Hej,
zarejestrowałem się właśnie na forum i chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami(gram w pesa od edycji na psx)
Pierwsze primo: mam laptopa samsung(i5- 2,5ghz, 4gb ram, radeon hd7660m z 2gb pamięci); gra działa bez ścinek, 60fps w grze ,w przerywnikach i replayach. Sterowniki Catalyst beta 13.2 chyba(nowsze mi nie działają prawdopodobnie przez konflikt z drugą grafiką Intel 4000hd).
Drugie primo: co do samej gry to chyba jednak beta do PES'a 15, choć gra mi się przyjemnie. Nie zauważyłem czegoś takiego jak lag. Owszem gameplay jest wolny, zawodnicy troszkę bardziej ociężali, a drybling przynajmniej dla mnie trudny i prawie niemożliwy. Bramkarze graja nierówno ale o tym już wspominaliście. Ale na prawdę gra mi się przyjemnie. Podsumowując:
+ grafika jest na prawdę dobra(i przy meczach w dzień czy w nocy)
+ nowy gameplay i animację przypadły mi do gustu, trzeba troszkę wprawy i gra się przednio
+ górne piłki świetne, gra w powietrzu oraz strzały głową także
+ meny główne jest przejrzyste
+ oprawa meczowa(mozaiki, reakcje kibiców z trybun)
- ciężki drybling, przynajmniej dla mnie
- oprawa muzyczna
- komentarz choć poprawiony to jednak dalej za mało kwestii jest. Monotonny.
- mega nieaktualne składy
- brak wielu facjat (choć to pewnie poprawią z czasem)
- i to co najbardziej mnie boli to okrojony tryb Master League.
W online jeszcze nie grałem.
Pozdrawiam
Ocena 8/10
Co do Twojej zalety jeśli chodzi o dobrą grafikę w dzień i w nocyFilmik przedstawia grę w dzień:
Filmik przedstawia grę w nocy:
Znajdź mi proszę zalety drugiego filmiku... Ja po zainstalowaniu Pesa jak zobaczyłem tą grafike jak na drugim filmiku to mialem ochote tak szybko odinstalować ta grę jak ja zainstalowałem ale nie... Posiedzialem nad nią pare ładnych godzin aby poszukac zainstalowac najnowsze sterowniki, bawić się jakimis opcjami, włączając i wyłączając. Wchodze w gre patrze:
Cudownie ! Piękna grafika, zaniemówiłem... ale gram któryś mecz z kolei patrze znowu taka grafika jak z drugiego filmiku i zgłupiałem.
Ktoś napisał na forum, że wina leży nie po stronie detali, sterownikow, rozdzielczosci ale podczas gry w nocy. Nie chciało mi się w to wierzyć...
do wczoraj. Rzeczywiście ustawiam mecz w dzień...
CUDO Wchodzę w mecz w nocy... Porażka.. I teraz w Master lidze grając będe raz podziwiał tą grę a raz chciał aby mecz zakończył się jak najszybciej. SZKODA, jestem rozczarowany ale może się do niej przyzwyczaje...