Od czasu przyjścia ze szkoły śledziłem niczym śledź Wasze komentarze nt. pełnej wersji dzieła Konami nr 14.
Miałem wielką chcicę, żeby zagrać, więc ściągnąłem(kupiłbym, ale bałem się takiego rozczarowania jak Wy), zainstalowałem i takie są moje odczucia:
+
Liga Europejska w menu
Grafika pozaboiskowa
Muzyka(ninczelo, ninczelo
)
Bramkarze(mimo wszystko lepsi niż w poprzedniej wersji)
Trochę madrzęjsza obrona niż wcześniej- wypuszcza na spalone napastników, lepiej się ustawia
-
Przełączanie między zawodnikami(nie mozolne, ale zbyt wolne, by sprawnie prowadzić akcje m.in. na skrzydle)
Grafika boiskowa+twarze
Proste błędy komputera(z nieporozumienia bramkarza z obrońca wpakowałem piłkę do pustej bez wysiłku)
Nowy system podań(na początku bardzo mi to przeszkadzało, teraz już się zacząłem powoli przyzwyczająć, ale mimo wszystko wada gry)
Summa summarum gra jednak poniżej moich oczekiwań, tak jak wcześniej wspomniałem, miałem wielką ochotę i nadzieję, ale moja ocena końcowa to 3-.
Po pierwszym meczu odrzekłem- "bardzo słaba gra", po drugim "słaba gra", po trzecim "nie taka zła", po czwartym "nawet niezła", też tak macie
?
PS. Wypraszam sobie, że ta gra jest "dla niepełnosprawnych", sam do tej grupy się zaliczam i chyba nie tylko ja na tym forum
.