* portugalski
Chyba, że chodziło Ci o Rafę.
O Thiago. Dzięki, pomyliło mi się.
Ned, jakiś fanclub Ci się szykuje.
Najpierw muszę rozkminić, czy oni tak na poważnie, czy sobie kręcą jaja jak watę cukrową.
wiesz, jednak jego rodak, Polanski strzelił sobie w stopę, jeśli chodzi o grę w naszej reprezentacji
Zabawne, że w przypadku Polańskiego wierzy się gazetom, a nie samemu zawodnikowi, a w przypadku Podolskiego jest prawie idealnie odwrotnie (zamiast gazet pojawiają się Engel ze Żmudą). Dziwne, nie? Ach, ta hipokryzja.
mimo to, mają oni coś więcej, niż logo federacji, jest symbol narodowy, u nas, orzeł, ale to nie ten co mamy na godle
Jak już przywołujesz przykład Turków, to wiedz, że oni na Euro 2008 grali w biało-błękitnych strojach. Jako, że błękitu w ich barwach narodowych nie ma, to "problem" podobny do obsydianowych koszulek reprezentacji Polski.
Tak, tak myśl, sądzisz, że oni wybrali takie bo przypomina flagę?
A czemu nie? Paski na koszulce kadry niemieckiej (czarny, czerwony i złoty) też nie przypominają flagi, tylko są wykrętem niemieckiej rzeczniczki prasowej?
Tak tłumaczyła się ich rzeczniczka,
Tępe zaślepienie polaczków nienawiścią przekroczyło już wszelkie granice, skoro do świadomości nie dopuszcza się już niczego, co nie jest zgodne z ich "prawdą objawioną".
Ile osób by się domyśliło, że chodzi o flagę, gdyby tego nie powiedziała rzeczniczka PZPN-u?
Domyśliłeś się, że drugi strój Turków przypomina ich flagę, więc chyba wystarczyło otrzeźwieć z nienawiści, ewentualnie wziąć relanium, walnąć się porządnie w głowę lub pójść do psychologa. Sposobów było wiele. Ja to zauważyłem od razu, więc stawiam na to, że wielu innych Polaków również.
"Kur..", to po co oni się tym chwalą, że były robione 18 miesięcy, no pomyśl...
Stroje nie mają być żadnymi dziełami sztuki, bo jak teraz widzi się, w jakiej bluzie biegał kiedyś Campos i ogólnie cała reprezentacja Meksyku na francuskim Mundialu, to stuka się w głowę, że przekombinowane. Spójrzmy prawdzie w oczy, tu chodzi głównie o osobiste preferencje. Stosunkowo niewiele Polaków lubi Nike, więc tu problemem nie jest to, że strój jest prosty, a to że jego autorem nie jest Adidas...
Zresztą nawet jak Nike wprowadzili te swoje wzory na rękawach rok temu i nową, lepszą wersję w bieżącym sezonie (chodzi mi o to pod pachami, można to zobaczyć na bluzie de Gei, Valdesa albo Isakssona), to marudzono, że <pocoto>, <och_jeliście> i <gesty dupą>. Polacy oczekują gruszek na wierzbie, a jak już je dostaną, to stwierdzają że jednak śliwki smakują lepiej.
Wiesz o co mi chodzi...
No raczej nie, skoro najpierw twierdzisz, że żadnej flagi tam nie widzisz, a potem z politowaniem orzekasz, że jednak wiesz, że ona tam jest...
bo jako gospodarz na Euro warto byłoby zaprezentować coś ładniejszego
Co w nich jest brzydkiego w porównaniu do poprzednich modeli? Brak orzełka i... tyle? Bitch, please.