Autor Wątek: Valencia by Przemek112 |Ważna informacja :(  (Przeczytany 92183 razy)

pasztelan

• Gość
Maduro odchodzi - dobrze, ale gdyby Piszczek nie przyszedł pograłby by tu na boku obrony. Nie wiedziałem że jest aż taki gruby, co widać na zdjęciu. Mam do ciebie mała prośbę: sprzedaj Diego Alvesa, bo Guaita jest lepszy, plis

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
Szkoda Maduro, ale może znajdziesz kogoś lepszego na jego miejsce. Guardado jest b. dobry w tym Pesie dlatego będziesz miał pociechę z tego zawodnika.
Nie wyszło z Pereirą, ale może za jakiś czas zdecyduje się przyjąć ofertę i zawita na Mestalla. Zawsze jest Van der Wiel.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Guardado to bardzo dobry transfer. Aż dziwne, że nikt wcześniej nie wyciągnął go z Deportivo, które gra w Segunda Division, ale to i dobrze bo mógł on zasilić Wasze szeregi i na pewno się na nim nie zawiedziecie. Szkoda tylko, że nie udało się pozyskać Pereiry. Może warto spróbować z van der Wielem? Chłopak młodszy, a umiejętności na pewno ma...

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
Znakomity ruch sięgnięcie po Guardado, obeznany w Hiszpanii, idealnie będzie pasował do Valencii.
Maduro nie miał miejsca w składzie więc musi szukać sobie klubu gdzie zagra regularnie, może PSV da mu taką szansę.
Nie udało się z Joao ale możecie spróbować znowu w następnym okienku.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Guardado, jakoś za bardzo nie kojarzę, ale mam nadzieje, że to nie wstyd. ;)
W Meksyku od jakiegoś czasu wywodzą się najlepsze talenty. Dobrze, że kupiłeś tego grajka w połowie sezonu, bo jeśli teraz kosztował 11 milionów, to w sierpniu suma wzrosłaby dwukrotnie.

Co do Pereiry, to myślę, że gra na siłę nie jest dobra. Jeśli woli Mediolan, to niech w tamtą stronę się szykuje.
Myślę także, że Maduro źle zrobił odchodząc od Valencii. Może nie grał zbyt często, ale w Niemczech raczej nie zrobi kariery.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
Guardado ma dobre przyspieszenie. Nie był wybitnie drogi. Dobry transfer AVB. Oby się tylko jeszcze dobrze sprawdził.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
1/4 finału Copa del Rey rewanż

Atletico  1 : 1  Valencia
9 stycznia 2012r. - 15:00 | Stadion: Estadio Vicente Calderón | Sędzia: Clos Gómez 

Tak jak wszyscy przewidywali , mamy awans !

W rewanżowym meczu 1/4 finału tegorocznych rozgrywek Pucharu Hiszpanii Valencia pojechała do Madrytu by tam zmierzyć się z Atletico. W pierwszym spotkaniu tych ekipy było 2:0 na korzyść Los Ches. Spotkanie zaczęło się spokojnie. Rojiblancos długo rozgrywali futbolówkę. Stosowali podobną taktykę jak podopieczni Villa Boasa w niektórych meczach poprzedniej rundy. W doliczonym czasie pierwszej polowy gospodarze wykorzystali błąd obrony Nietoperzy co sprawiło ,ze wynik został otwarty. Sam na sam z bramkarzem wyszedł Arda Turan , pewnym strzałem po krótkim rogu dało prowadzenie swojej ekipie , oraz nadzieje ,na powrót do walki o awans. Druga połowa zaczęła się szybkimi kontratakami gości. Valencia już w ciągu pierwszych 5 minut oddała 2 groźne uderzenia. W 53 minucie swoją znakomitą postawę i orientację w polu karnym rywali pokazał nowo nabyty Guardado. Meksykanin ograł dwóch rywali i na dodatek w końcowej fazie akcji wziął na siebie jeszcze Godina. Wyślizgnął się na 10 metr i mocnym strzałem z prawej nogi od słupka wyrównał rezultat tego meczu. Wtedy można było zobaczyć piękny obrazek ; Roberto Soldado podbiegł do niego i pogratulował mu pierwszego trafienia , idealny gest kapitana. Wynik do końca meczu nie uległ już zmianie dlatego ,że Valencia nie chciała ryzykować straty jakichkolwiek goli. To dało awans ekipie z Mestalla a w półfinale zmierzymy się z Realem Madryt.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Wypowiedzi pomeczowe trenerów :

Andre Villas - Boas - Cieszymy się z takiego rezultatu. Remis nie jest złym wynikiem jeśli przez to awansuje się do kolejnej fazy rozgrywek. W półfinale pucharu gramy z obrońcą tego tytułu - Realem Madryt. Zespołem z którym już w tym sezonie graliśmy , jednak to Madrytczycy okazali się bezapelacyjnie lepszą ekipą. Prawdopodobnie ten dwumecz będzie naszymi najcięższymi spotkaniami do rozegrania w tym sezonie. Postaramy się pokazać 100% naszych możliwości.

Diego Simeone - Tak jak mówiłem kilka dni wcześniej nie zamierzaliśmy się poddać. Zdobyliśmy gola która dał wszystkim nadzieje , tak samo byliśmy trafienie drugiej bramki. Jednakże Los Ches wykorzystali nasze błędy przez co wyrównali. Spotkanie było dość wyrównane. Po za posiadaniem piłki przez gości na placu gry nie było jakiegoś faworyta. Cóż , odpadamy , jednak jesteśmy zadowoleni z naszej gry. Nie wiele brakowało byśmy pokonali Nietoperzy. Teraz musimy skupić się na lidze.

Najlepszy zawodnik dzisiejszego spotkania :

Andres Guardado 8.5 / 10.0 - Miał po prostu wspaniały debiut w szeregach Valencii. Nie dośc ,że był jedną z najważniejszych postaci na boisku to zdobył gola , który przypieczętował awans Los Ches do półfinału. Podawał , biegał , robił wszystko by zrobić na sobie jak największe wrażenie. Oczywiście wypełnił swoje zadanie w 100%. Zaliczył może kilka niecelnych dobrań lub strzałów , lecz nie stało się po nich nic złego za co by można mieć coś do niego.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
Guardado w Valencii tak jak i w realnym świecie, ja jestem wielkim zwolennikiem tego piłkarza i uważam, że to świetny ruch ;) Już w swoim debiucie pokazał klasę, to będzie nowy filar zespołu. W półfinale czeka was ciężka przeprawa, ale patrząc na wyniki jakie uzyskuje Valencia, to chyba wszystko jest możliwe :)

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.07.2012r.
Odp: Valencia by Przemek112 |Tak jak wszyscy przewidywali , mamy awans !
« Odpowiedź #308 dnia: Lipiec 04, 2012, 06:43:50 »
Guardado w ekspresowym tempie zaczyna się spłacać. Atletico,można powiedzieć zaprzepaściło szansę awansu już w 1 meczu,lecz po bramce Turana nadzieję w kibicach Rojiblancos odżyły. Niestety,ponieważ w swoim składzie miałeś wspomnianego już Guardado,który zaliczył świetny debiut. Półfinał z Realem ? Będzie bardzo ciężko,lecz dopóki piłka w grze.....jak to kiedyś mawiał Kazimierz Górski.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
« Odpowiedź #309 dnia: Lipiec 04, 2012, 09:17:07 »
Cieszy awans i półfinał w waszych rękach. Guardado bardzo dobry mecz. Teraz czeka was wielki Real więc łatwo może nie być ale nikt tego nie obiecywał.
Taka rada, jak dajesz takie zdjęcie z białym tłem to staraj się je usuwać lub wybieraj normalne zdjęcia z neutralnym tłem.
Przykład:

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #310 dnia: Lipiec 04, 2012, 10:51:25 »
Ewidentnie pierwsze minuty spotkania wskazywały na to, że grasz na remis. Wszystko szło po twojej myśli, aż do 45 minuty, gdzie gospodarz zdołali strzelić kontaktowego gola. Druga połowa niebotycznie była na twoją korzyść, oddawałeś dużo strzałów, co później zaskutkowało bramką wyrównującą.

Offline leni55

• Amator
  • *
« Odpowiedź #311 dnia: Lipiec 04, 2012, 10:56:08 »
Widać, że Atletico ruszyło bardzo mocno chcąc wygrać ten mecz, na początku im się to udawało. Później odrobiliście straty za sprawą Guardado. Znakomicie wprowadził się do drużyny i ten gest Soldado, wszystko Wam się układa.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
« Odpowiedź #312 dnia: Lipiec 04, 2012, 13:19:03 »
Guardado! Jego pierwszy gol, ale jakże dla was ważny. On zamknął drogę do 1/2 Atletico. Po stracie bramki groźnie atakowaliście, oddaliście dwa groźne strzały, a Guardado w końcu wyrównał. Teraz w półfinale czeka na was Real Madryt. To będzie mecz!

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Autor wątku
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #313 dnia: Lipiec 04, 2012, 14:18:50 »
" ...Wiadomości z Mestalla... ''

Łukasz Piszczek: Czuje się tu wspaniale !

Łukasz Piszczek , który nie całe dwa tygodnie temu został sprowadzony do klubu z Mestalla , dzisiejszego dnia udzielił swojej pierwszej wypowiedzi na łamach jednej z najważniejszych gazet - Marcy. Polak przyznał ,że radzi sobie zaaklimatyzowaniem na półwyspie Iberyjskim oraz ,że jak na razie czuje się tu wspaniale. Mówi ,że chciałby zostać tu jak najdłużej było by to możliwe.

Jestem tutaj bardzo krótko i życie w Valencii to dla mnie ciągle nowe doświadczenie. Ludzie są bardzo mili, a samo miasto oferuje mnóstwo rzeczy. Chociaż z drugiej strony to miłe nastawienie może oznaczać pewne trudności, bo nie mogę sobie spokojnie wyjść i pospacerować po ulicach. To szaleństwo. W Hiszpanii niezależnie od tego, gdzie jedziemy, czeka na nas mnóstwo ludzi. Jak na razie przeżyłem tutaj wspaniałe chwile. Pomogłem mojej drużynie w awansie do kolejnej fazy rozgrywek pucharu Króla. Jestem dumny ,że mogą nosić koszulkę takiego klubu jak Los Ches. Chciałbym wypełnić mój kontrakt , oraz przedłużyć go jak tylko możliwe.- Tak zakończył swoją wypowiedź.

Bruno Saltor odchodzi z zespołu !

Bruno Saltor rozpoczyna nową przygodę w swojej karierze. Defensor Nietoperzy już niedługo powędruje w nieco chłodniejsze strony by tam zacząć treningi ze swoim nowym pracodawcom. Rubin Kazań zdecydował się wykupić go od naszej drużyny. 3-letnia współpraca Katalończyka z Valencią powoli się kończy. Bruno postanowił spróbować czegoś nowego i w wieku 32 lat przenosi się do Rosji. Cała realizacja tego transferu wyniosła około 3,5 miliona Euro. Los Ches postanowili dać drogą wolną Hiszpanowi , ponieważ mało grał i nie był zadowolony ze swojej sytuacji w zespole.

Dealbert też po za burtą !

Kolejnym zawodnikiem ,który opuści szeregi Valencii jest Dealbart. Zakończył on swoją trzy letnią pracę z Los Ches i od najbliższego spotkania ligowego będzie reprezentował barwy rywala ligowego - Atletico Madryt. Obrońca związał się z Rojiblancos na najbliższe trzy sezony. Ángel dostał kilka ofert z różnych zespołów , jednakże wybrał grę właśnie na Vicente Calderón. Zespół Manuela Llorente nie chciał przedłużyć z nim kontraktu, który kończył się w czerwcu. W takim stanie rzeczy, Hiszpan odszedł za kwotę 4 milionów euro.

Llorente nowym piłkarzem Valencii !

Takiej informacji chyba nikt się nie spodziewał. Do klubu miał przyjść jakiś nowy obrońca , typu Joao Pereiry a tu proszę. Nietoperze mięli zamiar wzmocnić swoją linię obrony , jednak jak wynika z najnowszych oświadczeń Asa, do klubu przybędzie napastnik. Piłkarzem , który został już 4 wzmocnieniem w tym sezonie został Fernando Llorente. Hiszpański napastnik , do tej pory reprezentujący baskijski klub - Athletic przybył na Mestalla za kwotę 13 milionów euro. Dla zespołu z San Mames to dobra inwestycja. Nawet napastnik powiedział ,że jest zadowolony ,że już za kilka dni będzie mógł grać z Nietoperzem na piersi.

Jonas zwolniony !

Ostatnią interesującą wiadomością hiszpańskich gazet jest fakt ,że Jonas Oliveira został zwolniony z klubu. Brazylijczykowi kończył się kontrakt , który trwał już dwa lata , a na dodatek piłkarz nie chciał go przedłużyć. Zawodnik, który w tym sezonie zdobył tylko kilka bramek i prawdopodobnie spędził najmniej czasu na boisku ze wszystkich napastników opuścił klub pomimo braku jakichkolwiek ofert transferowych z innych krajów. Najmożliwiej składający się z tego fakt jest taki ,ze to w jego miejsce przyszedł Llorente.

Offline Suchy35

• Amator
  • *
  • Na forum od: 02.07.2012r.
  • ♥ SV Werder & Arsenal FC ♥
Bardzo się cieszę że Łukasz dobrze się zaaklimatyzował.Sprzedaż Bruno i była mądrą decyzją, dużo lepiej by rolę dublerów mieli młodzi perspektywiczni zawodnicy aniżeli piłkarze powoli żegnający się z futbolem na najwyższym poziomie.Dealbert również do najmłodszych nie należy a pieniądze za jego transfer na pewno przydały się do zakupu Llorente.Moim zdaniem obecnie jest to jeden z najlepszych środkowych napastników w Europie liczę na to, że zachowa bramkostrzelność z Bilbao i będzie jednym z liderów twego zespołu.Na pewno jest lepszym piłkarzem od Jonasa.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
Cieszy mnie fakt, że Łukasz jest zadowolony z tego, ze wybrał Valencię. Piszczu jak mówi, nie ma problemów z zaaklimatyzowaniem, a gra w Valencii sprawia mu przyjemność. Co do transferów to o tych gościach, którzy odeszli to się nie wypowiem, bo ich nie znam :P ale co do Llorente, to bardzo dobry transfer. Bardzo dobry napastnik, zresztą sam pewnie to wiesz skoro go kupiłeś :D

Offline leni55

• Amator
  • *
Taka postawa Łukasz cieszy.
Prawdziwy hit zrobiliście i niespodziankę kibicom sprowadzając Llorente. Mieliście kupić obrońcę ale wyszliście chyba z założenia, że najlepszą obroną jest atak ;D

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
Prawdziwy hit zrobiliście i niespodziankę kibicom sprowadzając Llorente. Mieliście kupić obrońcę ale wyszliście chyba z założenia, że najlepszą obroną jest atak ;D

Hahahah, +1 :D

Słowa Łukasza na pewno budują pozytywną atmosfere w klubie i dają kibicom obraz mocno zgranego i solidnego klubu, który chcą oglądać. Z tym Llorente zaskoczyłeś chyba wszystkich, ofensywa Valencii była już mocna w takiej postaci, a tu proszę, dodatkowe wzmocnienie.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec

Leżę i kwiczę ze śmiechu :D Genialny tekst  :D

Wielki transfer w lidze. Llorente to bardzo dobry napastnik. Akurat zastąpi Jonasa, który został zwolniony.  Cieszę się, że Piszczek jest zadowolony ze swojego wyboru. Oby grał pierwsze skrzypce w drużynie. W Hiszpanii piłka nożna to religia, więc nie dziwię, że nie może wyjść na ulicę. Gdyby w Polsce na ulice wyszedł Bóg, z pewnością nie miałby łatwego życia  :)

Offline NexaT

• Prezes klubu
Cieszy fakt, że Łukasz szybko się zaaklimatyzował, no i, że nie boi się wypowiadać słów "jestem dumny z noszenia tej koszulki". Tak w ogóle to mu się nie dziwie, Hiszpania to kraj dla niego, więc będzie mu się tam z pewnością powodzić.

Co do odejścia Bruno, to myślę, że głupio zrobił. Po co mu ta Rosja? Niech lepiej odejdzie w stylu, a nie ucieka do Kazania. Dla Ciebie to jednak niewielka strata, w końcu był już stary. ;D
Dealbert na pewno będzie teraz wrogiem publicznym nr.1. Teraz kibice z pewnością będą wyczekiwać spotkań z Atletico. Szkoda, że już ich odprawiliście z kwitkiem.

Transfer Llorente to strzał w 10! Trzynaście milionów za takiego piłkarza, to nie jest dużo. Jest jeszcze całkiem młody, więc nie jedną bramkę strzeli w tym trykocie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer