Borussia Dortmund News
Wydanie #10
"Wypowiedzi kilku osób na temat meczu z Bayernem"
Jak wiemy już za niecałe 2 dni odbędzie się pierwszy mecz półfinałowy Pucharu Niemiec. Z pewnością przyniesie on nam wiele emocji i mamy nadzieję wiele bramek, ale czy można wskazać tutaj faworyta?
Oto wypowiedzi kilku osób.
Oczywiście pod względem formalnym lepsza jest tutaj ekipa z Monachium, ale jak wiemy w sporcie nie liczy się tylko formalność. Liczy się odpowiednie nastawienie do spotkania. Mam przeczucie że w pierwszym meczu padnie remis, a w drugim zaś rozstrzygną rzuty karne. Faworyta do końca nie mogę wskazać, bo tak jak już wspomniałem nie liczy się formalność - zakończył Mateusz Borek.
Powiem wprost, ponieważ już trochę w branży sportowej siedzę. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem jest tutaj Bayern Monachium. Patrząc co ten klub zrobił w ostatnich latach, to w porównaniu do Borussi pikuś. Jednak wiemy również że ostatni sezon ligowy Dortmund zakończył na pierwszy miejscu. Jeżeli "Bawarczycy" chcą wygrać to muszą w szczególności uważać na Eto'o, Lewandowskiego i Kagawe - zakończył Roman Kołtoń.
Cofnijmy się parę tygodni wstecz. Wtedy Borussia wygrywała pewnie, a teraz ledwo co, lub remisuje. Moim zdaniem "Żółci" mają szansę i to nawet bardzo duże aby wygrać i awansować do finału, jednak aby to uczynić muszą zagrać tak jak przed paroma tygodniami - zakończył Maciej Kurzajewski.