Autor Wątek: Chelsea FC  (Przeczytany 619436 razy)

Offline ebolek22

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.02.2009r.
Odp: Chelsea Londyn - all o tym teamie
« Odpowiedź #1300 dnia: Marzec 25, 2011, 15:27:37 »
Coś na wzór bitwy o Anglię można było oglądać w Pucharze Sześciu Narodów.
Polsat chce pokazać piłkę nożną przez duże 'P' to już problem.
Od oglądania meczów w lidze angoli w dolnych rzędach kibiców na bank boli szyja od patrzenia na piłkę latającą na wysokości dachu przez 83 minuty.

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1301 dnia: Marzec 25, 2011, 15:35:56 »
@Sergio#20: Coś w tym jest co piszesz. Chelsea powstała dzięki pieniądzom Abramowicza. Przed kupnem była dobrą drużyną, lecz wtedy był to poziom może teraźniejszego Tottenhamu? Nie wiem, ponieważ jestem za młody żeby to pamiętać ;p
Z tym porównaniem lig to tak naprawde nigdy nie dowiemy się jak to było, chyba że Hiszpańska i Włoska jak to mówisz wrócą do formy.

@ebolek22: Większych idiotyzmów w życiu nie czytałem

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1302 dnia: Marzec 25, 2011, 15:43:58 »
Właśnie na tym WYŁĄCZNIE polega wyższość Ligi Angielskiej nad innymi w Anglii, kluby są przejmowane przez miliarderów,szejków....Broń Boże nie zabraniam, tego, ale i nie pochwalam.

Nie byłbym tego taki pewien, czy solidny zastrzyk pieniędzy ze strony prywatnego inwestora tak bardzo różni się od firmy przesiąkniętej marketingiem, jaką Real ostatnimi czasy przypomina bardziej niż klub.

A w Chelsea? Co to za honor być legendą Chelsea?

Legendom w słabszych klubach trudniej jest zostać legendami.

A przecież liga najsilniejsza, to i reprezentacja powinna być na świetnym poziomie, a tam nawet trenerów dobrych nie ma...

Paradoks angielskiej kadry polega na tym, że pomimo dość mocnej kadry zawodniczej, nie odnosi większych sukcesów. Tak jak Hiszpania wcześniej. Wygrali zasłużenie Euro 2008 i fuksem zeszłoroczny Mundial, wcześniej nic. Cholernie ciekaw jestem, czy dopiero od trzech lat uważasz hiszpańską ligę za najsilniejszą na świecie. Odwracając kota ogonem, Holendrzy powinni mieć świetną ligę. A nie mają.

I tu mnie jedno zastanawia dlaczego szejki wolą inwestować w kluby bez dokonań, historii, a nie w np. taką Valencie?

Proste pytanie. Bo mają średnie pojęcie na temat piłki, opierając się praktycznie wyłącznie na mniej lub bardziej kompetentnych/cwanych doradcach.

Od oglądania meczów w lidze angoli w dolnych rzędach kibiców na bank boli szyja od patrzenia na piłkę latającą na wysokości dachu przez 83 minuty.

Jeżeli już uciekamy się do tak żenujących "argumentów", równie dobrze można skontrować gówno gównem, mówiąc że w lidze hiszpańskiej można dostać karkoskrętu bądź oczopląsu spowodowanej ciągłą klepką. Ale po co tak pisać?
" border="0

Offline ebolek22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1303 dnia: Marzec 25, 2011, 15:56:55 »
Na Polsacie w tej edycji LM było tyle meczów Angolów,ciągle tylko Anglia,przecież ile można tego oglądać.Jeśli chodzi o tą petycje to zachowujecie się jakby były 2 kanały w Telewizji i nie można gdzie indziej tego meczu obejrzeć.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1304 dnia: Marzec 25, 2011, 16:07:17 »
Jeśli chodzi o tą petycje to zachowujecie się jakby były 2 kanały w Telewizji i nie można gdzie indziej tego meczu obejrzeć.

W telewizji niesatelitarnej - owszem, nie można.
" border="0

Offline ebolek22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1305 dnia: Marzec 25, 2011, 16:08:55 »
Ale jest jeszcze coś takiego jak internet,w pubach czy w kinach na pewno puszczają taki hit ,to nie komuna.

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #1306 dnia: Marzec 25, 2011, 16:30:51 »
wiekszosc postow na sport.pl jest za barca

Offline Cesc Fabregas

• Trener
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.11.2008r.
« Odpowiedź #1307 dnia: Marzec 25, 2011, 16:43:04 »
Ale kochani fani BPL, po co tłumaczycie wyższość ligi angielskiej? Że Hiszpanie nie stworzyli prywatnym inwestorom odpowiednich warunków, to teraz Premier League będzie za to obwiniana? Liga angielska jest nieprzewidywalna i tu tkwi jej piękno. W Hiszpanii raz na rok Barca, czy Real przegrają u siebie ze słabszymi drużynami... A w BPL? Wigan ogrywa Tottenham na jego boisku, Sunderland gromi Chelsea na Stamford, Liverpool przegrywa z Blackpool na Anfield, West Brom wygrywa na Emirates - to jest piękno. Lider wyjeżdża do czerwonej latarni i przegrywa. Arsenal wygrywa 4-0 i remisuje. Niewykorzystane potknięcia rywali, wykorzystane, transfery last minute... To jest piękno. Futbol ma być nieprzywidwalny i właśnie taki w Anglii jest. W Hiszpanii przed sezonem można w ciemno postawić na to, że w lutym będą się w walce o mistrzostwo liczyły tylko 2 zespoły. Kto w grudniu, czy styczniu dawał Chelsea szanse na mistrzostwo? Dzisiaj jest już bardzo mała strata do lidera - 9pkt i jeden mecz mniej + bezpośrednie starcie. W Primera Division emocjonująca jest jedynie walka o utrzymanie. Nie pozdrawiam wszystkich narzekających, którzy nie mogą się po prostu pogodzić z wyższością BPL nad innymi ligami :)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

za dużo jest tutaj cienkich pipek

REJESTRACJA lub LOGOWANIE - moje bramki online :)

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1308 dnia: Marzec 25, 2011, 16:44:43 »
ebolek22 czemu ty jeszcze bana nie dostałeś??? Na tym forum są wogóle moderatorzy?

Offline ebolek22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #1309 dnia: Marzec 25, 2011, 16:48:08 »
Ale kochani fani BPL, po co tłumaczycie wyższość ligi angielskiej? Że Hiszpanie nie stworzyli prywatnym inwestorom odpowiednich warunków, to teraz Premier League będzie za to obwiniana? Liga angielska jest nieprzewidywalna i tu tkwi jej piękno. W Hiszpanii raz na rok Barca, czy Real przegrają u siebie ze słabszymi drużynami... A w BPL? Wigan ogrywa Tottenham na jego boisku, Sunderland gromi Chelsea na Stamford, Liverpool przegrywa z Blackpool na Anfield, West Brom wygrywa na Emirates - to jest piękno. Lider wyjeżdża do czerwonej latarni i przegrywa. Arsenal wygrywa 4-0 i remisuje. Niewykorzystane potknięcia rywali, wykorzystane, transfery last minute... To jest piękno. Futbol ma być nieprzywidwalny i właśnie taki w Anglii jest. W Hiszpanii przed sezonem można w ciemno postawić na to, że w lutym będą się w walce o mistrzostwo liczyły tylko 2 zespoły. Kto w grudniu, czy styczniu dawał Chelsea szanse na mistrzostwo? Dzisiaj jest już bardzo mała strata do lidera - 9pkt i jeden mecz mniej + bezpośrednie starcie. W Primera Division emocjonująca jest jedynie walka o utrzymanie. Nie pozdrawiam wszystkich narzekających, którzy nie mogą się po prostu pogodzić z wyższością BPL nad innymi ligami :)
To,że Arsenal wygrywa czterema bramkami i remisuje nie jest piękne tylko frajerskie.

Offline basti007

• II - ligowiec
  • Na forum od: 20.08.2008r.
« Odpowiedź #1310 dnia: Marzec 25, 2011, 17:05:46 »
To,że Arsenal wygrywa czterema bramkami i remisuje nie jest piękne tylko frajerskie.

to ze Real wydaje co rok tyle kasy (w tym roku udalo sie przejsc o dziwo 1/8 LM) i nie wygrywa to tez jest frajerskie

Real z takim Newcastle zepewne by dostal lanie :)
One life, one game, one team
Trzej Królowie Wielkich Miast-Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1311 dnia: Marzec 25, 2011, 18:30:45 »
Uwielbiam te teksty dzieci,które coś gdzieś usłyszały,do końca niewiedzą co i jak, ale i tak piep-ą o generale Fracno, a o tym, że niby pomógł zdobyć 5 pucharów Europy to jeszcze nie słyszałem...Brawo chłopie!!!
Napewno Slyszales, ale wiem jako kibic Realu przyznac sie nie chcesz bo cie to boli i kazdy prawdziwy kibic Realu wie jak bylo bo napewno czytal i cos w tym jest ze 5 pucharow europy macie za free.Pozdrawiam cie sergio i dalej sobie wkrecaj ze to nie prawda
PS. Dla twojej swiadomosci nie jestem dzieciakiem bo sam moze nim jestes a kogos wyzywasz od dzieci :)
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1312 dnia: Marzec 25, 2011, 18:33:03 »
Cytat: Sergio
Właśnie na tym WYŁĄCZNIE polega wyższość Ligi Angielskiej nad innymi w Anglii, kluby są przejmowane przez miliarderów,szejków....

Zdajesz sobie sprawę z tego, że "5-7 lat temu", kiedy to według ciebie Primera Division była najbardziej atrakcyjna, bodaj żaden angielski klub nie miał szejka za właściciela?

Cytat: ebolek
Ale jest jeszcze coś takiego jak internet

Dlatego ludzie się skarżą (ja jestem zażenowany, ale nie do tego stopnia, by jakąś petycję podpisywać), bo wolą telewizję. I w sumie nie można im się dziwić.

w pubach

Raz, że nie każdy fan piłki jest pełnoletni, a zazwyczaj niepełnoletnich do pubów nie wpuszczają. A nawet jeśli ktoś spełnia ten warunek, może mu się średnio widzieć oglądanie meczu w oparach dymu tytoniowego - pomimo zakazu palenia palenie nie znikło.

Po części masz rację, ale szczerze wątpię w to, by ktokolwiek słabszy w lidze hiszpańskiej w konfrontacji, dajmy na to z Valencią, Sevillą czy Realem przy stanie 0:4 zdołał zremisować mecz.

Cytat: basti
Real z takim Newcastle zepewne by dostal lanie

Nie przesadzaj.
" border="0

Offline Sergio#20

• Prezes klubu
  • Na forum od: 19.10.2008r.
« Odpowiedź #1313 dnia: Marzec 25, 2011, 18:35:45 »
Nie byłbym tego taki pewien, czy solidny zastrzyk pieniędzy ze strony prywatnego inwestora tak bardzo różni się od firmy przesiąkniętej marketingiem, jaką Real ostatnimi czasy przypomina bardziej niż klub.

Jest i to wielka różnica.
Bez wcześniejszych sukcesów, Real by nie generował takich sum jak obecnie.City natomiast, z dnia na dzień, dysponuje takimi samymi możliwościami.
Real jak mówiłem pomimo tych porażek w 1/8 nadal finansowo był na topie,nawet z Calderonem.
No i piszemy Real a nie Al-Ittihad Dżudda ;)

Cholernie ciekaw jestem, czy dopiero od trzech lat uważasz hiszpańską ligę za najsilniejszą na świecie
Nie,nie uważam ligi hiszpańskiej za najsilniejszej na świecie, od lat 4 ta liga ma kryzys.
A obecnie mi także wydaje się, że angielska jest najlepsza, ale chciałem też wyjaśnić dlaczego.

Legendom w słabszych klubach trudniej jest zostać legendami.

...Futbolu? To na pewno, ale mi chodziło o klub.W słabszych klubach legendą może zostać i słabszy piłkarz, w tych lepszych już nie.Dajmy na to legenda Blackburn, zostałaby na pewno legendą MU?

Zdajesz sobie sprawę z tego, że "5-7 lat temu", kiedy to według ciebie Primera Division była najbardziej atrakcyjna, bodaj żaden angielski klub nie miał szejka za właściciela?
Ne rozumiem tego ;D
To co napisałeś,potwierdza moje wcześniejsze słowa...Nie mieli stałej kasy,to i byli słabsi tak?
Naprawdę nie mogę załapać o co dokładnie Ci tu chodzi, możesz wyjaśnić?
sorki :D

Real z takim Newcastle zepewne by dostal lanie
Ta a Birmingham w Hiszpanii walczyłoby o mistrza. :D

Bogo_Chelsea
Podaj jakieś konkrety :-*
Powiedz co Franco zrobił,żeby Real zdobył 5 pucharów za "free"?
Zastraszył wojną czy jak?
Pewnie to Franco biegał po boisku a nie Di Stefano?
Daj mi jakiś link do wypowiedzi piłkarz z tamtych czasów, jak mówię konkrety...Ale nic dzieciaczku wkręcaj sobie dalej...
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 18:55:44 wysłana przez Sergio#20 »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1314 dnia: Marzec 25, 2011, 18:54:50 »
Bez wcześniejszych sukcesów, Real by nie generował takich sum jak obecnie.City natomiast, z dnia na dzień, dysponuje takimi samymi możliwościami. Real jak mówiłem pomimo tych porażek w 1/8 nadal finansowo był na topie,nawet z Calderonem.
No i piszemy Real a nie Al-Ittihad Dżudda ;)

Generalnie chodziło mi o pieniądze. Kasa to kasa, różni się jedynie walutą. Nie wiem, po co narzekać na czyjś budżet, kiedy jest się fanem bodaj najbogatszego zespołu na świecie, który ostatnio odebrał ten tytuł MU. O ile czegoś nie popieprzyłem.

...Futbolu? To na pewno, ale mi chodziło o klub.W słabszych klubach legendą może zostać i słabszy piłkarz, w tych lepszych już nie.Dajmy na to legenda Blackburn, zostałaby na pewno legendą MU?

Był taki jeden, Shearer się nazywał.

Ne rozumiem tego ;D
To co napisałeś,potwierdza moje wcześniejsze słowa...Nie mieli stałej kasy,to i byli słabsi tak?
Naprawdę nie mogę załapać o co dokładnie Ci tu chodzi, możesz wyjaśnić?
sorki :D

Pięć, siedem lat temu twoim zdaniem Primera Division przeżywała złoty okres. Zestawiłeś minioną datę z obecną Premiership, dodając, że nie podoba ci się wykupywanie klubów przez szejków. Dlaczego nie porównałeś dawnej ligi hiszpańskiej z dawną ligą angielską? Ogólnie piłka przeżywała najlepsze lata w latach 1998-2003, teraz jest już martwa.
" border="0

Offline Sergio#20

• Prezes klubu
  • Na forum od: 19.10.2008r.
« Odpowiedź #1315 dnia: Marzec 25, 2011, 19:05:27 »
Porównałem i IMO dla mnie dawna hiszpańska>włoska>angielska
Może i nawet włoska była najlepsza.
Te 5-7 lat temu,to były ostatnie lata złotego okresu hiszpańskiej.

Ale ja się nie czepiam MU,Barcelony,Milanu,Interu,tylko takiego klubu jak City-od tak sobie ma te same możliwości jak wcześniej wymienni...Jak pisałem jest to trochę sztuczne.
City bez inwestora nie dorobiłby się takiej kasy,a Real czy MU tak.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1316 dnia: Marzec 25, 2011, 21:11:13 »
Sergio o co ty walczysz? Jeden Nederland potrafi wystosować jakieś stosowne argumenty, reszta ludzi (chociaż ludzie to istoty z rozumem,a u niektórych tu obecnych takowego się nie stwierdza) potrafi tylko walnąć hasło "farsa" i i zwalać sobie przy tym... żenada, gdzie są ludzie odpowiedzialni za to forum... w ogóle od czego to się zaczęło? Że polsat puszcza Barcę? Jak jesteście takimi wielkimi fanami jeden z drugim to powinniście za wszelką cenę dążyć do oglądania meczu swojej drużyny, nawet jeśli inni na to nie pozalają a w XXI w. to nie takie trudne raczej
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 21:39:55 wysłana przez pawlodar_10 »
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #1317 dnia: Marzec 25, 2011, 23:47:30 »
Do sieci wyciekł projekt nowego stroju domowego Chelsea FC. Portal EPLtalk.com opublikował go na swojej stronie internetowej, a jego zdjęcie można zobaczyć poniżej. Póki co trudno powiedzieć, czy ten wzór trykotu nabierze statusu oficjalnego. Na potwierdzenie będziemy najprawdopodobniej musieli poczekać do maja/czerwca tego roku. Jakie są wasze opinie na temat tego stroju?
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1318 dnia: Marzec 26, 2011, 00:31:42 »

Offline gorzo08

• Kapitan reprezentacji
  • Na forum od: 22.04.2009r.
« Odpowiedź #1319 dnia: Marzec 26, 2011, 13:16:49 »
Chelsea uzgodniła z Sao Paulo FC warunki w sprawie transferu Lucasa Piazona - czytamy na oficjalnej stronie angielskiego klubu.

Zawodnik podpisał przedwstępną umowę i dołączy do klubu na zasadzie długoterminowego kontraktu w styczniu 2012.

Nazywany Nowym Kaką ofensywny pomocnik obecnie reprezentuje Brazylię w Copa America do lat 17. W trzech spotkaniach tego turnieju zdobył już 2 gole - zwycięskiego przeciwko Wenezueli i w przegranym spotkaniu z Paragwajem. To drugie uderzenie (które można zobaczyć TUTAJ) było tak silne, że... przerwało siatkę w bramce.

Piazon ma na swoim koncie tytuł króla strzelców Copa America U15 zdobyty w 2009 roku, gdzie wraz z Canarinhos zajął drugie miejsce. W innym, rozgrywanym na Old Trafford międzynarodowym turnieju młodzieży do lat 15 zdobył natomiast nagrodę MVP.

Nam nie pozostaje nic innego jak życzyć Lucasowi wielu sukcesów w niebieskiej koszulce. Powodzenia!
" border="0
1 miejsce w :
Typer Premiership 2010/2011

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1319 dnia: Marzec 26, 2011, 13:16:49 »