Autor Wątek: Wisła Kraków | Epilogue  (Przeczytany 184693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
Odp: Wisła Kraków | Podsumowanie sezonu ligowego w Polsce.
« Odpowiedź #1340 dnia: Sierpień 27, 2012, 08:54:01 »
O ile mnie pamięć nie myli to w połowie sezonu typowałeś Widzew na dalszą pozycją, a ja mówiłem iż mogą się utrzymać, no i miałem rację : ) Oczywiście nikt nie mówił o mistrzostwie kraju,bo to po prostu musiało wpaść w Wasze ręce, ale trzecia pozycja to wielki sukces. Poza tym bez jakiś większych sensacji. Zawisza, Nieciecza, Sandecja na dole. Może jedynie postawa piłkarzy z Katowic trochę dziwić. Lechia i Śląsk wraz z Piastem awansują do ekstraklasy co zwiastuje lepszy, bardziej wyrównany nowy sezon.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1341 dnia: Sierpień 27, 2012, 11:32:00 »
Zdecydowanie ten sezon stał na bardzo dobrym poziomie. Padła liczba mnóstwu goli, liczba którą ciężko będzie przebić bo 725 goli jak na warunki naszej ligi to kapitalne osiągnięcie. Średnia gola na mecz to 3.02 czyli coś podobnie jak w Bundeslidze :O Martwi mnie jedynie pozycja Lecha, który na koniec sezonu w meczach, w których trzeba było wygrywać - zawodził i został ostatecznie z niczym. Dziwi mnie postawa Jagielloni, która tuła się w środku tabeli ... Pierwszej ligi!

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1342 dnia: Sierpień 27, 2012, 11:40:39 »
Bardzo ciekawe podsumowania. Zwłaszcza to z indywidualnymi ocenami piłkarzy. Szkoda, że Krychowiakowi i Piechowi nie poszło w Wiśle. Końcowa tabela ligowa prawie, że bez niespodzianek. No może Widzew jak dla mnie jest niespodzianką. Szkoda, że ani Lech nie zagra w pucharze, a Jaga nadal będzie się kisić u Ciebie w 1. lidze.
Ten Deco to zapewnię 'newborn' prawda?

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #1343 dnia: Sierpień 27, 2012, 11:45:34 »
Ten Deco to zapewnię 'newborn' prawda?

Tak jest. Co więcej, w Radzionkowie już gra Inzaghi :D

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #1344 dnia: Sierpień 27, 2012, 12:16:54 »
Hah, pamiętam jak ja Realem miałem czwarty sezon i jako młodziki grali Inzaghi, Del Pierro itp :P. Taki ten PES.

Ogólnie jestem zaskoczony tak dobrym poziomem naszej ligi. Owszem można ją podzielić na dwie części. Drużyny do 9 miejsca i reszta. Nie miej w lidze łącznie padło ponad 700 goli, a jest to chyba wyczyn, którego nigdy nie mieliśmy szansy oglądać. Ciekawie też w drugiej lidze. Do ekstraklasy wraca Śląsk, także będzie się działo.

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #1345 dnia: Sierpień 27, 2012, 13:52:03 »
dobre, doskonałe podsumowanie. opisane lekko i przyjemnie, bez zbędnych niedomówień. szkoda Niecieczy, to już pewnie kres pobytu Kopciuszka w eksie na zawsze. szczególnie, gdy stracili Moskala :D do elity wracają drużyny doń należne, znowu będziemy słyszeć Trzej Królowie Wielkich Miast :) zdecydowanie brakuje Jagi, a także Korony i ŁKS-u.

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.08.2012r.
« Odpowiedź #1346 dnia: Sierpień 27, 2012, 15:07:16 »
Ciekawie się to skończyło. Jestem zszokowany dobrymi statystykami w polskiej lidze. Wręcz nieprawdopodobne żeby mistrz Polski miał na koncie 70 pkt. Takie rzeczy dawno się w Polsce nie zdarzały. Powodzenia w następnym sezonie. ;)

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #1347 dnia: Sierpień 27, 2012, 15:11:23 »
Wręcz nieprawdopodobne żeby mistrz Polski miał na koncie 70 pkt. Takie rzeczy dawno się w Polsce nie zdarzały. Powodzenia w następnym sezonie. ;)

tym bardziej, że Wiślacy powinni zdobyć 79 pkt, nie zapominajmy o karze nałożonej na klub za korupcję.

12121p

• Gość
« Odpowiedź #1348 dnia: Sierpień 27, 2012, 18:54:09 »
Stary, miażdżysz. Kiedy się kariera skończy to będzie wielka strata dla całego działu. Kolejne świetne artykuły, kopalnia pomysłów. Wielkie gratki za to, co robisz, pomimo iż kariera nie cieszy się już takim uznaniem jak choćby 2 miesiące temu. Ludzie boją się rutyny i myślą, że nic ich ciekawego nie spotka w tej karierze. Wielka pomyłka. Czapki z głów. Piszesz dość fachowo, czyżbyś czytał tygodnik Piłka Nożna? Takie podsumowania w ich stylu :P Życzę ci dalszego powodzenia i wytrwałości, pomimo tego co napisałem wyżej.

Offline Matheo14

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 18.08.2012r.
« Odpowiedź #1349 dnia: Sierpień 27, 2012, 22:06:48 »
Doskonałe podsumowanie sezonu ligowego w Polskiej Ekstraklasie. Wisła potwierdziła dominację i po raz drugi z rzędu sięgnęła po tytuł mistrza kraju. Wasza przewaga nad drugą w tabeli Legią jest niesamowicie duża, bardzo rzadka w naszym kraju. Awanse do Ekstraklasy bardzo realne, ale nie realne było te, że takie drużyny się tam znalazły ;d. Śląsk, Lechia cała wielka uroda naszego kochanego pesa. Jak widzę dobrze spisał się Biton. No dobrze, że tyle strzela bo nie spodziewałem się tego nim. Jaki numer na koszulce ma Biton? Bo pamiętam jak Brożek został królem strzelców i strzelił tyle goli jaki miał numer na koszulce. To było chyba 23, ale nie wiem do końca. Nie mniej jednak jestem tego ciekaw. Teraz czekam na kolejne podsumowanie. Powodzenia i gratulacje.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #1350 dnia: Sierpień 27, 2012, 22:10:01 »
Jaki numer na koszulce ma Biton? Bo pamiętam jak Brożek został królem strzelców i strzelił tyle goli jaki miał numer na koszulce. To było chyba 23, ale nie wiem do końca. Nie mniej jednak jestem tego ciekaw.

Biton ma numer 20. 23 dla Brożka to wcale nie jest numer oznaczający ilość zdobytych goli. Broziu po prostu bardzo lubi Michaela Jordana, więc nosi jego numer gdzie tylko nie gra. w Trabzonie ktoś już miał 23 to wziął 32 :D

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #1351 dnia: Sierpień 27, 2012, 22:29:05 »
★GONIEC Z REYMONTA 22★
Informator kibica.

Kapitan odchodzi, zamieszanie wokół Deu.

Stało się. Po przeciągających się negocjacjach między hiszpańską Malagą a krakowską Wisłą w sprawie transferu Cezarego Wilka strony w końcu doszły do porozumienia. Cena jaką zapłacą Szejkowie posiadający klub na własność wyniesie 15 milionów euro. Dodatkowo, w ramach bezgotówkowego rozliczenia w transfer został włączony Michael Bradley, etatowy reprezentant USA.

Na forach kibicowskich natychmiast zaroiło się od komentarzy. I były to głosy ubolewania, podziękowania i winszowania zawodnikowi. Kibice żałowali bojownika, jakim bez wątpienia jest Czarek Wilk, żałowali jego piłkarskich umiejętności, zaangażowania, oddania barwom klubowym. Z miejsca życzyli mu wszystkiego dobrego na nowym piłkarskim gruncie.

Zawodnik w nowym klubie zarobi 3,5 mln euro za sezon gry. To blisko dziesięciokrotnie większe pobory od tych, na jakie liczyć mógł w Wiśle. Jego zaskakujący transfer jest wynikiem nie tyle umiejętności piłkarskich, a mentalnych. Trener Manuel Pellegrini widzi ponoć dla niego specjalną rolę w zespole. Wilk zaintrygował go postawą podczas dwumeczu z PSG, kiedy to Wiślacy sromotnie obrywali, a mimo tego grzał ich skutecznie do walki.

Wilk, pomimo stosunkowo krótkiego pobytu w Wiśle należy do jej żywych legend. Od 2010 roku zdążył w jej barwach ponad 100 ligowych występów, nie mówiąc o potyczkach w pucharach. Jest piłkarzem prawonożnym. Jako defensywny pomocnik odbiera dużą liczbę piłek, zaczynając akcje ofensywne. Jest zawodnikiem wyważonym, posiadającym dobry przegląd pola. Do tego posiada niesamowicie silne uderzenie. Jego statystyki nie wyglądają zbyt imponująco, bowiem rzadko zdobywa gole, albo asystuje. Pełni rolę faceta od czarnej roboty. Zaliczył dobre występy na arenie międzynarodowej, czym zaskarbił sobie zaufanie i przychylność kibiców. Często utożsamiał się z Armią Białej Gwiazdy.

Oprócz 15 mln, na Reymonta zawita wspomniany już Michael Bradley. Tylko patrzeć, jak Amerykanowi stuknie 80 występ w narodowych barwach. Za jego osobą przemawia duże doświadczenie. Zawodnik zza wielkiej wody ma niebawem podpisać kontrakt, wcześniej jednak musi przejść testy medyczne. Jego numerem ma być 12.

Innym zawodnikiem, który niemal na pewno opuści Wisłę jest Gerard Deulofeu. Hiszpan będący przez ostatnie dwa i pół sezonu na wypożyczeniu w dawnej stolicy Polski prawdopodobnie wróci do Barcelony. Tamtejszy menedżer, Tito Vilanova miał stwierdzić w jednym z wywiadów, że Deulofeu zmężniał i okrzepł się piłkarsko, osiągając odpowiedni moment na stałe zagoszczenie w jedenastce Dumy Katalonii. Nieoficjalnie mówi się, że gracz, który do końca lipca ma ważną umowę z Wisłą, zagości na dłużej w składzie Blaugrany. Powodem tego jest niepewna przyszłość Messiego, który już podobno myśli o kolejnym wojażu zagranicznym. Sprawa jest rozwojowa i nie wiadomo gdzie młody Hiszpan będzie grał w przyszłym sezonie.

Offline mati0336

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
  • Hala Madrid
Odp: Wisła Kraków | Kapitan odchodzi, zamieszanie wokół Deu.
« Odpowiedź #1352 dnia: Sierpień 27, 2012, 22:33:36 »
Ciekawą prowadzisz karierę Wisłą, jestem ciekawy czy odejście Wilka (kapitana) zadziała na drużynę, nie mogę się doczekać co się wydarzy, życzę powodzenia.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #1353 dnia: Sierpień 28, 2012, 00:42:42 »
Szkoda odejścia Czarka, który był świetnym kapitanem, potrafił zmotywować drużynę jak nikt inny. Chociaż suma na pewno w jakiś sposób odda utracone serducho zespołu. Ciekaw jestem kto po nim będzie dzierżył opaskę kapitańską, na pewno jest kilku ciekawych kandydatów. Ciekawym wzmocnieniem dla Was może okazać się Bradley. Piłkarsko na pewno jest w stanie zastąpić Wilka. Odejście Deulofeu to będzie dla Was na pewno również spora strata, jednak tego prędzej czy później trzeba było się spodziewać, może jednak uda się Wam coś wskórać w jego sprawie i zobaczymy go jeszcze na Reymonta.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #1354 dnia: Sierpień 28, 2012, 09:33:46 »
Po przeczytaniu tej charakterystyki Wilka mam ogromną chęć spróbować go w narodowych barwach. Walczak, taki, jakich w ostatnim czasie brakuje... Wielka szkoda, że odchodzi. Ale klub bardzo się wzbogaci, kwota transferu imponuje. Do tego Michael Bradley. Fajny ruch transferowy, będzie na pewno ciekawie. Myślę, że mimo wszystko wyjdziecie na tym korzystnie. Czekam na rozwój sytuacji z Deulofeu, mam nadzieję, że stanie się coś co zatrzyma go w Polsce ; )

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1355 dnia: Sierpień 28, 2012, 09:51:44 »
Wydaje mi się, że Wilk jeszcze do Wisły wróci. Patrząc od strony czysto finansowej to naprawdę genialny deal ze strony Wisły.
Swoją drogą...rekord transferowy w Polsce?

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #1356 dnia: Sierpień 28, 2012, 10:13:22 »
To Ty grasz i wiesz jak Czarek się spisuje najlepiej..ale jeśli ja patrzę na to trochę z boku to mam wrażenie,że to interes życia. Niesamowite pieniądze...15mln! Wielka kasa jak na Polską piłkę, do tego przychodzi Bradley, który w piłkę grać potrafi, dobry strzał, niezła wizja gry..Będzie ciekawie to pewne. Szkoda jednak odejścia Gerarda, z drugiej strony to jeszcze nic pewnego. Masz w końcu 15 mln za sam jeden transfer. Może uda się coś jeszcze wykombinować w tej sprawie.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #1357 dnia: Sierpień 28, 2012, 11:32:07 »
No to wam kasy wpadło za Wilka. Kto by spodziewał się, że aż 15 koła dostaniecie za niego. Jest to też na pewno jakieś strata dla klubu, bo przecież odchodzi kapitan, człowiek który dawał spokój w szatni czy też na boisku.. Pozyskujesz natomiast dość dobrego, a zarazem doświadczonego Amerykanina. Czyżby on miał być tutaj motorem napędowym? Zobaczymy.

Co do piłkarza z Hiszpanii tu musiał nadejść ten czas, kiedy wróci do Barcy.

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.09.2011r.
« Odpowiedź #1358 dnia: Sierpień 28, 2012, 13:02:57 »
W zasadzie ciężko mi współczesną Wisłę wyobrazić sobie dzisiaj bez Czarka, świetny chłopak, strasznie żal, że go sprzedajesz, choć myślę że względy ekonomiczne mają tu spore znaczenie, a i szansa dla Wilka, dla jego rozwoju w Maladze - może więc warto...

Ciekawe kto przejmie kapitańską opaskę, liczę że ktoś młody, koniecznie Polak, oby z podobnym do Czarka charakterem:)

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #1359 dnia: Sierpień 28, 2012, 13:11:55 »
Wilk przenosi sie do zdecydowanie lepszego dla siebie klubu , ale nie można go za nic obwiniać , bo swoją funkcję kapitana pełnił dobrze. Każdy ma marzenie zagrać w jakimś wielkim klubie Europejskim , a Malaga właśnie celuje w takie miano. ;) I to mi się podoba. Wszyscy żałowali ,ze od odszedł i życzyli mu wszystkiego dobrego , a nie wyzywali i chcieli kontuzji dla niego , jak to miało miejsce z Albą i Valencią ::)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1359 dnia: Sierpień 28, 2012, 13:11:55 »