Ukassiu na dole napisałem o nowaku, mam nadzieję że przeczytasz.
Teraz Skorża? Ktoś inny? Nie ważne. Ciekawe czy zacznie budować od nowa, z pewnym szkieletem tego co mamy teraz, czy będzie nadal ciągnął tych co są. Wywalenie popularnych "farbowanych lisów" po tych mistrzostwach byłoby nie fair. Przynajmniej Polańskiego i Perquisa, którzy pokazali, że im zależy i to na nich powinno się budować tą kadrę, poza tym oczywiście Lewandowski ALE nie osamotniony a z kimś u boku, za plecami. Piszczek jakoś mnie zawiódł. Ale to pewnie chwilowy spadek formy. Teraz będzie ból głowy z wyborem pierwszego bramkarza. Szczęsny, Tytoń? Boruc? Zapowiadają się ciekawe miesiące polskiej reprezentacji.
Mądrze mówisz .
Polać mu
Nareszcie się skończy ten sztuczny "bum" na piłkę nożną, raptem na czas Euro każdy jest wielkim kibicem, wkurwia mnie to. Tak samo było z siatkówką i ręczną, tylko w tych dyscyplinach mamy/mięliśmy świetną generację obecnie/w ostatnich latach.
Yeah... myślę że teraz mamy świetną generację w młodzieży, trzeba mieć tylko ludzi którzy ich ułożą. Bo mogą skończyć jak mila, madej, kaźmierczak (fan śląska a jedzie troszkę po swoich ;d ) takie przykłady mi się nasunęły, ale są też brożkowie. Jeżeli nie będzie zmiany w promowaniu młodzieży to takich osiągnięć raczej nie będzie jak w sportach w wymienionym poście cube
Denerwuje mnie tylko i wyłącznie zachowywanie się, jakby się było pewnym, że samym zostałoby się lepszym selekcjonerem. A podstaw do krytyki jest wiele, to prawda. Trójka z Borussii pokazała, że nie są wielkimi piłkarzami.
Trójka z dortmundu jest wielka, tylko nie ma reszty do współpracy, porównajcie sobie jak tam wygląda gra a jak w reprezentacji, tam lewy ma komu podać po przyjęciu, u nas długa piłka do niego i nic więcej. Ciężko było mu do kogoś odegrać. Tam kuba robi świetne akcje kombinacyjne bo tam wszystko ma tempo. U nas wiele meczy jest na stojaka, a teraz chcieliśmy u siebie grać z kontry. A tu niespodzianka, wystarczyło że to my musieliśmy grać piłką i kicha. Zabrakło kogoś jak (wiem wiem przesadzam ale) Mila w śląsku wrocław, potrafi świetnie rozegrać, obraniak... hmm... teraz po tej euforii z rosją i porażce myślę że u nowego selekcjonera będzie mu ciężko się utrzymać.
Polakom po prostu zależało na pielęgnowaniu tradycji.
wieczorem po meczu to samo pomyślałem
Masz racje, lepiej było wystawić Brożka albo Sobiecha... To nasz aktualnie najlepszy napastnik, dodatkowo często grał sam przeciwko 4 obrońcom, a gdy tylko mógł to przetrzymywał piłkę, starał się oddać ją pomocnikom do rozegrania, a, że czasem nie wyjdzie... Podolski też wiele sytuacji marnuje w reprezentacji, miał dużo dogodnych sytuacji na Euro ale nic nie strzelił.
Piech kur*a, on mógł być zabrany za brożka na pewno. Gdyby lewy był w niemczech to teraz każdy by narzekał tak jak po 2006 i 08 było płakanie po klose i poldim.
Co do nowaka... hmm.. w Filadelfii robił ponoć świetną robotę. Aczkolwiek liga USA nijak wg mnie się by miała do reprezentacji, ale kto wie. Wg mnie mógł by być lepszy niż Skorża, człowiek który Legii ****... mistrzostwo jak to ktoś przede mną określił.
A teraz zauważyłem post bartheza... sam nie wiem co myśleć o pozostaniu smudy. Chyba jednak mimo wszystko nie. W eliminacjach będzie trzeba powoływać tych którzy w danej chwili są dobre, a ja boję się że on dalej wolał by brożka od piecha, matuszczyka od... np kaźmierczaka, o boenischu nie będę mówił bo wg mnie w kwalifikacjach po kontuzji może być filarem reprezentacji. Na euro grał słabo, ale wiem że mu zależało mimo że nie byłem za tym aby grał na euro. Ale myślę że jak wróci do normalnej formy, to raczej w polsce lo lepszego na razie nie będzie. Aczkolwiek nie pamiętam kto, ale wiem że na lo u dorny gra dobry chłopak. Mam nadzieję że się rozwinie.
A teraz koniec przemyśleń tureckiegorumuna, mam nadzieję że ktoś odpowie na mój post i powie co sądzi o moich myślach. Pozdrawiam