Serio wam odpowiada nowa czesc PESa? Hm ja powiem tak, nie bedzie wyników np. 10-0 jak w poprzedniej wersji, bo to jest ciężkie w realizacji. Powiem co mnie drażni. Poziom gry jest niski na top playerze,zaznaczam ze gram druzyna pokroju Osasuna. Inteligencja bramkarzy jest tragiczna, wszystkie wrzutki jakie dojda na glowe wpadaja do bramki bez jakiejkolwiek interwencji bramakrzy, nawet się nie rzucą. Dziwnie wybijaja pilki przed siebie, obrońcy się odsuwają jak jestem przed polem karnym i umożliwiają strzał, co często kończy się bramką a raczej klopsem bramkarza. Co gorze w tej grze jest niemozlwe zeby defensywny pomocnik podbiegl i za pola karnego strzelil bramke, bo piłka mu się od nogi odbije i na aut poleci. Obrońcy pod naciskiem zamiast wykopac pilke do przodu wchodzą w swoje pole karne i wtedy zaczyna się wykop czesto po naciskiem moim dostaje w zawodnika i pilka wpada do bramki. Rzuty rożne często konczą się samobojem zawodników. Gra komputera opiera się na podaniach na dobieg, zero kombinacji. Jak juz powiedzialem, wystaczy zatrzymac skrzydla i mecz zostanie wygrany no chyba, że bramkarz zagra dla przeciwników. Zawodnicy pokroju Kaka nie różnią się od np zaowdnikow pokroju Roger. Nie ma latwych dryblingow jak na 2009 wiec na bardzo szybką gre sobie nie pozwolimy. Tempo jest jakies wolne i ciezko mi się przestawić. Polecenia trzeba z kilkusekudnowym wyprzedzeniem wykonać bo inaczej nastapi strata. Wiem, że w zyciu jest, że pilka się odbija, ale pytam się czy za kazdym razem? Nie ma róznicy czy to Kaka czy Nidzielan. Gra wygląda jak na boiskach ligi okręgowej. Gra mnie drażni, stram się do niej pozytywnie nastawic, ale nie jest to takie proste. Muzyka, grafika stoi na wysokim poziomie. Moim zdaniem nie potrzebny jest tak nadmierny opis paramterów poszczegolnych zawodnikow. W tej grze możemy zapomnieć o rozstrzygnięciu spotkania na naszą korzyść umiejętnością jednego zawodnika, to jest nirealne. Co panowie z KOnami robili do końca pazdziernika, jak okno transferowe konczy się 1 wrzesnia? Sklady są naprawde nieaktualne, a ja nie mam ochoty marnowacc zasu na edycje. Grać bede, ale nie wiem jak długo, spodziewalem się kozaka, a tu... wyszla sredniej klasy piłka. Zaawsze liczyła sie grywalność, a grafika byla w tyle. W tym momencie grafika jest na wysokim poziomie, a grywalność schodzi na dalszy plan. Hm trzeba pamietac ze pilka na kompa nie zastapi nam gry w pilke w parawdziwym zyciu. realistyka w tym roku Konami wyszła średnio, mozliwe ze patch te bledy poprawi, bo naprawdę jestem negatywnie zaskoczony i nie wiem czym się wszyscy tak jarają. Zauwazylem ze Konami co 2 lata wydaje genialna pilke. Pes 2004 kozak, 2005 gorzej, 2006- najlepsza, 2008- grafika oki, grywalność padaka, 2009- genialna pod wzgledem wrywalności, 2010- idealna grafika, grywalność średnia na wyrost. ja chyba zostane przy 2009 bo radośc gry z drugim czlowiekiem jest zdecydowanie większa niż z Pes 2010.