" ...Wiadomości z Mestalla... ''
Łukasz Piszczek: Czuje się tu wspaniale !
Łukasz Piszczek , który nie całe dwa tygodnie temu został sprowadzony do klubu z Mestalla , dzisiejszego dnia udzielił swojej pierwszej wypowiedzi na łamach jednej z najważniejszych gazet - Marcy. Polak przyznał ,że radzi sobie zaaklimatyzowaniem na półwyspie Iberyjskim oraz ,że jak na razie czuje się tu wspaniale. Mówi ,że chciałby zostać tu jak najdłużej było by to możliwe.
Jestem tutaj bardzo krótko i życie w Valencii to dla mnie ciągle nowe doświadczenie. Ludzie są bardzo mili, a samo miasto oferuje mnóstwo rzeczy. Chociaż z drugiej strony to miłe nastawienie może oznaczać pewne trudności, bo nie mogę sobie spokojnie wyjść i pospacerować po ulicach. To szaleństwo. W Hiszpanii niezależnie od tego, gdzie jedziemy, czeka na nas mnóstwo ludzi. Jak na razie przeżyłem tutaj wspaniałe chwile. Pomogłem mojej drużynie w awansie do kolejnej fazy rozgrywek pucharu Króla. Jestem dumny ,że mogą nosić koszulkę takiego klubu jak Los Ches. Chciałbym wypełnić mój kontrakt , oraz przedłużyć go jak tylko możliwe.- Tak zakończył swoją wypowiedź.
Bruno Saltor odchodzi z zespołu !
Bruno Saltor rozpoczyna nową przygodę w swojej karierze. Defensor Nietoperzy już niedługo powędruje w nieco chłodniejsze strony by tam zacząć treningi ze swoim nowym pracodawcom. Rubin Kazań zdecydował się wykupić go od naszej drużyny. 3-letnia współpraca Katalończyka z Valencią powoli się kończy. Bruno postanowił spróbować czegoś nowego i w wieku 32 lat przenosi się do Rosji. Cała realizacja tego transferu wyniosła około 3,5 miliona Euro. Los Ches postanowili dać drogą wolną Hiszpanowi , ponieważ mało grał i nie był zadowolony ze swojej sytuacji w zespole.
Dealbert też po za burtą !
Kolejnym zawodnikiem ,który opuści szeregi Valencii jest Dealbart. Zakończył on swoją trzy letnią pracę z Los Ches i od najbliższego spotkania ligowego będzie reprezentował barwy rywala ligowego - Atletico Madryt. Obrońca związał się z Rojiblancos na najbliższe trzy sezony. Ángel dostał kilka ofert z różnych zespołów , jednakże wybrał grę właśnie na Vicente Calderón. Zespół Manuela Llorente nie chciał przedłużyć z nim kontraktu, który kończył się w czerwcu. W takim stanie rzeczy, Hiszpan odszedł za kwotę 4 milionów euro.
Llorente nowym piłkarzem Valencii !
Takiej informacji chyba nikt się nie spodziewał. Do klubu miał przyjść jakiś nowy obrońca , typu Joao Pereiry a tu proszę. Nietoperze mięli zamiar wzmocnić swoją linię obrony , jednak jak wynika z najnowszych oświadczeń Asa, do klubu przybędzie napastnik. Piłkarzem , który został już 4 wzmocnieniem w tym sezonie został Fernando Llorente. Hiszpański napastnik , do tej pory reprezentujący baskijski klub - Athletic przybył na Mestalla za kwotę 13 milionów euro. Dla zespołu z San Mames to dobra inwestycja. Nawet napastnik powiedział ,że jest zadowolony ,że już za kilka dni będzie mógł grać z Nietoperzem na piersi.
Jonas zwolniony !
Ostatnią interesującą wiadomością hiszpańskich gazet jest fakt ,że Jonas Oliveira został zwolniony z klubu. Brazylijczykowi kończył się kontrakt , który trwał już dwa lata , a na dodatek piłkarz nie chciał go przedłużyć. Zawodnik, który w tym sezonie zdobył tylko kilka bramek i prawdopodobnie spędził najmniej czasu na boisku ze wszystkich napastników opuścił klub pomimo braku jakichkolwiek ofert transferowych z innych krajów. Najmożliwiej składający się z tego fakt jest taki ,ze to w jego miejsce przyszedł Llorente.