Autor Wątek: Wisła Kraków | Epilogue  (Przeczytany 184118 razy)

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
Odp: Wisła Kraków | Na Mundial, Wiślacy!
« Odpowiedź #1400 dnia: Wrzesień 02, 2012, 12:11:11 »
Jak to leci ten czas.. dopiero co zaczynałeś karierę Wisłą a tu już Mundial.. ::) :D Cieszy fakt ,że niektórzy z twoich zawodników zagrają na Mistrzostwach Świata w Brazylii. Polska kadra również nie oprze się od Wiślaków , 6 graczy z jednej drużyny w kadrze to duże osiągnięcie jak dla zespołu. ;) Forma naszej kadry nie zawsze była dobra , twoich piłkarzy zdecydowanie na wysokim poziomie i miejmy nadzieje ,że uda się Orzełkom coś wywalczyć. ;) Brąz wystarczy. :) ;D

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1401 dnia: Wrzesień 02, 2012, 13:52:51 »
Fajnie to wszystko opisałeś. Bardzo cieszy fakt, że gracze krakowskiego klubu tak licznie zdobędą kolejne doświadczenie jakim jest gra na Mistrzostwach Świata. Szczególnie dla młodego Czekaja będzie to ważna impreza. Mam nadzieje, że Brożek na Mistrzostwach będzie równie skuteczny co i w Ekstraklasie jak i w Lidze Mistrzów ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #1402 dnia: Wrzesień 02, 2012, 14:08:31 »
★GONIEC Z REYMONTA 22★
Informator kibica.

Sezon ligowy we Włoszech.

Serie A należy do ścisłej czołówki lig światowych. Może piłkarze nie urzekają cudowną grą, jednak liga ta zdobyła poważanie. Inni natomiast twierdzą, że jest przereklamowana, że są brzydkie stadiony, na które przychodzi mało kibiców. Tak jak choćby Artur Boruc. Nie zmienia to jednak faktu, że z kraju Wielkiego Buta wywodzi się kilka potężnych klubów jak np. Milan, Inter, Juve, Napoli czy Roma.

Po scudetto w obecnym sezonie sięgnęła ekipa Starej Damy. Bianconeri z zapasem dziewięciu oczek wyprzedzili drugi w tabeli AC Milan. Co ciekawe, zespół z Piemontu nie miał swojego ojca opatrznościowego w drodze po tytuł – najlepszy strzelec turyńczyków miał na swoim koncie zaledwie 14 bramek. Dodatkowo zdobyli znacznie mniej bramek od wicemistrzowskiego Milanu. Propos drużyny z stolicy Lombardii, to mają za sobą całkiem udany sezon. Co prawda, musieli się obejść smakiem i po scudetto nie sięgnęli, jednak wygrali inne prestiżowe rozgrywki – Puchar Włoch. Superstrzelcem Rossonerich był Alexandre Pato. Dorobek Brazylijczyka stanowi niemal trzecią część zdobyczy bramkowej Milanu. Tuż za plecami swojego największego rywala znalazł się Inter. Mimo równej ilości punktów, a także lepszemu bilansowi bramkowemu Nerazzuri przegrali walkę o 3 lokatę. Zadecydowały o tym bezpośrednie starcia obu zespołów, które zarazem były Derbami Mediolanu.

Dalsze pozycje przypadły równie uznanym firmom. Zagrają one w eliminacjach do Ligi Europejskiej. Bliska podium była AS Roma, która jednak pod koniec sezonu złapała słabszą formę i straciła udział w pierwszej trójce. Oczko niżej znalazł się zespół spod Wezuwiusza – SSC Napoli. Ważną rolę w zespole odegrał będący na wypożyczeniu z PSG Equeziel Lavezzi, zdobywca 24 goli w tym sezonie Serie A. Do Ligi Europejskiej dostała się jeszcze Fiorentina. Zespół z Florencji zasłynął w tym sezonie dzięki najlepszej defensywie, tracąc najmniejszą liczbę goli spośród wszystkich drużyn. Stawkę reprezentantów Włoch na arenie europejskiej dopełnia Udinese Calcio. Zespół z Udine można określić mianem „samotnego wilka”, bowiem do szóstej lokaty zabrakło im sporo, a i w drugą stronę – mogą się pochwalić okazałą zaliczką nad miejscem ósmym.

Słaby sezon ma za sobą rzymskie Lazio. Drużyna, która miała walczyć o europejskie puchary uplasowała się w okolicach połowy stawki. Więcej spodziewano się także po Parmie czy Genoi. Zespoły te podzieliły los Lazio Rzym i spadła na nie spora fala krytyki. Z ligą żegnają się: Delfino Pescara, AC Siena, a także Sampdoria Genua.

Po koronę króla strzelców sięgnął Osvaldo. Zawodnik Romy tym samym pokonał w tej kwalifikacji Pato i Lavezziego. W całych rozgrywkach padło 1402 goli w 380 meczach co daje średnią 3,69 gola na mecz. Średnią, która jak na ligę włoską jest bardzo wysoka. Włosi odnotowali gigantyczny wzrost w porównaniu do zeszłego sezonu – w tym padło aż o 0,33 gola na mecz więcej niż w poprzednim.

Info.
Kariera wyhamuje i to znacząco. Przynajmniej na tydzień w porywach do półtora. Wiąże się to z wyjazdem do internatu i początkowych trudnościach z dostępem do neta. Po tym okresie wszystko powinno wrócić do normy, a posty będą sie pojawiać regularnie, raz dziennie, jak to było do tej pory. Obecnie jednak spodziewajcie się 3-4 newsów tygodniowo, niewykluczone, że będzie to mniej. Pozdro.

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
Odp: Wisła Kraków | Sezon ligowy we Włoszech. + Info.
« Odpowiedź #1403 dnia: Wrzesień 02, 2012, 15:25:50 »
Cóż, we Włoszech bez niespodzianek. Tabela wygląda tak jak to było przewidywane.
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #1404 dnia: Wrzesień 02, 2012, 15:38:34 »
Zgodzę się  (pomimo iż treść, długość komentarza wyżej nie wymaga komentowania :/). Tak można było przypuszczać. Inter, Milan, Juve. Jedyna zagadka była taka iż nie wiadomo było kto zajmie, które miejsce. Ostatecznie to Juve triumfuje, a Mediolan musi zadowolić się dwoma pozostałymi pozycjami. W klasyfikacji strzelców Osvaldo zadziwił pewnie nie jednego znawcę. 30 goli robi wrażenie. Ale kogo to ja widzę niżej. Syn marnotrawny powrócił do Neapolu. Cóż skoro go wypożyczyli to przypuszczam iż wielkiej kariery w Paryżu nie zrobił, natomiast w Napoli znowu pokazał klasę. 24 bramki to piękny wynik.
Btw. Co prawda nie ten sam patch i w ogóle. Ale swoje juz rozegrałeś. Możesz polecić ŚP? : )

Offline skieta

• Amator
  • *
  • Na forum od: 28.08.2012r.
« Odpowiedź #1405 dnia: Wrzesień 02, 2012, 16:30:22 »
Juventus sięga po mistrza nie mając w swoich szeregach jakiegoś wybitnego strzelca, który powalczyłby o koronę króla strzelców. Inter minimalnie przegrał w walce o drugą lokatę. Sporo bramek postrzelali chłopaki z Milanu. 107, ładna liczba. Szkoda, że Napoli nie dostało się do LM, liczyłem na ten zespół.
Królem strzelców został Osvaldo, mało pewnie kto liczył, że ten tytuł przypadnie temu napastnikowi.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1406 dnia: Wrzesień 02, 2012, 16:48:27 »
Luzik ;) Nawet wskazana Tobie taka przerwa, bo grozi ci wypalenie :)
Ciekawie wygląda sytuacja we Włoszech :) Nie podejrzewałem,że Fiorentina będzie mieć tak dobrą obronę :) Osvaldo 30 goli? Ładna niespodzianka :)

Offline Robert Burneika

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.08.2011r.
« Odpowiedź #1407 dnia: Wrzesień 02, 2012, 23:48:31 »
Kolejne kapitalne podsumowanie.została jeszcze Portugalia i Francja. Tam mogą byc dopiero ciekawe wyniki. Spory wzrost bramek na mecz we Włoszech

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.08.2012r.
« Odpowiedź #1408 dnia: Wrzesień 03, 2012, 11:53:18 »
We Włoszech walka o tytuł rozegrała się miedzy Juventusem, Milanem i Interem. Liga we Włoszech jest bardzo wyrównana, oczym świadczą róźnice w dorobku punktowym pomiędzy poszczególnymi drużynami. Pato rozstrzelał się i to bardzo. 27 bramek to piękny wynik, zwłaszcza, że Brazylijczyka często trapią kontuzje. Dobrze, że Milan i Juventus podzieliły się tytułami. Dzięki temu następny sezon może być jeszcze bardziej emocjonujcy. :D

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #1409 dnia: Wrzesień 03, 2012, 12:42:47 »
Włochy... akurat tej jak i ligi francuskiej bardzo nie lubię... nie wiem dlaczego, jest coś co mnie od nich odrzuca, wydają mi się nudne. Juve mistrzem i dobrze. Co jak co, ale akurat ten włoski klub lubię. Ogólnie pierwsza "szóstka" bez większych zaskoczeń. Zaskakująco słabo Lazio, coś rzymianom nie poszło, tym razem to Roma króluje w stolicy :P

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #1410 dnia: Wrzesień 03, 2012, 14:09:07 »
Juventus to tak za bardzo nas nie zaskoczył. ::) Zapowiadali obronę mistrzostwa i im się udało. Milanowi trochę brakowało do pierwszego miejsca , bowiem przewaga 9 punktów to duży rezultat. ;)  Choć Mediolańczycy muszą zadowolić się tytułem strzeleckim. Możliwe ,że pobili rekord ligowy. ;) Cała walka o mistrza rozegrała się miedzy trzema najlepszymi klubami więc tu chyba nie ma jakiejś niespodzianki . ;)

Offline Chopok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 27.07.2012r.
« Odpowiedź #1411 dnia: Wrzesień 03, 2012, 23:41:11 »
Spoko. Odpoczynek tez ważną rzeczą jest. Tylko sie tam za bardzo nie zapierdolcie.:d

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #1412 dnia: Wrzesień 04, 2012, 20:34:11 »
★GONIEC Z REYMONTA 22★
Informator kibica.

Nowy trener udziela wywiadu, ambitne plany Moskala.

Ekskluzywny wywiad przeprowadził Andrzej Augustynek, dziennikarz TVP Kraków.

Witam pana, Panie trenerze.

Witam serdecznie.

Był pan w jakikolwiek sposób zaskoczony tą nominacją na trenera Wisły?

Oczywiście, przejąłem drużynę w okresie największego rozkwitu, a jak wiadomo, dotąd jedynie przejmowałem zespół w sytuacjach niemalże kryzysowych. To dla mnie ogromne wyróżnienie, tym bardziej, że na moje miejsce wymieniano inne osobistości, które znacznie więcej już w piłce osiągnęły.

Nie boi się Pan, że przerośnie Pana presja wyniku i oczekiwań?

Spuścizna po Probierzu jest wielka. Zbudował zespół godny podziwu, pełen wiary we własne możliwości. Jak na polskie warunki to stworzył twór bezprecedensowy, będący wzorem do naśladowania przez inne kluby między Odrą a Bugiem. Wykonał tytaniczną pracę, która doprowadziła go do dwóch mistrzostw, dwóch pucharów, a także wielkich osiągnięć w Europie. Ponadto nie bał się odsunąć na początku swojej kadencji od składu np. Kewa Jaliensa, mimo iż wtedy był trenerem zaledwie na dorobku. Pokazał, pewnie nie tylko mi, że należy mieć jaja.

Zeszliśmy na zły temat… Proszę odpowiedzieć na pytanie.

Presji się nie boję. Co prawda, w Niecieczy jej nie było, miałem utrzymać zespół w Ekstraklasie. A, że mi się to nie udało to inna sprawa. Uważam, że nacisk ze strony kibiców jest dobrym bodźcem do pracy, motywacją na każdy kolejny dzień. Uprzedzam, że wszelkie złośliwości szmatławców będę podawał z ramienia klubu do sądu. Ja rozumiem, że jeden z drugim nie lubią Wisły, ale takie osoby nie mają żadnego prawa na zaburzanie równowagi i spokoju wewnątrz zespołu. Niech idą na sektor kibolski i napierdalają stamtąd na nas.

Zatem jakie stawia sobie Pan cele na nadchodzący sezon?

Mistrzostwo, puchar, ćwierćfinał Ligi Mistrzów bądź tego mniej prestiżowego pucharu Ligi Europejskiej.

Czy nie są to nazbyt buńczuczne plany?

A dlaczego? Dostałem diament, którego muszę jedynie doszlifować. Będę kontynuatorem misji Probierza, jego doskonałej taktyki. Głupotą byłaby rewolucja w składzie, a ja samobójcą nie jestem.

Mistrzostwo, Puchar, rozumiem. Ale ćwierćfinał Ligi Mistrzów?

Już odpowiedziałem na to pytanie. Ja mam szlifować diament, aby stał się brylantem. Brak awansu z fazy grupowej byłby krokiem wstecz. Musimy to po prostu osiągnąć. Grzechem zaniechania byłoby zmarnowanie takiego materiału. Z miejsca tego oświadczam – jeśli dam ciała, odejdę, a będzie to odejście na tarczy.

Czyli nie zamierza Pan w żadnym stopniu bazować na przeogromnej sympatii kibiców i będzie się Pan trzymał zasady „Nie rusz Kazika a zginiesz”?

Ja ten zespół noszę zbyt głęboko w sercu, żeby go wydać na zatracenie. Nie jestem zwykłym najemnikiem, który bierze za swoją pracę pieniądze i tyle go obchodzi. Ja pragnę dać wskazówki każdemu pracownikowi, każdej osobie związanej z klubem, tak aby ten stawał się lepszy i coraz bardziej popularny.

Zmieńmy może temat. Ma Pan za sobą już pierwsze zajęcia z zespołem. Jakie wrażenia?

Kilku chłopaków przecież już znam. Pracowałem z nimi już w przeszłości. Ale się zmienili, jak każdy z nas się zmienia. Tyle, że ja widzę w nich gruntowną restrukturyzację, nową, zachodnią mentalność piłkarza, który nie spogląda tylko na pieniądze, ale także kocha swój zawód piłkarza. Niektórzy z obiboków stali się pracusiami. Z buntowników duchami zespołu. Jestem ogromnie i mile zaskoczony zaistniałą sytuacją, sam się muszę nieco podporządkować nowym realiom.

Odejście Wilka zburzyło Pańskie plany, Pańską wizję zespołu?

Na pewno tak. Ciężko jest się zastąpić jedną osobę jej kopią. To nie piekarnia, gdzie z pieca wychodzą proporcjonalne, wręcz identyczne bułeczki, bochenki. Każdy człowiek to osobna indywidualność, własny świat i własne problemy. Rolą trenera, pedagoga i przełożonego zarazem, jest do tej cząstki trafić, znaleźć z nim wspólny język współpracy.

Będą zatem wzmocnienia?

Niewykluczone. Jednak nie sądzę, abyśmy specjalnie szaleli na rynku. Zespół sprawuje się dobrze, wiec nie widzę podstaw ku jakiejkolwiek rewolucji.

Dziękuję serdecznie za wywiad. Miłej pracy, owocnej pracy. Samych sukcesów.

Dziękuję za wywiad. Życzę powodzenia Panu, jak również wszystkim kibicom. Pozdrowienia.

Offline Munez19

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.09.2012r.
  • "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
Odp: Wisła Kraków | Nowy trener udziela wywiadu, ambitne plany Moskala.
« Odpowiedź #1413 dnia: Wrzesień 04, 2012, 20:59:14 »
Jestem tu nowy, ale już wcześniej śledziłem tą kariere. Musze Ci przyznać że odwaliłeś kawał świetnej roboty. Zapewne każdy karierowicz chciałby mieć te swoje 95 czy nawet więcej stron. Nie pozostaje nic innego jak tylko bić brawa.
Wywiadzik dobry. Nie za długi, ale na temat.

Hércules de Alicante CF by Munez19

Offline skieta

• Amator
  • *
  • Na forum od: 28.08.2012r.
« Odpowiedź #1414 dnia: Wrzesień 04, 2012, 21:49:22 »
Ambitne plany ma. Tak jak to trener powiedział, ma diament, trzeba go doszlifować. Myślę, że w nowym sezonie Wiśle pójdzie dobrze i chociaż jedno z założeń dojdzie do skutku.

Spuścizna po Probierzu
;D ;D ;D

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1415 dnia: Wrzesień 04, 2012, 21:55:02 »
Co jest śmiesznego w słowie "spuścizna"?
" border="0

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #1416 dnia: Wrzesień 05, 2012, 10:06:43 »
Co jest śmiesznego w słowie "spuścizna"?
Jak dla kogo ; )

Wywiad bardzo ciekawy. Nieprzesadzony. Czyta się ciekawie. Co do planów to również ta 1/4 Ligi Mistrzów mnie zdziwiła. Wysoko stawia sobie poprzeczkę nowy trener. Musi się postarać teraz,żeby ją przeskoczyć, ale rzeczywistość może okazać się brutalna i tylko strąci poprzeczkę nie mając szans na jej przeskoczenie. Już samo wyjście z fazy grupowej LM to duży sukces. Awans do 1/4 to cel trudny..kto wie, może jeszcze w tym momencie nieosiągalny. No ale to już się okaże. Wszystko zależy od przygotowania zespołu i transferów. Potencjał na pewno jest, ale trzeba jeszcze potrafić to wykorzystać.

Offline Chopok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 27.07.2012r.
« Odpowiedź #1417 dnia: Wrzesień 05, 2012, 23:51:01 »
Spuścizna, scheda, dziedzictwo.

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.08.2012r.
« Odpowiedź #1418 dnia: Wrzesień 07, 2012, 15:20:23 »
Ambitne plany, ale kluczem do zwycięstwa jest determinacja w dążeniu do celu i pozytywne nastawienie. Z trenerem, który myśli w taki sposób można zajść wysoko. :D

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1419 dnia: Wrzesień 08, 2012, 12:27:26 »
Wywiad jak zawsze u Ciebie jest bardzo dobrze napisany. Trener Moskal stawia sobie bardzo ambitny plan bowiem ćwierćfinał Ligi Mistrzów to byłoby nie lada osiągnięcie. Sam fakt, że polska drużyna wychodzi z grupy Ligi Mistrzów to już powód do dumy. Mam nadzieje, że trenerowi Moskalowi uda się osiągnąć założone cele, czego mu serdecznie życzę :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1419 dnia: Wrzesień 08, 2012, 12:27:26 »