Autor Wątek: Wisła Kraków by hose444  (Przeczytany 86209 razy)

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
Odp: Wisła Kraków by hose444
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 12, 2014, 20:01:18 »
Oczywiście musimy utrzymać się w Ekstraklasie.
To narobił apetytów w Krakowie :D Mam nadzieję, że to w końcu pociągniesz. Wprowadzając to o co nas pytałeś dodasz karierze wiele atrakcyjności :) Czekam na spotkania
" border="0" border="0

Offline TureckiRumun

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 31.05.2009r.
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 12, 2014, 21:34:10 »
Z cegłą klasyk :D Fajny wywiad, całkiem typowy jak na Frania, tylko brakuje tego jego yy...eeee..no wie pan, takiego łamanego polskiego :D

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 13, 2014, 11:26:19 »
A ja myślę, że taki gadaniem "Franz" chce znieść presję :P Wyjdziecie wkrótce na boisko i będziecie walczyć o majstra ;D

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 13, 2014, 12:54:28 »
Spoiler for Hiden:
Sorry, wyjątkowo nie ma skrótu. Po prostu komp mi się zawiesił dosłownie kilka sekund przed końcem, miałem już wszystko oprócz właśnie "highlights". Uznałem, że nie ma po co grać drugi raz, bo to tylko mecz towarzyski. Ale w następnych spotkaniach jakby się coś takiego zdarzyło to oczywiście zaczynam od nowa  ;)

4# 02.08.2012

Oblana próba generalna

Stadion Miejski im. Henryka Reymana w Krakowie
Wisła Kraków 0:2 Olympiakos Pireus
Saviola (9), Miguel Torres (31)

Składy:

Wisła:  Frąckowiak – Piotr Brożek (73.Bunoza), Głowacki (C), Bikana, Jovanovic (53.Burliga) – Guerrier (46.Boguski), Burdenski (73.Stjepanovic), Chrapek, Garguła, Szewczyk (46.Stilic) – Paweł Brożek (85.Mastriani)

Olympiakos: Carrol – Bang, Manolas(C), Siovas (86.Contresas), Miguel Torres – Fejsa, Ndiga, Weiss, Abdoun (67.Maniatis), Juan Pablo Pino – Saviola (70.Ibagaza)

Wisła dzisiaj zdecydowanie oblała ważny egzamin, jakim był ten mecz towarzyski. Od początku krakowski klub grał niezwykle sielankowo w obronie, co zaowocowało golem dla szybkich i konsekwentnych Greków. Tylko jeden obrońca Wisły nie popełnił w tym spotkaniu żadnego błędu – Bikana, 18-latek, któremu nie wypadły zęby podczas treningu ze Smudą. Olympiakos cały mecz grał szybko i niezwykle gęsto, przez co skrzydła „Białej Gwiazdy” nie mogły rozwinąć się wystarczająco.

Sam „Franz” chyba widział, co się święci, bo wyjątkowo „jak nie Smuda” dokonał zmian po pierwszej połowie. Najpierw jednak Olympiakos zdobył bramkę, która ustawiła mecz. Po podaniu ze środka boiska piłkę do siatki wbił bardzo spokojnie główką Miguel Torres.

Jedyną słuszną zmianą trenera było pojawienie się na boisku Boguskiego, który wniósł dużo luzu i szybkości w szeregi piłkarzy Wisły. To nie dało jednak nic, bo chaotyczny był Stilic, a niedokładny (miał co najmniej dwie bardzo dobre sytuacje) Brożek. Snajper naszego klubu strzelił co prawda dziś bramkę, lecz ze spalonego i gol oczywiście nie został uznany.

To tyle wniosków z tego meczu. Po prostu miejmy nadzieję, że Wisła zagra lepiej na inaugurację ligi.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 13, 2014, 16:09:51 »
No niestety, mimo że to tylko mecz towarzyski pozostaje niedosyt, że nie zaprezentowaliście się lepiej. Olympiakos to klasowa drużyna i nie wiem czy Wisła obecnie może się im równać. Szkoda też, że przed własną publicznością nie strzeliliście żadnej bramki. Ale jak już mówiłem, to tylko mecz towarzyski, trzeba liczyć na kolejne.

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.07.2008r.
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 13, 2014, 16:39:39 »
Jednak Olympiacos okazał się lepszy, szczerze mówiąc nie dziwi mnie to. Jednak w ekstraklasie żaden z zespołów nie jest na poziomie Olympiacosu i wydaje mi się że będziesz walczył o Mistrzostwo do samego końca. A ten sparing powinien zmotywować twoich piłkarzy do jeszcze lepszej gry.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 14, 2014, 12:01:03 »
5# 11.08.2012

Kolejne wieści z przygotowań

Zacznijmy może od spraw mniej ważnych (jeżeli chodzi o nasz klub). Niedawno powołanie na mecze reprezentacji otrzymali Łukasz Garguła oraz Semir Stilic. Ten pierwszy zaliczył kilkuminutowy występ, wracając tym samym do kadry po długim czasie przerwy.

Kolejne newsy są już bardzo istotne dla Wisły. Klub poinformował, że nowymi piłkarzami „Białej Gwiazdy” zostali Marcelo Sosa oraz Jerzy Straus. Obaj mają po 19 lat, pierwszy jest Argentyńczykiem i wyciągnięty został do Krakowa z głębokich rezerw Boca Juniors. Drugie wzmocnienie to lewy obrońca z Białegostoku, który ostatni sezon spędził grając bardzo równo i dosyć regularnie w pierwszoligowej „GieKSie”. Wisła rozwiązała również kontrakty z Mateuszem Zającem i Danijelem Klaricem.

Tym samym kadra na sezon 2012/2013 została oficjalnie zamknięta, czyli najprawdopodobniej nie będzie już żadnych wzmocnień.

Wisła Kraków na rundę jesienną 2012/2013:

Spoiler for Hiden:
Bramkarze:

12. Paweł Frąckowiak   1. Michał Miśkiewicz   30.Gerrard Bieszczad

Obrońcy:

Od lewej: 6. Arkadiusz Głowacki, 2. Vincent Bikana, 3. Gordan Bunoza, 33. Michał Czekaj, 27. Michał Nalepa, 34. Alan Uryga, 21. Łukasz Burliga, 13. Marko Jovanovic, 5. Jerzy Straus, 8. Piotr Brożek

Pomocnicy:

Od lewej: 17. Ostoja Stjepanovic, 11. Fabian Burdenski, 20. Michał Chrapek, 10. Łukasz Garguła, 7. Marcelo Sosa, 18. Semir Stilic, 9. Rafał Boguski, 77. Wilde-Donald Guerrier, 15. Emmanuel Sarki, 42. Michał Szewczyk

Napastnicy:

23. Paweł Brożek          14. Gaston Mastriani    54. Dawid Kamiński

Sztab szkoleniowy:

Franciszek Smuda - trener     Radosław Mroczek - asystent trenera                                                  Alan Ryppervi - trener kondycyjny

Eden Lechamps - lekarz klubu    Andrzej Czyżniewski - scout
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2014, 15:24:36 wysłana przez hose444 »
" border="0

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 14, 2014, 12:31:52 »
Po ostatnim zwycięstwie Lechii nad Panathinaikosem trudno ocenić mi poziom ligi greckiej, ale niestety Wisła nie podołała Olympiakosowi. :D Na szczęście to tylko sparing, trzeba liczyć, że następne mecze pójdą lepiej.

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 14, 2014, 22:31:33 »
Dopełniacie kadrę i przegrywacie pierwszy sparing. Jednak nie oznacza to, że w waszym klubie dzieje się źle. Sądzę, że dopiero teraz zaczniecie budować morale w drużynie, a to będzie przekładać się na wynik.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 15, 2014, 01:00:28 »
Hahahaha kocham PESa i te zdjęcia zawodników oraz sztabu ;D Co zrobiłeś niektórym zawodnikom, że tacy smutni są? Portrety Mroczka i Rypperviego to mistrzostwo świata ;D;D;D Kto tak pozuje do zdjęć?

Dobra, nieważne... Szkoda sparingu, chociaż nie można zapominać z kim go przegraliście. Jeżeli celem Franza ma być utrzymanie, to przegrana z Olympiakosem nie powinna martwić. Wygrali przecież z United 2:0 w tym sezonie, a w rewanżu po prostu zabrakło im doświadczenia. Nie myślcie o tej porażce, trzeba się pozytywnie nastawić na inaugurację.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 15, 2014, 10:39:38 »
6# 24.08.2012

Ekstraklasa startuje przy Reymonta

Już jutro „Biała Gwiazda” podejmie Jagiellonię Białystok w ramach pierwszej kolejki rozgrywek Ekstraklasy.

Czas ciężkich treningów kondycyjnych, spekulacji transferowych oraz sparingów minął, pora na prawdziwą „zabawę”. Jutrzejszy mecz rozwieje kilka naszych niepewności. Jak spisze się obrona Wisły? Który z nowych piłkarzy (tych sprowadzonych przez Smudę) dostanie szansę gry od pierwszego składu? Tych pytań jest jeszcze więcej, a przynajmniej na kilka z nich odpowiedź poznamy w meczu z „Jagą”.

W Białymstoku panują dość dobre nastroje. Drużyna nieźle się wzmocniła (Quintana, Balaj), ma dobrego, sprawdzonego w trudnych warunkach trenera (Stokowiec) oraz dobrze spisywała się przed sezonem. Po cichu mówi się, że nowy szkoleniowiec ma przynieść Jagiellonii nawet miejsce premiowane grą w Europie.

Więcej w sumie nie da się napisać. Nasza liga, jak zawsze, jest jedną wielką zagadką. Liczymy, że w tym sezonie jednym z rozwiązań tej niewiadomej będzie dobra gra Wisy.
" border="0

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 15, 2014, 10:53:20 »
Naprawdę nie wiem co Ci przeszkadzało pisać w postach meczowych datę 24.08.2014 zamiast 24.08.2012 ? :) Ja jak grałem i opisywałem Millwall to grałem i opisywałem sezon 2014/2015 z aktualnymi składami, mimo tego, że w grze było 2013/2014 czy jakoś tak.  To tylko kwestia tego kalendarza w grze. Nic innego. Nie chciałeś bawić się w terminarze. Nikt Ci nie kazał robić takich jak w rzeczywistości. Ja w Millwall wymyślałem daty :P

Przez to wszystko jakoś nie mogę się połapać i przyzwyczaić do tej kariery. To przez te aktualne składy, ale widniejącą starą datę. Niby 2012 rok a tu już Balaj i Quintana w Jadze....Grrrr... Szkoda.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2014, 10:55:01 wysłana przez thekrzychu »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 15, 2014, 11:01:22 »
Teraz już nie będę wszystkiego zmieniał. Wymyśliłem historię po Euro 2012 ze Smudą i tak dalej. Śląsk gra u mnie w barażach LM, a to oni byli wtedy mistrzami. Myślę, że te transfery nie są aż tak dużym problemem. Nawet gdybym robił inaczej, to pisałbym "2013" bo wtedy w rzeczywistości Franek przeszedł do Wisły. Ten rok czy dwa są aż tak ważne? I Quintana i Balaj przeszli do Jagi latem rok temu, a równie dobrze mogliby zrobić to w 2012.
Szanuję Twoje zdanie, ale zrozum, nie zmienię już tego i koniec. Albo to zaakaceptujesz, albo...  ;)
Liczę poza tym, że jak mi dobrze pójdzie to dojdę do 2014 i przedstawię  Wam ten alternatywny świat mojej kariery.
" border="0

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 15, 2014, 11:46:03 »
Duży + za przedstawienie kadry z gry. Brakuje tego w karierach, a jest to fajny smaczek.
Co zrobiłeś niektórym zawodnikom, że tacy smutni są?
Ci zawodnicy są w słabej formie przedmeczowej. Ci uśmiechnięci w dobrej - tzw. strzałki w górę
Wygrali przecież z United 2:0 w tym sezonie, a w rewanżu po prostu zabrakło im doświadczenia.
Mówisz o sezonie 13/14. On zaczyna 12/13 ;)
" border="0" border="0

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 15, 2014, 13:48:24 »
Dobrze, że przedstawiłeś swoją kadrę, bo jak powiedział Artur, często tego brakuje, a takie przybliżenie dodaje karierze autentyzmu. Z Jagą będzie ciężko, ale myślę, że powinniście sobie poradzić, bo gracie u siebie, a to zawsze pozytywnie wpływa.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 15, 2014, 13:55:42 »
Ci zawodnicy są w słabej formie przedmeczowej. Ci uśmiechnięci w dobrej - tzw. strzałki w górę
Mówisz o sezonie 13/14. On zaczyna 12/13 ;)
1. Wiem, ale często mają jakieś wąty o zły numer na koszulce itp
2. Ale kadra bardzo podobna, jak nie lepsza... Fejsa, Fetfatzidis, Torosidis, czy Mitroglou

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 16, 2014, 07:20:39 »
Mi te daty nie przeszkadzają ;) Ważne, że jest karierka i na dobrym poziomie.
Czeka was inauguracja, a przed nią zawsze jest wiele pytań i niewiadomych. Sądzę, że z Jagą raczej sobie poradzicie i dobrze wejdziecie w sezon.

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.07.2008r.
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 16, 2014, 19:35:16 »
No niech ta ekstraklasa już wystartuje :D Jestem strasznie ciekaw występu twojego zespołu na tle innej drużyny z Ekstraklasy, po cichu liczę na to że uda ci się wywalczyć eliminacje do Ligi Europy :P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2014, 19:37:37 wysłana przez piotrl1997 »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 17, 2014, 08:53:46 »
7# 25.08.2012

Jest zwycięstwo i potencjał na więcej

Stadion Miejski im. Henryka Reymana w Krakowie
Wisła Kraków 3:0 Jagiellonia Białystok
Paweł Brożek (4,76), Boguski (63)

Składy:
Wisła: Frąckowiak – Straus, Głowacki (C) Bikana, Jovanovic – Boguski, Chrapek, Stjepanovic, Garguła (81.Sosa), Szewczyk (78.Stilic) – Paweł Brożek
Jagiellonia:  Baran – Popchadze, Ukah, Nuno Henrique, Waszkiewicz – Piątkowski, Dźwigała, Grzyb (C) (67.Salvanieks), Gielażyn, Quintana – Gajos

Oprócz zwycięstwa w dzisiejszym meczu ważniejszy był dla Wisły chyba znak, przekazujący wprost – „Biała Gwiazda” ma potencjał, by być w tym sezonie silną i dobrze zorganizowaną drużyną.

Zaczęło się dla Wisły wprost znakomicie. Garguła – pyk z wolnego, potem Brożek wśród obrońców – pyk, pyk i 1:0. Jagiellonia nie za bardzo wiedziała, jak grać i odpowiedzieć na tą bramkę. Głowacki i Bikana (tak, ten 19-latek) byli dzisiaj bezbłędni. „Jadze” zabrakło tempa i pomysłu. Krakowska drużyna też nie była wielce efektowna podczas tego meczu (za wyjątkiem koronkowej akcji na 3:0, którą wykończył – a jakże by inaczej – Paweł Brożek), lecz miała niesamowitą konsekwencję w sumie prostych zagraniach.

Warto pochwalić też Szewczyka i Gargułę. „Guła” był jedynym piłkarzem, który dzisiaj grał finezyjnie, a „Szewa” z kolei sprawiał wrażenie aktywnego, szukał piłek, przez co wiele akcji Wisły przeszło prawą stroną, gdzie hasał syn Mieczysława Szewczyka, legendy Ruchu Chorzów. 
Im więcej było goli, tym więcej luzu miała Wisła. Jagiellonia odpowiadała na to faulami, a powinna raczej skupić się na dokładności strzałów oraz pressingu, który im kompletnie nie wychodził.

To byłoby chyba wszystko. Aha, Franciszek Smuda podczas meczu krzyczał czasami „e,e”, więc chyba jednak nie wszystko tak grało. Ale to dopiero pierwsza kolejka, więc jest w porządku.

Skrót meczu:

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=27bd7397e20184ae13d276ebbaa41d62&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=27bd7397e20184ae13d276ebbaa41d62&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Wyniki 1.kolejki/Tabela Ekstraklasy
Spoiler for Hiden:

" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 17, 2014, 09:51:01 »
Bardzo dobrze, że w pierwszym meczu gracie tak, a nie inaczej. Jest progres na "lepsze jutro". Wrócił "stary" Brożek i inauguracja pada waszym łupem. A niech sobie Smuda pokrzyczy "eee" ważne, aby prowadził klub do zwycięstw. Fajnie się czyta i coś nowego, że screen z gry ;D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 17, 2014, 09:51:01 »