Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 634602 razy)

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.04.2011r.
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #2320 dnia: Listopad 14, 2011, 15:23:20 »
W sprawie koszulek wypowiedział się wielokrotny reprezentant Polski w piłce nożnej - Jerzy Dudek
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

(+2 inne linki)
mam nadzieję, że przywrócą godło, inaczej na meczach zamiast dopingu będziemy słyszeli "gdzie jest orzeł?"
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2011, 15:40:29 wysłana przez PortoFan »
" border="0

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #2321 dnia: Listopad 14, 2011, 15:37:37 »
Smuda w końcu mówił kto nie gra w klubie nie gra też w kadrze.
On dużo rzeczy mówi a mało robi!! Zobaczycie jeszcze na Euro będą w kadrze Boruc z Żewłakowem

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #2322 dnia: Listopad 14, 2011, 20:47:28 »
Polska U21 przegrała z Mołdawią, która po 4 kolejkach miała 0 punktów i 3 bramki strzelone. (przegrała u siebie 0-6 z Rosją). Dzisiaj pokonali naszych orłów we Wronkach 0-1. Mecz można pozostawić bez komentarza. Klasa przeciwnika mówi sama za siebie.

Na meczu był Franek Smuda po tym co zobaczył prawdopodobnie się załamał. Prawdę mówiąc na przyszłość rokowań żadnych nie ma, w U21 1\2 składu to zawodnicy o których nie słyszałem nigdy, a piłką się trochę interesuję.
Nie widzę kompletnie przyszłości w Polskiej kadrze. Ofensywa wyglądała na pierwszy rzut oka nieźle:  Woźniak, Sobiech, Kupisz, Kucharczyk. Spodziewałem się gładkie 4:0 a tu taka niespodzianka.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #2323 dnia: Listopad 14, 2011, 21:26:02 »
Młodzieżowe kadry to u nas powinni rozwiązać, na cholerę to jest, trenuję je fachowcy którzy już nikt nie zatrudni w ligach bo są już skompromitowani, piłkarze leją na te mecze. Już Probież mówił że kadry młodzieżowe powinno się zreformować bo często jest tak że młodzi nie mogą się przebić do pierwszego składu w klubach bo jeżdżą na tą młodzieżówkę bardzo często i brakuje im w konsekwencji jednostek treningowych. Taki Makuszewski to sezon temu więcej jednostek przepracował na kadrze niż w klubie.

PS. Kilku zdolnych mamy więc tak źle nie jest, np: U20 ogrywa Niemców
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2011, 21:28:38 wysłana przez $RMF$ »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2324 dnia: Listopad 14, 2011, 21:55:47 »
Tylko coś Smuda na konferencji mówił, że w Niemczech grali zawodnicy z 4 ligi, więc nie ma się z czego cieszyć.
Wolski na pewno wielki talent moim zdaniem chłopak niech wyjeżdża z tego syfu, co do Zyro nie byłem przekonany no ale chłopak też mnie zadziwia, Modelski nie wiem czy dobrze się orientuję ale grał chyba  w WHU, więc coś na pewno potrafi. Borysiuk, Kupisz, Sobiech, Krychowiak i Salamon i to by było na tyle z zawodników do 21 roku życia ? Moim zdaniem trochę mało, z tego pewnie jeszcze jeden lub dwóch zaprzepaszczą kariery.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2011, 22:00:23 wysłana przez cinosław »

Offline D17

• III - ligowiec
  • Real Madryt!
    • Status GG
« Odpowiedź #2325 dnia: Listopad 14, 2011, 22:12:49 »
PS. Kilku zdolnych mamy więc tak źle nie jest, np: U20 ogrywa Niemców
Kliku zdolnych poniżej 21 lat gra już w dorosłej Reprezentacji Niemiec np. Goetze czy Kross można? Można

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #2326 dnia: Listopad 15, 2011, 00:18:09 »
Kliku zdolnych poniżej 21 lat gra już w dorosłej Reprezentacji Niemiec np. Goetze czy Kross można? Można

My też mamy młody zespół, chodź i tak sądzę że trenerzy klubowi za bardzo boją się śmiało stawiać na młodych, Czekaj, Wolski, Żyro, Możdżeń, Wszołek, Jan Pawłowski powinni grać w pierwszych składach w swoich klubach.
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #2327 dnia: Listopad 15, 2011, 10:56:28 »
Wkurwi* mnie, że zamiast Murawskiego gra oczywiście Polański. "Farbowane listy" mają w kadrze dużo łatwiej Muraś gra w klubie, ma niezłą formę a oczywiście dla Smudy lepszy jest Polański, który siedzi na ławie w Mainz no bo przecież Smuda go "znalazł". Podoba sytuacja jest z Obraniakiem, Boenischem i z Perqusiem, nawet Matuszczykiem którzy nawet gdyby nie zagrali meczu do Euro pewnie i tak by na Euro pojechali. Smuda uważa, że jeśli nie Polak to musi być lepszy ?  Borysiuk, Wilk grają no ale co tam przecież jest Matuszczyk, Polański i Obraniak, którzy muszą grać, bo w klubie ławki dobrze grzeją.

Możliwe, że Murawski ma kontuzję albo Bakero chciał go zwolnić, ale ja o niczym nie wiem.

O czym ty w ogóle mówisz? Przecież każdy c wie że "Muraś" to jego ulubieniec i jeden z pewniaków przy wyborze pierwszej 11-tki. A to że nie wystąpi w meczu towarzyskim w którym Smuda testuje inne ustawienie i innych zawodników to co to ma do tego?

A co do Polańskiego to sam Smuda powiedział ze jest on co najwyżej 4 zawodnikiem w hierarchii na pozycji defensywnego pomocnika...

I proszę skończcie pieprzy* jak ten oszołom pisowski, który "zatrzymał Anglię" że Matuszczyk to "farbowany lis".
Możecie tak mówić sobie o Polanskim czy Obraniaku, to wasza sprawa, ale Matuszczyka zostawcie w spokoju. No bo jak można  mówić tak o chłopaku który urodził się w Polsce, ma polskich rodziców mówi perfekcyjnie po Polsku, i nigdy nie zastanawiał się nad tym, którą reprezentacje wybrać? Może zaraz zaczniecie mówić, że w kadrze mogą występować tylko Ci co co grają w polskich klubach?

« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2011, 10:58:42 wysłana przez Ukassiu »

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2328 dnia: Listopad 15, 2011, 15:10:32 »
Teraz to dojebał** Polański 4 w hierarchii ? To dlaczego grał w pierwszej jedenastce z Włochami skoro była cała kadra ?
Co do Matuszczyka może przesadziłem "farbowanym lisem" to on nie jest, ale jakoś za nim nie przepadam.

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #2329 dnia: Listopad 15, 2011, 15:59:55 »
"Selekcjoner przyznał także, że Eugen Polanski jest obecnie dopiero numerem cztery na pozycji defensywnego pomocnika. - Przed nim są Murawski, Matuszczyk i Dudka - stwierdził Smuda, który na wtorkowy mecz z Węgrami wystawi jednak Polanskiego w pierwszym składzie".

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2330 dnia: Listopad 15, 2011, 16:23:17 »
Ukassiu - ty mi nie cytuj Smudy, bo chyba wiesz dobrze ile jego słowo jest warte. Ja nie ma pretensji do Ciebie, chodzi mi dokładnie o to, że jeżeli Smuda uważa go za 4 pomocnika to dlaczego na 7 miesięcy przed EURO w meczu z jedną z najmocniejszych drużyn w Europie wystawia tego 1-szego w hierarchii i tego 4-tego.
Smudy słowo nic nie jest warte, często plącze mu się język i gada kompletnie głupoty.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #2331 dnia: Listopad 15, 2011, 19:29:34 »
Nie wiem czy już wiecie, ale mamy grać z orzełkiem.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #2332 dnia: Listopad 15, 2011, 19:50:36 »
Nie wiem czy już wiecie, ale mamy grać z orzełkiem.
na pocieszenie: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
" border="0" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #2333 dnia: Listopad 15, 2011, 20:55:40 »
Bardzo dobrze, że politycy zajęli głos w tej sprawie, choć nie spodziewam się powrotu Orła Białego na koszulki polskiej reprezentacji wcześniej niż w 2013 roku, kiedy zostaną zaprezentowane nowe trykoty (na mundial).

Włosi nie tylko mają problem z kołnierzykiem, oni również grają bez godła... Co nie przeszkodziło Balotelliemu pocałować logo włoskiej federacji po strzelonej bramce.

Ukassiu - ty mi nie cytuj Smudy, bo chyba wiesz dobrze ile jego słowo jest warte. Ja nie ma pretensji do Ciebie, chodzi mi dokładnie o to, że jeżeli Smuda uważa go za 4 pomocnika to dlaczego na 7 miesięcy przed EURO w meczu z jedną z najmocniejszych drużyn w Europie wystawia tego 1-szego w hierarchii i tego 4-tego.
Polański umiejętnościami zasługuje na pierwszy skład (obok Dudki lub Matuszczyka), ale większość osób przez zaślepienie nienawiścią do niego wywołaną przez media jednym artykułem tego nie widzi.
" border="0

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Na forum od: 09.11.2009r.
« Odpowiedź #2334 dnia: Listopad 15, 2011, 21:29:02 »
Fajnie się to ogląda ,ładne akcje ,pomysłowe. Szkoda ,ze taka murawa ,moze byłyby dwie bramki więcej do przodu.
Jakby jeszcze 1/2 strzelili ,byłbym usatysfakcjonowany .
" border="0
" border="0

Offline D17

• III - ligowiec
  • Real Madryt!
    • Status GG
« Odpowiedź #2335 dnia: Listopad 15, 2011, 21:44:49 »
Węgrzy przyjechali na wycieczkę ja zaangażowania z ich strony nie widzę

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #2336 dnia: Listopad 15, 2011, 22:13:57 »
Polański umiejętnościami zasługuje na pierwszy skład (obok Dudki lub Matuszczyka), ale większość osób przez zaślepienie nienawiścią do niego wywołaną przez media jednym artykułem tego nie widzi.
Może i zasługuje, ale po Euro, to pewnie zapomni o Polsce... (jak się wypromuje)
on raczej nie gra dla nas z powodu przywiązania do Polski (zresztą pewnie reszta naszych Polaków, którzy mieli dziadka w Polsce też)
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2011, 22:23:49 wysłana przez PortoFan »
" border="0

Offline Portugal

• Amator
  • *
  • Na forum od: 06.11.2011r.
« Odpowiedź #2337 dnia: Listopad 15, 2011, 22:16:34 »
No i już 1:1. A było tak dobrze ::)

Węgrzy przyjechali na wycieczkę ja zaangażowania z ich strony nie widzę

Nie grają za dobrze, ale na pewno będą chcieli zwycięstwa

"Selekcjoner przyznał także, że Eugen Polanski jest obecnie dopiero numerem cztery na pozycji defensywnego pomocnika. - Przed nim są Murawski, Matuszczyk i Dudka - stwierdził Smuda, który na wtorkowy mecz z Węgrami wystawi jednak Polanskiego w pierwszym składzie".

W Niemczech zapewne był by 9 i wystąpił by tylko 1-3 razy w karierze reprezentacyjnej :P

A sorki jest 2:1. Strzelił Lewy :D

No i po meczu :) Zwycięstwo Polski. A Smuda nadaje już do mikrofonu :P
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2011, 22:26:13 wysłana przez Portugal »

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2338 dnia: Listopad 15, 2011, 22:36:21 »

Nie jestem zaślepiony tylko jego gra jakoś nie rzuca na kolana, chłop nie gra w Mainz od kilku kolejek, zagrał ostatnio to czerwień złapał...
Z Włochami także moim zdaniem zagrał gorzej od Murawskiego i jak na ten moment nie zasługuje na pierwszą 11-stkę. Jedynym zawodnikiem, który powinien grać w 11-stce jest Kuba cała reszta musi grać w w swoich klubach. Można tu podać przykład Ludo, który gdy grał w klubie robił wrażenie teraz od prawie roku gra kompletną padakę a Smuda i tak na niego stawia. Trener Lille to jednak zobaczył o systematycznie zostawia go na ławce.
Dzisiaj zagrał Mierzejewski, który gra w Trabzonie i od razu widać różnice, oczywiście Włosi to nie Węgrzy. Kolejnym przykładem jest Brożek, który powinien strzelić dzisiaj 3 bramki a, że w Trabzonie wiecznie grzeje ławę to mu jednak tego ogrania brakuje.

Offline Palacio

• Administrator
  • Dostał Piw: 300
  • Na forum od: 04.03.2009r.
    • Status GG
    • Steam
    • BOCA JUNIORS
  • Gram w: eFootball PES 2022
« Odpowiedź #2339 dnia: Listopad 16, 2011, 03:26:15 »
Słaby mecz Polaków. Konstruowanie z obrony to zawsze ten sam schemat ,zero dobrych przerzutów na drugą stronę w pomocy.
Jedyne plusy to chwilowe momenty gdy graliśmy ładnie klepką  i próby ciekawych "ryzykownych" podań.
Gole strzelone przez nas to fuksy ,żaden z fajnie rozpracowanej akcji.
Dobra wygrali ale czy w meczach towarzyskich to jest takie ważne. Powinni starać się grać jakimiś nowymi rozwiązaniami, boczni obrońcy często za późno włączali się do akcji widać także że polscy defensorzy boją się grać do rozgrywającego.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #2339 dnia: Listopad 16, 2011, 03:26:15 »