Siemanko ! Jeszcze się nie wypowiadałem w tym dziale ale po tych kilku newsach, screenach i filmikach nazbierało mi się kilka myśli.
Przede wszystkim piękna grafika i animacje. Już nie tyle co na screenach bo tam grafika jest podrasowana ale filmiki. Przecież zachowanie ubrań, trybun i oświetlenia to czysta poezja. Murawa przy grze wygląda trochę jak dywan lub plastik ale mniejsza z tym. Animacje to przyjemność dla oka, płynne i realistyczne. Na reszcie nie kłody tylko żywi piłkarze, to się sprawdzi !
Tempo gry jest bardzo realistyczne, nie za szybkie, nie za wolne. Trzeba będzie grać na wysokiej długości meczu bo inaczej ciężko będzie strzelić parę bramek. Twarze są wspaniałe, emocje bardzo dobrze ukazane. Bardzo spodobał mi się Neuer, twarz i zachowanie w czasie interwencji bardzo podobne do tych z prawdziwych boisk. Do tej pory chętniej wybierałem FIFĘ z takiego powodu, że od PES'a 2009 to było ciągle to samo a w FIFIE do tego roku było co innego. Teraz jednak wybiorę PES'a ponieważ wprowadza wiele zmian, zarówno w wyglądzie jak i w mechanice gry. Żeby pograć w "nową" FIFĘ trzeba byłoby kupić next-gena a na to na pewno nie będę wydawał pieniędzy.
Podsumowując: bardzo napaliłem się na nowego PES'a, chcę go już !
Czuję się jakby miał wyjść jutro a pojawi się dopiero za około 3 miesiące.