Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 150630 razy)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #600 dnia: Czerwiec 09, 2012, 21:48:37 »
Co do Szczęsnego to jako wręcz psychofan Kuszczak nie będziesz nigdy obiektywny.
$RMF$ troche przesadza, ale to fakt, że mało obiektywnie patrzysz na piłkarzy MU. Już usłyszałem, że Twoim zdaniem Ferdinand jest lepszy od Terry'ego, a Carrick od Parkera.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #601 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:02:46 »
Kapitanem idalnym byl Zewlakow, on i Wasyl jako jedyni potrafili wstrzasnac szatnia za kadencji Leo. Przynajmniej tak to wyglada w tym dokumencie na OS.

Kmiron, ze niby Terry jest lepszy od Ferdinanda?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2012, 22:04:32 wysłana przez pawlodar_10 »
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #602 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:11:39 »
Nie masz pojęcia, jakim Kuba jest kapitanem. Skąd możesz to wiedzieć?
Widziałem, jak wczoraj poderwał kolegów do walki.

To mruk, introwertyk, osoba raczej nie lubiąca być w centrum uwagi. Nie spełnia wielu warunków potrzebnych, by być charyzmatycznym piłkarzem i tym samym dobrym kapitanem. Zresztą, zestaw Błaszczykowskiego z Royem Keanem, Erikiem Cantoną, Raulem, Stevenem Gerrardem, Steffanem Effenbergiem, Markiem van Bommelem, Alessandro del Piero czy Johnem Terrym i wyciągnij wnioski. Trochę mu do nich brakuje. Nie tylko pod względem czysto piłkarskim.

A grał wczoraj całkiem nieźle, nie rozumiem Twoich zarzutów...
Ja nie rozumiem, dlaczego go bronisz i twierdzisz, że grał dobrze. Szczególnie, że gdzie nie wejdę w internecie, nikt nie chwali Błaszczykowskiego.

Kiedy Samaras przychodził do Celticu, Żurawski był rezerwowym już od półtora roku. Magic przegrał rywalizację z Venegoorem of Hesselinkiem i Kennym Millerem.
Niby tak, ale grał całkiem sporo - tyle samo meczów, co w poprzednim sezonie. Gdy Celtic zakontraktował Samarasa, Żurawski rozegrał ledwie 5 spotkań. Zakup Greka definitywnie zakończył jego przygodę z "Celtami".

ale to fakt, że mało obiektywnie patrzysz na piłkarzy MU.
No, od października głównie ich gnoję. A co?

Już usłyszałem, że Twoim zdaniem Ferdinand jest lepszy od Terry'ego, a Carrick od Parkera.
Bo się nie minąłem z prawdą? O ile Ferdinand i Terry są obrońcami podobnej klasy, to ostatni sezon - co najmniej dobry dla tego pierwszego i taki sobie dla drugiego - zaważył na tym, że to Rio moim zdaniem bardziej zasłużył na powołanie na Euro. Carrick natomiast ma za sobą najlepszy sezon w karierze i w ubiegłym sezonie był najlepszym defensywnym pomocnikiem biegającym po angielskich boiskach - co potwierdzają zresztą statystyki. Ale on nie jest doceniany nawet przez sporą część fanów własnej drużyny - co dopiero mówić o osobach lubiących inne kluby.

Parker jedzie na tym swoim tytule dla najlepszego zawodnika ligi, który został mu przyznany trochę z dupy - dość powiedzieć, że West Ham, który wtedy reprezentował, spadł wtedy z ligi, więc to trochę tak, jakby najlepszym piłkarzem T-Mobile Ekstraklasy został Krzysztof Nykiel.

Cytat: RMF
Co do Szczęsnego to jako wręcz psychofan Kuszczak nie będziesz nigdy obiektywny.
W dzisiejszych czasach wystarczy tylko powiedzieć, że Kuszczak zasłużył na szansę w MU i reprezentacji Polski, by zostać nazwanym jego "psychofanem". Większych odchyłów od normy na twoim miejscu doszukiwałbym się u tych, którzy twierdzą, że jest beznadziejny, bo puścił kuriozalną bramkę z Kolumbią (najlepsze, że od tamtej pory zanotował może ze dwa słabe mecze na wszystkich szczeblach). Zresztą, twoja teoria leży i kwiczy, bo nie mam problemów z przyznaniem, że najlepszym polskim bramkarzem jest Artur Boruc. A że Szczęsny plasuje się w czołówce najgorszych bramkarzy Premier League i potrafi w ciągu jednego meczu zawalić więcej goli niż Kuszczak przez 5 lat, to już inna sprawa - i fakt, a nie "tylko" moja opinia.

Jakoś nie widziałem, żebyś polował na psychofanów Szczęsnego, którzy myślą, że już jest bramkarzem światowej klasy, a za dwa lata to już w ogóle nikt nie będzie pamiętał o Casillasie.

Co do Kuby, Lloris tez się wydaje badziewnym kapitanem a jest inaczej.
Lloris całkiem niedawno zdemolował szatnię ze złości i ostatnimi czasy zaczął słynąć z tego, że potrafi zmotywować kolegów. Słyszałeś coś takiego o Błaszczykowskim? No właśnie.

Zresztą, we francuskiej reprezentacji lepszym kapitanem od poprzedniego piłkarza, który pełnił tę funkcję, jest każdy, kto został do niej powołany.

A co to trzeba mieć dyplom aby móc być patriotą ??
Nie, ale gnojenie polskiej reprezentacji za byle co, bycie ludzką chorągiewką głoszącą inne poglądy w zależności od formy kadry narodowej i obrażanie piłkarzy występujących w polskich barwach tylko dlatego, że mają podwójne obywatelstwo, raczej nie należy do patriotycznych zachowań.
" border="0

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #603 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:41:02 »
Kuszczak jeśli chodzi o ostatnie półrocze i aspekty czysto sportowe powinien mieć 1 w tej reprezentacji, ale są jeszcze aspekty pozaboiskowe i tu Kuszczak jest na straconej pozycji zwłaszcza po ucieczce z reprezentacji po przegraniu rywalizacji z Borucem na zgrupowaniu przed Euro 2008. A i fakt jest taki że statystyki jeśli chodzi o ocene gry bramkarzy na podstawie statystyk to chyba najgorsze co można zrobić, normalne że Kuszczak nie zawalał bramek bo poziom w meczach rezerw czy Championship jest jednak słabszy niż w PL i na Euro.

No i Niemcy wygrali 1:0 po pięknej główce Gomeza, ale mecz był średni dopiero w końcówce się ożywił, jeżeli ktoś mówi że nasi kibice wczoraj się nie popisali i że to pikniki, ciekawe co powiedzieć na to co było tutaj.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2012, 22:47:54 wysłana przez $RMF$ »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #604 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:52:50 »
To mruk, introwertyk, osoba raczej nie lubiąca być w centrum uwagi. Nie spełnia wielu warunków potrzebnych, by być charyzmatycznym piłkarzem i tym samym dobrym kapitanem.
No to po prostu zdecydowanie mijamy się w swoich przekonaniach.

Ja nie rozumiem, dlaczego go bronisz i twierdzisz, że grał dobrze. Szczególnie, że gdzie nie wejdę w internecie, nikt nie chwali Błaszczykowskiego.
Mam swoją opinię, nie tą internetową.

Bo się nie minąłem z prawdą?
No minąłeś się... Ferdinand to dla mnie po prostu solidny zawodnik utrzymujący świetny poziom, a Terry, kiedy jest w dobrej formie, miewa przebłyski geniuszu.

Parker jedzie na tym swoim tytule dla najlepszego zawodnika ligi, który został mu przyznany trochę z dupy
Trochę?
Nie zmienia to faktu, ze jest lepszym piłkarzem od Carricka. Oczywiście moim zdaniem.

Co do Szczęsnego i Kuszczaka, cóż...  W Reprezentacji Kuszczak już miał swoje 5 minut na początku Smudy i ich nie wykorzystał. Ale w Man Utd zdecydowanie nie otrzymał tyle szans, ile powinien. Kiedy już sAF musiał na niego postawić (styczeń 2010), spisywał się znakomicie. Potem wrócił van der Sar i sprowadzony został... Lindegaard. Wciąż twierdzę, że o odstawieniu Kuszczaka nie zadecydowały względy sportowe.

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 26.10.2011r.
« Odpowiedź #605 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:15:32 »
Cytat: F. Smuda
Ja mam swoje zasady. Zawsze mi się potwierdzają, zawsze wychodzę obronną ręką. Po co ja mam robić to, co mi ktoś podpowiada. Muszę robić to, co ja uważam, jak ja to czuję. Jak się gra 10 na 10 i wtedy dokona się zmian, to może się ta cała maszyna załamać. Ja już wiem z doświadczenia, że trenerzy robiąc dużo zmian wprowadzają jednocześnie do gry duży bałagan.

Salpingidis wszedł i zrobił bałagan (,,różnicę''). Takim odpowiednikiem u nas był Grosicki.

Błędy c.d.:
Skorża: Jezeli w pierwszym składzie nie wyszedłby J. Boateng grałby Bendtner.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2012, 23:23:31 wysłana przez madridista1400 »

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #606 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:38:05 »
Skorża nasz selekcjoner po Euro :D
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #607 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:38:28 »
Skorża nasz selekcjoner po Euro :D

Żebyś wiedział.

Offline DetoX14

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.05.2012r.
  • Borussia Dortmund <3 !
« Odpowiedź #608 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:42:37 »
Co do meczu Niemcy - Portugalia, to świetne spotaknie, dużo emocji i wiele podbramkowych sytuacji. W meczu zdecydowanie bylem za Niemcami (mój wielki faworyt do Mistrzostwa). Piękny strzał głową Mario Gomeza (czyt. Super Mario) nieźle spotakanie w wykonaniu Ozila. Mam nadzieję, że jutro w Gdańsku w meczu Hiszpania - Włochy będzie podobnie. albo jeszcze ciekawiej. Mój typ do meczu Hiszpani z Włochami to tak jak dzis skromne 1 - 0.

Moim zdaniem Kuba dobrze pełni rolę kapitana naszej reprezentacji. Każdemu może zdarzyć się jakiś słabszy mecz. Również sądzę, że najlepszym kapitanem był Michał Żewłakow, potrafił zmotywowac zespół - widac to w dokumencie " Trzecia Część Meczu " na Orange Sport.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #609 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:44:04 »
Grupa śmierci zrypała statystykę bramek na mecz :D

Offline madridista1400

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 26.10.2011r.
« Odpowiedź #610 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:54:01 »

Cytat: Slaven Bilic o Irlandii
Nie jest to trudny team do analizy. Nie powinni zaskoczyć nas taktyką, ani wyjściową jedenastką. Bo co zrobią? Posadzą na ławce Keane'a? Wiemy o nich wszystko i mamy trochę czasu na wprowadzenie zmian. Może będą niespodzianki, ale jutro zagramy wielki pojedynek. Postaramy się o zwycięstwo

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #611 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:59:12 »
Co do meczu Niemcy - Portugalia, to świetne spotaknie, dużo emocji i wiele podbramkowych sytuacji.
Jak do tej pory - najsłabsze spotkanie. Jak na miano hitu, to był to po prostu kit. Ciekawie zrobiło się dopiero po golu Gomeza.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #612 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:59:54 »
Niemcy-Portugalia dzisiejsze to dla mnie jak na razie najsłabszy mecz tego Euro. Pierwsza połowa zasypiająca, w drugiej coś zaczęło się dziać, ale i tak nie bardzo... Niemcy nie grają już tak ładnie i z polotem, jak na MŚ w RPA, wrócili do stylu gry, który prezentowali zawsze - średnia i brzydka gra przez cały mecz, gdzieś w końcu coś wpadnie. Dziś w rolę Gerda Muellera wcielił się Mario Gomez. Portugalczycy jak zwykle, czyli świetna i efektowna postawa skrzydłowych, totalny brak skuteczności. Trochę im brakuje klasowego numeru 9, bo wszyscy, którzy występują na tej pozycji (Nuno Gomes, Helder Postiga, Hugo Almeida) od czasu Pedro Paulety to przeciętniaki. Niezłym zawodnikiem wydaje się ten młody Oliveira, ale zobaczymy, jak się rozwinie.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #613 dnia: Czerwiec 10, 2012, 09:33:26 »
Cytat: kmiron
No to po prostu zdecydowanie mijamy się w swoich przekonaniach.
Najwidoczniej. Nie wiem, gdzie widzisz u niego cechy dobrego przywódcy - ja cechy słabego już podałem.

Mam swoją opinię, nie tą internetową.
Ja też. Staram ci się tylko pokazać, że jesteś w zdecydowanej mniejszości i jeśli ktoś powinien się dziwić, że druga osoba ma akurat takie zdanie o występie Błaszczykowskiego, na pewno nie jesteś nim ty.

No minąłeś się...

I ty mi mówisz o obiektywizmie, skoro według ciebie to pojęcie zdaje się według ciebie oznaczać taką ocenę, która odpowiada tobie?

Nie zmienia to faktu, ze jest lepszym piłkarzem od Carricka. Oczywiście moim zdaniem.
Sam sobie zaprzeczasz.

a Terry, kiedy jest w dobrej formie, miewa przebłyski geniuszu.
Miewa też przebłyski głupoty i popełnia debilne błędy. Niestety trochę częściej. Jest po prostu groźniejszy pod bramką rywali od Ferdinanda (w MU od tego jest Vidić) i tyle. Nikt ci nie broni mieć własnego zdania, ale wartościować opinie, zasłaniając się obiektywizmem, już tak.

W Reprezentacji Kuszczak już miał swoje 5 minut na początku Smudy i ich nie wykorzystał.
Skutecznie przeszkodzili mu w tym obrońcy. Nie muszę chyba wspominać o meczu z Hiszpanią.

Cytat: RMF
A i fakt jest taki że statystyki jeśli chodzi o ocene gry bramkarzy na podstawie statystyk to chyba najgorsze co można zrobić
Już ci mówiłem, że takie statystyki mogą być niemiarodajne po np. fazie grupowej LM, gdzie gra się głównie ze słabiakami. Nie po 38 kolejkach ligi, która uważana jest za najlepszą na świecie.

Nie twierdzę, że statystyki mają być traktowane jak wyrocznia czy po prostu brane śmiertelnie poważnie - po prostu jeśli de Gea, który przez wyraźne problemy z aklimatyzacją zawalił kilka ligowych goli ma największy w lidze procent obronionych celnych strzałów na jego bramkę (a tak się składa, że na bramkę MU padało cholernie dużo uderzeń: - dla przykładu podsumowanie z października - REJESTRACJA lub LOGOWANIE), a Szczęsny w tej samej klasyfikacji jest drugi od końca, otoczony przez bramkarzy QPR i Blackburn, to chyba coś jest nie tak, prawda? Argument ze słabą obroną jest nietrafny, bo Arsenal takiej nie ma. Jasne, jest dziurawa, ale to samo można powiedzieć o defensywach wielu klubów: Liverpoolu, Chelsea czy Man United, gdzie nawet pomimo dobrej postawy Evansa i Ferdinanda czasami nie dało się patrzeć na błędy. Zresztą, idąc tokiem myślenia autora tego argumentu, trzeba by stwierdzić, że QPR i 17 innych klubów Premier League ma lepszą obronę od Arsenalu. Arsenalu, który zajął 3. miejsce w lidze - wyższe niż rok temu. To trochę absurdalne, czyż nie?

Chodzi mi o to, żeby nie olewać statystyk (o ile nie są tak absurdalne, jak od tych gości z IFFHS). Ale ok, potem to ja jestem "psychofanem", co?

normalne że Kuszczak nie zawalał bramek bo poziom w meczach rezerw czy Championship jest jednak słabszy niż w PL i na Euro.
Kuszczak w ciągu 6 lat zagrał 61 meczów w barwach MU (z czego dwie dość długie serie - po złamaniu nosa przez van der Sara i w czasie poważnej choroby żony Holendra) i ledwo 13 w Championship. Trzeba być kompletnym ignorantem, żeby zupełnie pomijać 82% jego występów i odnosić się tylko do spotkań w Watford - gdzie de facto nie tylko "nie zawalał bramek", ale i nie raz był bohaterem drużyny i dostawał noty wyższe niż 9/10.

Cytat: madritista1400
Błędy c.d.:
Skorża: Jezeli w pierwszym składzie nie wyszedłby J. Boateng grałby Bendtner.
Pomylił mu się z Benderem. Niewielki błąd, ale spektakularny. Na Orange Sport facet mówił, że Hiszpanie na MŚ 2010 przegrali z Danią. Nawet podawał to jako pocieszenie dla Holendrów.
" border="0

Redboy1993

• Gość
« Odpowiedź #614 dnia: Czerwiec 10, 2012, 10:39:10 »
Niemcy-Portugalia dzisiejsze to dla mnie jak na razie najsłabszy mecz tego Euro. Pierwsza połowa zasypiająca, w drugiej coś zaczęło się dziać, ale i tak nie bardzo...

To ja chyba oglądałem wczoraj inny mecz Niemcy Portugalia :D Uważam wręcz przeciwnie. Mecz był ciekawy, dużo kontr, sytuacji podbramkowych ale brakowało szczęścia/skuteczności (niepotrzebne skreślić). Owszem zgadzam się, że druga połowa była lepsza od pierwszej.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #615 dnia: Czerwiec 10, 2012, 11:06:32 »
To ja chyba oglądałem wczoraj inny mecz Niemcy Portugalia :D Uważam wręcz przeciwnie. Mecz był ciekawy, dużo kontr, sytuacji podbramkowych ale brakowało szczęścia/skuteczności (niepotrzebne skreślić). Owszem zgadzam się, że druga połowa była lepsza od pierwszej.
Nie no, ale według Ciebie który mecz był na niższym poziomie od Niemcy - Portugalia? Tutaj były najmniejsze emocje.

Redboy1993

• Gość
« Odpowiedź #616 dnia: Czerwiec 10, 2012, 11:20:36 »
Żaden, wszystkie były dobre i emocjonujące. Nie napisałem, że to był najlepszy mecz, a lecz ciekawy (przynajmniej dla mnie był).

Każdy ma prawo do swojego (subiektywnego) zdania. Dla kmirona#10 nie był to ciekawy mecz i miał prawo wyrazić swą opinię. Ja ją szanuję, ale mam prawo się z nią nie zgodzić (uroki zas*anej demokracji :D ).

Koniec dyskusji, ponieważ nie lubię dyskutować :D

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #617 dnia: Czerwiec 10, 2012, 11:29:06 »
Żaden, wszystkie były dobre i emocjonujące. Nie napisałem, że to był najlepszy mecz, a lecz ciekawy (przynajmniej dla mnie był).

Każdy ma prawo do swojego (subiektywnego) zdania. Dla kmirona#10 nie był to ciekawy mecz i miał prawo wyrazić swą opinię. Ja ją szanuję, ale mam prawo się z nią nie zgodzić (uroki zas*anej demokracji :D ).

Koniec dyskusji, ponieważ nie lubię dyskutować :D
Wiadomo. Dla mnie jak na razie było to najsłabsze widowisko ;)
Piłkarsko najlepszy jak do tej pory był chyba Rosja - Czechy, największa dramaturgia - Polska - Grecja (nie ze względu, że Polacy...) a również Dania - Holandia mi się podobał. Z kolei nie mogę tego powiedzieć o wspomnianej potyczce Niemców z Portugalią. Po to jest forum, żeby wyrazić swoje zdanie, też nie lubię napinek :P

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #618 dnia: Czerwiec 10, 2012, 11:30:12 »
Najwidoczniej. Nie wiem, gdzie widzisz u niego cechy dobrego przywódcy - ja cechy słabego już podałem.
Ja tylko mówię, że nie da się ocenić, jak Kuba pełni rolę kapitana, nie będąc częścią zespołu.

Sam sobie zaprzeczasz.
Nie łap mnie za słowa ::). Ty też, jakbyś kategorycznie nie wyraził swojej opinii na czyjś temat, pozostanie ona wciąż subiektywnym odczuciem.

I ty mi mówisz o obiektywizmie, skoro według ciebie to pojęcie zdaje się według ciebie oznaczać taką ocenę, która odpowiada tobie?
Nie. Po prostu wydaje mi się, że faworyzujesz piłkarzy Man Utd, co jest niejako naturalne, skoro im kibicujesz. Ja też uważam, że Mila jest lepszy od Obraniaka i Mierzejewskiego razem wziętych, ale opinia większości społeczeństwa każe mi uznać, iż nie jestem obiektywny :P.

Skutecznie przeszkodzili mu w tym obrońcy. Nie muszę chyba wspominać o meczu z Hiszpanią.
Borucowi podczas Euro 2008 też obrońcy nie pomagali.

Na Orange Sport facet mówił, że Hiszpanie na MŚ 2010 przegrali z Danią. Nawet podawał to jako pocieszenie dla Holendrów.
Co za kraj :'( :'( :'(

Sorry Ned za podpier*olenie systemu odpowiadania małymi cytacikami, ale jest taki fajny :D.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2012, 11:32:44 wysłana przez kmiron#10 »

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #619 dnia: Czerwiec 10, 2012, 11:37:39 »
Orange Sport jest katastrofalne. Mówili też, że nie ma co się cieszyć z remisu z Grecją, bo w Austrii w meczu otwarcia też zremisowaliśmy z gospodarzami, a potem było już tylko gorzej ::)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #619 dnia: Czerwiec 10, 2012, 11:37:39 »