Obecna wersja to po prostu TRAGEDIA TRAGEDIA i jeszcze raz TRAGEDIA.
Dawno nie było tak skopanej wersji... Ja się pytam - gdzie jest ten nowy silnik, który miał wprowadzić tyle możliwości, który miał poprawić tyle rzeczy ? Co on niby do chuja jebanego poprawił oprócz poruszania się zawodników, stadionów, kibiców i oprawy ? No NIC... Zjebali sprawę po całości.
- Piłkarze czasami przepuszczają piłki jakby dostawali jakiegoś zaćmienia mózgu,
- Praktycznie co drugi wślizg to kartka, czasami uda się go wykonać dobrze, ale to rzadko,
- Inteligencja piłkarzy to woła o pomstę do nieba, nie wiem czy ktoś w ogóle od nich testował tę grę, ale jeśli tego nie zauważył, to musiał być równie [cenzura] jak te biegające kołki, bo tak trzeba nazwać '' zawodników '' w tej wersji,
- Czasami przeciwnik biegnący z piłką jest szybszy od nas, a to powinno być na odwrót,
- Nie wiem czemu, ale kiedy gram z rywalami co mają rating 500+, to cały zespół wysuwa się do podania i zazwyczaj rywal ma do kogo podać, w moim przypadku jest wręcz przeciwnie - kiedy mam piłkę to reszta zapuszcza sobie korzenie i stoi w miejscu, ( sam mam rating 580 ),
- opóźnienia piłkarzy... Klikam podanie, to zawodnik robi jeden/dwa kroki i dopiero podaję,
- zmienianie zawodników kiedy rywal biegnie na bramkę to jakiś absurd - zmienia na piłkarzy, którzy nie mają szans na dojście do piłki i bezcelowo gonią zawodnika, który leci sam na sam,
- piłkarze marnują więcej sytuacji niż wykorzystują, nieważne jak uderzymy, bo bramkarz często wykazuję się skillem jakiegoś Boga i broni nierealne strzały,
- rzut wolny z 19m, piłka prawie na okienko nad murem, a bramkarz sobie łapię piłkę ^.-,
- jeśli ktoś strzelił gola z 20m + ( z akcji ), to gratulację, bo bramkarze 90% takich strzałów bronią, albo nawet łapią...
- w seetings mam wszystko na good, internet do 50 mb, a to mi pokazuję słabe łącze... Yyy... no ludzie [cenzura]... Absurd do kwadratu.
Można tego wymieniać i wymieniać, pes 14 jest totalnie skopaną wersją... Zapowiadali taką rewolucję, a teraz większość śmieje im się w twarz, bo zrobili wielkie gówno.
I prosiłbym o jakiś kontakt do konami, może jakiś email czy coś, bo muszę wyrazić swoje szerokie zdanie na temat tej wersji, gdyż jest ona totalnie zjebana.