Matyjasik90 takich ludzi jak Ty na prawdę ciężko mi zrozumieć. Siedzisz i narzekasz jakie to Konami gówno wydało, że nie da się grać, a może po prostu masz źle ustawiony swój PC? nie pomyślałeś o tym ??Ja po zainstalowaniu gry miałęm grafike jak w Iss Pro evolution z lat 90-tych. Wszystko się cieło, nie dało się grać. Wczoraj od godziny 15 do godziny 22 męczyłem się ze sterownikami i z systemem by jakoś temu zapobiec i móc się tym podzielić tu na forum. I udało się Napisałem na forum obszerny post o sterownikach i jak widać niektórym choć w części udało mi się pomóc. Wiem, wiem gówno Cię obchodzi ile ja siedziałem nad grą, ale jak widać wystarczy ruszyć głową i wszystko da się zrobić.teraz do wszystkichCieszę się, że niektórym pomogło zainstalowanie nowszych sterowników i że mogłem pomóc, ale niestety u mnie to nie było jednak jedynym lekarstwem na tą grafike... i zdarzały się mecze gdzie znów wyglądało to jak lata 90-te. W końcu udało mi się w Catalyst Center Control znależć takie coś jak "opcje zasilania" i była tam JEDNA opcja która była zaznaczona, odznaczyłem to i gra wygląda "póki co" znów Pięknie graficznie, nic się oczywiście nie tnie i wszystko działa jak należy. mam nadzieje że już na STAŁĘ ! Dzisiaj po 16 będę w domu to powiem Wam co to na opcja i koniecznie musicie ją wyłączyć. Być może znowu komuś ułatwi to grę. To oczywiście do graczy na kartach Radeona ale jestem w 90% pewien że w opcjach karty Geforce również coś takiego będzie Pozdrawiam
jestem fanem pesa i mi o to chodzi ze człowiek czeka kupuje gre a tu jeszcze trzeba sie męczyć z ustawieniami pobrałem najnowsze sterowniki zagrałem jeden mecz było ok w drukim już sie zacinało więc nie wiem o co chodzi . jak możesz to pomóż mam gf 550 ti 1g 4 ramu więc powinien iść normalnie ten pes
W tym masz racje, że ja też musiałem namęczyć się pare ładnych godzin, bo chyba z 7 przy czym z 20 razy resetowałęm kompa bo caly czas wlączałem i wyłączałęm opcje które są mi totalnie obce w karcie graficznej by sprawdzić na chybił-trafił co to może być że tak fatalnie i koszmarnie to wygląda i chodzi.Aktualnie jestem w pracy więc nie mam zbytnio czasu na szukanie sterowników tym bardziej do Geforce, której nigdy nie miałem, ale jak będe w domu postaram się coś pomóc. Pokombinuj na pewno w opcjach karty graficznej bo kompa masz dobrego musi chodzić Ci na full bez przycinek. Spróbuj wyłączyć jakąś opcje może masz np ustawione tak jak ja miałęm że suwak był przesunięty na wydłużenie czasu pracy baterii zamiast na wydajności komputera co też mi pomogło bardzo.
Matyjasik90 takich ludzi jak Ty na prawdę ciężko mi zrozumieć. Siedzisz i narzekasz jakie to Konami gówno wydało, że nie da się grać, a może po prostu masz źle ustawiony swój PC? nie pomyślałeś o tym ?? Przeczytaj sobie przykładowo post Marxteza z wcześniejszych stron. Pokombinował, sterowniki wgrał, kompa przeczyścił i mu hula, więc skończ marudzić. Skoro sam piszesz że raz działa dobrze a raz źle to może to nie jest wina gry.Ja po zainstalowaniu gry miałęm grafike jak w Iss Pro evolution z lat 90-tych. Wszystko się cieło, nie dało się grać. Wczoraj od godziny 15 do godziny 22 męczyłem się ze sterownikami i z systemem by jakoś temu zapobiec i móc się tym podzielić tu na forum. I udało się Napisałem na forum obszerny post o sterownikach i jak widać niektórym choć w części udało mi się pomóc. Wiem, wiem gówno Cię obchodzi ile ja siedziałem nad grą, ale jak widać wystarczy ruszyć głową i wszystko da się zrobić.teraz do wszystkichCieszę się, że niektórym pomogło zainstalowanie nowszych sterowników i że mogłem pomóc, ale niestety u mnie to nie było jednak jedynym lekarstwem na tą grafike... i zdarzały się mecze gdzie znów wyglądało to jak lata 90-te. W końcu udało mi się w Catalyst Center Control znależć takie coś jak "opcje zasilania" i była tam JEDNA opcja która była zaznaczona, odznaczyłem to i gra wygląda "póki co" znów Pięknie graficznie, nic się oczywiście nie tnie i wszystko działa jak należy. mam nadzieje że już na STAŁĘ ! Dzisiaj po 16 będę w domu to powiem Wam co to na opcja i koniecznie musicie ją wyłączyć. Być może znowu komuś ułatwi to grę. To oczywiście do graczy na kartach Radeona ale jestem w 90% pewien że w opcjach karty Geforce również coś takiego będzie Pozdrawiam
Nie jade po chłopaku tylko zdarzają się tacy, którzy zainstalują grę, zobaczą że coś im nie działa i juz że gra skopana, że do bani, bluzgi itp itd. Wiem i masz racje że gra jest kompletnie niedokończona jeśli chodzi o optymalizację bo spędzić 7 godzin na kombinowaniu jak tu zrobić żeby normalnie pograć to czyste przegięcie... Ale cóż trzeba się przyzwyczaić że Panowie z Konami nie od tej serii tak robią. w PES 2013 na początku gra online była skopana niemiłosiernie, nie dało się patchy pobrać itp a teraz? gram w niego do dziś i nie występują żadne błędy online jak i offline. Miejmy nadzieję że równie tak samo uporamy się z PESEM 2014.
Ja już zgłupiałem w tym momencie, bo teraz nie wiem czy rzeczywiście jest jakiś problem z grafika czy tak to po prostu ma wyglądać że jeden mecz wygląda jak w PES 6 a drugi jak w PES 2014. Zobaczcie pierwszy link jak grafika podczas meczu wygląda fatalnie a zobaczcie drugi jak zupełnie inaczej (lepiej) to wygląda. Proszę o wypowiedzi czy u was też jeden mecz wygląda tak a drugi tak ?? Przecież to do cholery wygląda jak dwie różne gry.Gorszy: Lepszy:Teraz mnie to zaciekawiło bo dużo filmików jest z taka grafiką jak w pierwszym filmiku... ;/ przecież to nawet nie wygląda na Pesa 6... A może po prostu jest tak, że nie na każdym boisku w każdym meczu jest te oświetlenie i wtedy ta gra wygląda tak koszmarnie?? Tylko że u mnie na poczatku po zainstalowaniu cały czas wyglądalo jak na pierwszym filmiku, dopieor jak zainstalowałem najnowsze stery i kombinowałem z ustawieniami sterów i systemu to zaczęły mecze wyglądać jak na tym drugim. Powiedzcie jak jest u was.
Ten gorszy filmik to mi wygląda na najniższych detalach. Ten drugi to na najwyższych.
Otóż to !!! Tylko problem w tym, że u mnie tak wyglądało na najwyższej rozdzielczości i detalach. A co NAJDZIWNIEJSZE ze po zaktualizowaniu sterownikow jeden mecz wygladal tak a drugi tak:D to dopiero ABSURD ! Niektórzy ludzie piszą że grafika w PES 2014 jest gorsza niz w PES 2013, nic dziwnego jak maja źle poustawiane w kompie i tak im to wyglada jak na 1 filmiku. Czyli u Ciebie kazdy mecz wygląda tak samo czyli tak jak na drugim tak??
Czyli wychodzi na to ze nie wszyscy ludzie są tego świadomi, że ich gra wygląda tragicznie. Mi to od razu przykuło uwage dlatego postanowiłem coś z tym zrobić. Bede w domu to zoabcze czy juz kazdy mecz tak wyglada bo z plynnoscia gry nie mam problemow zadnych.
Wiesz może na najniższych detalach ta gra chodzi im płynniej