Będzie płacz o twarze, bo tym zawsze Pes na kilometr wyprzedzał Fifę. To był jego znak rozpoznawczy, a teraz ? a proszę bardzo, porównianie:
Nawet widać różnicę w strojach. w 13 lekko stonowane, nie świecą jak u Zygmusia Hajzera, pofałdowane, a w 14 płaskie i jak wyprane w Perwollu.
Tak jak zauważył pavulon - w game plan kursor jest zdecydowanie za wolny, ale w pesie 13 był też troszkę za szybki. Nie znaleźli Japończycy złotego środka
zgadzam się z dib3l - po co zabrali drybling z prawego analoga ? w 13 można było kręcić do woli i było super i prosto i zawsze coś wychodziło. Teraz przemieszali prawy i lewy analog, że nawet ruletkę dopiero po przeczytaniu komend można zrobić, bo jak inaczej człowiek się tego domyśli ?
w 13 wślizgi były robione idealnie w czas, o ile gracz wybrał dobry moment. tutaj raz, że nie wjeżdżają płasko tylko jakoś pod kątem opadają, a dwa połowa wykonanych przeze mnie była spóźniona, bo chciałem je zrobić w punkt, a koleś reagował z delikatnym opóźnieniem.
drunk - narzekamy na menu, bo to są jaja, żeby brakowało na nie mocy i się momentami zacinało.
Masz rację, niektórzy na siłę szukają czegoś do krytyki. Nie mogę się doczekać jak Konami wypuści patcha i rozgrywka stanie się bezlagowa... sądząc po "jakości argumentów" pewnych osób, rozpocznie się ponowne wałkowanie braku deszczu, stadionów, licencji (chociaż nie wiem jakim "znafcą" pesa trzeba być, by liczyć, że nagle konami coś zmieni w tej kwestii) i na dokładkę, powtórny płacz o twarze, których praktycznie nie widać w trakcie meczu no ale przecież to ważny szczegół!!!
Niektórzy szukają na siłę czegoś do pochwalenia. zacznie się, że o jakież piękne animacje, jak pięknie się wywracają, jak pięknie się składa do strzału, jak dzięki zwolnionej rozgrywce możemy pięknie taktycznie rozklepać przeciwnika iiii.... tyle widzę plusów. Jasne, że będzie czepianie się braku deszczu (sam się tego czepiam od początku), bo robili tą grę DWA LATA ! zamiast pierdzielić się w screeny z ostatniego meczu w menu i pchania ulubionego zawodnika w tło mogli ten czas poświęcić na zrobienie deszczu. nawet żeby kreski latały przed kamerą a zawodnicy byli tylko mokrzy już byłoby w miarę do przyjęcia. to nie jest Sahara, że panuje tam wieczne słońce. Na licencje nie liczę, bo wiem, że EA sprytnie zagrało i wykupiło niektóre ligi na wyłączność. Poza tym zawsze to była cecha pesa - mniej klubów, więcej staranności w statystykach i wykonaniu twarzy. To nic, że w meczu bardzo ich nie widać, ale od czego są powtórki ? na nich wychodzi cały kunszt facemakerów. poza tym w ML przy szperaniu w trasnferach, czy przeglądaniu własnego zespołu czasami szybciej można skojarzyć zawodnika patrząc na jego twarz niż nazwisko. Patrzysz ma listę transferową widzisz nazwisko i rozkminiasz "Kto to jest ?" Spoglądasz na twarz i "Aaaaaa, to ten koleś co strzelił hat-tricka Milanowi. Ooo, zmienił klub." Albo masz Trzech o nazwisku Keane i nie wiesz który jest który. Patrzysz na twarz i widzisz. W 14 Casillas jest taki jakby bardziej nawet to Lamparta podobny niż do siebie.
masa masa niedopracowanych detali.. Konami nie zdążyło i wydało bubel dlatego poszło bez dema bo sprzedaż by im spadła na łeb na szyję a tak naopowiadali jak to pięknie nie będzie i wypuścili od razu wersję full a wyszło gorzej niż zwykle...
Prawda. Jak od fify 08 nawet na produkt EA Sports nie patrzyłem, tak w tym roku ściągnąłem demo, żeby zobaczyć jakie jest w porównaniu do tegorocznego pesa, bo w wykonaniu graficznym raczej nie ustąpi. Jak zainstaluję i zagram podzielę się odczuciami.