Dziwi mnie ten optymizm odnośnie PES 15, przecież obrona w tej grze to totalna klapa i tak samo gra bramkarzy.
Nie pamiętam PES-a po za PES14 (przed patch-em) w którym tak szybko można było przejść pod bramke przeciwnika i wpakować bramke po krótkim rogu 99,9% GOL.
Sedzia gwiżdże co najmniej debilne faule - faul z 2x X pod polem karnym przeciwnika i żółta kartka ? to jest kpina.
Zawodnicy biegają jak by byli za ciężcy.
Po raz kolejny masa dzieci grajacych jako Real Madryt (nie mam nic do oddanych kibiców) i L1 + trójkąt ,bo Bale i Ronaldo szybko biegają... Tyle,że według pomiarów FIFA odnośnie szybkości zawodników na świecie ,to np Valencia z ManUnited biega szybciej od Bale-a ; - ) ,a w grze jest odwrotnie i po ostatnich edycjach PES-a widać gołym okiem jak bardzo faworyzują ten klub.
Non stop piłkarze wpadają na siebie i upadają jak łajzy,ale to jeszcze jestem w stanie zdzierżyć.
Miałem nadzieje ,że w turniejach chociaż wydłużą czas z 5min na 7min,ale tu też lipa.
Tryb myCLUB - gram 4 mecz w 12dywizji ,a tu gość ma w składzie Bale-a,Maxi Rodriguez-a itp oO kolejna kpina,bo system według zawodników powinien go automatycznie kick-ować na poziom wyżej.
Jednak największym minusem z tego wszystkiego jest to, jak broni bramkarz,a mieli kupe czasu na to by to zrobić tak jak należy,ale lepiej podpisywać umowy na POP-owe kawałki do soundtrack-u niż pracować nad gameplay-em.
Poniżej spoiler.