2011.03.15
~ Toni Freixa. -Trochę przed tą konferencją prasową prezes Realu skontaktował się z nami, by powiedzieć, że jego klub nie ma nic wspólnego z tymi informacji. Prezes Rosell nie ma powodów, by w to nie wierzyć. Informacje wyszły z Cadena Cope i to ich prosimy o wyjaśnienia.
2011.06.16
~ Rosell. -Jeśli ktoś odważyłby się zrobić coś takiego przeciw Realowi, to natychmiast byśmy temu zaprzeczyli. Bylibyśmy wdzięczni za taką reakcję Realu Madryt, której jednak nie było.
2011.06.21
~ Rosell. -To nie jest tak, że nie wierzę Florentino, gdy do mnie zadzwonił i zapewnił, że nie ma z tym nic wspólnego. Myślę po prostu, że to wszystko byłoby dużo wiarygodniejsze (Oczywiście dla FC Barcelony), gdyby Real Madryt dołączył do skargi, jaką wystosowała Barça.
2011.06.21
~ Benedito. -Florentino Pérez powinien być traktowany jako persona non grata.
.Katalonia.
Kompleks. Niech atakują. Fiorentino tymczasem jako człowiek z klasą, honorem nawet nie parsknie o Barcelonie. Zadzwonił, kiedy miał zadzwonić, zaprzeczył, kiedy miał zaprzeczyć. Jednak Katalonia wymaga, wymaga czegoś więcej od Realu, od Pereza. Real ma bronić wizerunku Barcelony, powinien pozwać pól świata, bo radio ugodziło w wizerunek FC Barcelony. Nie! Nie! Nie, zrobił tego !
Real zły, zerwać stosunki, przekroczył granice, jako pierwszy pozwał Barcelonę do UEFA !
Perez, persona non grata, nie wpuszczać na stadion !
2011.06.21
~ Rosell.- Dla mnie Mourinho nie jest najlepszym trenerem na świecie. Otrzymał Złotą Piłkę tylko dlatego, że zdobył Ligę Mistrzów
Tylko dlatego, że zdobył tylko Ligę Mistrzów, bez pucharów, mistrzostw Włoch.