Autor Wątek: Reprezentacja Irlandii by Bambaryla - Ależ mecz na Aviva Stadium!  (Przeczytany 26482 razy)

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.01.2012r.
Odp: Reprezentacja Irlandii by Bambaryla - Męczarnie na wschodzie
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 04, 2012, 17:01:11 »
Ja nie jestem jakoś zaskoczony dobrą gra Kazachów. Widać, że coś tam potrafią na szczęście to Wy zwyciężacie, wyobrażam sobie jak musiała cieszyć się Irlandzka publiczność :) Trochę szkoda, że Long nie zagrał tak dobrze jak powinien.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 04, 2012, 17:10:06 »
Z Serbią nie poszło, ale były fragmenty gry, które mogły się podobać. Z powołań na mecz el. i towarzyski najbardziej cieszy mnie Leon Best :) Niestety z Kazachstanem, z którym zaskakująco się męczyłeś nie zagrał, ale mam nadzieję, że z Duńczykami wystąpi :) Życzę Ci aby i u Cb zagrał taki mecz jak u mnie ostatnio :)

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.07.2012r.
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 04, 2012, 19:22:54 »
Przed meczem wydawać by się mogło,iż Kazachstan jest idealnym rywalem na inauguracje eliminacji do Mistrzostw Świata. Przewidywano szybką,łatwą i przyjemną przeprawę zakończoną wysokim zwycięstwem a los wam spłatał figla i o mały włos nie sprawił ogromnej sensacji. Szybko strzelona bramka ustawiła nieco przebieg spotkania lecz gdyby nie ona mecz mógłby potoczyć się w ogóle inaczej. Najważniejsze,iż na wschód już nie wracacie i możecie spokojnie przygotowywać się do kolejnych spotkań.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 04, 2012, 20:17:19 »
Ledwo ledwo z Kazachstanem, trzeba zmienić sposób gry. Z takim przeciwnikiem powinieneś wygrać wyżej, ale i tak liczą się 3 punkty w grupie.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 04, 2012, 20:38:20 »

Gracze po meczu z Kazachstanem.

Robbie Keane: Myśleliśmy, że pójdzie nam łatwo. Sama podróż dała nam już nieźle w kość. Mecz zaczęliśmy fantastycznie, ale potem było coraz gorzej. Szkoda, że zagrałem tylko 45 minut, jednak szanuję decyzję trenera.

Darron Gibson: Jestem bardzo zadowolony, że strzeliłem zwycięską bramkę. Mecz był bardzo ciężki. Może po części przez złą murawę, ale oba zespoły grały w tych samych warunkach. Kazachstan nas przycisnął w drugiej połowie, lecz potrafiliśmy się skutecznie bronić.Cieszą nas trzy punkty. Każdy punkt w takiej grupie jest jak złoto.

Shay Given: Wiedziałem, że nie będzie łatwo. Takie drużyny jak ta z Kazachstanu, u siebie są bardzo groźne. Na szczęście nie musiałem wyciągać piłki z siatki. Grałem dziś niepewnie, więc nie jestem zadowolony ze swojej postawy. W kilku sytuacjach mogłem się zachować lepiej. Cel jednak osiągnęliśmy. Wygraliśmy i tylko to się liczy.

John O'Shea: Obrona grała dziś bardzo nerwowo. W kilku sytuacjach brakowało zrozumienia, co dawało naszym rywalom okazje. Sądzę jednak, że lepszy zespół dziś wygrał. W pierwszej połowie dominowaliśmy. Po za tym tylko my strzeliliśmy bramkę. Czekam z niecierpliwością na mecz z Niemcami, który odbędzie się za miesiąc.

Przed nami Dania

Reprezentacja Irlandii zagra towarzysko z Danią. Mecz odbędzie się 11 września w Kopenhadze, czyli już za trzy dni. Nie jest tajemnicą, że obaj trenerzy wystawią na to spotkanie swoje młode gwiazdy. Irlandia wygrała mecz eliminacyjny z Kazachstanem 1-0. Reprezentacja Danii przegrała natomiast u siebie z Czechami 3-2. Banda Olsena chciałaby się na pewno zrewanżować za tę porażkę. Czeka nas interesujące spotkanie. Faworytem wydaje się być Dania.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 11:43:40 wysłana przez Bambaryla »

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Odp: Reprezentacja Irlandii by Bambaryla - Gracze po meczu z Kazachstanem
« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 04, 2012, 21:43:48 »
Eh, Kazachstan... najgorsze miejsce do rozgrywania meczy. Na szczęście szybko udało Ci się strzelić bramkę i cała połowa poszła po twojej myśli. Druga to niespodziewanie (moim zdaniem) przejęci inicjatywy przez Kazachstan, na szczęście twój bramkarz poradził sobie na tym terenie.

Offline Suchy35

• Amator
  • *
  • Na forum od: 02.07.2012r.
  • ♥ SV Werder & Arsenal FC ♥
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 05, 2012, 10:52:25 »
Komentarze twoich zawodników nie są zbyt pozytywne, nie dziwię się.
Długa podróż i trudny mecz ogromnie ich zmęczyły.

Jestem bardzo ciekawy jak twoi podopieczni wypadną na tle Danii. Jest to bardzo silna drużyna a mecz z nimi będzie okazją do sprawdzenia obecnej dyspozycji.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 05, 2012, 11:10:46 »

Best katem Duńczyków!

Dania 1-2 Irlandia

57' Eriksen (Schone) - 30' Best (Long), 69' Best (Gibson)

Przyszedł czas na spotkanie towarzyskie. Dania zagra z Irlandią. Mecz odbędzie się w Kopenhadze. Obie drużyny wystawiły młody skład. W każdym z nich jest może 2-3 graczy powyżej 30 roku życia. Dania w pierwszym meczu eliminacyjnym, musiała uznać wyższość Czechów. Natomiast Irlandczycy pokonali w Astanie Kazachstan 1-0.
Pierwsze minuty meczu były bardzo wyrównane. Zespoły nie kwapiły się, by bardziej przycisnąć swojego rywala. Groźniejsze akcje stwarzała sobie Banda Olsena. Wszystko się zmieniło w 30 minucie. Wtedy bramkę zdobył Leon Best. Shane Long kapitalnie podał ze skrzydła, a gracz Blackburn huknął z prawej nogi nie do obrony. Do końca pierwszej połowy przeważali Zieloni Chłopcy. Dłużej utrzymywali się przy piłce, kontrolowali przebieg meczu. W drugiej odsłonie Duńczycy się przebudzili. Nie na tyle ,jednak by zagrozić bramce Given'a. Jedna akcja zmieniła wszystko. W 57 minucie Schone kapitalnie wypuścił Eriksen'a. Gracz Ajaxu Amsterdam strzelił nad wychodzącym Given'em. Po tym golu mecz nam się wyrównał, ale nie na długo. Wszystko za sprawą drugiej bramki Irlandczyków. Best dostał piłkę od Gibsona. Nowy nabytek Blackburn nie zastanawiał się długo i huknął z 16 metra nie do obronny. Sorensen znów nie miał nic do powiedzenia. Następnie Zieloni Chłopcy kontrolowali przebieg meczu. Duńczycy grali długą piłkę na Bendtnera, ale ten był dobrze kryty przez stoperów Irlandii.
Reprezentacja Irlandii wygrywa w pełni zasłużenie. Świetny mecz zaliczył Best. Strzelił dwie ładne i ważne bramki. Duńczyków było stać tylko na jedno trafienie. Dziś im to nie wystarczyło. Banda Olsena będzie w bardzo złych humorach po tym zgrupowaniu. Dwie porażki... na pewno nie tego oczekiwali ich kibice.

Mecze w Grupie C 11 września i tabela.

Austria 1-3 Niemcy
Szwecja 2-0 Kazachstan

« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 11:42:51 wysłana przez Bambaryla »

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: Reprezentacja Irlandii by Bambaryla - Best katem Duńczyków!
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 05, 2012, 11:18:04 »
Best i wszystko jasne :)

Offline Suchy35

• Amator
  • *
  • Na forum od: 02.07.2012r.
  • ♥ SV Werder & Arsenal FC ♥
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 05, 2012, 11:21:57 »
Widzę że po meczu na wschodzie twoim zawodnikom szybko wróciły siły. :)
Pokonanie Gangu Olsena pokazuje że obecnie jesteście silną ekipą i nie przestraszycie się żadnego przeciwnika. Swoje zadanie wykonał Best pokazując swemu nowemu klubowi że było warto ściągnąć go na Ewood Park. Przypomniało mi się nawet pewne zdanie, wiem że nie chodzi o Leona ale po takim meczu mogę go użyć:
Pele good, Maradona better, George Leon Best!  :)

Offline ExTRemE

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 06.05.2011r.
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 05, 2012, 11:49:50 »
Po tym meczu pokazaliście, że z wami naprawdę poważnie trzeba się liczyć  :) Ważne zwycięstwo i to z nie byli kim bo z tymi, którzy pokonali wicemistrzów świata. Świetny mecz Besta widać chłopak w formie jest oby utrzymał tą dyspozycję na długo. ;) Za miesiąc mecz z Niemcami trzeba się dobrze przygotować bo to bardzo groźni rywale  :D ;D ;)

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:17:26 »
No i się powoli rozkręcacie ,że tak sobie powiem. :D Zwycięstwo 2:1 jest dobre. Tym bardziej ,że graliście z Danią , przy której nigdy nic nie wiadomo. Best pokazał się z najlepszej strony i zdobył dwa ważne trafienia. Wcześniej mecz z Kazachstanem. Znów odnotowaliście zwycięstwo , jednak tutaj już trzeba było się męczyć. Gol zdobyty już w 3 minucie o niczym nie przesądził ponieważ gospodarze atakowali i nie dali Ci grać.

Offline Jaxok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.01.2012r.
  • ¡Som i serem!
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:23:38 »
Wygraliście z "Duńskim Dynamitem" i to Best okazał się ich katem. Eriksen ładnie musiał strzelić tą bramkę, bardzo lubię tego zawodnika. Myślę, że jesteście w stanie powalczyć o wyższe cele. Z kim następny mecz?

Offline Rojiblanco

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2010r.
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:27:20 »
Pokonaliście bardzo trudnego rywala jaki jest Dania. W 30 minucie wykorzystaliście chwilę nieuwagi ze strony rywali i było 1:0. Duńczycy jednak się nie poddawali i zdołali wyrównać, ale ostatnie słowo należało do was. Ważny był fakt, że udało się zneutralizować Bendtnera, bo jemu może wystarczyć tylko jedna akcja, by strzelić gola. Następny mecz będzie niezwykle trudny i jeden punkt powinien was zadowolić.

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:30:09 »
Best the best. Znakomite zawody tego pana. Graliście na równi z bardzo silnym rywalem zdolnym do wielu rzeczy. To zwycięstwo napawa optymizmem przed kolejnymi spotkaniami. Ładnie wykluczyliście Bendtnera z gry, Duńczycy nie mieli swojego największego asa.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:58:28 »
Udało Ci się pokonać trudnego rywala. Dania to przeciwnik, z którym trzeba grać ostrożnie, bo potrafią oni zaatakować, tak jak miało to miejsce w 57 minucie. Ty miałeś w zespole Besta, który załatwił "Bandę Olsena" :D Teraz bardzo ważne spotkanie z Niemcami. Powodzenia ;)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 05, 2012, 14:37:48 »
Dania po przegranym meczu z Czechami na pewno była podrażniona i musieli tutaj wygrać, ale cóż... nie udało im się. Widzę, że w twojej karierze mój Long strzela. ;) Całe 90 minut było dość wyrównane, z małą korzyścią na twoją stronę, bo w końcu strzeliłeś dwie bramki.
Teraz spotkanie z Niemcami, ale patrząc na twoją formę, myślę, że remis to minimum co musisz ugrać.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 05, 2012, 15:56:14 »
tak jak u Krzycha, tak i u ciebie Leon Best is the best! o ile mecz z Kazachstanem, pomimo wszelkich trudności można uznać za sukces konieczny, to z Danią wygrana zasługuje na szczególny przyklask. obyś miał pociechę z tej młodzieży, która dziś ograła Duńczyków.

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.07.2012r.
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 05, 2012, 16:03:28 »
Spotkanie towarzyskie w czasie eliminacji do MŚ to takie odreagowanie,moment aby pograć bez presji. Best zagrał dzisiaj na nominalnej pozycji Kapitana Kadry Robbiego i spisał się świetnie. Strzelił 2 bramki które dały wam w ostatecznym rozrachunku zwycięstwo. Irlandia od początku do końca była lepszą ekipą niż Dania o czym świadczą statystyki. Jedynym waszym mankamentem jest skuteczność, jedynie co trzeci strzał był wymierzony w światło bramki. Teraz możecie spokojnie przygotowywać się do kolejnego spotkania w ramach eliminacji.

PS.Oficjalnie przyjęło się,iż Duńczycy do Gang Olsena ;)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 05, 2012, 19:04:25 »
Obie ekipy nie zagrały w pełnych składach, ale na pewno była to świetna okazja do sprawdzenia tych rezerwowych graczy. Wynik był w tym starciu zdecydowanie sprawą drugorzędną, chociaż podbudowujące jest to, że udało Wam się ograć Duńczyków. Mnie najbardziej podbudowało to, że zasłużyliście na to zwycięstwo, a w sparingach chodzi przecież o to, żeby sprawdzić swoją formę. Skoro ona jest dobra, to sparing zdecydowanie można zaliczyć na plus.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 05, 2012, 19:04:25 »