Autor Wątek: Valencia by Przemek112 |Ważna informacja :(  (Przeczytany 91786 razy)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Valencia by Przemek112 |San Siro skromnie zdobyte i jest awans !
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwiec 09, 2012, 09:20:44 »
Spokojny i wygrany mecz w piątej kolejce LM = awans. Po uderzeniu Tino Costy Inter przegrywał i nie zrobił nic aby podnieść się z kolan i strzelić chociażby gola, wam też się już nie chciało grać i wiało nudom. Piszesz, że trzecie stroje są pomarańczowe, a na zdjęciu widzę kolor czerwony :P.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwiec 09, 2012, 09:25:30 »
AVB zrobił z was niezłą ekipę. Może nie gracie porywająco, ale jesteście skuteczni. W doliczonym czasie gry pierwszej odsłony wyszedłeś na prowadzenie i już go nie oddałeś. Spokojnie Valencia dowiozła zwycięstwo do końca meczu. Ty już awansowałeś, a Inter musi wygrać następne spotkanie, żeby awansować.

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #222 dnia: Czerwiec 09, 2012, 12:40:02 »
Na pełnym luzie i spokoju zdobywasz awans do 1/8 finału LM. Byłeś lepszy w tym spotkaniu, nie ulega to wątpliwości, statystyki na to wskazują :)
Widać, że Tino się rozwija, o to w tym chodzi ;)

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwiec 09, 2012, 12:46:00 »
W dobrym stylu wywalczyliście awans. Jednobramkowe, skromne zwycięstwo dało wam radość. Idzie wam w tym sezonie znakomicie, AVB póki co radzi sobie doskonale.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwiec 09, 2012, 14:16:16 »
wyniki, które ostatnio osiągnąłeś są dobre. mówię tu także o porażce z Realem-zwycięstwo nad nim sprawiłoby, że kariera popadłaby w monotonię i zaczęła być nierealna. z drugiej strony to twój ukochany klub i pewnie ciężko ci było z nimi grać :D natomiast w pełni cieszę się ze zycięstwa z Nerrazuri-nie dość, że klasowy rywal nie dał wam rady, to jeszcze wywalczyłeś pierwszy od bardzo dawna występ w 1/8 LM dla Nietoperzy.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #225 dnia: Czerwiec 09, 2012, 14:22:02 »
Valencia weszła na nowy poziom - i bardzo dobrze. Może nie jest to finezyjny futbol, ale liczą się bramki a nie efektowna gra. Widać ten upór, cierpliwość i najważniejsze efekty, to cieszy. Ostatnie skromne wygrane jednak stawiają jakieś pytania przed trenerem i całym zespołem - czy nadal wystarczać będzie ta jednobramkowa przewaga.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Autor wątku
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #226 dnia: Czerwiec 13, 2012, 18:40:28 »
15 Kolejka Primera División

Malaga CF 1 : 2 Valencia C.F.
27 listopada 2011r. - 16:00 | Stadion: Estadio La Rosareda | Sędzia: Muniz Fernandez

Malaga się postawiła , jednak na marne !

Po wywalczeniu sobie awansu do fazy Pucharowej tej edycji Champions League podpieczni Andre Villa Boasa zagrali z Malagą w 15 kolejce Ligi. Spotkanie było dość wyrównane. Pierwsza bramka padła w 33 minucie po dośrodkowaniu Navasa . Futbolówka wleciała w szesnastkę gospodarzy a tam Buonanote bardzo pechowo ją wybił wprost do swojej bramki. Valencia starała się utrzymać to prowadzenie jak najdłużej , utrzymywali się przy piłce i oddawali dużą ilość uderzeń by powiększyć wynik. Niestety dla Nietoperzy w 72 minucie natarczywe ataki Malagi spowodowały,że Julio Baptista wyrównał wynik po błędzie defensywy Los Ches. Podopieczni Villa Boasa rzucili się do zdobycia ważnych punktów. Właśnie w takich momentach w naszej drużynie gra Roberto Soldado. Hiszpan , najlepsza gwiazda ekipy przyjezdnej po podaniu Navasa i szybkiej akcji uderzył z całej siły w środek bramki. Golkiper nie miał nic do powiedzenia i skapitulował po raz drugi. W taki sposób Valencia zdobywa dziś komplet punktów i nadal utrzymuje się na pozycji lidera w tabeli ligowej.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Wypowiedzi pomeczowe trenerów :

Andre Villas - Boas - Zdobyliśmy punkty po kolejnym nie łatwym spotkaniu w tym sezonie. Mimo tego ,że zdobyliśmy prowadzenie gospodarze nie złożyli broni i udało im się wyrównać . Cieszę się ,że mogę trenować kogoś takiego jak Roberto Soldado. Ten gracz jest na prawdę wspaniały. To właśnie dzięki niemu jesteśmy tak wysoko w tabeli. I to przez niego czujemy się pewni gdy wychodzimy na plac gry z tym zawodnikiem. Moja drużyna sie jak w najlepszym stylu i jak najszybszym tempie. To już widać gołym okiem patrząc na ligę czy rozgrywki Europejskie.

Manuel Pellegrini - Walczyliśmy z nimi o dobry wynik ale niestety taka sztuka nam się nie udała. Byliśmy blisko ale nie ważne jest to co robisz na początku lub w środku meczu , a jak go kończysz. Starali się by odebrać nam oczka , ich ciężka praca zawsze działa wiele. Jednak schodzimy z boiska pokonani. Mamy nadzieje ,że uda nam się rozwiązać to co zrobiliśmy dziś źle i pokonać Valencią w kolejnym meczu.

Najlepszy zawodnik dzisiejszego spotkania :

Jesus Navas 8.5 / 10.0- Miał ważny udział przy ody dwu bramkach strzelonych przed jego drużynę. Biegął co nie miara i dogrywał piłki w najlepszy sposób. Możliwe ,że na całe spotkanie zaliczył tylko jedno nie udane podanie. Z każdym meczem gra co raz lepiej i co raz częściej pokazuje przebłyski swojej genialnej formy. Co spotkanie albo bramka , albo asysta , a jeśli ta sztuka mu się nie uda to na pewno wiele pracy włoży w całe spotkanie.

Przepraszam za taką przerwę ,ale nie miałem czas za bardzo siedzieć na komputerze. A jeśli byłem zalogowany to mój brat siedział . :) W następnym poście przyjedzie czas znów na ,, Wiadomości z Mestalla '' :D Mam dla was dobrą informację . :) a raczej dwie. :P

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Valencia by Przemek112 |Malaga się postawiła , jednak na marne !
« Odpowiedź #227 dnia: Czerwiec 13, 2012, 20:58:12 »
jesteś wręcz niepokonany-dla mnie niesamowity sezon, coś pięknego tworzysz swoim kibicom. tym razem ciężki mecz po ciężkim boju w LM-długo prowadziłeś, ale gdzieś pod koniec Malaga się przebudziła, strzelając bramkę. wszystko wskazywało na remis, ale Los Ches zdołali wygrać.

rozumiem-Euro, więc mało czasu, w lipcu skończy się szkoła i euro, więc kariery ruszą :D

Offline Przemek112

• Autor wątku
  • Gracias Raul ! ♥
Odp: Valencia by Przemek112 |Malaga się postawiła , jednak na marne !
« Odpowiedź #228 dnia: Czerwiec 15, 2012, 15:17:22 »
" ...Wiadomości z Mestalla... ''

Pogłoski stały się faktem. Polak w Valencii !

Według najnowszego wydania hiszpańskiej Marcy klub ze wschodu Hiszpanii doszedł do porozumienia z Borussią Dortmund w sprawie ewentualnego transferu Łukasza Piszczka. Nietoperze za jednego z najlepszych obrońców Bundesligi zapłacili ponad 14 milionów Euro. Aktualny mistrz Niemiec nie  dał łatwo się przekonać co to przenosin Polaka na Mestalla. Po kilkumiesięcznych negocjacjach z Dortmundem wszystko doszło do porozumienia i Łukasz już w Styczniu nowego roku założy koszulkę Los Ches.Na temat dokonanego niedługo transferu wypowiedziały się niektóre osoby związane z klubem oraz sam Łukasz. Wszyscy jak najwidoczniej są zadowoleni z przenosin Polskiego obrońcy do Hiszpanii.

- Cieszy mnie to ,że zagram w takim zespole jak Valencia. W poprzednim klubie nauczyłem się wielu rzeczy. Jestem wdzięczny Jurgenowi Kloppowi oraz wszystkim kolegom za to co dla mnie zrobili. Byłem zadowolony z gry w Borussii ale myślę ,że w Hiszpanii też będę czuł się szczęśliwy. - krótko wypowiedział się Łukasz.

- Łukasz to bardzo utalentowany zawodnik. Jeden z najlepszych w kraju w jakim teraz gra. Sądzę ,że zrobi dużo razem z moimi zawodnikami i świetnie będzie się z nimi dogadywał. Mam nadzieje ,że świetnie wpasuje się w naszą taktykę i razem z Jordim Albą stworzą super duet bocznych defensorów. To dobry kierunek transferowy. Ten piłkarz odpłaci nam się dobrą grą. Nie żałujemy tego ile za niego zapłaciliśmy bo on jest tego wart. - zakończył pewny szkoleniowiec Valenci.

Nuevo Mestalla gotów już na koniec tego sezonu ?

Prace nad Nuevo Mestalla po ostatnich wznowieniach ruszyły pełną parą i jak spekuluje wiele organizacji budowlanych nowy obiekt ma zostać oddany do użytku już w lipcu następnego roku , dokładnie na okres przygotowawczy Valencii. Klub Manuela Llorente będzie rozgrywał na nowym stadionie mecze domowe. Jak donoszą media Hiszpańska Federacja planuje zorganizować na Nuevo Mestalla finał  Copa del Rey w przyszłym sezonie. Obiekt na prawdę sprawia wrażenie i będzie jednym z największych na półwyspie Iberyjskim. Prawdopodobnie pomieści on około 74 000 kibiców więc idealnie nadaje się do rozegrania na nim rozgrywek Krajowych.

Manuel Llorente : Nowa Mestalla to konieczność !

Manuel Llorente w rozmowie z EFE przyznał, że klub przekroczył swoje możliwości, porywając się na tak drogi projekt. Jednocześnie zasugerował, że budowa 75-tysięcznika niedługo powinna zakończyć swoje działania sukcesem – podał serwis SuperDeporte.es. Budowa wartego prawie 350 mln € nowego stadionu Walencji ruszyła w sierpniu 2007. Niestety po półtora roku stanęła z powodu braku funduszy. Przez kolejne miesiące klub pozorował prace, by uniknąć zarzutu porzucenia placu budowy. Dziś jednak w dzielnicy handlowej stoi betonowy szkielet 3-poziomowych trybun. Niedługo miną 2 lata, od kiedy nic się nie dzieje. Aż do ostatniego miesiąca gdzie zaczęło wszystko grać tak jak należy.

Prezydent klubu zasugerował jednak w rozmowie z agencją informacyjną EFE, że w najbliższych miesiącach dojdzie do zakończenia budowli. Jednocześnie stwierdził, że klub popełnił błąd, porywając się na tak drogą inwestycję. Wskazał na projekty Atletico Madryt i Athletic Bilbao, które mimo nowoczesnej infrastruktury i dużych rozmiarów kosztują niespełna 200 milionów – o 150 mniej od Nou Mestalla.

Soldado : Jestem dumny ,że mogę grać w tej koszulce !

Jeden z najlepiej grających zawodników Valencii w tym sezonie - Roberto Soldado , wypowiedział się na temat sytuacji w której znajdują się Nietoperze. Powiedział także ,że cieszy się ,że gra w klubie z Mestalla i tym samym prawdopodobnie zapewnił wszystkich ,że zamierza zostać na swoim miejscu jeszcze na kilka lat.

- Cieszy mnie aktualna pozycja Valencii we wszystkich rozgrywkach . Gramy jak na razie jeden z najlepszych sezonów jak dotychczas. Jesteśmy liderami Ligi i awansowaliśmy do dalszej fazy Champions League. Mamy swój styl gry i to właśnie dzięki niemu gramy na tak wysokim poziomie. Jestem dumny ,że mogę grać w tej koszulce i ,że mogę odnosić sukcesy z Nietoperzami. Zdobyłem w tym sezonie już kilkanaście bramek i wielu ekspertów mówi ,że to dzięki mnie Los Ches grają tak dobrze. Ja jednak mówię ,że wykonuję swoją pracę jak najlepiej umiem , ale wyniki oraz gra należy do całej drużyny ... - zakończył najlepszy strzelec podopiecznych Andre Villa Boasa.

Przepraszam ale nie mam czasu dać wam teraz komentarzy. Na wszystkie zawsze wiadomości odpowiem wieczorem. :) Pozdrawiam :P

pasztelan

• Gość
Odp: Valencia by Przemek112 |" ...Wiadomości z Mestalla... '' #2
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwiec 15, 2012, 17:59:41 »
Jest Piszczek. Trochę nierealistyczny ten transfer, ale to gra. Nowe Mestalla - marzenia mogą stać się faktem. A z Malagą poszło jak z płatka, dobrze, bo przyjdą gwiazdy, które będą błyszczeć na tej nowej arenie

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwiec 15, 2012, 20:11:44 »
Dobrze, że Łukasz dołącza do Valencii, nic na tym nie straci a odkryje coś nowego.
Bardzo ładny ten stadion, ciekawe kiedy na nim zagracie.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Dawid_90

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Czerwiec 15, 2012, 20:27:02 »
fajnie że kupiłeś Piszczka, z pewnością się przyda
a ten stadion juz kiedyś widziałem na prawde bardzo ładny, i większy od tego co daje więcej pieniędzy z biletów i lepsze (droższe) transfery  ;)

Offline Jaxok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.01.2012r.
  • ¡Som i serem!
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwiec 15, 2012, 20:32:09 »
Nareszcie będzie dokończony ten stadion, po tylu latach ;) Piszczek to będzie dopiero wzmocnienie, teraz to dopiero będzie drużyna :D
I taka rada, dawaj mniejsze zdjęcia i mniejszą czcionkę

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #233 dnia: Czerwiec 15, 2012, 20:39:28 »
Zmień to zdjęcie Piszczka bo chusteczkowo wygląda

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwiec 15, 2012, 23:23:34 »
Piszczek średnio realny, myślę, że wolałby grę dla ekipy mistrza Niemiec, niż dla grającej-patrząc z perspektywy kliku sezonów-w kratkę Valencii. w tym roku jednak gracie wyśmienicie i to w dodatku całkiem niedługo czeka na was nowiutki stadion. atmosfera w klubie świetna, oby tak dotrzymać do końca sezonu i mistrza pierwszego od dawna zdobędziesz.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #235 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:06:14 »
Bardzo mi się podoba sprowadzenie do Valencii takie go piłkarza jak Łukasz Piszczek. To zawodnik, który potrafi grać doskonale w piłkę i nie raz już to udowadniał. Ciekawe jak będzie z ty nowym stadionem. Plany są duże bo zorganizowanie CDR to wielkie wyzwanie, ale myślę, że dacie radę.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #236 dnia: Czerwiec 16, 2012, 12:26:01 »
A dla mnie transfer Piszczka do Valencii jest realny - w takich realiach jakie przedstawia ta kariera jest to jak najbardziej uzasadnione. Bardzo dobry wybór - szybki, a do tego bramkostrzelny obrońca, na pewno jeszcze nieraz namiesza w polu karnym rywala, oby chłopak miał forme. Cieszy, że prace nad stadionem postępują w dobrym tempie - czekamy na pierwsze mecze na Nuevo Mestalla.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #237 dnia: Czerwiec 17, 2012, 12:43:54 »
Bardzo dobry transfer, ale wydaje mi się, że jeśli Łukasz zdecydowałby się gdzieś przejść to tylko do czołowej drużyny z Anglii lub Hiszpanii (w Hiszpanii czołowe drużyny, mam na myśli Real i Barce). Skoro jednak udało się Wam go pozyskać to trzeba się cieszyć i wykorzystywać jego umiejętności, bo te ma na pewno nie małe.

Offline Przemek112

• Autor wątku
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #238 dnia: Czerwiec 17, 2012, 14:53:02 »
16 Kolejka Primera División

Valencia 3 : 1 Getafe
3 grudnia 2011r. - 15:00 | Stadion: Estadio Mestalla | Sędzia: Undiano Mallenco

Kolejna zdobycz zaliczona czyli Getafe pokonane !

Pierwsza runda jesienna zbliża się ku końcowi. Teraz czas na już 16 kolejkę. Valencia podejmowała na swoim stadionie Getafe. Podopieczni Andre Villa Boasa po jednostronnym spotkaniu pokonali rywali z Madrytu 3:1. Wynik już w 12 minucie otworzył Barragan po dośrodkowaniu Jesusa Navasa z rzutu rożnego. Potem zaczęło atakować Getafe i jak najwidoczniej z dobrym skutkiem. Miku w doliczonym czasie pierwszej połowy wyszedł sam na sam z golkiperem gospodarzy i wyrównał wynik. W w drugiej połowie na placu gry była już tylko Valencia. Gracze Los Ches po dokładnie przeprowadzonych akcjach zdobyli dwa gola których autorami byli Piatti oraz zawodnik który ma uniesienia formy - Roberto Soldado.

Galeria z dzisiejszego meczu :

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Wypowiedzi pomeczowe trenerów :

Andre Villas - Boas - Getafe po za krótkim okresem rozgrywania piłki oraz jednym trafienie nie pokazało zbyt wiele więc nie mogli zostać zwycięzcami dzisiejszego meczu.  Od kilku meczu gramy swoje i nam się to opłaca. Cieszę się ,że nawet gdy przeciwnicy nas atakują moja drużyna potrafi się podnieść i na dodatek dobić rywala.

Luis García Plaza - Nie zagraliśmy najlepszego meczu i nie pokazaliśmy na co nas na prawd stać . To jest nasz dzisiejszy błąd. Mamy nadzieje ,że w następnym meczu nie złapie nas słaba forma i będziemy odnosić sukcesy.

Najlepszy zawodnik dzisiejszego spotkania :

Antonio Barragan 7.5 / 10.0-  On chyba po raz pierwszy miał aż taki duży wpływ na zwyciestwo swojej ekipy. To ten gracz najlepiej rozdzielał piłki między graczami Valencii , dogrywał dokładnie i prawdopodobnie nie miał żadnych błędów. W 12 minucie otworzył wynik dzisiejszego meczu i mocnym starzałem z głowy zapewnił sobie pierwsze trafienie w tym sezonie.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Odp: Valencia by Przemek112 |Kolejna zdobycz zaliczona czyli Getafe pokonane !
« Odpowiedź #239 dnia: Czerwiec 17, 2012, 15:47:49 »
Zagrałeś bardzo spotkanie przeciwko druzyny z przedmieść Madrytu. Getafe to druzyna, która potrafi spłatać figla, ale wy jednak zachowaliście zimną krew i wygraliście to spotkanie 3-1. Dobrze, że forma Soldado rośnie :D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Valencia by Przemek112 |Kolejna zdobycz zaliczona czyli Getafe pokonane !
« Odpowiedź #239 dnia: Czerwiec 17, 2012, 15:47:49 »