xD No tak.. trochę ostro dowaliłem... ale mówiąc już na serio...
Wszyscy się zachwycają Fornalikiem, Lenczykiem, Skorżą, Probierzem(on już raczej odpadł z powodów zeznań). Mimo że pierwszych dwóch lubię to jednak nie nadają się wg mnie na selekcjonera.. przykład Smudy.. co z tego że z Lechem robił wielkie rzeczy, jak w reprezentacji sobie nie poradził... dokonywał złych wyborów (powołanie Brożka, Sobiecha, (dał bym Boenischa... ale jakoś wolę już mu odpuścić)), pokłócił się z błahych powodów(Boruc, Żewłak) a jak trzeba było wygrać decydujący mecz to wystawił 3 DP... wg mnie trzeba kogoś właśnie kto ma jakieś doświadczenie z reprezentacji, albo chociaż z klubów (ktoś powie Lenczyk, ale on bazuje na fizyczności że tak określę, a tu nie miał by na to wpływu). Takie doświadczenie ma właśnie Nowak, w USA zdobył mistrza, w reprezentacji współpracował z Bradleyem i na IO... ma już jakieś doświadczenie, co ważnie nie siedział w tym Polskim gó*nie, myślę że potrafił by spojrzeć obiektywnie, postawić na młodych (szkoda mi Wolskiego.. stracił tylko czas na euro.. teraz się regeneruje po operacji którą mógł przejść wcześniej) ale jeżeli nie na młodych to chociaż tych którzy są dobrzy w danym momencie a nie bo ich lubi (zamiast nie grającego w 2.Bundeslidze matuszczyka Kaźmierczak)... dokończę później bo muszę iść