Autor Wątek: Jagiellonia Białystok by TheKrzychu | Czas na przerwę.  (Przeczytany 57007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Jagiellonia Białystok by TheKrzychu | Czas na przerwę.
« dnia: Sierpień 26, 2012, 13:07:25 »

Jakoś nie mogę tak prowadzić wyłącznie menedżera. Coś mnie ciągnie, aby prowadzić jednocześnie jakąś karierę. Chcę spróbować jeszcze raz szczęścia polskim klubem. Owszem miałem już przygodę z Kolejorzem, ale rzadko kto przeglądał mój topic. Mam nadzieję, że z Jagą będzie inaczej. Do Welling United z pewnością jeszcze powrócę.

Nie uznaje zasady "koment za koment". Będę komentować tylko te kariery, które mi się spodobają no i nie będą zbytnio przesadzone (czyt. wolę realne kariery)... Czytam większość karier, ale nie zawsze już starczy mi czasu aby zostawić komentarz, nie miejcie mi tego za złe :)

Jeśli chodzi o tą karierę, to będzie mi ciężko wygrać cokolwiek. Gram na tym nowym gameplay'u a nim gra mi się po prostu trudno. Na professional mam wrażenie jakbym normalnie grał na Superstar. Ale dzięki temu kariera będzie ciekawsza :) Tak sądzę :) Dobra koniec zanudzania :)

Gra: PES 2012   Patch: Ekstraklasa Mod ver. 2.0   Baza zawodników: Składy na dzień 5 wrzesień 2012 r.   Poziom: Professional   Czas: 10 minut  

Jagiellonia Białystok

Pełna nazwa:  Jagiellonia Białystok Sportowa Spółka Akcyjna
Przydomek: "Jaga"
Data założenia: 30 maja 1920
Barwy:  żółto-czerwone
Stadion: Stadion Miejski
Prezes: Cezary Kulesza

Jagiellonia Białystok Sportowa Spółka Akcyjna - to polski piłkarski klub mający swą siedzibę w Białystoku w północno-wschodniej Polsce.  Początki swego istnienia klub może zawdzięczać 42 Pułku Piechoty im. Gen. Jana Henryka Dąbrowskiego, którzy w okolicach 1920 roku po powrocie z walk o niepodległość Polski powołali do życia klub sportowy. Ówcześnie klub nosił nazwę: "Wojskowy Klub Sportowy 42 PP". Ciekawostką jest fakt, że na meczu otwarcia pojawił się Józef Piłsudski.Nazwa "Jagiellonia" po raz pierwszy pojawiła się w 1932r, kiedy to dzięki decyzjom miejskich władz nastąpiła fuzja dwóch klubów. Drużyna WKS 42 PP połączyła się z Klubem Sportowym Związku Młodzieży Wiejskie i dzięki temu powstał nowy wielosekcyjny klub o nazwie - Białostocki Klub Sportowy Jagiellonia. Jeszcze przed II wojną światową...zaraz,zaraz...po co ja to piszę, skoro możecie poczytać sobie o historii tutaj: REJESTRACJA lub LOGOWANIE Czas powrócić do czasów obecnych, a dokładniej do dnia 7 maja 2012, czyli dzień po tym jak zakończyły się rozgrywki Ekstraklasy w sezonie 11/12.

Tomasz Hajto i Dariusz Dźwigała zostają na następny sezon!

Wśród kibiców są podzielone zdania, czy Ci dwaj panowie są odpowiednimi osobami na swych stanowiskach. Dotychczas pod ich sterami Jaga rozegrała 15 ligowych spotkań wygrywając zaledwie 40 % meczy, tyle samo przegrywając (6 zwycięstw, 6 porażek, 3 remisy). Prezes Cezary Kulesza jest święcie przekonany, że ten duet trenerski zapewni drużynie grę w europejskich pucharach i to na przełomie następnych dwóch sezonów.

Jestem zadowolony z wyników Jagielloni w rundzie sezonu 2011/2012. Widzieliśmy w kilku meczach nową jakość jaką próbują wnieść nowi trenerzy do zespołu. Na wszystko potrzeba czasu, a naszym celem w nadchodzącym sezonie nie jest tylko spokojne utrzymanie w lidze tak jak dotychczas mierzyliśmy, tylko walka o europejskie puchary - powiedział Cezary Kulesza.

Cieszę się bardzo, że właściciele dają mi i Dariuszowi więcej czasu na osiągnięcie coś z Jagiellonią. Już mamy dobrą drużynę, ale możemy mieć jeszcze lepszą. Mamy w drużynie kilka indywidualności, ale najważniejszy jest kolektyw i dobre przygotowanie psycho-fizyczne do nowego sezonu. Właśnie nad tym będziemy pracować w letniej przerwie. Chcemy też być przede wszystkim bardzo groźni u siebie. Chcę aby każdy zespół który będzie przyjeżdżał do Białegostoku będzie obawiał się Jagiellonii. - powiedział Tomasz Hajto.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Problemy finansowe? Skromne 100 tysięcy na transfery....

Dla drużyn polskiej Ekstraklasy raz jest lepiej, a raz gorzej jeśli mówimy o sytuacjach finansowych drużyn. W letnim okienku transferowym Jaga będzie musiała nieco zacisnąć pasa. Działacze Jagiellonii dali do zrozumienia trenerom, że nie dostaną znacznych funduszy na wzmocnienie składu. Wszystko wskazuje na to, że przy braku pieniędzy Jagiellonia będzie musiała sprzedawać swych zawodników, bądź Tomasz Hajto będzie musiał sięgnąć do rezerw, żeby ukryć niedociągnięcia. Już w niektórych gazetach można przeczytać, że bliscy opuszczenia klubu są Seratlić, Nowotka, Rasiak, Plizga czy Makuszewski. Pozbycie się tych piłkarzy nie tylko przyniosło by kilkaset tysięcy złotych oszczędności miesięcznie, ale i też spory zastrzyk gotówki na samym starcie jeśli w grę będzie wchodzić transfer definitywny.

Dla mnie pieniądze nie są aż takie ważne. Wszystko zależy od tego co wydarzy się na boisku. Jesteśmy ambitnym zespołem i wydamy tyle pieniędzy, ile będzie to możliwe. Owszem obecnie pieniądze mają taki status w futbolu, że niektóre kluby tylko i wyłącznie dzięki nim są w stanie wrócić na szczyt. My nie będziemy podążać tą drogą. - powiedział Tomasz Hajto.

Jaga to świetna drużyna i może być atrakcyjna dla każdego. Na pewno w tym okienku będziemy się oglądać za nieco innymi piłkarzami. Chcemy wprowadzić w Jagiellonii nowy długoterminowy plan rozwoju. Tak aby drużyna za 3-4 lata była samowystarczalna. Na chwilę obecną sytuacja finansowa klubu nie jest zła, ale nie jest też dobra. Jednakże pieniądze nie mają dla nas aż tak dużego znaczenia - dodał Dariusz Dźwigała.

Dobra pany. Nigdy nie umiałem i nie będę umiał pisać wstępów  :( Więcej o transferach, sparingach itp w przyszłych postach.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 13:08:57 wysłana przez thekrzychu »

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
Odp: Jagiellonia Białystok by TheKrzychu
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2012, 13:56:13 »
Miło... ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić Ciebie w Ekstraklasie, ale... obym się mylił. Trzymam kciuki za fajną i ciekawą karierkę. Na ''+'' to to, że nie jest to BPL, więc masz u mnie stałego bywalca. BPL jakoś nie trawie... cóż, życie.

Jestem zwolennikiem takich trenerów jak Hajto, także wiadomość, że Hajto zostaje wspólnie z panem Dźwigałą zostają na stanowisku cieszy.
100 tysięcy na transfery? Z jednej strony wiadomość fatalna, a z drugiej paradoksalnie może sprawić, że Jaga będzie grała w tym sezonie fajny futbol. Czemu? Trzeba poszukać talentów po wioskach i z nimi współpracować, albo wreszcie współpraca z białostocką młodzieżą. Jedyne, co mnie martwi to to, że przy nazwiskach ewentualnych piłkarzy, którzy mogą opuścić klub pojawia się nazwisko Makuszewskiego. Z chłopaka można zrobić niezłego kopacza, więc szkoda by było, gdyby faktycznie wypadł z kadry.

Cóż... powo! ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2012, 14:17:19 wysłana przez Daro. »

Offline Campeão

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 23.08.2012r.
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2012, 14:04:50 »
No widzę kolejne podejście do kariery  ;) Tym razem bierzesz się za Ekstraklasę i dobrze bo na forum mało Polskich klubów.

piszesz, że nigdy nie umiałeś pisać wstępów no, ale ten nie jest najgorszy ,  można powiedzieć przeciętnie  ;) ;)

Co tu dużo pisać życzę powodzenia i wytrwałości w realizowaniu planów  :)

Jestem pewien, że gdybym grał bez koszulki, to moje mecze miałby jeszcze większą oglądalność niż dotychczas. - Cristiano Ronaldo

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 26, 2012, 14:26:20 »
bardzo lubię Jagę. fajny klub, który od lat próbuje napsocić w czołówce. pamietam choćby erę Probierza i 10 punktów ujemnych. wtedy to zdobyli Puchar i Superpuchar. w klubie gra Frankowski, a to kolejny plus. teraz jednak jest już inna era, era Hajty, który nota bene jeszcze chyba nie zdobył trenerskiej licencji o ile mi wiadomo. powodzenia.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2012, 14:26:45 »
Wierzę ,że wytrwasz tutaj długo. Jedna prośba tylko. Wiem ,że Ty akurat dbasz o to i starasz się robić to jak najlepiej, ale grając Ekstraklasą czasem staje się to niemożliwe. Mówię tutaj oczywiście o transferach. Tak jak mówię wiem, że ciężko to czasem utrzymać w Ekstraklasie kiedy mamy do transferów tylko ligi o wiele mocniejsze od naszych i trochę teamów z Others. Cóż wierzę jednak w Ciebie i w Twoją ekipę :D
Kariera Polską drużyną na pewno będzie ciekawa, niewielu jednak potrafi wytrwać dlatego dobrze,że Ty się za to zabrałeś.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2012, 15:50:25 »

Trytko, Nowotka, Kascelan na stałe opuścili klub

Przemysław Trytko podpisał 2-letni kontrakt z Polonią Bytom. Kwota transferu: 200 tyś. € (około 820 tyś zł)
Trytko do Jagiellonii dołączył w 2010 roku, jednak nie zdołał przebić się do pierwszego składu. Poprzedni sezon spędził w I-ligowej Polonii Bytom, gdzie w 14. meczach strzelił 3. bramki.

Jagiellonia Białystok nie przedłużyła umowy z Pawłem Nowotką. Piłkarz odszedł do Motoru Lublin. Kwota transferu: za darmo
Nowotka trafił do Jagiellonii zimą 2012 roku z czwartoligowego norweskiego klubu. Zdołał wystąpić w 4 spotkaniach, ale nie były to udane występy.

Mladen Kascelan również nie dostał propozycji nowego kontraktu. Piłkarz odszedł do GKS Katowice. Kwota transferu: za darmo
Kascelan trafił do Jagi w 2009 roku. Ostatnio przebywał na wypożyczeniu w Ludogorcu Razgrad, a wcześniej w ŁKS Łódź. W barwach Jagiellonii wystąpił w 28 spotkaniach.

Hus oraz Maycon również zmienili barwy klubowe

Krzysztof Hus podpisał 2-letni kontrakt ze Stalą Rzeszów. Kwota transferu: 25 tyś. € (około 100 tyś zł)
Skarbem dla Jagi miał być Krzysztof Hus, młodzieżowy reprezentant polski, jednakże młody lewy obrońca nie miał szans na przebicie się do pierwszego zespołu. Ostatnie miesiące spędził w Wiśle Płock i Stali Rzeszów.

Maycon Rogério Silva Calijuri podpisał roczny kontrakt z BATE Borysów. Kwota transferu:  200 tyś. € (około 820 tyś zł)
Maycon do Jagiellonii trafił zimą 2010 roku i miał być wielkim objawieniem ligi. No właśnie miał być. Ostatecznie napastnik w Jagiellonii wystąpił w 13 spotkaniach nie zdobywając żadnej bramki.

Arłukowicz, Pawłowski oraz Cetković wypożyczeni

Grzegorz Arłukowicz na rok został wypożyczmy do Kolejarza Stróże
Arłukowicz to wychowanek Jagi. Jak dotychczas wystąpił w 5 spotkaniach pierwszego składu Jagiellonii. 20-latek został wypożyczony do pierwszoligowego zespołu by zdobywać doświadczenie.

Jan Pawłowski poszedł na roczne wypożyczenie do Termaliki Bruk-Bet Nieciecza. W kontrakcie zawarta jest opcja wykupu opiewająca na 100 tyś. € (około 410 tyś zł)
Pawłowski do tej pory w barwach Jagiellonii, w T-Mobile Ekstraklasie rozegrał osiemnaście spotkań i strzelił jedną bramkę przeciwko Wiśle Kraków.

Marko Cetković najbliższy sezon spędzi na wypożyczeniu w Buriram United FC.
Cetković trafił do Jagiellonii przed rokiem z FK Mogren Budva. W sezonie 2011/12 wystąpił w 19 spotkaniach T-Mobile Ekstraklasy. Tomasz Hajto zdecydował, iż reprezentant Czarnogóry zostanie wypożyczony do innego klubu. Umowa zawarta z tajskim klubem zawiera opcję pierwokupu.Mistrz Tajlandii będzie mógł wykupić piłkarza za 245 tyś € (około 1 mln zł).

« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2012, 15:54:37 wysłana przez thekrzychu »

Offline João

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2012, 16:04:09 »
Miło by był, gdybyś dawał szansę, Skowronowi i Tarnowskiemu :P! Powodzonka.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2012, 17:41:59 »
Ooo krzychu, właśnie się zastanawiałem czy dodasz coś w temacie z Welling czy nie a tu proszę :) Z karier rozgrywanych drużynami Ekstraklasy na nogach utrzymała się tylko ta piuka, więc mam nadzieję, że na dłużej zwiększysz pulę naszych rodzimych drużyn w tym dziale. Wyzwanie tym większe, że Jaga żadnym potentatem europejskim nie jest i nie ma zbyt wielkiego pola manewru na rynku transferowym. No a tym bardziej szykuje się ostra walka w lidze i pucharze.

Offline Anjin Miura

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 12.12.2011r.
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2012, 18:28:11 »
Wyprzedaż ogórów dobra rzecz. Cionka byś jeszcze sprzedał, by były dolary.
Tylko czemu Kascelana, on taki najgorszy chyba nie był.

A jak dalej brakuje kasy to wiesz, Hajto może fajki sprzedawać. :D
" po co jest moensienmgladbach to jakis cyrk"

"przecież nie będę każdej kolejnej wersji trzymał na kompie jak każda kolejna jest lepsza od poprzedniej"

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 26, 2012, 20:23:46 »
a jednak! bardzo lubię ten klub, do nie dawna mieliśmy przecież jeszcze zgodę(na linii Wisła-Jaga) szkoda tych zdarzeń z 2005 roku. życze ci powodzenia, bo czego można więcej? no może jeszcze wytrwałosci.

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2012r.
  • Grom - Pogrom
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 26, 2012, 22:27:01 »
Jaga to ciekawy klub ze sporymi ambicjami, szkoda tylko ze mają problemy finansowe i tylko 100 tyś na transfery ...
Może uda się sprowadzi do Jagi nowych 2/3 graczy 

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 26, 2012, 23:20:55 »
Witamy Krzychu z powrotem wybrałeś sobie fajny klub do prowadzenia. Mam nadzieję, że Tomek łowca bramek znajdzie u ciebie miejsce w składzie. Widzę, że krucho z kasą i mamy lekką wyprzedaż w klubie z Białegostoku. Mam nadzieję, że wysupłacie coś na transfery.

Offline arek16lks

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.07.2010r.
    • [IMG]http://img94.imageshack.us/img94/9383/pes62012041900405747.jpg[/IMG]
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 26, 2012, 23:56:34 »
Bardzo lubię kariery Polskimi klubami, takie jak np Wisła Kraków by Piuk. Mam nadzieję, że ta też mi się tak spodoba, jak wcześniej wymieniona. Początek nie jest zły, wszystko na faktach, to też się liczy. Powodzenia.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 27, 2012, 08:43:54 »
Pozbyłeś się graczy niepotrzebnych. Tych którzy rozczarowywali i nie spełniali pokładanych w nich nadziei. Teraz pozostaje tylko kwestia wzmocnień. Odeszli gracze mało ważni,no ale jednak jakoś zastąpić ich trzeba. Ciekaw jestem tych ruchów naprawdę.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 27, 2012, 11:09:22 »

Makuszewski zostaje w Jadze

Od kilku tygodni nie tylko w  polskich mediach spekulowano na temat przyszłości polskiego piłkarza, a wszystko wskazywało na to, że piłkarz już podczas tego okienka transferowego pożegna się z Jagiellonią. W Jadze nie chcą jednak słyszeć o oddaniu jednego ze swych lepszych piłkarzy. Poza polskimi klubami (Lech, Wisła), Makuszewskiego chętnie kupiłby turecki klub - Antalyaspor. Turcy byliby ponoć skłonni zapłacić za piłkarza aż 800 tys. euro (ok. 3.3 mln zł)...

Można powiedzieć, że nie jesteśmy zainteresowani sprzedawaniem Macieja w letnim okienku transferowym. Nie mamy zamiaru przeglądać żadnych ofert w najbliższych kilku tygodniach. Jeśli pojawi się jakaś dobra propozycja w zimę, to zostanie oczywiście rozważona, ale do czerwca chcielibyśmy zatrzymać Makuszewskiego u nas. Jednakże wiemy, że o to będzie bardzo trudno. - powiedział Tomasz Hajto

Gruziński napastnik nowym zawodnikiem Jagiellonii

Mamuka Ghonghadze podpisał 2-letni kontrakt. Kwota transferu:  350 tyś. € (około 1,4 mln zł)

Mamuka Gongadze urodził się w  25 listopada 1985 roku w Ckaltubo w Gruzji. 26-latek rozpoczął swoja karierę w klubie Samgurali Ckaltubo. Tam mając 18 lat w 27 występach zdobył 7 bramek i tyle samo asyst. Rok później jako obiecujący piłkarz przeniósł się do Torpedo Kutaisi. Tam wystąpił w 42 meczach strzelając tylko 6 bramek. Pomiędzy 2007, a 2009 rokiem tułał się po klubach niższych poziomów ligowych w Gruzji i Uzbekistanie. Zimą '09 r. powrócił Samgurali Ckaltubo. Tam zaliczył 8 spotkań i zdobył 8 bramek.W 2010 roku przeszedł do łotewskiej drużyny FK Daugava Daugavpils. W swoim pierwszym sezonie (2010r.) w Daugavpils wystąpił w 15 meczach, zaliczył 4 asysty i 9 razy trafiał do siatki rywali. W sezonie trwającym od kwietnia do listopada 2011 roku Gongadze wystąpił w 25 meczach i zdobył, aż 21 bramek. W aktualnie trwającym sezonie Gongadze wystąpił już w 20 spotkaniach i ma na koncie 13 goli. Będzie po boisku biegał z numerem 12.

Mamuka jest typem piłkarza, który lubi podejmować wyzwania. Kiedy zespół go potrzebuje, staje na wysokości zadania. Jest głodny grania, a tacy piłkarze zawsze mogą dokonywać wielkich rzeczy. To fantastyczny piłkarz. Świetnie się porusza po boisku, często grając plecami do bramki na jeden kontakt, nieźle czuje się też schodząc do skrzydła. Dobrze jest mieć takiego zawodnika. To inteligentny gracz, który pomaga łamać defensywę przeciwnika. - powiedział Tomasz Hajto

Ukah nowym obrońcą Jagiellonii Białystok

Ugochukwu Ukah podpisał 2-letni kontrakt. Kwota transferu:  za darmo

Ugochukwu Ukah urodził się 18 stycznia 1984 roku we włoskiej Parmie. Karierę piłkarską jako junior zaczynał w AC Parma, jednakże pierwszy mecz w seniorskiej kadrze rozegrał w barwach Polisportiva Brescello. Później kolejno grał w AC Reggiana, ACD Truentina, FC Pro Vasto i Queens Park Rangers F.C. W Anglii kariery nie zrobił, wybiegając na boisko tylko w jednym meczu, co spowodowało, że wiosną 2006 roku wrócił do Włoch, do klubu Serie C - Giulianova Calcio. W 2007 roku na zasadzie wolnego transferu trafił do Widzewa Łódź. W barwach tamtejszego klubu rozegrał 113 spotkań. Tuż po zakończeniu sezonu 2011/2012, ostatnie tygodnie Nigeryjczyk spędził na poszukiwaniu nowego klubu. Był na testach w Crystal Palace, interesowały się nim też takie kluby jak Hertha Berlin, Hapoel Be'er Sheva, Wisła Kraków czy Śląsk Wrocław. Ostatecznie wybrał Jagę. Z tyłu jego koszulki będzie widniał numer 4.

Ugo to bardzo szybki, agresywny i dobrze grający głową piłkarz. Potrafi też wyjść zwycięsko ze starć jeden na jednego. Jest to zawodnik o podobnych umiejętnościach do mnie <uśmiech>. Dzięki temu wzmocnieniu mamy teraz duży możliwości w zestawieniu obrońców.  Dotychczas sporo bramek traciliśmy przez akcje środkiem pola, ale jestem pewien, że tak już nie będzie. W mojej głowie pojawia się też pewna koncepcja gry na trzech obrońców. W każdym bądź razie nasza gra defensywna z marszu stanie się o wiele lepsza" - powiedział Tomasz Hajto
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2012, 11:16:32 wysłana przez thekrzychu »

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 27, 2012, 14:27:16 »

Jaga pojedzie do Słowenii na zgrupowanie

Piłkarze Jagiellonii Białystok już za kilkanaście dni wyruszą w podróż do słoweńskiej miejscowości Pohorje. Na miejscu w Jagiellończycy będą szlifować formę przed nadchodzącym sezonem Ekstraklasy. W Mariborze rozegrają cztery sparingi. Ich przeciwnikami będą: NK Maribor,SK Slovan Bratislava, Sheriff Tiraspol, a na zakończenie obozu Jaga zmierzy się z mistrzem Szkocji - Celtic'em FC . Pełna kadra, która pojedzie na zgrupowanie będzie ogłoszona za kilka dni.

Modelski i Jirsák kolejnymi nabytkami Jagiellonii

Filip Modelski przyszedł z GKS Bełchatów i podpisał 4-letni kontrakt. Kwota transferu: 225 tyś. € (około 920 tyś zł)
20-letni obrońca swoją piłkarską karierę rozpoczynał w Arce Gdynia. Jeszcze jako junior przeniósł się do angielskiego West Ham United, jednak nie zdołał przebić się do pierwszego składu i przed startem sezonu 2011/12 wrócił do Polski, by występować w GKS Bełchatów. W barwach "Brunatnych" Modelski rozegrał 20 spotkań. Będzie grać z numerem 2.

Tomáš Jirsák podpisał roczny kontrakt z Jagiellonią. Kwota transferu:  za darmo
Karierę zaczynał FC Hradec Králové, później grał w FK Teplice. W lipcu 2005 roku, za kwotę 0,7 mln przeniósł się do Wisły Kraków. W ekstraklasie w barwach Białej Gwiazdy wystąpił wystąpił 109 razy i strzelił sześć goli.Po kilku sezonach spędzonych na Reymonta, zarząd Wisły nie zdecydował się przedłużyć z nim umowy. Będzie grać z numerem 29.

Offline Anjin Miura

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 12.12.2011r.
Odp: Jagiellonia Białystok by TheKrzychu | Są już pierwsze wzmocnienia Jagiellonii!
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 27, 2012, 14:56:36 »
Słowenia jest ładna. Na Letalnicy potrenujcie. :D
Sheriff Tiraspol, yay :D Pamiętam jak byli rok temu bodajże o krok od awansu do Ligi Mistrzów. To były jaja. Dzięki reformie Platiniego mistrz Mołdawii o mało był w LM, a my mamy z tym problem...wypadałoby to zmienić, czyż nie? ;)

Na pewno nie zmienisz tego z Jirsakiem. Chrystepanie. Nawet za darmo, nie.
Ale Ukah i Modelski to już jakiś krok. Gruzina za cholerę nie znam.

Mecze dawaj. Zobaczymy jak to ciągnie ;)
" po co jest moensienmgladbach to jakis cyrk"

"przecież nie będę każdej kolejnej wersji trzymał na kompie jak każda kolejna jest lepsza od poprzedniej"

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
Odp: Jagiellonia Białystok by TheKrzychu | Są już pierwsze wzmocnienia Jagiellonii!
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 27, 2012, 16:20:11 »

Gigauri, Sandomierski oraz Słowik wracają do swych macierzystych klubów

Jeśli chodzi o Sandomierskiego i Gigauriego,to im kończą się wypożyczenia. Obaj wrócą do swoich macierzystych klubów - odpowiednio KRC Genk i Torpedo Kutaisi.  Natomiast Słowik powrócił z wypożyczenia z pierwszoligowego klubu - Warty Poznań.

Merab Gigauri w sierpniu ubiegłego roku trafił do Jagielloni Białystok na roczne wypożyczenie. 19-letni defensywny pomocnik nie mógł przebić się do pierwszej jedenastki, a przyczyną może też być fakt, że gruziński piłkarz przez większą część sezonu borykał się z kontuzją kolana. Ostatecznie zagrał tylko 124 minuty dla Jagiellonii.

Grzegorz Sandomierski w sierpniu 2011 roku poleciał na testy medyczne do KRC Genk, a po ich pozytywnym przejściu podpisał 5-letni kontrakt z belgijskim klubem. Nie mogąc przebić się do pierwszego składu powrócił do Jagiellonii na pół roczne wypożyczenie. W rundzie wiosennej wystąpił w 15 spotkaniach wpuszczając 21 bramek. Okres wypożyczeni się zakończył więc polski bramkarz powróci do belgijskiego klubu by ponownie walczyć o pierwsze miejsce pomiędzy słupkami. Dotychczas Sandomierski przegrywał rywalizację z z Węgrem Laszlo Kotelesem, a teraz będzie musiał stoczyć walkę z Kristofem van Houtem, nowym nabytkiem Genk.

Jakub Słowik do Jagiellonii trafił z MSP Szamotuły w 2010 roku. Początkowo występował w zespole Młodej Ekstraklasy, lecz po odejściu Sandomierskiego został numerem jeden. Na początku września zerwał jednak mięsień czworogłowy uda,miał też problemy z kolanem. Ostatecznie musiał pauzować pół roku. Na rundę wiosenną został wypożyczony do Wart Poznań, gdzie miał odzyskiwać formę po groźnej kontuzji. 20-letni bramkarz wystąpił tam w 10 spotkaniach, wpuszczając 9 bramek.

Dwójka piłkarzy rozwiązała kontrakt za porozumieniem stron

Grzegorz Rasiak oraz Michał Szóstko za porozumieniem stron rozwiązali kontrakt z podlaskim klubem.

Grzegorz Rasiak trafił do Białegostoku pod koniec września 2011 r. 33-letni napastnik porwócił do polskiej ekstraklasy po 7 latach gry zagranicą. Były napastnik m.in Tottenhamu Hotspur miał być wielkim wzmocnieniem, a tymczasem w 12 meczach do siatki rywala trafił zaledwie 2 razy i w większości meczów był zupełnie niewidoczny. Plotki mówią, że Rasiak przejdzie do Lechii Gdańsk bądź Pogoni Szczecin.

Michał Szóstko to wychowanek Jagiellonii. 20-letni środkowy obrońca ma na swoim koncie występy w młodzieżowej reprezentacji Polski na różnych poziomach wiekowych, ale nie zdołał zadebiutować w pierwszym zespole Jagi. W rozgrywkach Młodej Ekstraklasy w barwach Jagiellonii rozegrał 44 spotkania. Prawdopodobnie podpisze kontrakt z Olimpią Zambrów.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 27, 2012, 16:36:28 »
Szkoda Grzesia. Mógłby się jeszcze przydać. Doświadczenie chłop ma i może być coś ustrzelił jeszcze w tym sezonie. No cóż stało się jednak inaczej. Z transferów to muszę przyznać iż Modelskiego jakoś dobrze nie znam natomiast Jirsak to ciekawy gracz i o ile nie będzie non stop kontuzjowany to może zagrać naprawdę dobrze cały sezon. Również czekam na spotkania żeby zobaczyć jak się prezentujecie.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 27, 2012, 17:19:25 »

Dwójka zawodników z Radomiaka Radom nowymi piłkarzami Jagiellonii

Łukasz Skowron oraz Paweł Tarnowski podpisali kontrakty z Jagiellonią Białystok. Obaj przyszli za darmo i podpisali roczne kontrakty.

Łukasz Skowron to 21-letni wychowanek Wisły Płock, gra na pozycji bramkarza. Po trzech latach występów w juniorach Wisły Płock, przeniósł się do Polonii Warszawa. Reprezentując barwy Polonii zagrał w 21 meczach w Młodej Ekstraklasie.  W sezonie 2011/2012 bronił barw Radomiaka Radom. W III-ligowej drużynie rozegrał 23 spotkania. Będzie grać z numerem 30.

Paweł Tarnowski ten 22-letni napastnik swą karierę piłkarską zaczynał w juniorach Michałowa Radom. W wieku 17 lat dołączył do Radomiaka Radom. Tam spędził aż 4 lata. W ostatnim sezonie Tarnowski wystąpił w 30 spotkaniach i siedem razy trafił do siatki rywali. Będzie przywdziewać koszulkę z numerem 28.

31 osobowa kadra na zgrupowanie ogłoszona!

Tomasz Hajto ogłosił skład Jagiellonii Białystok na zgrupowanie w słoweńskim Pohorje, które odbędzie się lipcu bieżącego roku. W kadrze zabrakło miejsca dla Krzysztofa Barana i Rafała Grzyba, który prawdopodobnie zostaną wypożyczeni bądź sprzedani. W obozie weźmie też udział dwóch piłkarzy będących aktualnie testowanych przez Jagę. Mowa tu o J.B Kayode piłkarzu GKS Bełchatów oraz Mateuszu Protasewiczu z Energie Cottbus.

Na brązowo piłkarze z Młodej Ekstraklasy, na fioletowo zawodnicy testowani.

Bramkarze:
Jakub Słowik, Łukasz Skowron, Tomasz Ptak.

Obrońcy: 
Filip Modelski, Alexis Norambuena, Thiago Rangel, Tomasz Porębski, Ugo Ukah, Luka Pejović,Robert Arzumanyan, Luka Gusić, Adam Radecki, Jonatan Straus, Mateusz Protasiewicz

Pomocnicy:
Maciej Makuszewski, Dawid Plizga, Tomasz Kupisz, Marcin Burkhardt, Tomasz Bandrowski, Nika Dzalamidze, Tomas Jirsak, Ermin Seratlić
Łukasz Tymiński, Adam Dźwigała, Damian Kądzior, Maciej Gajos, Joshua Balogun Kayode

Napastnicy:
Tomasz Frankowski, Paweł Tarnowski, Mamuka Gongadze, Karol Mackiewicz

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 27, 2012, 17:19:25 »