Oglądałem gameplay z tej gry (edycja na PC bo tylko ta platforma mnie interesuje).Gra wygląda brzydko niestety;graficznie jest fatalnie.Murawy to nie są murawy tylko jak rok temu jakieś zielone dywany i to w kiepskiej rozdzielczośći.Ja nie wiem gdzie tak wyglądają murawy?Może w Japonii na przyszkolnych boiskach,,,
Na trybunach siedzą pixele a nie kibice.Animacja siatki po golu paskudna jak noc listopadowa-podejrzewam że tą animacje siatki przenieśli z fify 2002 bo jakaś taka druciana jakie były właśnie w tamtej epoce.Wolałem już tą przejaskrawioną ale piękną z edycji 09,10 i 11.Kto grał wie o co mi chodzi.
A to że wydarli;wyrwali jak chwasta animacje wyjścia piłkarzy na boisko włącznie z hymnem i wszystkim co z tym związane to nieporozumienie i ostatnie chamstwo.I to nawet w takich turniejach jak Liga Mistrzów i Europy.
Tak,to tylko otoczka ktoś powie ale klimat się liczy.Gdzie on jest???Gdzie jest wyprowadzenie zawodników z tunelu,hymn Ligi Mistrzów,powitanie i tak dalej.Co to w ogóle za niezrozumiałe ruchy ta dziwna firma wykonuje że zabierają już nawet takie rzeczy-tak oczywiste.Niedługo naprawdę zabiorą siatki i piłkę-dadzą trójkącik w miejsce piłki.Zostaną przy tym wtedy tylko fanatycy którzy będą się karmić frazesami że w grze piłkarskiej w sumie to piłka niepotrzebna,,,
Gra mi śmierdzi tym ubiegłorocznym syfem czternastką-obym się mylił!Ja ją kupie i zagram ale nie rozumiem tych którzy zabijają się o to ażeby mieć ją w dniu premiery bo ta gra w obecnej formie nie jest tego warta.Kupie ją ale w przyszłym roku jak cena spadnie poniżej 50 zł a nie teraz.Bo po co?I tak trzeba czekać aż powstaną dodatki i jeśli okaże się że jest jako tako grywalna wtedy wszystko pobierać i dopiero próbować a nie teraz napalać się jak szczerbaty na wiadomo co.
Ta zmiana silnika odbije się czkawką wszystkim.Wszyscy czekali bo myśleli że dostaną dawną grywalność z doskonałą grafiką.Dostali mierną grywalność z brzydką grafiką i jeszcze do tego ogołocili gre ze stadionów,setek animacji;teraz wreszcie wyjścia na boisko.To już lepiej było zostawić ten dawny silnik.Przynajmniej mogłem zagrać na Camp Nou a nie na Konami Stadium.Przynajmniej wszystkie stadiony ligi hiszpańskiej były w edycji 13 a tu co jest?Cztery rzeczywiste stadiony w tym jeden jak zwykle zdublowany.Teraz będą przez następne pare lat doprowadzać tą gre do ładu dodając jakiś pierdolnik jak długość trawy na murawie której to długości nie widać,zmieniać numerek i brać pieniądze jak za jakąś nowość.Polityka tej firmy w ostatnich latach.