nadzieję, że tak jak Wegner mówi, że włożycie sporo serca we wszystkie spotkania i w końcu ten klub coś wygra. Bardzo lubię Arsenal i jedyne czego brakuje temu klubowi to sukcesów :). Mam nadzieję, że dzięki tobie one nadejdą :).

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2011, 00:04:13 »
Fajnie wstęp krótki i na temat. Liczę że uda wam się zdobyć to mistrzostwo. Mam nadzieję że powrócą czasy takie jak były za czasów Henry'ego ;)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2011, 00:04:20 »
Powodzenia, choć szkoda, że porzuciłeś Barcę.

Offline blackout.

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 18.01.2009r.
    • blackout. - fanpage
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2011, 00:05:01 »
Nie lubię zbytnio komentować początków, więc powiem tylko "powodzenia!".

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 23, 2011, 00:12:20 »
Nie lubię zbytnio komentować początków, więc powiem tylko "powodzenia!".

No, ja tak samo:P Powodzenia. Chociaż mogę do tego dorzucić : Wpadaj często na moją kariere :D

Offline Maczeta

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 29.04.2011r.
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 23, 2011, 00:17:50 »
Oby po stracie Nasriego i Fabregasa udało im się grać jeszcze lepiej. Powodzenia w lidze i może jakiś ciekawych wzmocnien :)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
QPR by Maczeta

Offline Mario44

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 03.03.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 23, 2011, 07:31:24 »
Arsenal, zdecydowanie jeden z wielkich klubów, myślę, że  jesteś w stanie doprowadzić ich do mistrzostwa Anglii. Dość młoda kadra, kilka wzmocnień i możecie stać się niepokonani :) Liczę , że będziesz dawał szansę pokazania się piłkarzom którzy zazwyczaj nie łapią się do pierwszej "11"  Powodzenia

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Autor wątku
Arsenal FC by Lewy 23 - Znamy sparingpartnerów.
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 23, 2011, 12:35:22 »

Znamy sparingpartnerów Arsenalu.

Zarząd klubu ujawnił nazwy drużyn, z którymi zmierzą się Kanonierzy. Będą to ekipy Ajaxu Amsterdam i Celticu. Pojedynek z Holendrami odbędzie się na Emirates Stadium, a na mecz z Celtami trzeba będzie pojechać do Glasgow. Arsène Wenger stwierdził, że dwa spotkania towarzyskie zupełnie wystarczą. Większa ilość pojedynków spowodowałaby zmęczenie u graczy.

Wojciech Szczęsny o rywalach.

Fajnie, że nie będziemy musieli rozgrywać wielu pojedynków. W przedsezonowych starciach nie gra się na maxa, lecz nawet niewielki wysiłek odbija się na kondycji fizycznej. Ajax to dobrze znana drużyna każdemu kibicowi piłki nożnej. Utytułowany klub najlepsze lata ma już za sobą, ale to wciąż groźny przeciwnik. O Celticu też każdy słyszał. Szkoci, podobnie jak ekipa z Amsterdamu, stracili formę z ubiegłych sezonów, co nie oznacza, że zapomnieli jak się gra w piłkę.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2011, 01:53:13 wysłana przez Lewy23 »

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
Odp: Arsenal FC by Lewy 23 - Znamy sparingpartnerów.
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 23, 2011, 12:51:08 »
Rozumiem trenera. Po co grać dużo meczy przed sezonem jak może zagrać dwa i nie straci tak wiele sił. Wojtek tutaj dobrze mówi. Obie ekipy mają już swoje najlepsze lata za sobą, lecz to nadal groźni rywale. Mam nadzieję, że Ajax jak i Celtic te mecze także potraktuję treningowo :). Te dwa spotkania oczywiście nie pokażą nam na ile jesteś gotów by walczyć o mistrzostwo, jednak jakieś już wstępne informacje będziemy mogli wiedzieć :D.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 23, 2011, 13:09:53 »
No tak jak mówi Wojtek po co się męczyć dwa spotkania w zupełności wystarczą.Drużny Z jakimi zagrasz też mają spore doświadczenie,więc życze ci powodzenia...

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 23, 2011, 13:30:46 »
Fajne sparingi się zapowiadają. Jesteście faworytami jednak mam nadzieję, że zobaczę skład złożony z młodych chłopaków jak Mannone, Miguel czy Chamberlain no i oczywiście super szybki Miyachi :) Nie wiem czy wiecie ale jest o kilka setnych sekundy wolniejszy od Walcotta ;)

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Autor wątku
Arsenal FC by Lewy 23 - "Kanonierzy" nokautują Ajax na Emirates Stadium.
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 23, 2011, 14:26:44 »

Mecz towarzyski
Arsenal FC 6:1 Ajax Amsterdam

35'(k) i 45' Marouane Chamakh, 38', 57' i 84' Gervinho, 69' Thomas Vermaelen  -  73' Mounir El Hamdaoui
76' Aras Özbiliz

Arsenal na Emirates Stadium znokautował Ajax. Nasi ulubieńcy totalnie zdominowali rywali i zaaplikowali im aż 6 goli. Hat-trickiem popisał się Gervinho.

Podopieczni Arsène Wengera na prowadzenie mogli wyjść już w 7 minucie. Kieran Gibbs z 20 metra uderzył w słupek. Rosnąca z każdą minutą przewaga Arsenalu została udokumentowana golem w 35 minucie. Rzut karny wykorzystał poszkodowany w poprzedniej akcji - Chamakh. 180 sekund później fani The Gunners mogli ponownie cieszyć się z bramki. Zdobył ją Gervinho, a asystował mu Tomáš Rosický. Na tym strzelanie w pierwszej połowie nie zakończyło się. Tuż przed przerwą drogę do siatki ponownie odnalazł Chamakh. Po zmianie stron obraz gry nie uległ zmianie. W 57 minucie było już 4:0. Swoje drugie trafienie zanotował Gervinho. Ostatnie podanie należało do jego marokańskiego kolegi z ataku. Kolejną bramkę dołożył Vermaelen. Belg przejął piłkę pod polem karnym przeciwnika i płaskim strzałem oszukał golkipera Ajaxu. Chwilę później gola honorowego zdobył Mounir El Hamdaoui. Rezerwowy na raty pokonał Fabiańskiego. Wynik pojedynku w 84 minucie ustalił Gervinho. Doskonała postawa została nagrodzona wysokim zwycięstwem.

Zmiany w Arsenalu:
55' Aaron Ramsey --->Yossi Benayoun
55' Tomáš Rosický --->Jack Wilshere
55' Park Chu Young --->Andrey Arshavin
73' Laurent Koscielny --->Sébastien Squillaci
73' Alex Song --->Abou Diaby
73' Marouane Chamakh --->Alex Oxlade-Chamberlain

Zmiany w Ajaxie:
40' Miralem Sulejmani --->Mounir El Hamdaoui
45'+ Nicolás Lodeiro --->Aras Özbiliz
63' Eyong Enohc --->Christian Eriksen
69' Ismaïl Aissati --->Bruno Silva

« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2011, 14:29:58 wysłana przez Lewy23 »

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
Odp: Arsenal FC by Lewy 23 - "Kanonierzy" nokautują Ajax na Emirates Stadium.
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 23, 2011, 14:43:04 »
Świetny mecz i pełna dominacja to co zrobiłeś na długo sobie zapamięta Ajax. 6:1 brawo jednak szkoda tej jednej bramki jeden celny i jedna bramka ale to tylko sparing jednak liczę że w lidze efektwy będą podobne.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 23, 2011, 15:00:56 »
Ojoj co ty z nimi zrobiłeś, 6:1 budzi respekt w dodatku, że nie grałeś w najlepszym składzie. Ciesze się najbardziej z bramek Gervinho bo jego najbardziej lubię ale widzę, że "Verminator" też strzelił. Vermalen też jest niezły w realu, lubi sobie strzelić pare bramek ;). Rozbijaj teraz tak każdego :D.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 23, 2011, 17:00:55 »
No niby skład nieco rezerwowy to totalną demolkę urządziłeś sobie na własnym obiekcie. Strzelanie zacząłeś dopiero w ostatnim kwadransie pierwszej połowy, lecz trafiłeś w nim aż trzy bramki. W drugiej połowie ponownie dorzuciłeś trzy trafienia, jednak Ajax także raz zdołał trafić gola na otarcie łez. Mówiłem, że sparingi tak do końca nic nie mówią, lecz widzę, że u ciebie nawet ten drugi skład potrafi gromić. Coś czuję, że ten sezon będzie udany.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 23, 2011, 17:47:09 »
Wystawiłeś silny skład ku mojemu zaskoczeniu. Spodziewałem się znacznie większych rezerw. Czekam na grę Miychiego ;)))
Nie ma co..rozgromiliście Ajax. Chamakh strzelił aż dwie bramki co często mu się nie zdarza. Może się w końcu odblokuje. Fajnie, że Gervinho strzela..w końcu nowy zawodnik a popisał się hattrickiem.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2011, 17:49:38 wysłana przez MasterCreati »

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 23, 2011, 17:54:53 »
Ale pogrom :o

Fajna zmiana z tymi screenami na dole, pięknie to wygląda!

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 23, 2011, 20:42:54 »
No no widzę że się ładnie przejechaliście po rywalach. Skład był nieco rezerwowy ale swoje zrobił. Na mecz z Celticem można wystawić głębsze rezerwy, niech się młodzi ogrywają.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Autor wątku
Arsenal FC by Lewy 23 - "Kanonierzy" ogrywają "Celtów".
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 23, 2011, 21:20:22 »

Mecz towarzyski
Celtic FC 1:2 Arsenal FC

48' Mohamed Bangura  -  8' i 79' Robin van Persie
18' Laurent Koscielny, 37' Kieran Gibbs, 49' Theo Walcott

Bardzo dobry mecz rozegrali podopieczni Arsène Wengera. Wynik może sugerować niełatwą przeprawę, lecz tak naprawdę to efekt nieskuteczności naszych ulubieńców.

The Gunners prowadzenie objęli w 8 minucie. Dobry rajd prawą stroną przeprowadził Theo Walcott, a następnie dośrodkował w pole karne. Tam najwyżej wyskoczył Robin van Persie i głową skierował piłkę do siatki. Przewaga Kanonierów nie ulegała wątpliwości, lecz więcej bramek w pierwszej połowie nie obejrzeliśmy. 180 sekund po przerwie Szkoci wyprowadzili szybką kontrę i doprowadzili do remisu. Anthony Stokes dograł futbolówkę w pole karne, a z 8 metra nie pomylił się Mohamed Bangura. Arsenal dalej grał swoje, ale przez szczelną defensywę rywali przedrzeć się nie mógł. Strzały z dystansu bardzo dobrze bronił golkiper Celticu, jednak w 70 minucie na interwencję szans by nie miał. Piękny strzał rezerwowego Miyachiego zatrzymał się na spojeniu. W 79 minucie obrona gospodarzy została złamana. Strzał Walcotta dobił van Persie i na tablicy zrobiło się 2:1. Taki rezultat utrzymał się do końca.

Zmiany w Arsenalu:
45' Kieran Gibbs --->Bacary Sagna
62' Aaron Ramsey --->Emmanuel Frimpong
62' Gervinho --->Rio Miyachi
75' Alex Song --->Jack Wilshere

Zmiany w Celticu:
45' Georgios Samaras --->Mohamed Bangura
62' Scott Brown --->Aras Özbiliz
80' Adam Matthews --->Thomas Rogne

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Arsenal FC by Lewy 23 - "Kanonierzy" ogrywają "Celtów".
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 23, 2011, 21:20:22 »