Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 611948 razy)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #620 dnia: Kwiecień 08, 2010, 14:56:37 »
Szkoda, że w drugiej połowie MU nie grał jak kiedyś. Jeszcze niedawno atakowali przez cały mecz, teraz reprezentują jakąś kretyńską filozofię zamykania się na własnej połowie po strzeleniu bramki i wyczekiwania na kontrę.
Czerwień dla Rafaela nie była przecież tragedią. Można było wprowadzić Machedę za Rooneya, O'Shea za Carricka. Mielibyśmy dwóch pomocników w środku, ale to nic. Już jeden Fletcher całkowicie wyłączał z gry Schweinsteigera i van Bommela w pierwszej połowie. Irlandczyk może grać na dosłownie każdej pozycji w obronie. Mówię tu też o bramce, bo z dobrej strony zaprezentował się kiedyś w meczu pucharowym z Tottenhamem. ;) Zmienił van der Sara, któremu Robbie Keane złamał nos. Wybronił wtedy kilka strzałów, w tym sytuację sam na sam, powstrzymując swojego rodaka.
Szkoda, że Bayern awansował, bo trzy z jego czterech bramek w dwumeczu to był czysty fuks. A już szczególnie bramka Ribery'ego. Olić wcale nie jest taki dobry, za jakiego go komentatorzy uważają. Zwyczajny lis pola karnego, wykorzystał dwa głupie błędy obrony.
W pierwszym meczu ogólnie cała obrona przy drugiej bramce była zagubiona. Evra zgubił piłkę, Ferdinand się tylko patrzył, a Olić miał szczęście, że tam stał. Wczoraj po prostu był blisko piłki, gdy Mueller przedłużył głową podanie.
Akurat wczoraj nasi defensorzy dobrze się bronili. Na pewno lepiej, niż Bayern w I połowie, gdzie miał szczęście, że dwa razy więcej bramek nie stracił. Akurat obrona MU grała z Bayernem wczoraj w miarę dobrze, ale zdarzają jej się słabe mecze, jak finał LM z Barceloną. Teoretycznie taki kur****l  (to słowo to określenie małego człowieka, synonim "liliputa" czy "karła". Nie wiem dlaczego automatycznie się cenzuruje :P) jak Messi powinien się odbić na kilka metrów od samego Vidicia, a temu jeszcze partneruje Ferdinand.
A już zupełnie denerwował mnie fakt, że Bayern ma słabych obrońców. Na pewno psychicznie, skoro KAŻDEN JEDEN kopał Rooneya po kostkach. Żaden nie dostał nawet żółtej kartki, choć van Buyten powinien. On nawet nie miał na myśli trafienia w piłkę, z premedytacją mocno kopnął Anglika w chorą kostkę. Gdyby nie te chamskie zachowania dograłby pewnie do ok. 80 minuty, a nuż jakąś bramkę by dołożył.
Zaczynam odnosić wrażenie, że sędziowie próbują skrócić potęgę angielskiej piłki klubowej. Udaje im się to. To nie jest moja osobista paranoja, jest na to wiele przykładów. Kilka z nich raczej znajdzie większość fanów futbolu. Np. sytuacja z meczu Benfica - Liverpool, gdzie Luisao za faul na Torresie nie dostał czerwonej kartki, choć mu się należała. Chwilę potem zobaczył ją Babel, bo... złapał przeciwnika za twarz, i to w okolicy ust. Bez jaj, jedno się do drugiego nie umywa.
Pierwszą żółtą kartkę Rafael ujrzał za podcięcie Badstubera, który go faulował (czego arbiter oczywiście NIE zauważył). Jak więc tłumaczyć zachowanie Ribery'ego, który odepchnął mocno młodego po tym, jak go nieprzepisowo powstrzymywał? Też żółta, jak dla Brazylijczyka w pierwszej odsłonie. Ale nie! Nie gra w wyspiarskim klubie, więc uszło mu to na sucho. Patologia. ;)
Brak też charyzmatycznych zawodników w MU. Takich, jakimi byli Cantona i Keane, jakimi są Scholes i Neville. Niestety - jeden ciągle kontuzjowany, a drugi do formy sprzed lat, gdzie strzelał gola za golem już nie wróci. Znając ich temperament nieźle oddaliby Bawarczykom. ;)

D17, nie dyskryminuj Bayernu za samo pochodzenie klubu, bez przesady.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2010, 15:03:18 wysłana przez Nederland »
" border="0

Bugi7

• Gość
« Odpowiedź #621 dnia: Kwiecień 08, 2010, 15:02:44 »
Ten lamus z Barcelony obecnie jest najlepszy ;]

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #622 dnia: Kwiecień 08, 2010, 15:04:33 »
Najlepszy? Być może w ofensywie, ale np. ja zawodnika oceniam pod każdym względem, nie tylko dryblingu i techniki. A już szczególnie napastnika.
" border="0

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #623 dnia: Kwiecień 08, 2010, 15:04:45 »
ciekawe co by barca zrobila bez tego lamusa ? chyba nic....
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #624 dnia: Kwiecień 08, 2010, 15:25:20 »
Nie. Dalej graliby dobrze, ale sporo gorzej.

Akurat jedyne, co mi się w Messim podoba, to rzadkie dziś przywiązanie do barw klubowych (w sumie... to gdzie miałby odejść, skoro we wszystkich innych mocnych ligach gra się za twardą piłkę dla niego, a obrońcy nie są tacy słabi, jak w większości hiszpańskich pierwszoligowych klubach? :P). Barcelona zafundowała mu leczenie i jest jej za to wdzięczny. Wydaje mi się, że zakończy w tym klubie karierę, jednak... po zarzekaniu się Ronaldo, że nigdy nie odejdzie z MU i po tym, co zrobił, nie jestem pewien. Pieniądze różne złe rzeczy robią z ludźmi.
" border="0

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #625 dnia: Kwiecień 08, 2010, 15:33:15 »
Angielskie drużyn są zawsze krzywdzone przez arbitrów, bez przesady kopali Rooneya i powinni dostać kartkę a co to Rooney jakiś guru jest (Van Buyten kopnął go w piszczel, a om sam podkręcił kostkę nieudolnie upadając) Rafaell faulowany przez Badstubera to poco to jego chamskie zachowanie?? Później fauluje Riberrego a ten go odpycha no naprawdę takich sytuacji jest w każdym meczu pełno gdzie faulowany zawodnik skacze do faulującego, jakby karać takie zachowanie to mecze kończono by po 8. Nie rozumiem zachwytu nad charyzmą na boisku Cantony i Keane przecież to byli boiskowi chami zwłaszcza ten drugi który mści się na rywalu po latach i faulując go z premedytacją kończy mu kariera a później mówi że żałuje, iż nie potraktował go jeszcze mocniej.
1 faul Hallanda a później zemsta Keana
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=691e71b2b85d746f0fd29947f9c74871&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=691e71b2b85d746f0fd29947f9c74871&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline dimiC

• Junior
  • *
  • Na forum od: 23.10.2009r.
« Odpowiedź #626 dnia: Kwiecień 08, 2010, 15:49:13 »
idźcie się leczyć co poniektórzy, wyzywacie jakby coś wam zrobił! ZAZDROŚĆ ZŻERA! a pieprzenie że Messi nie radzi sobie z angielskimi obrońcami jest głupotą. Szukacie dziury w całym i próbujecie zabłysnąć. Może lepiej będzie się zamknąć i nie komentować, niż robić z siebie głupa?

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #627 dnia: Kwiecień 08, 2010, 16:05:09 »
przecież to byli boiskowi chami

Chodziło mi głównie o ich nieustępliwość i nieprawdopodobną wolę walki, a to, że chamami rzeczywiście byli, to już oddzielna bajka.

jakby karać takie zachowanie to mecze kończono by po 8.

Wiem.
Ale co z tego, skoro Babel w obronie kolegi z drużyny obejrzał czerwień, a Rafael w swojej sprawie żółtą kartkę. Zależy od sędziego.

ZAZDROŚĆ ZŻERA!

Jeżeli jako sympatyk MU mam kogoś zazdrościć Barcelonie, to Iniesty albo Puyola, w ostateczności Ibrahimovicia, ale na pewno nie Messiego. Wydaje mi się, że ze swoimi mizernymi warunkami fizycznymi nie poradziłby sobie na Wyspach, a La Liga jest dla niego idealna.

Może lepiej będzie się zamknąć i nie komentować, niż robić z siebie głupa?

Idź do swojego tematu, jeśli komentarze innych ci nie pasują, ok?
Jestem tylko ciekaw, czy w przypadku porażki Barcelony w Gran Derbi będziesz siedział cicho, czy będziesz próbował dociec, co poszło nie tak, dlaczego padł taki rezultat, a nie inny. To tak, jakby zabronić kibicom radości po wzlotach i spuszczonej głowy po porażkach.
Ogarnij się.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2010, 16:10:18 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #628 dnia: Kwiecień 08, 2010, 16:26:32 »
Jak można nazywać kogoś komu się do pięt nie dosięga lamusem ??? ??? Naprawdę was tak to boli, że Manchesteru ani Realu już nie ma dalej, bo Rooney i Ronaldo nie potrafili wziąć na siebie odpowiedzialności w meczach ze słabszymi, a Leo strzelił cztery gole ???

Wolałem Manchester w półfinale, bo liczyłem na powtórkę finału z zeszłego roku... ale wygrał Bayern i to mi nie przeszkadza
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #629 dnia: Kwiecień 08, 2010, 16:41:30 »
Pawlodar, niektórzy, niezależnie od preferencji sportowych powinni zasięgnąć słownika w celu sprawdzeniu definicji słowa "lamus", a dopiero potem wyzywać od takich piłkarzy.
" border="0

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #630 dnia: Kwiecień 08, 2010, 16:47:41 »
Jak można nazywać kogoś komu się do pięt nie dosięga lamusem ??? ??? Naprawdę was tak to boli, że Manchesteru ani Realu już nie ma dalej, bo Rooney i Ronaldo nie potrafili wziąć na siebie odpowiedzialności w meczach ze słabszymi, a Leo strzelił cztery gole ???

Jeśli chodzi o mnie to cały czas twierdze że jest najlepszym piłkarzem na świecie od 2 lat
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline dimiC

• Junior
  • *
  • Na forum od: 23.10.2009r.
« Odpowiedź #631 dnia: Kwiecień 08, 2010, 16:51:46 »
Nederland mógłbyś mi powiedzieć co ma wspólnego moja wypowiedz z El Clasico? Heh i kto tutaj ma się ogarniać... Nie będę próbował dojść co było nie tak jeżeli Barca przegra(pfu, pfu;]) Do komentarzy normalnych ludzi nie mogę się przyczepić, ale jeżeli ktoś ciągle po kimś jeździ to chyba mogę się odezwać, nie? Nie chodzi mi o to, że zazdrościcie Messiego Barcelonie, a o to że zazdrościcie mu tego co robi na boisku...

Nara i nie wyskakuj z tekstami żebym się ogarnął, bo mi to raczej nie potrzebne. Nic takiego złego nie powiedziałem, nie wyzywałem nikogo, napisałem tylko co o tym myślę.

RealMadrytFan:) $$$ może dlatego, że ma dopiero 22 lata?

Offline Pablo1919

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 05.06.2008r.
    • GTA IV
« Odpowiedź #632 dnia: Kwiecień 08, 2010, 17:45:48 »
Viva FC Bayern!!! Jak fajnie było dokopać tym zbyt pewnym siebie cwaniakom z Manchesteru. Mówili 3:0 już po meczu półfinał nasz a tu co? Niespodzianka. Bayern Monachium nigdy się nie poddaje i jestem pewien, że gdyby było nawet 4:0 to Bayern wyszedłby na 4:3 i awansował dalej. A tak gadali, że na Alianz Arena to był fux, że na Old Traford Manchester skopie Bawarczykom tyłki. Wierzę, że Bayern zdobędzie potrójną koronę ponieważ ten sezon jest identyczny jak ten z 2001 roku kiedy to Bayern w LM grał z Manchesterem (między meczami n ManU mecz z Shalke tak samo i teraz) a później z Olympique Lyon i na koniec Valencja, której teraz brak więc czuję że to będzie Barca. Łatwo nie będzie ale a nóż, historia lubi się powtarzać, może FCBayern pokona FCBarcelone po karnych tak jak to było wówczas z Valencją, Butt fenomenalnie broni 11-stki.

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #633 dnia: Kwiecień 08, 2010, 18:03:09 »
idźcie się leczyć co poniektórzy, wyzywacie jakby coś wam zrobił! ZAZDROŚĆ ZŻERA! a pieprzenie że Messi nie radzi sobie z angielskimi obrońcami jest głupotą.

Przypomnij sobie mecz Chelsea - Barcelona 1/2 CL na SB.. co Messi pokazal ?? Nic wogole nie istnial 2 obroncow do Messiego i niewiedzial co robic a szczegolnie przy 1 vs 1 z A.Cole to nic nie mogl zrobic w 1 meczu tak samo bylo na CN. Chelsea wiedziala jak zneutralizowac Messiego wylaczyc go calkiem z gry 2 na 1 i Messi zamotany, jak Arsenal by pomyslal ze trzeba go tak wylaczcyc to rajdow by nie robil.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline eMeK

• Trener
  • Na forum od: 16.03.2009r.
« Odpowiedź #634 dnia: Kwiecień 08, 2010, 19:45:00 »
Troche zbaczajac z tematu ostatniego meczu z Bayernem...
"Sędzia główny ostatniego spotkania Manchesteru United z Chelsea oraz jego liniowy pomocnik zostali zdegradowani do The Championship za błędy popełnione w hicie 33. kolejki Premiership "
Szkoda, ze w naszej lidze czegos takiego nie ma...
A co do meczu z bayernem (celowo z malej litery) :) Gdyby nie ta kartka Rafaela to niemcy nie mieli by zadnych szans. W pierwszej polowie wygladali jak male dzieci zgubione we mgle. Trzeba przyznac, ze do polfinalu awansowala druzyna slabsza.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2010, 19:46:55 wysłana przez eMeK »

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #635 dnia: Kwiecień 08, 2010, 19:51:46 »
Troche zbaczajac z tematu ostatniego meczu z Bayernem...
"Sędzia główny ostatniego spotkania Manchesteru United z Chelsea oraz jego liniowy pomocnik zostali zdegradowani do The Championship za błędy popełnione w hicie 33. kolejki Premiership "
Szkoda, ze w naszej lidze czegos takiego nie ma...
A co do meczu z bayernem (celowo z malej litery) :) Gdyby nie ta kartka Rafaela to niemcy nie mieli by zadnych szans. W pierwszej polowie wygladali jak male dzieci zgubione we mgle. Trzeba przyznac, ze do polfinalu awansowala druzyna slabsza.
Bez komentarze,prosze Cie,piszesz inteligentnie a zachowujesz sie jak rozkapryszony dzieciak,fan Manchesteru,awansuje ten kto jest lepszy,moze nie piłkarsko ale psychicznie,wielkie gwiazdki z United osiadły na laurach po pierwszej połowie i bede cieszył się z tego zwycięstwa Bayernu przez następny tydzien,może Nani i koledzy sie czegoś naucza
Swoja droga gdyby grali tacy piłkarze jak Neville,Giggs,Scholes to by nie doszło do tego odpadniecia,bo to piłkarze ktorzy wiedza jak sie zachowac i nie lekceważa rywala

Offline eMeK

• Trener
  • Na forum od: 16.03.2009r.
« Odpowiedź #636 dnia: Kwiecień 08, 2010, 19:58:25 »
Nie jestem fanem Manchesteru, malo tego, nie lubie tej druzyny :) Dla mnie awansowala druzyna slabsza. Grajac w przewadze, zdolali tylko raz ukarac cofniety pod sama bramke Manchester. Byly chwile w ktorych nie bylo widac, ze anglicy graja w oslabieniu. Pierwsza polowa w ktorej Bayern nie istnial. Gdyby nie ta kartka, to druga polowa wygladala by tak samo. Niemcy ruszyli po frajerskiej czerwonej kartce Rafaela a do tej pory kopali piach. Co więcej ich przewaga wynikała tylko i wyłącznie z przewagi liczebnej a nie z umiejętności co jest kolejnym argumentem za tym, że miejsce w półfinale dostala druzyna slabsza. Zgodzic sie nie musisz ;]

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #637 dnia: Kwiecień 08, 2010, 20:01:25 »
Neville i Scholes nie grali, bo słabo spisali się w meczu z Chelsea. Giggs wszedł pod koniec meczu.
Może i dobrze, że dwaj pierwsi nie wystąpili, bo znając ich zrobiliby jakąś awanturę sędziemu (głównie za te kopanie naszych skrzydłowych i Rooneya po nogach) i za trochę pochopną żółtą kartkę (tą pierwszą, druga była całkowicie słuszna) dla Rafaela. Podostawaliby kartek, niepotrzebnie.

Może za rok nam się uda. Mnie bardziej martwi odpływające mistrzostwo.
Dla Bayernu nie widzę finału LM. Może i mają teoretycznie większe szanse na awans, ale Lyon się ich nie przestraszy, identycznie jak w dwumeczu z Realem.
Swoją drogą miło byłoby obejrzeć wygraną Bayernu. Z mistrzem nie wstyd przegrać. :)
" border="0

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #638 dnia: Kwiecień 08, 2010, 20:07:36 »
Powiem tak:
Pierwsza połowa bez dyskusjii tylko i wyłacznie dla Manchesteru,pomijając fakt frajerskiej obrony United w 44 minucie,
Druga połowa: to nie brak doświadczenia Rafaela tylko zwykłe frajerstwo i to ze dał sie sprowokowac pomimi tego ze wiedział iz ma na koncie juz kartke,Bardzo możliwe ze ta kartka ustawiła mecz (chociaz tego sie juz nie dowiemy) ale co do tego że nie było widac momentami przewagi liczebnej to sie wogole nie zgodze bo ja osobiscie widziałem tylko jedną akcję Naniego,sparowana przez Butta na rożny i powtórze to jeszcze raz moze i awansowała drużyna słabsza piłkarsko ale lepsza psychicznie co równiez jest bardzo ważne i życze Bayernowi jak najlepiej w dalszej fazie
I nie zapomnijmy tez o tym kto wygrał mecz pierwszy więc z tym słabyszm piłkarsko klubem tez nie można tak do konca sie zgodzic

Neville i Scholes nie grali, bo słabo spisali się w meczu z Chelsea. Giggs wszedł pod koniec meczu.
Może i dobrze, że dwaj pierwsi nie wystąpili, bo znając ich zrobiliby jakąś awanturę sędziemu (głównie za te kopanie naszych skrzydłowych i Rooneya po nogach) i za trochę pochopną żółtą kartkę (tą pierwszą, druga była całkowicie słuszna) dla Rafaela. Podostawaliby kartek, niepotrzebnie.
Nie zgodze sie,cała trojka to osoby genialne z nieprawdopodobnym doświadczeniem,które wiedzą jak sie zachowac

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #639 dnia: Kwiecień 08, 2010, 20:18:10 »
Przypomnij sobie mecz Chelsea - Barcelona 1/2 CL na SB.. co Messi pokazal ?? Nic wogole nie istnial 2 obroncow do Messiego i niewiedzial co robic a szczegolnie przy 1 vs 1 z A.Cole to nic nie mogl zrobic w 1 meczu tak samo bylo na CN. Chelsea wiedziala jak zneutralizowac Messiego wylaczyc go calkiem z gry 2 na 1 i Messi zamotany, jak Arsenal by pomyslal ze trzeba go tak wylaczcyc to rajdow by nie robil.

Wypominasz mu jeden mecz, mimo, że cały sezon miał genialny ??? ???
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #639 dnia: Kwiecień 08, 2010, 20:18:10 »