Witam
Dzięki za zainteresowanie naszym forum i polską sceną pesa w Polsce. Od razu widać, że nowy dystrybutor jest zaintereowany rozwojem gry w Polsce i zaczyna od "konultacji społecznych". Nalezy jednak pamiętać - i zwracam się tu do użytkoników formu - że Galapagos nie tworzy gry,a jedynie stał się jej dystrybutorem gry w Polsce. W związku z powyzszym nie jest on wstanie odpowiedzieć na pytania techniczne dotyczące trybu gry. Jedyne co może zrobić, moim zdaniem przesłać sugestie dalej...
Po zapoznaniu się z waszymi pytaniami na forum i po zdobytym doświadczeniu prubując nawiązac kontakt z poprzednim wydawcą może ja odpowiem Wam na kilka pytań i przedstawie sprawę w innym swietle. Aby uzyskac literki i komentarz "pl" w grze będziemy jeszcze - moim zdaniem - musieli poczekać jeszcze co najmniej 3 lata. Probowałem sprzedawac gry przez CD-P, ale niestety nie udalo sie (brak zainteresowania). Z tego co wiem to nie tylko mi. Wiele firm też nie doszło do porozumienia i zaczeło sprowadzac gry z zagranicy. Tak jak wspominaliście nabijalismy słupki innym krają dzięki czemu zostajemy pomijani. Pamiętacie, że dla firmy liczą się zyski a inwestuje się tam, gdzie mogą być one najwieksze. Po co inwestowac w Polskę, skoro i tak kupujemy gry z innych krajów. Cel osiągniety mimo, że nie poniesli dodatkowcyh nakładów na nasz kraj. Tutaj własnie widze Galapagos jako głowny cel. Moim zdaniem musze przekonać Konami, że w Polsce sie opłaca. Mogą to osiągnąć poprzez reklamę graczy i lig oraz organizwoanei turniejów pesa.
MY przez Ultime sprzedajemy rocznie kilkaset gier pesa,dokładaliśy smycze z własnej kasy, a mimo wszytko CD-p nie zainteresowało się.
Cena gry
Pamiętajce,że to sklepy narzucają swoją marże,a nie dystrybutor. Pytanie dlaczego cena w MM a Empiku jest różna powinno być kierowane do sklepów, a nie do dystrybutorów.Wiadomo, każdy z nas szuka gdzie jest najtaniej... a przez to kupujemy gry " za granicy" . Z drugiej strony nie bylimsy informowali. gdzie oficilanie mozna kupić pesa od dystrybutora(on też nie prowadził takiej sprzedazy)
marketing
jego tak naprawdę nie ma. Proszę porównać reklamę EA a Konami....ale to kolega juz wytłumaczył wcześniej . Moim zdaniem poczekjamy, dajmy się wykazac nowemu dystybutorowi. Tak jak zapowiada trwają prace i rozmowy, więc poczejamy na ich Efekty.
Mam nadzieje, że uda się w koncu pesleague.pl wstawić na pesleague.com i nazwać nas w oficialna ligą Pesa w Polsce, bo przez wszytkie lata i ciągły wzrost i ciężką pracę zasłużyliśmy na to jak nikt inny.
Zwracam się tez do użytkowników forum. Nim zadacie pytanie proszę o zadawanie pytań rzeczowych i merytorycznych po zapoznaniu się wcześniej z tematem. Każda proba obrażania, badz używanie słów powszechnie uznanych za obraźliwie skonczy się odrazu banem.
Pozdrawiam