Oficjalna strona Realu Madryt nie ma wątpliwości, że arbiter Wolfgang Stark popełnił we wczorajszym meczu karygodny błąd, wyrzucając z boiska Pepego za faul, którego - jak się okazuje - nie było. Pierwsze trzy tytuły na oficjalniej witrynie Królewskich brzmią: "0-2: Niesłuszna kartka dla Pepego decyduje o wyniku El Clásico", "Obrazy telewizyjne dowodzą, że Pepe nie dotknął nogi Alvesa", "Jednogłośnie w prasie światowej: czerwona kartka dla Pepego była niesprawiedliwa"..
- To nurkowanie to jakiś żart i żenada. Myślicie, że po obejrzeniu swojego zachowania Pedro pomyśli: co ja narobiłem?! Zawodnicy rugby muszą śmiać się z futbolu! Jeśli kiedykolwiek zobaczycie mnie znoszonego na noszach, a potem wbiegającego na boisko, to daję wszystkim zielone światło do tego, aby skosić mnie dwoma wyprostowanymi nogami - cytuje oficjalna strona klubu wpisy na Twitterze piłkarza Manchesteru United, Rio Ferdinanda.
- Zachowanie Alvesa nie spodoba się wielu ludziom. Gdyby od razu wstał po tym faulu, to otrzymałby tylko żółtą kartkę. Jednak kibice Barçy będą z niego zadowoleni - napisał na Twitterze inny zawodnik Czerwonych Diabłów, Michael Owen, cytowany przez Realmadrid.com.
- Nie mogę uwierzyć, że dali Pepemu czerwoną kartkę za coś takiego - napisał na Twitterze zawodnik futbolu amerykańskiego, Chad Ochocinco. - Dani Alves, wstydź się! Zrób jeszcze więcej kółek na tej murawie - dodaje na portalu społecznościowym znany irlandzki golfista, Rory McIlroy.
Na koniec oficjalna strona Realu Madryt cytuje liczne światowe media, które informują o pochopnym wyrzuceniu z boiska najlepszego piłkarza Los Blancos w ostatnich meczach z Barceloną. - To był faul w najgorszym wypadku na żółtą kartkę. Ale piłkarze Barcelony otoczyli Starka jak wataha wilków i arbiter wpadł w panikę, wyciągając czerwoną kartkę - stwierdził dziennikarzy angielskiej gazety Dailly Mirror, Darren Lewis.
źródło Realmadrid.pl